UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

joi, 26 noiembrie 2009

NESARATUL ABSOLUT


Motto 1:
"Iar ca sentiment un cristal"
Odysseas Elytis -Clima absentei
Motto 2:
"Sentimentul trebuie să fie curat, nu alterat de căutări dominate de efemeritatea momentului,..."
CIOBURI - Adam si Eva sau purgatoriul iubirii

VA ROG SA NU CARECUMVA SA CREDETI LUANDU-VA  DUPA TITLU CA ESTE VORBA DESPRE PERSOANELE LIPSITE DE UMOR.  M-AM BUCURAT ASTAZI DE ESEUL LUI CIOBURI- ADAM SI EVA SAU PURGATORIUL IUBIRII, PE CARE VA INVIT CU TOATA BUCURIA SA-L CITITI SI, FURAT DE PROPRIUL MEU COMENTARIU, DIN CARE AM EXTRAS PENTRU VOI UN FRAGMENT, AM  DESCOPERIT CA :

"Sentimentul trebuie să fie curat, nu alterat de căutări dominate de efemeritatea momentului,..." 

Si-atunci... ma intreb ca nepoetul: cum stim ca este curat atata vreme cat sentimentul ar trebui sa persiste in timp? Sentimentul Zen, fulgurant... piere. O iubire sau o compasiune Zen ar fi mai benefica decat una persistenta in timp? Exista o memorie a sentimentului care il face sa persiste? Cu siguranta asa ar trebui sa fie caci ce anume-l face sa fie intens, recognoscibil si repetabil daca nu materialitatea experientelor, a stimulilor care l-au generat? Poate ca numai in marele Atman am putea gasi sentimente pure, de cristal, generate de nimic... dar din nefericire, atomul spiritual odata refacut devine nesarat.

Socotesc ca impingerea lucrurilor in absolut si maicuseama atingerea starii de absolut, le-ar face sa-si piarda hazul si gustul. Freamatul generat de nevoia de absolut imi pare mai hranitor decat absolutul definitiv. Tendinta si tensiunea generate de nevoia de absolut sunt mai frumoase, mai spectaculoase, decat satietatea implinirii lor. Dincolo de refacerea atomului spiritual nu este decat liniste... Mai urmeza si altceva? Nu-mi pot imagina... :)

Si totusi.... iata ca poetul ii tine partea minunatei CIOBURI 












Clima Absenţei

I.
Toti norii spoveditu-s-au pamântului:
Locul lor un alean al meu l-a luat.
Iar când parul meu a-nceput sa duca dorul
Unei mâini fara pareri de rau
M-am strâns într-un nod de durere.


II.
Clipa e dusa pe gînduri înserând
Fara amintiri
Cu copacul ei mut
Catre mare
E dusa pe gânduri înserând
Far-o bataie de aripi cu chipul neclintit
Catre mare
Înserând
Fara dragoste
Cu gura neînduplecata
Catre mare...


Iar eu în linistea ce-am prins-o în navod.


III.
Dupa amiaza
Si imperiala lui însingurare
Si tandretea vânturilor sale
Si aura sa cutezatoare


Nimic sa nu vina Nimic
Sa nu plece
Toate fruntile libere


Iar ca sentiment un cristal.


Odisseas Elytis
(Traducere de Victor Ivanovici)

SI-ATUNCI UNDE POATE FI ASCUNS ADEVARUL, IN CUVINTELE LOR,  INTR-ALE MELE SAU IN ALTA PARTE? DEOARECE ESEUL LUI CIOBURI  DEPASESTE CU MULT SFERA SPUSELOR MELE DE-AICI, VA FAC O PROPUNERE MAI NEOBISNUITA SI VA INVIT DRAGI PRIETENI SA PURTAM DISCUTIILE PE DOUA FRONTURI , SI AICI SI PE BLOGUL EI.  DE  ACORD?

luni, 23 noiembrie 2009

NUCA'N PERETE


Motto:
"NUCILE VERZI, NUCILE COAPTE....
SUB NUC TE POTI GANDI LA ORICE
NUCILE ALBE
SAU NU TE POTI GANDI LA NIMIC
MIEZUL TE INTINDE IN IARBA

ARUNC CU NUCI IN CER SI DAU DE PoRTILE RAIULUI de fier AU DEVENIT ERMETICE....fara mister!" corasand

AXIOMA
NUCA VIBREAZA MAI TARE

Nucile si peretii se stie, sunt doua entitati dure, incompatibile, care se ignora reciproc... Nucile sunt minione, vii, destepte, cu  miez si vibratii inalte... Ele poarta matricea unor noi fiinte vii, mult mai complexe decat ele. Peretii...!? Mdeh..., ca peretii... sunt  mari, amorfi, cu vibratii joase si plini de viitorul moloz in care se  vor destructura..... Ce pretentie poti sa ai de la niste bieti pereti? 
Iata insa ca uneori, din ratiuni oculte, forta oarba  a destinului  face ca o nuca sa-ntalneasca un perete. Totdeauna brusc si in viteza. Musai! Si-atunci apar o serie de vibratii noi. Sa le urmarim!
Cand nuca se izbeste de perete, acesta, care are oricum o vibratie aproape  imperceptibila, va absorbi imediat in structura sa maruntele vibratii cauzate de impact, pe cand nuca...eeei..., cu nuca domnilor, e alta poveste. Nuca oricum vibreaza inalt, cu toata fiinta ei si inca la  modul extrem.  Pentru o nanosecunda va parea ca sta lipita de perete, desi ea, minunata, n-o sa-l atinga niciodata. Socul impactului se va rasfrange brutal asupra ei facand-o sa vibreze din ce in ce mai intens din toate fibrele fiintei ei, ca instantaneu, urmandu-si destinul ei fractalic, implacabil, sa se dezagrege. Invariabil, nuca se va sparge cu un pocnet sec, fie de perete, fie la impactul cu solul, dupa ce in prealabil  va mai zvacni o data, cu o vibratie scurta... Pai te pui cu peretii!? Pierderi  colaterale? Hmmm....! Ceva  praf de tencuiala, coji si... niste miez de nuca.
Miezul e bun, chiar daca trebuie sa-l culegi de pe jos.

Daca insa potriveala nucii in perete, nu-i musai sa se-ntample imediat, iar nuca si peretele au ragazul sa-si armonizeze vibratiile - mai da rumane, mai lasa vecine! - si sa ajunga astfel la aceeasi frecventa si lungime de unda (daca am scos porumbei, si cred ca am dat drumul la un stol, ii rog frumos pe fizicieni sa-si rada-n barba, nu in comentarii), atunci ne vom putea bucura de zborul lin al nucilor plin aer si vom putea vedea un perete de turta dulce, cu nuci, ca in povestea cu Hansel si Gretel. Si uite-asa poate, voi reusi si eu bietul, sa-mi ridic oleaca vibratiile cele proaste, de aspirant la spiritualitate, macar pana la piciorul broastei.

Nassim Haramein - Traversarea orizontului evenimentului

vineri, 20 noiembrie 2009

BLOGUL DE AUR



AM PRIMIT CU PLACERE ACEST DAR DE LA CRYSY2008  http://vise-in-prezent.blogspot.com/  CAREIA II MULTUMESC SI DORESC SA-L DARUIESC LA RANDUL MEU CU TOATA DRAGOSTEA, CONFORM TRADITIEI URMATORILOR :

www.cristiana-blogulunuiomcuminte.blogspot.com/
www.bluefleur-de-lys.blogspot.com/
www.sorindirokko.blogspot.com/
www.binele-bun.blogspot.com/
www.elvisica.blogspot.com/
www.alinastanciu.blogspot.com/
www.e-some1.blogspot.com/
www.ioanadumitrascu.wordpress.com/
www.serbantomsa.blogspot.com/
www.gradinarde5stele.blogspot.com/

Va doresc tuturor succes la blogareala si sa va priasca premiul iar mie, sa ma bucur mai departe de prietenia voastra. Iata cateva reguli pentru daruirea altora, in cazul ca doriti acest lucru:

1. afişarea premiului; (copy & add photo)
;
2. afişarea linkului celui care a acordat acest premiu;

3. oferirea lui catre 10 bloggeri sau cati doriti voi
;
4. informarea bloggerilor prin mesaj ca urmeaza sa-si ridice premiul de la voi. 



POST SCRIPTUM NECESAR 
Dragii mei prieteni,

Va marturisesc ca si eu ca si voi, m-am lasat prins in aceasta traditie internauta de a face cuiva o bucurie. Si sunt convins ca o bucurie virtuala nu este cu nimic mai prejos decat una "reala", bucuria fiind un germene, un inceput, de fericire sau macar o mica multumire sufleteasca. Nimic mai placut pentru un inceput de weekend in plina criza economica, bla, bla, bla, politica, culturala, sociala si morala prin care trecem, mai disperati sau mai cu capu'n sac.

Premiul l-am capatat acum o luna si nu m-am grabit sa-i dau drumul. Am avut scrupule, trebuie sa recunosc, si m-am tot intrebat astimp, daca trebuie sa alimentez o traditie frumoasa dar usor toxica sau sa ma abtin. Daca premiul de diamant, primit asta-vara m-a euforizat, acesta m-a intristat putin. Nu pentru ca intentia celui care l-a  inventat nu ar fi laudabila, ci mai mult pentru faptul ca  observandu-l si pe alte bloguri si stiind de-acum ce reactii provoaca acel "prima data", ma gandeam cu tristetze cat de politicos devine cand va trebui sa mimezi o reactie entuziasta, atunci cand ai sa-l primesti si a saptea oara.

Da, cu siguranta premiul are mai mult simbol de prietenie si apreciere si asta cantarit mai mult in balanta si cu acest gand vi l-am si trimis. Nu-i mai putin adevarat ca(si  asta m-a tinut o vreme in loc), din pacate, premiul este si o bomboana otravita, un dracusor colorat care va mangaie duios pe crestet vanitatea, multa, putina cat o aveti fiecare. Nu era nevoie totusi sa va trimit acest premiu, ca sa va  reconfirm faptul ca va apreciez pe fiecare in parte foarte, foarte mult, ca aveti merite intelectuale si calitati umane exeptionale si ca dovada ca asa este, iata-va din nou impreuna pentru cateva momente. Si-mi pare rau ca, limitat fiind de reguli, la un numar restrans de persoane, nu am putut sa-i trec pe toti cei la a caror pareri iau aminte. Dar nu-i nimic, pentru ca vad ca a-nceput voleyul cu blogul de aur, asa ca ...
prieteni dragi care inca nu ati fost nominalizati... pregatiti-va de bombardament.:)))))))

luni, 16 noiembrie 2009

NO RASISM!



Povestea ce urmeaza s-o aflati e de pe vremea lui Pazvante Chioru. . Eram student in prima zi din primul an de facultate, si pentru ca baietii se cunosteau deja din armata- mai putin cei straini, si pentru ca era musai sa cunoastem fetele, am iesit cu grupa  la bere, la Lido.
Bancuri, bere, bancuri, bere... veselia  devenise generala. Imi vine ideea sa-l rog pe Lende Jean-Pierre sa ne spuna si el un banc de la el din tara, din Republica Centrafricana. Dragul de Jean-Pierre a dat sa zica, dar dupa primele patru cuvinte a fost intrerupt de hohotele noastre de ras. N-a mai fost nevoie sa continue. Bancul lui a-nceput si s-a sfarsit asa:
O BANDA DE ALBI.......

Poate ca avea dreptate si nu era nimic de  ras.

miercuri, 11 noiembrie 2009

TREZIREA ADN - CONSTIINTA UNIVERSALA


Azi, mai mult ca oricand, viata trebuie sa fie caracterizata de un simt al responsabilitatii universale, nu doar natiune catre natiune si om pentru om, ci si om catre alte forme de viata.- (Dalai Lama)


miercuri, 4 noiembrie 2009

THE FUTURE OF ROMANIA !



 TE FUTURA OOOFF ROMANIE !

-apel catre moguli, bancheri si preamultinationali-

Domnilor, 
Insfacati vartos Romania de guler, dar debunaseama cu mainile politicienilor nostri si dati-o cu capul de pereti! Zdravan! Fara menajamente! Satisfactie garantata! Nu va temeti, e obisnuita! Vibratiile generate de izbituri se vor  transforma intr-o minunata doina de jale. De la pereti sa nu v-asteptati  la vreo reactie caci oricum nu veti auzi nici macar un sunet, desi, va asigur ca peretilor le place. Daca totusi nu credeti, lipiti-va cu bagare de seama urechile domniilor voastre de urechile peretilor si cu siguranta veti sesiza niste murmure... dar mai mult de cativa de "sanchiuverimaci" si peste ei vag, ca un ecou o "spasibabalshoe", nu veti putea deslusi. Dar e suficient si-atat incat sa va intareasca convingerea ca ati procedat cum se cuvine. Ceva pierderi colaterale pentru Romania? Hmmm...! Nu trebuie sa va formalizati cu scrupulele! Inafara faptului ca va agoniza-n tzarana, in rest...  vor fi o multime de pierderi... Dar ce importanta poate sa mai aiba, atat vreme cat satisfactia este garantata iar banii investiti in politicieni vi se vor intoarce inmiit.

Oooops!!! Malaiul e bun, chiar daca romanii vor trebui sa-l adune pentru voi, neam de neamu' lor! Cui ii pasa!? Oricum, banii nu trebuie sa  stea la fraieri!


luni, 2 noiembrie 2009