UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

marți, 17 martie 2009

RARES DE CRISTAL


Rares are 10 ani, este foarte inteligent, carismatic, tacticos, mutulica dar nu si timid . Este baietelul bunului meu prieten Adrian. Si-a descoperit harul din joaca, acum doi ani. Daca il intrebi cum face n-o sa stie sa-ti spuna. Pur si simplu .... o face. Se concentreaza putin... si gata!

10 comentarii:

  1. Scuza-mi replica dar nu ma pot abtine. Aproape 1 an in urma vorbeam in fata unor oameni de-a dreptul fascinati de astfel de "minuni" ca sa-i citez pe toti!
    Hilar draga Dane, de-a dreptul zgomotos de patetic vizualizarea unor bine-stiute "contingente"ale unor decalaje intre noi muritorii.
    Copii delfin', copii soarelui, copii cristal si alte denumiri bazaconice care nu ma fac decat sa regret si mai mult ca fac parte din specia asta.
    Omul e: atom-energie-materie-nucleu-miez-core-etc etc etc!!!!!!!!!!!
    Ce Dumnezeu faceti din el?
    M A R K E T I N G ?
    Jenant de-a dreptul sa privesti speciile acestei planete(planeta care n-are nici o vina) ca inca ne tine in toata dementa micimii noastre...
    Treziti-va oameni buni din atatea vise si iluzii care va fascineaza!
    Concentrare?:))))Ha Ha Ha!!!
    Ma amuza termenul!
    Ce spui de un copil care la 3 ani vorbeste 7 limbi moarte? Se concentreaza si el?
    Sau despre copii - care comparativ cu altii care abia stau pe olitza, ei leviteaza prin camera... telechinezii, anomalii, minunatii si alte conotatii stupide date unui element atat de simplu! - e n e r g i e - si legile ei.
    Dane, noi venim cu un bagaj informational aici, suntem decalati in urma unei erori de proportie, care nu ne reprezinta ca specie, ci ca sursa apartenenta!
    Pentru ce va minunati de ceea ce e in noi toti?
    Toti suntem din acelasi aluat Dan, chiar daca deschiderea unora preintampina decalari uriase. Pentru ce atata valva cand din palmele oricui curge aceeasi energie.
    V-ati lasat manipulati inca de pe vremea unui om simplu ca si voi, l-ti pus pe cruce si l-ati facut rege de iudei.
    L-ati numit initiat, mag, invatator, mesia, si alte bazaconii de sistem... cat sa va spele creierul cu atata ignoranta si tot n-ati invatat nimic din ce vi s-a aratat.
    Nu exista puteri Dan, nu exista minuni, nu exista magii si alte porcarii... exista un univers care nu conspira la "Marry Poppins" si aliatele ei, exista o sursa comuna noua si altor specii ca noi, care se numeste CONSTIINTA si de la care sugem cu totii.
    Ca suntem intarziati prin declinul unor alegeri impuse sau legaturi esuate, ca avem de "ars" sau de consumat resortul unor amnezii care ne tin in cerc, e alta poveste, dar copilasul asta pe care-l postezi aici ca pe o icoana la care mai urmeaza sa pui niste banuti si sa te rogi e fara dar si poate: comic!!!
    Icoana Mariei plange cu sange, nu mai stiu ce Iisus agatat de pomi fulgerati si alte minunatii pot fi sau nu legaturi sau mesaje interdimensionale, nu o stim... dar ce tine de blatul asta atat de firesc e clar ca va afundati in nebunia irealitatii create.
    Oamenii cresc organe lipsa in alti oameni, vindeca, fac vodoo, poseda sau sunt posedati de atatea forme de energie necunoscute inca speciei noastre, dar dincolo de nebunia cu care ne macinam creierii si ne minunam ca niste retardati la vederea Lunii... exista lucuri firesti noua!
    Dane, suntem atat de aproape de intrarea intr-un nou ciclu, oare n-ar fi mai bine ca in loc sa ne lipim metale de varfu' nasului sa plantam un copac, sa iubim un copil, sa admiram un pom inflorit, sa ajutam un batran sa coboare din tramvai si alte lucruri mult mai minunate si mai pline de magie, decat o emfaza de prost gust a unui Dzeu urcat pe cer care da minuni sau care a venit sa scoale mortii si sa adoarma mintile noastre inguste!
    Ma gandeam si eu asa... tu ce zici?:))))

    RăspundețiȘtergere
  2. "Aceste fotografii sunt pentru tine personal.
    Ele nu trebuie sa circule pe internet."

    Stau si ma gandesc gestul tau a fost "ipocrizie"? sau drept de autor?:)))

    Dar mai bine nu ma gandesc... sa se gandeasca altii!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaela, in ceea ce priveste primul tau comentariu .... DA DA DA, cu majuscule bolduite. Cred ca ai perfecta dreptate in sensul ca da, toti avem aceste "puteri" taman pentru ca suntem toti facuti din aceeasi energie. Toti am putea muta muntii din loc daca am sti cum, daca am sti sa cultivam niste ... sa le zic "talente"??? usor ironic, asa.
    Da, cred cu tarie ca ai dreptate.
    Numai ca vezi tu, tocmai pentru ca NU STIM sa fim toti asa, tocmai pentru ca NU STIM ce suntem si ce putem face apreciem, intr-un fel sau altul, pe cei care pot. A se minuna este , cred eu, apanajul omului oricum ar fi el, si nu stiu daca este neaparat un lucru rau. Si nici visarea nu cred ca e rea deloc, ba chiar din contra :)
    Simt nevoia sa subscriu inca o data la parerea ta despre "minuni" (m-ai uns pe suflet), dar cred totodata ca oamenii ar trebui priviti cu mai multa ingaduinta :) Ce vrei, asa sunt eu, naiva si visatoare, si am convingerea ca o explicatie data cu zambetul pe buze face mai mult decat o apucare de guler :):):)

    RăspundețiȘtergere
  4. Paaiii...s-o luam pe indelete.
    Viata este facuta din lacrimi si scanteieri epicuriene de bucurie, placere, incantare, dragoste, iubire, de adrenalina, magie... si celelalte.
    De aceea avem nevoie de estetica, de miracol, de tabiet,de ritual, poezie, muzica, religie..etc.,care sa dea savoare vietii si pentru ca prin ele sa ne recastigam de fiecare data azimutul. Adica pofta de viata. Dar de cele mai multe ori partea urata, convulsiva a ei ne determina sa ne-o imaginam si sa ne-o dorim pe urmatoarea in care sa ne reincarnam si care sa ne rasplateasca pentru chinurile din aceasta. Chiar si ideea de rai si iad mizeaza pe dihotomia rasplata-pedeapsa .,,Cacare" ar fi scopul vietii...?! Aici eu am o problema in continuare. Pe care tu Maya nu o ai si uite de-aia sunt atat de atent la tine. Si te admir pentru asta. Regasesc la tine multe dintre credintele mele personale asupra ,,realitatii" dar si lucruri absolut noi, castigate doar de tine ,prin revelatia ta personala, care ma izbesc si ma clatina. Iar cum noul este o bomboana electrica greu de mestecat..., pana ajunge sa inlocuiasca vechiul..., mai trece ceva timp. Si sunt foarte atent la ceea ce spui asa cum am fost atent in diverse momente ale vietii mele la Kant, la Blaga, la Noica, la Steiner, la Marx, la Schopenhauer, la Camus, la Buda si lista e cam lunga. Recunosc ca pe Stephen Hawking si pe Isus ii bag in seama in continuare. Pentru ca ei doi si doar intamplator ei doi, pentru ca la fel de bine puteau sa fie si altii doi in locul lor, imi spun fiecare in felul lui ca Dumnezeu si Universul sunt una-ntr-una. Dar inca si aici exista o minima precautiune. Cine imi garanteaza deocamdata ca daca ma arunc intr-un nou adevar nu ma voi afunda intr-o noua paradigma? Exemplele istoriei umanitatii sunt pline de adevaruri revolute. Marile civilazitii ale antichitatii, intinse unele dintre ele chiar pe mii de ani s-au prabusit fie dizolvate prin cucerire barbara fie implodate. I-au ajutat cu ceva marile adevaruri pe care le-au afirmat? Unde e Osiris, unde Marduk, unde Zalmoxe, unde Kukulkanul? Avem cu totii inca de la inceputuri aceeasi problema din pacate nerezolvata. Rezolvarea ei s-a petrecut doar zonal, sincopat si temporar. Atunci cand toata lumea va fi de acord asupra unui singur Adevar atunci va fi marea drama a umanitatii. Inca mai avem o sansa atata timp cat mozaicul, nu mozaismul:-) exista. Daca viata ar fi liniara ne-am pierde pofta sa mai continuam. Ar fi ca si cum ai manca corcoduse toata viata.
    Uite de-aia l-am pus pe Rares pe blog, pentru scanteiere. Pentru deliciul teoriei copiilor de cristal in care personal nu cred. Este una din noile paradigme ale manelistilor spiritualisti. Dar sunt destui de multi altii care cred si se bucura de ea. E ca un fel de provocare pentru afirmarea copiilor de exeptie, ca de aurolacii romani eu personal m-am saturat.
    Si ca sa-ti raspund la intrebarea cu dreptul de autor, copilul are dreptul la imaginea sa, de care deocamdata dispun doar tatal sau si mama sa si mi se pare corect sa le protejez copilul de o virtuala publicitate nedorita, atata timp cat mi-am permis sa-l arat. Bineinteles ca Adrian, tatal sau care imi este prieten s-a amuzat. Acum Rares nu stie daca imaginea sa trebuie protejata sau nu si ii las dreptul lui, sa hotarasca peste opt ani.

    RăspundețiȘtergere
  5. bla bla bla!!!!
    Bun. A, citti ce a scris Ioana ta, mult mai realist si natural decat matalutza domnule Dan :D
    Cat ai sa stai cu nasu' in celuloza si o sa te intrebi de ce X si de ce Y o sa mai pui o roata la aceeasi caruta a omenirii care n -are directie si nici raspuns!
    Stii vorba aia: oamenii cititi si eruditi sunt cei care NU STIU NIMIC!
    Si-n loc sa-l faci pe ISUS - magar pe numele scris de tine, mai pune un "i" si gandeste-te: daca Iisus ar fi vrut ca omnirea sa scotoceasca in creier si sa numere circumvolutiunile lipsa, crede-ma aca acum era furnici vorbind intre noi despre a5-a forta cuantica de produs musoroaie.
    Vreiti minuni, vise? mare LOL
    Le aveti Dane! Vi s-au dat odata cu amnezia in care plutiti si va scaldati cu atata delasare.
    Vorbesti de Zalmoxe, Kukulcan...nenea Dan! legendele sunt franturi din om nu din rune!
    Ia uita-te in jurul tau si intreaba-te de cati ani ii cunosti pe ei si de cati nai ma cunosti pe mine? Si apoi intreaba-te ce e CUNOASTEREA?
    Numarul de la pantof, scarpinatul in nas, inghetata cu frusca sau caramel, arta, hobby uri si alte frunze de taiat la ce animal vrei tu :)))
    aia e cunoastere umana!
    Compatibilitate?
    Sa vedem daca tu lipesti 3 linguri de vf nasului si eu 4 nu mai suntem compatibili!
    Numesti HAR asta? Ma faci sa rad..
    Popi cu HAR, copii cu HAR, matura cu HAR...gata sunt witchy bucthy:)))))
    Get real Dan! Copil de cristal de portelan si amidon... clonare si vitro, popi care exorcizeaza si scot dracii din fundulet si -i introdu in orificiul bucal ca sa ne cante in biserica vesnica pomenire!
    Cand naiba o sa realizati ca tot ce va inconjoara se numeste: S I S T E M si nu e al omului!
    Catalagorai, ierarhii, etichete, portrete, mascarada de jambon al snobilor care din plictiseala "golului" din ei alearga dupa magii si copii cu HAR!
    Saracul copil,habar n -are ca cei ce-l aplauda si-l privesc cu mesianicul gand al desfatarii lor sutn niste libelule ratacite care vor si ei linguri lipite de urechi!
    Da Ioana a vorbit de frumos, de traire, de sublimul simplitatii umane, pt ce le amestecati?
    Ce rvei dane sa se nasca un alt Iisus sa vina la tine sa te scoale din morti in cea mai stupida formula a unei metafore prost digerate de specia noastra?
    Sa-ti zica ce? Iote bre nene raiul...acus acus ajungeti la el!
    Si omenirea vine si zice: wauuu!!! PICK ME PICK ME! im the perfect donkey!
    Blaga, Noica si alti frustrati ai vremii lor care au cautat raspunsuri sunt cei care nu le-au trait Dan!
    De ce nu vorbiti de ingerii n zapada, de omul de zapada, de primii fulgi de nea, de dansul in ploaie, astea-s minuni frate!
    Nu copii care se trezesc buimaci cu metale lipte de ei sporind adrenalina unui nene cu barba pe cer! MULTUMESCU-TI DOAMNE pt asa HAR!
    aveti nevoie de minuni din cer pt ca sunteti GOI!!!!
    READ MY LIPS! G O I !!!!!!!
    nu stiti sa va bucurati de nimic, sunteti niste oameni plicitisiti de rutina unui traseu dat de secole, sunteti snobi, ipocriti, infumurati, cautati magii in maini sau nave spatiale pe cer ca s avi se confimr cat de mici si retardati ati devenit!
    Si de ce?
    Pentru ca iubirea la voi nu e sursa constiintei vii ci e CARNE, NEVOIE, DORINTA, AGATARE, ETER!
    Logic ca va doriti minuni, spui ca aurolacii sunt destui?
    Pe cuvant de pioner?
    Ia uita -te putin la ei... ala de trage din punga poate trage un univers intreg al resemnarii lui, copilu asta de cristal care-l posterizezi pe aici nu va sti nicodata luciditatea unei epuizari a unor reprimari faptice de continuitate
    SUNTEM RESORTURI DAN! ce faceti cu ele?
    Le catalogati si judecati. Numiti copii destepti si intelgigenti si cu har copii care ies din umbra prin minunatii care va umple golul!
    Dar un copil fara maini si fara picoiare care zambeste nu egaleaza nici o lege universala de preamarire si inglodire a haloului vostru mult ravnit!
    Suntem simpli Dane!
    Asta e minunea din om!
    Suntem simple particule de energie dincare am creat imperii magice si inovatii ale creierului ca sa va trezeasca emortii si simturi pe care le detineti DEGEABA!
    Sa-mi fie cu iertare revolta, sau ma rog ce percepi tu din ea...
    Dar cand ai zambit ultima oara din inima Dan?
    Cand ai mangaiat chipul unui om trist ultima data?
    Cand ai citit o poveste unui copil de pe strada care cerseste?
    Cand ai dat un covrig batranului/ei de la coltul ala de alimentara pe unde treci mereu si nu-ti vezi decat chipul in pantofii stersi cu grija?
    Cand oferit ultima data o mancare calda unui aurolac din gura metroului?
    Cand ti-ai imbratisat fiicele ultima data spunandu-le ca le iubesti?
    Si daca ai facut-o... de ce nu ai vazut cum ti se lipesc tie toate metalele pamantului de inima?
    de ce nu ai simtit ca levitezi odata cu ele?
    de ce nu ai simtit ca energia ta a facut bine un suflet trist?
    Ai o copila care a deschis ochii spre viata si va bucurati toti de Mara!
    Stii cate Mara se nasc?
    Stii cati de putini se bucura altii de ele?
    Aveti timp sa va ganditi la altii?NU
    Pt ca aveti lumea voastra, cercul vostru, minunile voastre, magiile voastre!
    Atat timp cat traiti individualitatea in masacrul egsoimului acestor celule finite in om NU VORBITI DE MAGII!
    pt ca singura MAGIE e insusi omul si speciile din aceeasi energie!
    Pamantul e pe duca Dane... nu la propriu ci prin faptul ca abia va mai tine specia care se infrupta din el .. si ce da la schimb?
    IGNORANTA, EGOISM, INDIVIDUALISM, DEPENDENTA, GRAVITATIE, CUVINTE DE IUBIRE... dar care iubire?
    Adamica? Evica?
    Cati dintr cei pe care i-ai citit, Camus, Freud, Cioran, Blaga si alti licurici au iubit?
    UN OM CARE IUBESTE nu scrie!
    eu! sunt una din ei!
    eu sunt cel mai egoist om cu putinta care ajunsa la trezire am uitat sa MA IUBESC!
    omul care se iubeste -imbratiseaza forma si dincolo de ea!
    nu se apuca sa dilueze celuloza cu frustrari, depresii, neimpliniri si descoperiri intr-o coaja de ou care a fost ou de cand i-a fost dat sa fie!
    Asa ca lasati minunile care va excita ochiu vostru gol.. si cautati minunea din voi pt ca IUBIREA e sg minune sau HAR pe limba voastr si nu e ceea ce dai altora ci ceea ce ti dai tie!
    pt ca nu poti iubi daca nu te iubesti, nu poti darui daca nu te daruiesti tie, nu poti cunoaste daca nute cunosti pe tine si tot asa...
    nu dai nimic ci ITI DAI!
    prin tine si altii ca tine..pt ca suntem niste portaluri Dan... prin care trece o constiinta nu mai multe! una singura!
    insa aici pe pamantul LOR...mai trec si alti agarici care va gadila pe unde trebuie si va face sa cautati in afara voastra MINUNILE UNUI CER care nu e decat al gurii voastre!
    Eu n-am sa mai dau curs unor feedback uri pe care oricum nu le dati din voi insiva inca... dar am sa va zic atat!
    Omul are 2 maini si 10 degete! Cand o sa sugeti ultimul deget insemana ca ati crescut mari!
    Pana atunci, orbecaiti cu suzete profilice de uimire si revelatie a unei lumi care nu va apartine!
    Multa imbratisare va doresc pentru ca ati uitat ca aveti 2 brate...si in loc sa va cuprindeti, apaludati ca niste marionete o lume creata sa inunde cu PROSTIE nu cu iubire!

    SHOKARAM- adica multumesc in egiteana ca m-ati rumegat si de data asta, va recomand un triferment dupa ingurgitare!:)))
    Maya

    RăspundețiȘtergere
  6. Cer scuze pt agramatismele lasate pe aici, am lasat sa curga din suflet nu din ratiune.
    Corectati-le voi... ca aveti cu ce, eu ma rezum la mirosul de lavanda!

    Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Maya,
    Cuvantul tau infiereaza si pe alocuri chiar anatemizeaza... Cel putin pentru cel care ar crede in puterea anatemei. Eu nu.
    Sufletul tau vine in valuri mari, in tsunami. Al meu este molcom, poate de aceea continui sa cred, in nemernicia mea ca poate dracul are alta culoare... in cazul in care ar exista, bineinteles.
    In acest moment nu vad decat doar doua variante ca sa ma salvez: ori imi mut rationamentele in emisfera cealalta a creierului, ori va trebui sa gandesc cu inima. Daca la prima varianta exista solutii gen lobotomie sau lovitura mestesugit aplicata local ;-), pentru gandirea cu inima insa.... sunt pregatit dar inca total nepriceput.
    PS -Ioana este o persoana plina de calitati ca si tine dar vai, este ca Moldova lui Stefan cel Mare.
    Nu este a mea... :-)
    Cu Isus nu am nici o problema, cum ca l-as porecli. M-a linistit wikipedia.
    Maya poate nu ti-am dat cel mai potrivit raspuns dar este dat cu draga inima.

    RăspundețiȘtergere
  8. Citez: "pentru gandirea cu inima insa.... sunt pregatit dar inca total nepriceput."
    SI:

    "Maya poate nu ti-am dat cel mai potrivit raspuns dar este dat cu draga inima."

    Pare-se ca nu esti deloc nepriceput... bunul meu Dan :)
    Ti-ai raspuns!!!

    Sa-ti fie bine in binele tau si al celor care te simt pe tine "al tau!"
    Pe curand aparitie Ne"intamplatoare!

    Maya

    RăspundețiȘtergere
  9. Ups! Daca Ioana e ca Moldova, inseamna ca Ioana este a urmasilor urmasilor .... acum si in veacul vecilor?? Ah ... Vezi? Bine ca stiu din timp, ca sa imi cumpar un fond de ten cu putere mai mare de acoperire. Ca doar nu vreau sa arat ca o hoasca batrana, sa creez psihoze bietilor urmasi. Nu neaparat acum, cat mai degraba in veacul vecilor :))

    Oameni buni!!! C'mon!!! Ce e cu voi? Cu veselia cum ramane? Eu nu cred ca pot schimba mersul lumii, si sa ma fereasca sfantul sa ajung atat de vanitoasa incat sa cred ca pot! Dar imi place sa sper ca pot colora macar un pic viata celor din jur, si daca am facut un numar catusi de mic de oameni sa zambesca frumos macar o data intr-o zi, atunci ziua aia nu e pierduta. Din contra.
    Ce e cu voi?
    Am primit acum ceva vreme un SMS de la prietena mea, si il impart cu voi. Este un citat din Pierre Michon si spune asa:
    "Le serieux avec lequel nous considerons la litterature serre le coeur". Si va dau si completatea prietenei mele: sau pe noi insine.
    Nu zice nimeni sa luam totul in ras , sau in joaca. Dar lumea e colorata, dragii mei.
    Ia uitati-va mai bine, si ganditi-va la cateva motive care va fac sa zambiti. Cu gura, si mai ales cu ochii. Adica deh, cu sufletul :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ioana... draga mea, nu stiu cum dau de tine dar iti las id-ul meu pe mess: mihaela.hope

    Si da! ce spui tu in cuvinte simple si frumoase e ceea ce am enuntat eu mai sus.

    Mersi pentru postarea ta pe blogul meu, ma bucur ca ti-a placut poezia, o sa o las aici sa o citeasca si altii ca tine.

    O sa tinem legatura cat ne va permite timpul si poate arati si sclipitorului tau tata ca adevarata minune a omului este simplitatea cu care ne daruim semenilor nostri.
    Imi pare bine sa te vad in viata asta, coloreaza viata si arata-le si altora cum sa o faca, pentru ca nimic nu e mai sublim decat cromatica din ochiul fiecaruia!

    Multa regasire si culoare in tot ce faci. Esti o copila frumoasa si m-ai bucurat.

    ETER SI NEBUNIE

    Stare de veghe in Alfa,
    Calatoria inversului-matinal.
    Fuga omului din - fier.
    Procustic defileu al intinderii.
    Numai carne rasturnata imprejur.
    Omule, ridica-te si mergi!

    Patul vesniciei metalice,
    Osificarea unui vis mort.
    Nu exista Dumnezeul martir,
    Nu voi ati facut cerul...
    De ce l-ati pus acolo?

    Iti pleci omule cu tot cu zambet...
    Spitalul vorbelor despre Un Rai.
    Minciuna inghitita cu apa,
    Somnul din eter.
    Singurul Rai e in tine.
    Nu-ti pleca!
    ~Maya~

    RăspundețiȘtergere

parerea mea