UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

joi, 8 octombrie 2009

MITU LU' SISIF - POVESTE FARA SFARSIT

Episodul al VI-lea - MANTICORA

Dragi prieteni si vizitatori curiosi,
Sunteti invitati cu totii, ca prin comentariile voastre sa deveniti coautori la povestea
"Mitu lu'Sisif ". Numai prin voi povestea se povesteste pe sine. Pentru cei care inca nu ati "rasfoit" postarile anterioare, e bine sa stiti ca povestea a plecat de la un banc, care zice:
"A fost odata un om Sisif care avea un copil pe care il chema Mitu".
Conform traditiei, povestea a fost inceputa de Ioana Dumitrascu si continuata de ceilalti. Cititi episoadele anterioare si apoi,
intrati pe comentarii si continuati de unde s-a oprit povestea. Nu exista reguli, oprelisti si nici intelegeri prealabile intre autori. Fiecare contribuie cu harul, priceperea si interesul propriu pentru eroii nascuti de muzele bloggerilor. Sunteti bineveniti! Intrati si scrieti de cate ori va face placere! Curaj, mult succes si... aventura placuta!
Liege.BlueIris spunea...

"- Nu te mai văicări ca o babă, că asta nu e tot. În plus, conspiratorii vor..."
... sa te converteasca la buddhism, inainte de...
-Pai ce legatura are una cu alta?
-Ce conteaza! Un buddhist bun e unul mo...aaaa, adica, unul care...
-Care...? intreaba Sisif, nerabdator.
-Care a renuntat la toate rahaturile astea existentiale cu tenta intelectualista si care pune mana pe mop, scoboara in beciurile propriei constiinte si se pune pe lustruit.
-Pfiu, se stramba Sisif, plictisit, ma simt ca la o sedinta de partid!Ce dracu' sa mai curat? La cat alcool am ingurgitat, sunt mai steril pe interior decat o sala de operatie.
Nu termina bine de zis si in dugheana intra un schelet. Se indrepta spre bar unde comanda o bere si-un mop, scartaind trist din articulatiile anchilozate.
-Nah, ghinion!, se revolta Sisif. Mi-a luat asta mopul! Acu, tre'i s-astept sa-si bea amarata aia de bere. Totusi, ce naiba vor aia de la mine?
Cersetorul da ochii peste cap si sopteste misterios in vreme ce se departeaza, pivotand in piruete largi. Sisif il priveste uluit, remarcand abia acum ca seamana incredibil de bine cu Mulder, personajul din X-files:
-Intreab-o pe "doamna cu butucul". Ea stie. Si tine minte: lucrurile nu sunt ceea ce par a fi.

06 octombrie 2009 06:58

ŞtergereIoana_du spunea...

"E, daca nu sunt ce par a fi, macar sa ajunga pana la urma sa para a fi ceea ce sunt" gandi Sisif.
Ilogica pana si pentru el ideea ii ramase totusi in creier devorandu-i fiecare farama de atentie. Mereu isi dorise sa fie filosof, dar pana acum nu avusese ocazia si mai ales timpul necesar pentru asta. Perspectiva convertirii fortate la budism ii dadu elanul care pana acum ii lipsise. Arunca mopul cu o mana, iar cu cealalta se arunca pe el in ganduri.

"A fi sau a nu fi , asta e intrebarea" isi incepu el viata de filosof.

"Bai fraier esti!!" auzi el o voce muscator de ironica. "Asta e deja luata bai, fii si tu mai atent!"

Uimit si deranjat se ridica din ganduri si se intoarse asa, cam trei sferturi. Suficient cat sa vada cum ranjea la el .........o manticora!

"Tu , Doamne, nu ma lasa !" isi zise Sisif. "Fie mi-au pus astia ceva in bere, fie nu se mai fac mopurile ca pe vremuri! Sau probabil ca li s-a pus pata pe mine budistilor, hindusilor si altora din categoria asta! Mi-au trimis o manticora??? Si mai are si o fatza oribila!"

"Nu cumva esti cam superficial? Te-ai gandit ca poate fatza mea, oribila cum spui tu ca ar fi, nu are legatura cu valoarea mea reala? Intrinseca?"

Rusinat, Sisif pleca privirea. Gasind pe jos o hartie o lua si nota pe ea IN-TRIN-SEC, si apoi privi manticora cu simpatie un pic fortata.

"Degaba, am apucat deja sa ma simt jignita" spuse ea si se intoarse, moment in care coada-i de scorpion atinse mopul. Coada mopului se incurca in coada unei galeti care se rasturna cu zgomot. Vazand cu coada ochiului galeata in cadere si vrand sa o prinda Sisif aluneca si se trezi intins de-a latul intr-o balta de apa murdara.

"Da. Eu si norocul meu!" murmura el in barba, resemnat.

06 octombrie 2009 09:35

Ştergere
Ştergere
Dan Ioanitescu spunea...

"Totusi nu-i chiar asa de rau! Sunt in viata! Pumnalele lungi or sa se plictiseasca si or sa intre in tecile lor, daca mai adast pe-aici." isi mai dadu in gand putin curaj, Sisif.
-Ce clantzani bah, asa la mine? Razi carevasazica? Stai ca pun eu acusi mana pe tine si te fac imaterial didactic! se stropsi Sisif la scheletul rezemat de bar. "o sa-l fac cadou la scoala primara, he, he!"
- Ce-ai ma cu shchiletele? se otzari Meropica peste claia rosie a uriasului. E bunica'miu! La mine a venit! Da-i pace!
Sisif netezi usor cu palma petecul lui de hartie, arunca pe furis un ochi in el si-i repezi apasat Meropicai una de sa-l tina minte:
-In- trin- seaco!
-Ce-ai zis ma? tuna claia rosie.
-Tu ce te bagi? ii raspunse Sisif. Sezi bland ca miaua, ca altfel pun manticora pe tine!

07 octombrie 2009 08:05

ŞtergereIoana_du spunea...

- O, da, sa revenim la visul meu de-o viata: ala de a speria Meropice! ofta manticora incetisor.

- Tu iti imaginezi vreun moment ca ma sperii? tuna Meropica. Ia voila de te uita mai bine la rudele mele (si aici Meropica flutura aproape cu eleganta din mana in directia scheletului care ii privea ranjind), si zi-mi daca tu chiar iti imaginezi ca ma sperii!

- O bere si un mop va rog! striga manticora cu disperare in glas catre barman, in hohotele cam ruginite ale scheletului care semana cu Mulder (si parca si cu Scully).

07 octombrie 2009 08:24

Ştergere
Dan Ioanitescu spunea...

Reflectii genealogice
Comentariu pentru Ioana :)))

Putem trage concluzia fireasca ca Scheletul a fost parintele mamei sau al tatalui Meropicai dar, in acelasi timp si al lui Mulder si al lui Scully, din moment ce seamana atat de evident cu ei amandoi. Si-atunci.... fortand putin irealitatea in care ne zbatem si completand-o cu imaginatia, Meropica ar putea fi ori nepoata de frate/sora a celor doi, ori fiica lor rezultata din incest. Varianta a doua mi se pare mai atractiva. Nu stim inca daca pe Schelet, in fosta lui viata extrauterina, il chema Popescu, sau Ionescu, pentru ca pentru noi el este Scheletul. Si-atunci, cautandu-i Meropicai numele de famile si atasand-o de oricare dintre parinti(vezi Nic'a lui Stefan Apetrei Ciobotariul), o putem numi, scuzata-mi fie exprimarea licentioasa, fie Meropica Maldarulul Sculii Scheletului, fie Meropica Sculii Maldarului Scheletului...:)))))
Ambele variante mi se par plauzibile.

07 octombrie 2009 14:07

ŞtergereIoana_du spunea...

MOAHAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

Era sa ma inec cu cafeaua, mai Dane mai, nu mai face din astea! Colega mea a consumat timp si energie sa prepare cafeaua si sa o puna in termosuri, nu e pacat sa o scuip eu pe monitor???

Mergem pe varianta fiicei rezultate din incest, si numele ei este Meropica Maldarului Sculii Scheletului.

Scuza-mi exprimarea licentioasa!

:)))))

07 octombrie 2009 14:32

Sursa imaginii:http://images.google.ro/imgres?imgurl=http://ellegado.files.wordpress.com/2007/07/manticore.jpg&imgrefurl=http://www.surunga.com/post/imagenes/7328/criaturas%2Bmitologicas%2B%2B%2Binfo.html&usg=__odmpeCei9p6kdE5kRVrYiNVjp4k=&h=284&w=361&sz=16&hl=ro&start=20&tbnid=8NkpFVP0G92Q5M:&tbnh=95&tbnw=121&prev=/images%3Fq%3Dmanticora%26gbv%3D2%26hl%3Dro%26sa%3DG

Dreptul de proprietate intelectuala asupra acestei forme de literatura virtuala apartine autorilor ei, Dan Ioanitescu si Ioana Dumitrascu si sunt protejate de Legea dreptului de autor. Este permisa publicarea unor forme similare pe alte site-uri sau preluare de texte numai cu precizarea sursei insotita de un link.
Va multumim!

11 comentarii:

 1. Conasu' Dan, uluitor rationament! Sunt impresionata de acuratetea deductiilor. Ati putea lua premiul ala, cum ii spune?, "Mopul de aur".

  Era normal, nu? Oare la ce ma asteptam?

  Luati un mop, duduie Ioana, ca sa nu se pateze dusumeaua de cafea.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ioana, tu cu cafeaua... eu cu dovleceii !!!
  Daca vor "reptilienii" sa ne termine ...n-au nici o şansă!! O partidă de râs sănătos şi trăim fericiţi până la 200 ani!!!
  Vă pup pe toţi !!!

  RăspundețiȘtergere
 3. "Să vezi că nu mai scap din magherniţa asta", îi trecu prin cap lui Sisif. "Sau te pomeneşti că am murit şi ăsta e..."
  - Dacă nu mai ai gologani, face mandea cinste, auzi el, ca prin vis, un glas dogit.
  Se întoarse şi văzu, la o masă din fund, un bătrân cu faţa brăzdată de vicii. Cu el beau doi inşi : un bărbos falnic şi un orb cu o voce mierlăită.
  - Un gay, asta era tot ce-mi mai trebuia, se sperie Sisif. Dacă mă dibuie Meropica...
  - Nu te sfii, fiule, zise şi bărbosul. Dacă ai rămas în pană de marafeţi, maestrul nostru Socrate îţi face cinste până la ziuă. Aşa obişnieşte el să-i trateze pe discipolii noi.
  În ciuda repulsiei pe care Socrate i-p stârnea, Sisif simţi cum se ridică, fără voia lui, de la masă şi se duce către cei trei. Picioarele îl purtau de capul lor, nemaizăspunzând comenzilor disperate ce porneau din cutia craniană.
  "Sunt neînchipuit de beat", îşi zise. "Poate că nenorocitul îla de cerşetor e în cârdăşie cu complotiştii şi m-a drogat, ca să mă prindă ăia mai repede..."
  Se lăsă să alunece moale pe un scaun la masa perverşilor.
  - Eu sunt Socrate, după cum sper că ai înţeles, se prezentă boşorogul. Ăştia sunt Platon şi Homer, băutori cu butea şi mari meşteri în ale cuvântului... Eu, dragul meu, reciclez tineri... P-ăştia doi i-am reciclat până au albit, hi, hi, hi, hi....
  Râdea cu gura ştirbă, stropindu-l pe Sisif cu salivă.
  - Dacă vei fi vrednic la băutură, Platon te va face personaj într-un dialog, iar orbul îţi va închina o cântare, ridicându-te la statutul de erou... Ce te uiţi ? Ia şi bea !
  "E de rău", îi fulgeră prin minte lui Sisif, în timp ce Meropica se uita chiorâş la masa lor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Surprinzandu-i privirea, Platon i se adresa pe un ton ( cum altfel?!? ) cavernos:

  - Esti sigura ca privelistea din fata ochilor tai este realitatea, stimata domnita? Poate este doar o umbra facuta de ....

  - Da' mai lasa-ne frate cu umbrele tale, ca ne-ai terminat! Prea ne crezi pe toti legati cu funii in pesteri! izbucni Homer

  - Cantati, zeilor, mania ce-l cuprinse pe Homer betivanul! hohoti Socrate luand o gura de bautura.

  - Dar'ar naiba sa fie in paharu' ala ce cred eu ca este ! mormai Homer in barba . Intorcandu-se apoi catre Sisif care ii privea perplex zise:

  RăspundețiȘtergere
 5. -Ili, iada mea a facut o boala rara, ii zice odi... se ia.
  -Odi se ia si la oamenii? se alarma Sisif.
  Numai....

  RăspundețiȘtergere
 6. Homer ii arunca o privire plina de dispret si ii zise:

  - Dar dupa parerea ta eu ce sunt? Neom? Stafie?

  - As fi optat pentru stafie, sincer sa fiu, replica timid Sisif.

  Din coltul in care se retrasese (in ciuda profilului ei psihologic, numai asa, ca sa-i faca acestuia in ciuda) Meropica se ineca de ras.

  - Tu la varsta asta inca mai crezi in stafii???

  - Daca pot crede in scgheleti care beau bere care le curge printre oase, daca pot crede in manticore vii, daca pot crede ca in fata mea sunt Homer, Socrate si Platon.... da-mi UN SINGUR MOTIV ca sa nu cred in stafii!

  La replica asta Meropica se cutremura. Sisif isi urlase cuvintele, si asta nu s epotrivea profilului LUI psihologic.

  RăspundețiȘtergere
 7. Imi inveseliti diminetile innorate.:))Nu ma prind in joc deocamdata, sunteti teribil de talentati. Am nimerit in clubul scriitorilor, cred.

  RăspundețiȘtergere
 8. "Sisif isi urlase cuvintele, si asta nu s epotrivea profilului LUI psihologic.":))))

  RăspundețiȘtergere
 9. Ramona,
  Fii binevenita.
  Sisif are rabdare cu tine. Scrie! :)
  Noi te vrem.

  RăspundețiȘtergere
 10. -Crezi, crezi! Ai dreptate sa crezi! auzi o voce de nicaieri. Ceva mare si neguros, o lumina intunecata, ca o umbra care absorbea culorile din jur trecu prin fata ochilor sai si se aseza de-a dreapta lui Platon. Vocea continua:
  -Uite si Platon chiar cand nu e beat crede in umbre de cai verzi pe pereti... unii l-au contrazis dar el tot crede... nu-i asa Platoane?
  -Da, da... Totusi eu nu te cunosc. i se adresa Platon. Tu a cui umbra mai esti?
  -Umbra lui Mircea.
  -Pai ce cauti aici? Du-te la Cozia.
  Ba nu! Ia stai! Zi-ne si noua ce au discutat acolo Radu Vasile cu Miron Cozma la mineriada! -Mineriada si odiseea lui luceafarului huilei... hi, hi! asta-i mai tare ca Iliada mea, se hlizi Homer.
  -N-au discutat nimic. Radu i-a strecurat o soapta la ureche. Atat am prins: "Cozma Racoare"! Si-au plecat dansand sirtaki... voi intelegeti mai bine ca deh, sunteti greci.
  La auzul cuvantului sirtaki cei trei greci incepura sa bata cu furculitele in pahare un ritm, pe care, ca la comanda il preluara toti comesenii. Sisif mut, cu ochii holbati, ii urmarea ca prin vis cum se ridica de la masa, se prind de umeri si-si incep dansul indracit, ca in videoclipul de mai jos:

  RăspundețiȘtergere

parerea mea