UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

joi, 17 iunie 2010

2013 - SCAPA CINE POATE!

Cu 2012 ne-am lamurit, dar cu 2013 lucrurile nu stau deloc bine. Exista un lung sir de semnale cu privire la intensificarea furtunilor solare transmise de astronomi in ultimii ani, cu ecou mai pronuntat sau mai slab, care au culminat zilele acestea cu un avertisment foarte serios, provenit de la cercetatorii de la NASA. Daca pana acum oamenii de stiinta care au studiat  fenomenul furtunilor solare au afirmat ca  nu avem de ce sa ne temem, deoarece suntem  protejati impotriva razelor nocive de catre campul magnetic care inconjoara Pamantul si care se comporta ca o bariera protectoare, iata ca acum chestiunea iminentei unei catastrofe terestre, din roz a devenit brusc neagra. Neplacut de neagra. Iar in aceasta perspectiva, 2012 nu mai este un fel de "sanchi" ci, devine anul pregatitor al unei catastrofe anuntate. 
Din perspectiva spiritualista lucrurile arata si mai rau. Daca in Univers sistemul nostru solar isi urmeaza cursul si destinul sau implacabil, atunci toate credintele, toate cohortele de ingeri, demoni, arhangheli, ajutatori, ghizi spirituali, zeitati, spirite ale elementelor naturii, toate teoriile conspirationiste, toate rugaciunile adresate lui Dumnezeu si/sau Universului nu vor valora nici cat o ceapa degerata. Teoriile nu vor ajuta la nimic. Profetii de meserie si veleitaristii, noii Mesia, vor avea valoare doar pana la declansarea unei catastrofe generalizate. Gandurile noastre nu vor  putea crea realitatea viitoare din Univers asa cum nu au putut-o influenta nici pana in prezent. Poate ca acesta va fi momentul cunoasterii Adevarului. Primul articol pe care il redau mai jos, este proaspat, chiar foarte proaspat, aparut astazi 17 iunie, iar celelalte articole care urmeaza sunt doar putin mai indepartate in timp fata de primul si doar il valideaza pe acesta. Nu sunt nici  alarmist si nici defetist de felul meu, ba dimpotriva as putea zice, si de aceea foarte greu aplec urechea la zvonerii de orice fel. Sper sincer intr-o eroare umana de apreciere a gravitatii fenomenului sau in situatia in care catastrofa este de neinlaturat, sper macar  ca pana in 2013, oamenii inteligenti sa gaseasca solutii generale de supravietuire si salvgardare  ale umanitatii iar nu personale, asa cum ar fi de asteptat. Poate ca a venit momentul sa ne gandim cu totii la un altfel de viitor caci de fugit nu avem unde fugi decat cel mult in sau din mintea noastra...

NASA avertizeaza ca explozii solare
devastatoare vor lovi Terra cat de curand
Terra va suferi, in anul 2013, efectele unor explozii solare de-a dreptul devastatoare, anunta oficialii NASA. Sistemele electrice vor fi distruse, satelitii artificiali vor inceta sa functioneze, zborurile vor fi intrerupte, iar Terra se va scufunda in intuneric dupa ce generatoarele de curent electric se vor supraincalzi. Toate acestea se vor intampla in maxim 3 ani, atunci cand Soarele va ajunge la maximul puterii sale, este mesajul ingrijorator al acelorasi specialisti.
Oamenii de stiinta sustin ca distrugerile vor afecta toata aparatura electronica, de la dispozitiviele bancare si cele din spitale, pana la computerele personale si Ipod-uri. Pierderile financiare s-ar ridica astfel, in urma valurilor fara precedent de energie magnetica, la mai multe miliarde dolari, fara insa a putea aproxima o valoare exacta a pagubelor. "Stim ca va veni, dar nu putem estima cat de rau va fi", afirma Dr. Richard Fisher, directorul departamentului de heliofizica din cadrul NASA.
"Primele vor cadea sistemele de comunicatie, satelitii si sistemele de ghidare a avioanelor. Cat de curand, vor urma dispozitivele electrice din banci, spitale si chiar si cele din propriile noastre case. Vor fi probleme uriase pentru omenire. Largi parti ale globului vor ramane complet in intuneric, din cauza caderii sistemelor generatoare de energie, iar refacerea acestora va necesita mult timp", a adaugat acesta.

Cel mai optimist scenariu este acela in care Terra va suferi doar cateva ore din cauza furtunilor magnetice si nu zile sau luni intregi, asa cum prevede Dr. Fisher. Cert este, avertizeaza cercetatorii NASA, ca masurile trebuie luate din timp pentru a preveni un dezastru de asemenea proportii.



Dupa o perioada prelungita de “odihna”, activitatea pe Soare a inceput din nou sa se intensifice, anunta astronomii.
“Petele din Soare” – portiuni ale suprafetei Soarelui unde are loc o intensa activitate magnetica, sub forma asa-numitelor furtuni solare – vor aparea din nou, in numar tot mai mare, dupa ce, in decembrie 2008, activitatea Soarelui atinsese un minim.
In schimb, luna aceasta, sonda STEREO trimisa de NASA a descoperit portiuni mari cu activitate magnetica puternica pe suprafata Soarelui. Analizand imaginile, o comisie de oameni de stiinta americani a constatat si anuntat o intensificare a activitatii solare, prognozand ca noul ciclu de furtuni solare va atinge un maxim in luna mai a anului 2013.  



Cercetatori din mai multe tari, reuniti in Washington D.C. cu ocazia unei conferinte internationale, avertizeaza cu aceasta ocazie intensificarea alarmanta a activitatii solare, fenomen care poate duce la efecte incalculabile la adresa vietii pe Terra.
Scopul discutiilor din cadrul Space Weather Enterprise Forum s-a axat pe iminenta furtunilor solare masive care vor izbucni in aceasta vara si vor duce, in prima instanta, la afectarea sistemelor de comunicatii precum cele de navigatie aeriana si maritima, GPS dar si a liniilor electrice de mare tensiune, care sunt sensibile la radiatiile emise de furtunile solare.

Activitatea solara urmeaza un ciclu de 11 ani la sfarsitul carora astrul inregistreaza o exacerbare. O furtuna solara de mari proportii poate cauza pagube economico-financiare de douazeci de ori mai mari decat cele provocate de uraganul Katrina, avertizeaza un raport din anul 2008 emis de National Academy of Science.

"De fapt, anul acesta, Soarele se trezeste dintr-un somn adanc, si in urmatorii ani, vrem, nu vrem, vom fi martorii unor cresteri ale activitatii solare mult peste cele din prezent. In acelasi timp, societatea umana a devenit intr-atat de tehnologizata incat activitatea noastra zilnica va fi afectata de ce se intampla pe Soare. Cred ca suntem deja in fata unei noi ere in care ce se intampla in spatiul cosmic ne afecteza vietile intr-un mod similar meteorologiei terestre", afirma Richard Fisher seful NASA'S Heliophysics Division.

Surse foto: desopera.ro

20 de comentarii:

  1. :)
    Bunule, slava Domnului ca ai mai dat si tu un semn de vietuire pe aici, prin ciberspatiu!
    Gandeam ca realitatea te-a absorbit cu totul in orbita ei flamanda.

    Acest articol bantuie pe net de cel putin 3 luni!
    Ma-ndoiesc ca aceasta este (sau va fi) realitatea.
    Nu Soarele va fi "criminalul" ci mana umana dornica sa-i cuprinda degetul lui Doamne-Doamne!

    ---
    Foaie verde ...pajiste uscata..
    Umbla zvon natang in lumea toata..
    Pe pamant ca-i pace si racoare...
    Se intinde veste-ngrozitoare

    Uuuhuu...

    De cu seara pana dimineata
    Urca pretul ierbii in orice piatza
    Se usuca lacrimi si suspine
    Plaiuri de legenda si coline.

    Uuuhuu...

    Foaie verde, lacrima subtire
    Pe islaz, prin santz, prin cimitire
    Pe Pamant e foc si sete oarba
    Mai avem nevoie si de iarba
    ---



    Sau... poate ca este doar intoxicare. Teroarea este cea mai buna "manipulare".
    Apropos' de "manipulare", privesc cu gura cascata ca omul modern nu difera nicicum de cel preistoric!
    Si cand spun asta ma refer la fenomenul "vuvuzele"!
    Nu-mi vine a crede cum turma doreste, ajunsa aproape de isterie, un obiect din plastic care scoate un sunet infernal!

    Si, la urma, urmei, de ce ar trebui sa supravietuim?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai revenit Danule, deşi văd că ne dai din prima cu praf de..."cavou"(?!!)
    :)))))))))

    Vorba lui Andrei, chiar aşa! De ce ar trebui să supravieţuim?! (Oricum n-o s-o mierlim cu toţii! O să mai rămână ceva de sămânţă, cât să repopuleze planeta.)

    Am o singură remarcă de făcut, la problema spiritualiştilor, aşa cum te exprimi domnia ta.
    Păi, dacă mă gândesc puţin, Pământul e protejat de un câmp electromagnetic. Gândul omului e o emisie electromagnetică. Ce-ar fi dacă spiritualiştii ar descoperi metoda ca oamenii să gândească pe o frecvenţă concordantă şi să-şi conjuge eforturile de a întări câmpul protector al Terrei?!
    Spun prostii sau chiar ar fi posibil?
    Şi, uite, dacă nu spiritualiştii, atunci fizicienii să conceapă aparate care să emită pe astfel de frecvenţe şi să realizeze un fel de acut electromagnetic. Funcţionarea acestor aparate ar presupune, fireşte, o perturbare a comunicaţiilor, dar ar fi o chestiune controlată şi limitată la necesitatea utilizarea lor până ce va trece valul de erupţii solare. Adică, altceva decât fenomentul ce nu poate fi controlat şi nici evaluat ca nivel de distrugere şi urmări.

    RăspundețiȘtergere
  3. De Soare vom scapa ....mai greu cu Omul care ataca Omenirea !

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna tuturor,

    Dragilor,
    Realitatea de 38 de grade Celsius m-a "aranjat" putin. Apoi nu am avut net acasa pentru ca mi-am up-gradat sistemul, am schimbat modemul si am marit viteza de trafic de la 4 MB la 20 MB. Asta a durat cateva zile pana a venit lucratorul de la Romtelecom sa faca schimbarile. Acum cand toate lucrurile au reintrat in normal voi pleca cateva zile la munte. Dar voi reveni cu draga inima la voi.

    Andrei ,
    Nu cred in teroarea venita via NASA; cel mult ei pot da o dezmintire in cazul unui zvon... dar ca sa-si prabuseasca propriul sistem bancar, economic, social... asta e prea mult. NASA nu este un instrument al terorii, chiar daca unii il socotesc ca fiind al manipularii.

    Andrei si Blue,
    Nu trebuie nimic, nici sa traim si nci sa nu traim, pentru ca inca nu am fost in stare sa dezlegam rostul existentei noastre in Univers.
    Ma gandesc doar la copii.

    Nima,
    Ma bucur ca ne incurajezi.:) Chiar ma bucur.:) Daca vom reusi sa trecem nesmotociti peste barbeque-ul care ne asteapata inseamna ca vom fi norocosi.

    Homo homini lupus.... un instinct de pradator greu de anihilat. Istoria de mii de ani ne-a dovedit ca este imposibil.

    Sa ne revedem cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bunule, spor in tot ce faci!

    Daca nu trebuie nici aia, nici ailalta, atunci de ce ne maigandim la copii?!
    Deci ori trebuie aia, ori ailalta, doar pentru ca ne gandim la copii.

    Rostul nostru in univers poate fi similar cu rostul unei frunze!
    Nu ne este pe plac?
    Dorim mai mult?!
    Trebuie sa avem un rost special pentru a ne duce existenta in armonie pe aceasta planeta?!

    Cat priveste "prabusirea sistemelor finaciare etc" priveste cam ce traiectorie are aceasta "criza" si poate vei intelege sensul... cum spuneai si tu "Homo homini lupus..."

    O saptamana frumoasa si linistita, oriunde ai fi!

    RăspundețiȘtergere
  6. S-a zis cu blogurile noastre... Pana atunci, sa ai parte de zile frumoase la munte!

    RăspundețiȘtergere
  7. Intram mai rar pe bloguri,deh! lipsa timpului,te citesc cu mult interes ca de obicei,dar legat de subiect,as subscrie celor spuse de Andrei...
    ZILE SPORNICE SA AI SI SA AUZIM DE BINE!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună Ziua !
    Dragă maestre !
    ~
    Păi bine ! UNDE l-aţi ţinut ascuns acest Blog ? Cum de NU l-am văzut încă ?
    Vă mulţumesc pentru 100 ... de ÎNTREBĂRI ! Nu ştiu când voi răspunde la ele, dar o să le iau pe rând !
    Mai ales că O SĂ-MI OCUPAŢI TOT TIMPUL ... având în faţa mea acest Blog !
    Când mai treceţi prin ŢARĂ ?
    Nu de alta, dar poate STĂM la o berică ?
    Eu ... NU mai am demult TIMP !!
    (NU erau încă pregătiţi ... să mă aştepte, dar ... se pare CĂ ... au început SĂ SE ADUNE !)
    ~
    Cornelius,

    RăspundețiȘtergere
  9. Andrei,

    Multumesc pentru urare.

    Cat de cinici sau pustii sentimental putem fi vizavi de alti oameni, volens-nolens ne gandim la copii, daca ii avem, caci datorita lor nu suntem singuri pe lume, chiar daca uneori suntem tentati sa gandim astfel. Relatiile umane care implica dragoste sunt cele care pana la urma ne dau un suport al rabdarii trecerii prin viata. Daca si acest gen de iubire concreta (fata de cea abstracta, indusa de societate prin religie, cea cu iubirea de oameni) ar disparea, atunci cu siguranta vom decadea din calitatea de OM.

    Rostul nostru in Univers poate fi al unei frunze dar poate fi la fel de bine si altceva. Frunza nu cred ca are constiinta de sine si ca-si pune probleme existentiale, caci dar daca ar avea-o ar fi tragic pentru bietul copac... pentru cate frunze are... Aici, la acest " altceva" ne impiedicam de fiecare data cu intelegerea. Nu stiu daca dorim mai mult dar macar sa intelegem "de ce" ne aflam in situatia unui Pinocchio care dobandeste brusc constiinta de sine si incepe procesul autocunoasterii. Insa daca pentru el mesterul Geppetto era Creatorul si cel putin asta il reconforta si nu-i mai dadea motiv sa caute in zona aceasta, ci doar in exterior, pentru noi chestiunea cu Creatorul ramane nelamurita si continuam sa avem o problema.

    Dar daca prin absurd suntem pe o pista gresita in cautarile noastre al unui sens constructiv si moral al existentei? Daca vom fi pusi in situatia sa aflam ca legea "homo homini lupus" este cea corecta si fundamentala, ce ne-am face? Ar fi o mare dezamagire pentru toti cei care se bat cu caramida in piept ca iubirea si compasiunea guverneaza Universul (ai citit cumva "Imparatul mustelor" al lui William Golding sau ai vazut filmul?).
    Despre ce armonie ar trebui sa mai discutam in aceste conditii. Dar oricat de inconvenabil ar fi adevarul, ar fi bine sa-l aflam, macar sa stim cum stam. :)))

    Desigur, am zis ca prin absurd ar functiona aceasta lege, pentru ca nu se aplica in relatia cu persoanele foarte apropiate noua. Pana si cei mai cruzi criminali isi iubesc copiii. Prin exceptii, acolo unde criminalitatea atinge patologicul, acolo unde indivizi disparati sunt lipsiti de la natura cu instinctul ocrotirii copiilor sau acolo unde cutumele societatii o impun - asa cum functionau legile spartane in privinta copiilor - oamenii inceteaza de a-si mai face griji in privinta copiilor si decad din calitatea de om.

    Fireste, socotesc ca este putin important ceea ce se va intampla cu mine ca individ in situatia producerii unui cataclism, dar nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la copii, chiar daca evidenta arata ca am venit singur si tot singur voi pleca dupa trecerea prin viata. Si nu cred ca este numai drama mea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Luize,

    Mi-ai dat o idee. Ar trebui sa-mi vand blogurile. Cel putin acelea care arata ca m audienta. Daca le mai pun si cod adsense ca sa faca lunar cateva paralute, inseamna ca pot aplica un coeficient de multiplicare si as putea sa ies in profit. :)))

    Cel mai mare profit ar fi insa ca ma scap de cateva cocoase caci am inceput sa simt ca ma intoxic spiritual.

    RăspundețiȘtergere
  11. Tasha draga,

    nici eu nu am prea mai intrat, nici macar pe propriile bloguri. M-am imbuibat cu virtual si m-am tras oleaca la umbra... :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Drobu' de sare... :)))))
    Mi-a placut ideea ta Radule, dar chestiunea neplacuta este ca "petarda" cu un un CMEs de proportii uriase provine de la NASA iar nu de la niste taranci proaste si imbrobodite sau de la niscai jurnalisti jigodiosi...

    Asta imi da de gandit, cum ca picioarele in gura pe care le trag intregului mapamond cu astfel de declaratii le vor simti foarte tare intai proprii cetateni. De ce ar incerca sa starneasca NASA - sau cine e in spatele ei:)) o panica mare chiar printre proprii cetateni cu riscul afectarii propriei economii si stabilitati sociale. Ce, chestia cu teroristii s-a fumat si acum ii ameninta pe oameni cu CMEs-ul?

    RăspundețiȘtergere
  13. Cornelius, :)

    Ma binedispune apelativul de "maestre", mai ales pentru faptul ca nu ma ridic nici pana la genunchiul broastei in vreun gen de maiestrie. Poate tie, ca artist ti s-ar potrivi mai bine. Eu sunt in tara si nu plec nicaieri. Iti multumesc ca ai trecut pe-aici... Te astept oricand cu placere.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru toata lumea interesata:)
    Cititi va rog si:

    http://blogs.telegraph.co.uk/culture/tomchivers/100008500/nasas-2013-solar-flare-warning-how-much-do-we-need-to-worry/

    RăspundețiȘtergere
  15. :)
    Bunule, am spus amandoi acelasi lucru, insa in mod diferit.

    Filmul l-am vizionat in urma "recomandarii" tale - este inca un argument in favoarea celor ce le gandesc.


    Legea "homo homini lupus", cred din ce in ce mai mult, este cea care guverneaza.
    Nu pot face abstractie nici de istorie si nici de manifestarile noastre cotidiene.
    Pana si cei mai "spiritualizati", "(i)luminati" se ghideaza in viata dupa aceiasi lege.

    Si in privinta manifestarii iubirii copiilor, legea functioneaza, insa intr-o forma mult mai restransa, temperata.
    Scenariu - daca omul ar fi nemuritor, ar ajunge sa aplice legea in mod draconic si cu propriile progenituri.
    :)
    "nemurirea" omului sta (deocamdata) in predarea stafetei progeniturilor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Răspunsuri
    1. :))
      @gibilan_01
      Multumesc frumos pentru interventie.
      Si care ar putea fi acest loc? Fii rogu-te mai specific!
      Blogul acesta?
      NASA?
      Terra?
      :))

      Ștergere
  17. iata ca a trecut ceva timp de asteptare: si nimic?cine minte?.

    RăspundețiȘtergere
  18. iata ca a trecut ceva timp de asteptare: si nimic?cine minte?.

    RăspundețiȘtergere
  19. Gibilan, jos pălăria. De mult aștept un personaj lucid care să țină scadența balivernelor apocaliptice care ni servesc aproape în fiecare an. Minciunile astea se lecuiesc cumva homeopatic, una pe alta, doar cantitățile sunt mari.

    Administrezi o minciună nouă ca să o scoți din sistem pe aia expirată. Eu i-aș băga la pârnaie pe ăștia din secta lui Nostradamus. Perioada de condamnare: până vine sfârșitul lumii pe care l-au prezis.

    RăspundețiȘtergere

parerea mea