UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

joi, 10 iunie 2010

VIN IMEDIAT...


Motto: "`Realitatea` si spiritul sunt precum doua fete ale aceleasi monede. Cumva merg impreuna, se intrepatrund, depind una de alta, insa nu ne este permis sa vedem." 

ZONA NeVe
Muzica, va rog!
Inainte de orice, lasati-l pe Vangelis sa va spuna ce crede el.. si, in timp ce el va va sopti la ureche, cititi cele de mai jos.
Si-acum textul, va rog! 
"Ceva"
Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu fi avut macar o data o experienta de viata din zona nevazutelor, un "ceva" care se obstineaza sa se sustraga rationalului. Chiar si celor mai inversunati adversari ai nevazutelor, undeva, candva li s-a intamplat un "ceva". Desigur ca experienta cu pricina este autointerpretata de fiecare in parte, astfel incat, sa se potriveasca cu propriul sau sistem de gandire. E ca si cum nu poti rezolva din aproape in aproape o problema de matematica, dar, pentru ca ii cunosti sau ii intuiesti rezultatul, te vezi nevoit sa-i fortezi demonstratia. Putin trasa de par, demonstratia ramane logica si rationala in proprii tai parametri, desi uneori experientei traite de tine, trecand-o de la "irationale" la "rationale" i se schimba doar aparenta iar nu si esenta.. Odata problema rezolvata, consideri chestiunea disparuta si o inchizi intr-un sertar al mintii. Dar asta pana intr-un moment cand, daca ti se intampla ceva similar, sertarul in care ai inghesuit "demonstratia" se pravaleste si isi imprastie continutul pe podea. Daca nu esti atent, acest mic dezastru se transforma intr-un clivaj, care nebagat in seama se accentueaza, fisura se largeste si devine un disconfort psihic tot mai mare. Si uite-asa, de la buturuga mica ti se poate rasturna tot carul mare al sistemului de valori. Chestiune pe care eu o vad ca fiind de bine, atata vreme cat poti tine echilibrul si controlul noii stuatii. 
 
Intrebari nesofisticate 
Este prima data cand incerc sa atac, recunosc, cu timiditate zona paranormalului, pe care am evitat-o de fiecare data. De ce am evitat-o? Pentru ca daca spiritualismul colcaie de impostori, desi trebuie sa recunosc ca printre spiritualisti se afla multi oameni luminati, de bunacredinta , adevarate giuvaeruri spirituale, in lumea paranormalului tot omul are pareri. Si inca ce pareri!? Fauna aici este mult mai densa si mai locvace iar explicatiile multor fenomene tin de-a dreptul de patologic.  Daca vreti, putem sa ne distram pe aceasta tema pentru ca este foarte ofertanta iar internetul geme de prosti. Desigur ca privit chiondaras si printr-o anume prisma pot sa ma consider unul dintre ei. Nu-i bai! Nu am sa  fac o descindere de pe o pozitie anume, ci doar ca sa constat ca paranormalul "este". Teoria ca nu e paranormal, si ca vezi Doamne face parte din firescul existentei o cunoastem cu totii. Ceea ce ne-ar putea intereseaza insa, este cu ce ochi trebuie privita lumea nevazutelor, atata timp cat si paranormalul se ascunde tot acolo.
~Ati vazut sau ati auzit despre oameni telekinetici. Daca gandul nostru poate misca un obiect pe care il vedem, oare ce misca el intr-o lume pe care nu o putem vedea? 
~Ati trait sau ati auzit despre oameni telepatici. Daca gandul  trece prin toate obiectele vazute, oare pe unde si prin ce trece el intr-o lume nevazuta?
~Ati trait probabil un "deja vu", un "deja connu" sau un "deja vecu". Unde le-ati incadra, in lumea vazutelor sau a nevazutelor? A cui experienta ati retrait-o, pe a voastra sau pe a altora? Daca a voastra, cand, daca pe a altora, cum? 
~Ati avut presimtiri adeverite sau vise premonitorii sau macar vi s-au povestit. Ce mai reprezinta multfolositul "acum", atunci cand el pare a fi inclus intr-un program? Al cui program? Pentru ca in aceste situatii, "acum" este trait de doua ori, intai pretrait si apoi trait. 
~V-a trosnit mobila in casa cand ati povestit despre cei dragi disparuti, vi s-au spart cu zgomot farfurii in dulap cand in acelasi timp, o persoana apropiata si-a dat sufletul? Ati trait astfel de experiente sau macar ati auzit vorbindu-se despre ele? Exista in aceste circumstante suflet si bantuie el prin nevazut sau sunt simple coincidente permanente si comune oamenilor?
~V-a pus Dumnezeu vreodata "degetul pe frunte" - vorba Maestrului Beligan, de ati fost in stare sa faceti ceea ce cu gandul n-ati gandit vreodata despre voi ca puteti fi in stare sa faceti? Erati voi sau "altcineva" in momentele acelea? Cine sau ce erati atunci?
Ma opresc aici, caci situatii iesite de sub control si intrebari sunt foarte multe. Am coborat nivelul de abordare al fenomenelor, tocmai pentru a facilita o intelegere imediata, frusta, dar ale carei concluzii banuiesc ca au implicatii in resorturile foarte fine ale mintii si mai ales in zona nevazutelor. Daca acceptam ca aceste fenomene sunt normale, atunci lumea nevazutelor si-a castigat dreptul la normalitate cu aproape tot corolarul de mituri si presupuse fantezii. Si daca este asa, atunci....chestiunea aceasta eu o vad ca fiind de bine, atata vreme cat poti tine echilibrul si controlul mintii - care fie vorba-ntre noi, te inseala de cate ori poate. Si poate. Si daca nu este mintea ta, cu siguranta apare o alta dispusa sa te joace dupa un interes anume. Daca nu le acceptam ca normale ci ca pe niste maladii mentale, atunci ramanem blocati in proiect. Ma intereseaza concluziile care va vin imediat, nu pornind de la acelea pe care le-am mai tras cu diverse ocazii si care pot constitui in atari situatii, concluzii izvorate din pareri preconcepute. Putina deschidere, ce dracu' - Doamne iarta-ma! :)

32 de comentarii:

  1. :)
    Bunule, cam des dispari!
    Arunci nada, apoi stai pe margine si privesti...
    O fi bine? O fi rau?!

    Raspunsul meu actual, la acest moment, este CREIERUL!

    Un raspuns mai amplu, elaborat il dadea nenea acela cu ochelari care a dat cu mucii in fasole (scazata sa-mi fie exprimarea) participand la emisiuni submediocre... am uitat cum il cheama, in fine... cel cu teoria morfogenetica!

    Cred, dupa cum ne spune si cartea sfanta ca omul este capabil sa munte si muntii, la propriu si nu figurat.
    CRED!
    Astfel ca "nevazutul" este o parte din "vazut", insa nu perceputa de orice entitate.
    Insa fabulatiile cu ierarhiile ingeresti, cu luminatorii, cu zeitatile fel de fel, cu amuletele, vorbitul cu mortii etc raman sforile celor sarlatani sau, daca nu sarlatani, dusi cu pluta in abisul creierului lor.
    E parerea mea si nu e musai sa coincida cu o alta.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmm, ce ospăţ pe cinste! Dan ne îmbie, iar Andrei se oferă să fie "felul I". (glumesc!)

    Ce pricep eu din ce-am citit e că scorul e nula la nula, vorba bulgarului. Adică, se admite existenţa unei lumi a "nevăzutelor", fiindcă există o serie de fenomene care se desfăşoară în nişte game de frecvenţe care depăşesc limitele considerate normal-accesibile organelor noastre de simţ. Şi se mai admite că ele sunt uneori percepute prin mecanisme despre care nu prea ştim mare lucru.
    Andrei dă toată "vina" pe creier.
    Aici se cere o lămurire. Adică cum creierul, Andrei?

    RăspundețiȘtergere
  3. Spun drept si "ad hoc", dupa solicitare:
    Primo: pe mine unul, ma ingrijoreaza mult mai mult zona "vazutelor", decat toate paranormaliile oculte, pe fata sau in dunga la un loc. P'aia nu reusesc eu sa o pricep defel, se vede ca inainte de mine au fost altii mai breji de-au demontat-o s-o studieze mai bine iar cand s-o puie la loc, or fi montat comenzile pe invers...
    Secondo: daca ar fi sa iau de bune toate cele afirmate in acest admirabil, dealtfel, articol, nu mai pricep nici cat nu pricepeam deja. Caci daca "spiritualismul colcaie de impostori, desi trebuie sa recunosc ca printre ei se afla oameni luminati, de bunacredinta , adevarate giuvaeruri spirituale"... oameni ne-am facut!!
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreiule,
    Mdeh.... ce sa zic!?
    :))))
    Am primit din lumea vazutelor factura pe luna mai de la deschiderea piscinei si cu aceasta ocazie peste lumea spiritualelor si a nevazutelor s-a revarsat o caldare cu apa rece. Asa ca a trebuit sa fac niste exercitii de pragmatism, ca nu-mi pierd mana si m-am uitat la laptop ca la un instrument de facut bani si nu cu drag ca la o poarta catre voi, prietenii mei. Daca mai adaugi si informatia culeasa de pe descopera.ro, cum ca dupa moarte nu mai urmeaza nimic si ca "adio mama" sau "adio viata" reprezinta purul adevar, care a venit sa-mi deranjeze si sa-mi otraveasca existenta dupa deranjamentul stomacal, cred eu ca totusi am iesit oarecum victorios si cu forte proaspete la intalnirea cu voi (pe care va iubesc in sens cristic si virtual.:))) Cinstit sa fiu tocmai eram pe cale sa-mi iau o vacanta la cap, si am deja la "nefinalizate" cate un canticel de Vangelis pe care ma pregatisem sa il las "a la longue" pe fiecare blog pana... habar n-aveam cand. Dar uite, doua beri in timp ce scriam articolul cu titlul ticluit inca de ieri "vin imediat!", cu scopul evident de a profita in mod blcanic de acest anunt echivoc, pe care de altfel poti sa-l vezi pe usile magazinelor romanesti, au facut minuni.:) Mi-a revenit cheful! :)
    Na, ca sa vezi! :)
    O fi bine, o fi rau... ?

    De ce nu ma mira raspunsul tau cu creierul? :)

    Uite cum vad eu! Ai o oala, recte creierul, si-ncepi sa pui in ea diverse: legume, apa sare, condimente ca sa obtii o supa, recte mintea. Chestiunea este ca supa - mintea, nu provine numai din ceea ce pui doar tu, ci se-ntampla ca mai pun si altii. Unii pe care ii vedem, recte parinti, educatori, prieteni, mass-media, etc... si altii pe care nu-i vedem. Ce rezulta sunt parerile "noastre".

    Si-acum exista niste posirci de supe si alte supe cu gust divin. Ei, care ar putea fi reteta pentru gustul divin? :))

    In privinta ierarhiilor ingeresti si a zeitatilor, etc... sunt de aceeasi parere cu tine. Ca de altfel in cazul celor mai multe dintre opiniile tale. Tu insa ai darul de a le exprima mai clar si mai categoric. Nu te perii. Doar constat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stanjenelule,
    Stai putin ca mi s-a largit zambetul pana la ranjet cand am citit ce zice Sorin... :)))

    Da, Sorine, am scris o prostie dar nu acolo am vrut sa ma duc cu intelesul... :))) Asta se-ntampla cand mintea o ia inaintea tastelor... :)
    Pana nu se prinde toata lumea imi dai voie te rog sa intervin in text?
    :)))

    Iti scriu si rad in momentul acesta, de ce am fost capabil sa scriu. Imi cer iertare, in primul rand tie, care ai observat si-apoi celorlalti care au apucat sa citeasca! Esti un minunat si fin observator... :)) Te omagiez! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Stanjenelule,

    Da aceasta a fost intentia mea de a valida nevazutele cu paranormalul. Nimeni nu a adus in discutiile noastre ca argumente aceste fenomene, decat poate in treacat. Dar paranormalul poat reprezenta un argument si inca unul solid.

    Andrei nu greseste dar nici nu acopera cu raspunsul intrebarile. TOT ceea ce tine de procesele sau performantele noastre mentale tine de creier, pentru ca fara creier mintea n-are nici sens si nici valoare. Cel putin mintea umana. Creierul este emitator, receptor si canal de transmitere de informatii. Informatiile vehiculate pot fi:
    1/ proprii
    2/ din surse identificabile sau
    3/ preluate de aiurea...
    Pai tocmai despre acest "aiurea" incerc sa discut.

    Daca cea mai mare parte a surselor sunt identificabile, ce te faci insa cu informatiile care provin din astral? Inconstientul colectiv pentru mine cel putin, nu este o prezumtie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine ca mai scrii ceva:)),pe la mine sufla vintul,nici un feedback de vreo 4 5 postari,ori sunt prea abisal ,ori inca nu am dat de cine trebuie.In cea ce priveste ce zici tu,cu paranormal si spiritual,mie mi se pare totul c el putin ciudat.Cum,oamenii astia chiar nu "vad:?,Chiar se simt numai corp si creier?Chiar mai au nevoie de confirmari de la subtil catre dens si dincolo de minte si materie?
    Mie imi pare la majoritatea intelectualilor care se implica cumva in cele spirituale,pura cochetareala,un alt moft,un alt spectacol,alt fel de realitate,fiindca de cea pur formala si intelectuala,sau cam plictisit.Deh,traditia si obisnuinta,si inertia de rigoare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Păi...şi gata! Fără urmă de ironie.

    Adică, ceea ce face creierul asociat cu acţiunea verbului "a crede" dă răspuns inclusiv la povestea cu ierahiile cereşti, ba chiar şi la "precum în cer, aşa şi pe pământ".
    Fiindcă dacă nuca mea emite oarece cu o intensitate suficientă, atunci ea poate da naştere la forme-gând care, prin comparaţie cu ale altuia, alcătuiesc ierarhii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mă rog, nu e chiar gata, fiindcă pentru "materializare" îţi trebuie "materia primă" pe care creierul o prelucrează, dar asta-i altă poveste.

    RăspundețiȘtergere
  10. La chestia cu supa,dac ar fii sa ma iau dupa ce am pus eu sau altii in zeama proprie,eu in sensul de mic personaj in lantul slabiciunilor si altii in sensul de bombardament informational de mic si pina acum,ar fii un bors gros de nemincat cea ce reiese din asta,deci te contrazic,gastronomia intelectuala nu e buna:))
    Tocmai de aceea devin un traitor cu un oarecare echilibru mental,care pune viata inaintea mintii,si experienta inaintea cunoasterii intelectuale.,Oricum ar fii,trebuie sa existe un echilibru intre orice cu orice,iar primul pas este intotdeuna echilibrul intre gindire si simtire,respectiv ginduri traite si sentimente gindite:)Apoi,urmeaza altele,mai abstracte,insa mai reale,desi paradoxale.
    Daca plasam toata supa in creier,un instrument minunat de perceptie dealtfel,ne iese pe urechi.

    RăspundețiȘtergere
  11. :)
    Bun regasit, tuturor!

    Adi, daca te-ai naste sau ai fi dus intr-o jungla de catre parintii tai si ai fi abandonat acolo, si ai supravietui, nimic din ceea ce sustii azi nu ar exista.
    Simtirea ta ar fi aproape similara cu a acelui animal care te-a hranit si te-a protejat.
    Nu ai sti nimic nici de fractali, nici de experiente inainde de cunoastere, NIMIC!
    Viata ta s-ar reduce la supravietuire in mediul in care ai trait.
    Nucusoara ta, desi ansamblata frumos de Doamne-Doamne, in care a pus atatea lucruri minunate ti-ar servi doar la supravietuire.

    Au fost doua cazuri (eu atatea cunosc) cu oameni ce ausupravietuit in jungla.
    Un copil si un adult.
    Paremi-se ca acel copil era baiat, iar adultul femeie.
    Copilul cu greu a fost invatat sa articuleze cuvinte si sa vorbeasca.
    Adultul (femeiea) NU!
    E ca si cu muschii.
    Nefolosindu-i o perioada te timp... se atrofiaza.

    E frumos ceea ce spui, si mie imi place sa cochetez cu maretia de dincolo de noi, insa nu pot sa ma prefac ca nu exista o evidenta!

    Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  12. Andreiule, cu tot respectul, dar acum tu faci presupuneri!
    Existenţa unui limbaj articulat te-ar ajuta doar să comunici experienţa extrasenzorială. Ea poate exista, dar cel crescut ân junglă să nu reuşească s-o împărtăşească celorlalţi din lipsa unui mijloc adecvat de exprimare.

    RăspundețiȘtergere
  13. Frumos colorata fata, nu fac presupuneri.
    Eu am vazut doua documentare foarte interesante cu subiectul acesta.

    Or fi avand saracele animale, toate, experiente extrasenzoriale, nu contest... dar din comportamentul lor indelung studiat nu reiese nimic de genul acesta.

    In fine, nu acest lucru am vrut sa transmit prin mesajul meu!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Andrei(ule), da, copilul era baiat si inca unul de culoare, dintr-un sat african in care, din pacate, viata nu se deosebeste prea mult de cea din jungla. Insa dificultatile sale de a se reintegra, odata "recuperat" erau si iar zic din pacate, de ordin strict somatic, saracutul este retardat. Din nastere. Nici daca s-ar fi bucurat de compania distinsilor profesori de la Berkley, in locul aceleia a primatelor, probabil ca nu ar fi articulat mai multe cuvinte. Deci teoria ta cade.
    Inteligenta oamenilor "primitivi" era absolut identica cu a noastra, ba poate chiar mai dezvoltata. Singurul nostru atù este ca beneficiem de rezultatele unui lung progres pentru care nu avem nici un merit. Cimpanzeii invata in cateva minute sa deschida o cutie de bere sau sa dea drumul la tv... "Cutiuta" aceea frumos garnisita cu de toate, tot la acelasi rezultat ne-ar purta si daca am fi nascuti aiurea, in cel mai indepartat colt de jungla. Mai devreme sau mai tarziu, tot ne vom intreba ce mama naibii cautam noi pe aici. Si atunci, primul tip mai cu simt "intreprinzator" ce ne va iesi in cale, va profita de asta si ne va "explica". La inceput, vom fi extrem de entuziasmati si ii vom sorbi cuvintele, poate, din crengi si frunze de palmier, vom incropi si un loc de pomenire, de ce nu?... Mai apoi, dupa cateva mii de ani, ne vom cam satura de "cantece", chiar si mereu adaptate timpurilor, asa ca vom decide ca suntem afoni si nu le mai pricepem. In alternativa, inventam noi insine cantecele, sau aderam la noi curente muzicale.
    Dar putem fi siguri ca intr-adevar nu exista o "partitura" scrisa si nebagata in seama, pentru ca "cultura" noastra muzicala nu este suficienta pentru a o pricepe? Sau pur si simplu, nu avem ureche muzicala...

    RăspundețiȘtergere
  15. :)
    Bun regasit, tuturor!

    :))
    Sorinule, bun gasit!
    :)
    Se pare ca am vazut aceleasi documentare, insa diferite! :)))
    Copilul, in cazul documentarului pe care l-am vazut eu, nu era retardat si nici de culoare, iar recuperarea lui era posibila, insa nu totala.
    Iar in cazul femeii care a crescut in jungla de copil pana cand a ajuns adulta, recuperarea ei a fost 0, si nici sanse in viitor nu-i dadeau cercetatorii.
    :))
    Nu de inteligenta vorbeam, pentru ca animalele ne spun si ne si demonstreaza uneori cat de inteligente pot fi in anumite circumstante.
    :))

    Cele spuse de catre mine se refereau strict la notiuni si procesul de gandire asupra celor "nevazute"!
    Nu la inteligenta.
    O fi avand inteligenta legatura cu spiritualitatea sau nu, numai spiritualistii ne pot spune, dar din cate am citit eu, se pare ca inteligenta nu are nicio legatura cu experientele de tip "extrasenzorial"!
    (poate doar cea emotionala)
    :)

    Daca vei fi dus in jungla pe la vreo doi anisori, si vei fi crescut de catre un gibon, sansele ca tu sa-ti pui intrebari gen "ce cauti acolo" sunt aproape de 0!
    Vei acea acelasi comportament precum parintele adoptiv, iar preocuparea ta primordiala va fi supravietuirea.

    Nu ai notiunile cu care sa operezi.
    In creierasul tau nimeni, niciodata nu a turnat nimic, cum vrei ca el sa proceseze ceva ce nu cunoaste, si cum sa proceseze daca nu are softul???

    :)
    "al punto"!
    Trebuie scurs timp indelungat pentru ca acelui creier sa i se implementeze un soft, sa fie exersat si apoi sa reuseasca sa proceseze singur.
    Iata ca teoria mea nu a cazut!

    In cele "nevazute", pana la urma este indispensabil creierul. Si nu orice fel de creier!
    :)
    Imi imaginez lumea animala bantuita de lumea "nevazuta"... probabil animalele "turbate" cu acest lucru se confrunta
    :) cu nevazutul!
    Poate, unele dintre ele, recurg si la plantele sfinte, pentru a-si modifica constiinta si intra pe o alta frecventa.
    :)
    Totul e posibil! Nu m-ar mira nimic.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Apropos de ce ziceai tu, Andreiule, despre animale şi posibilul consum de "plante sfinte", mi-am adus aminte de clipul acesta:

    http://www.youtube.com/watch?v=ohgqRRLjBsg&feature=related

    :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Iris, fata frumos colorata, SARUT'MANA!
    Am ras cu lacrimi!
    Suuperb clipul. Multumesc mult.
    Da-mi voie sa-l postez si pe blogul meu, pentru ca imi place f.f.f.f mult.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  18. Va doresc, tuturor, un sfarsit de saptamana racoros si foarte frumos!

    keep and touch!

    RăspundețiȘtergere
  19. Aham!... Conform teoriei tale, daca inteleg eu bine, inteligenta speciei umane nu depaseste prea mult cea animala, sau cel putin a unor anume specii. Pe de alta parte, ingredientul neaparat necesar elevarii spiritului este traiul in "civilizatie". Rationamentul tau nu este lipsit de bun-simt, dar eu stau si ma intreb: catelusii aia, indiscutibil inteligenti si capabili de simtaminte nobile, nascuti-crescuti in sanul civilizatiei, la bloc, cu ascensor si tv. prin cablu... cum mama dracului ca nu s-a gasit nici unul in atata amar de vreme sa invete - nu zic sa recite - sa dea barem buna ziua?!!! Muti ca pestii, dom'ne!... :))))

    RăspundețiȘtergere
  20. Da,adeptii gindirii si ai creierului.
    Afara,zice se, sunt 35 de grade grade inventate tot de om sa avem la ce ne raporta,la fel,zice se.
    Nu ma gindesc ca e cald,nu ma gindesc nici ca i frig,nu ma gindesc de fapt la nimic extern mie,si trec zimbitor prin soare in timp ce majoritatea celor prezenti "sufera" evident si vizibil de caldura.O fii numai autosugestia,sau creierul meu construieste realitatea,chiar si cea termica?O fii creierul generatorul de normalitate,sau altceva cu creier?
    La fel,se inoreaza si aud din toate partile,vine ploaia,si chiar vine la un moment dat ploaia,dar eu stau si ma intreb,oare chiar trebuia sa ploua acum cind avem treaba pe afara,sau sa facut voia ta,doamne?Cind le spun la toti cei implicati sa aiba grija la sugestii,imi spun in zeflemea,dar cine suntem noi,dumnezeu sa influentam vremea,iar mie imi vine sa le spun,da,chiar sunteti,dar ma abtin.
    Faptul ca nu avem incredere in propria perceptie si conceptie,preluind tot timpul de la altii,cica mai destepti si mai puternici,ne face sa traim acesta realitate care de multe ori simtim ca de fapt,nu ne apartine.

    RăspundețiȘtergere
  21. M-au captat comentariile ...asa ca nu stiu ce a mai ramas din „vin imediat”.
    Si, acum ,recitind textul, chiar am emotii ...sa spun concluzia mea ...imediata . Nu sunt asa invatata ca domniile voastre...si precis Tzugulea rade , hohoteste ,chiar...

    -Depinde unde ma nasc, cine ma creste : parintii, scoala ( normala, anormala).
    „Daca traiesc la Roma trebuie sa fac ce fac romanii”. Traiesc intre animale salbatice...Musc ! :))
    Drum lung pana la „Cogito ergo sum „.
    Eu, Omul, „cununa Creatiei”, nu ma ridic decat depinzand de altii, de lantul generatiilor trecute...

    -Am un CORP fizic ( organe,celule, molecule,etc. )care se reduce la tipuri si subtipuri de energie.
    Am Sangele, care are o putere speciala (Si F.Nietzche a spus-o :” Scrie cu sange si vei invata ca sangele este SPIRIT „ )
    Iar intre/in ele , ca-ntr-un costum de scafandru, este , SUFLETUL, imbracat, inca, in corp Astral( mintea, vointa,constiinta).
    Inca un tip de energie !
    Toate sunt aici si acum. Toate acestea ne sunt date, la-ndemana !
    In trupul ( templul ) asta .
    De ce le cautam ...aiurea ?!

    GANDUL meu este o energie ( iarasi!)care „se lipeste” de orice. Tot ce ating, vad, gust, aud, miros, se incarca cu campul meu de fortze.
    Daca stiu sa muncesc cu simturile mele, pot strabate , cu gandul, orice distanta , in timp si spatiu.
    Si, de ce nu as putea sa „citesc” o persoana ?!
    Ca doar „destinul ii este scris in frunte”!:))
    Universul nostru poseda anumite constante ( fizicienii stiu !), total diferite de alt Univers. Dar, daca diferentele nu sunt mari , interferentzele cu lumea noastra devin posibile. Prin acel „loc” poate trece gandul meu, care poate „misca” o Entitate .
    Gandul-emotie este inteles si... Entitatea ar putea sa-mi lase in cale semne si semnale sau ...se arata !
    Prin acea „interferentza”, trece Sufletul, protejat doar de corpul astral , in „lumea viselor”-care este si lumea celor morti ( Astralul)...
    Nu stiu „cum”.
    Se trece...inconstient.
    Daca am stii, am „trece” in masa! :))
    Aici calatoreste intr-un nesfarsit prezent ( viitorul si trecutul se amesteca ). Se-ntalneste cu alte Suflete, comunica , gaseste raspuns la diverse probleme...traieste amunite evenimente pe care le poate recunoaste , in Lume, in timpul Lumii . Deja-vu.
    Evenimentul este numai al tau, sau, si al altora .
    „ Visul care nu a fost inteles este ca o scrisoare care nu a fost deschisa „
    Limbajul, care nu se schimba in cursul timpului nostru de aici, este cel simbolic( al centrului emotional superior). Si este inteles de oricine, indiferent de limba vorbita . Este limbaj universal.
    „O imagine, valoreaza mai mult decat mii de cuvinte”
    Ca sa o descifrez , ma ajuta Intuitia si Constiinta si , bine-nteles , imi sunt de folos si cele lasate de cei care au cercetat fenomenul ( daca nu sunt ascunse intentionat !)
    Eu cred ca „momentul cand Dumnezeu iti pune degetul pe frunte „ este momentul expansiunii Constiintei . Esti ..Fiinta, Esenta... !
    Deci...Cu un efort („ a invata” si mai ales „ a face” ) paranormal , vei putea sa controlezi „cele toate cate iti sunt date „
    Sa alegi, numai, ce-ti face bine !
    Si „nevazutul” va fi „vazut”.

    Despre Moarte...
    Vom muri si vom vedea !:))

    RăspundețiȘtergere
  22. Bun regasit, tuturor!

    :)
    Sorinule, pare-se ca in cele doua comentarii ale tale s-a ivit ceva contradictie, dar s-ar putea ca eu sa percep acest lucru din cauza caldurii.
    :)
    Nu stiu de unde ai inteles ce ai inteles, insa un lucru este cert: eu ma refeream la sistemele cognitive!
    Nu intru in detalii pentru a reliefa diferentele dintre tartacutzele oamenilor si cele ale animalelor.
    Fiecare o poate face singurel.

    Civilizatia gibonilor vs. civilizatia greaca, spre exemplu!
    :))

    Pana la urma, conteaza unde te nasti si cine te creste, pentru a putea avea "acces" la intrebari de genul "cine sunt eu si incotro ma indrept"???

    "Mai devreme sau mai tarziu, tot ne vom intreba ce mama naibii cautam noi pe aici"????


    "cum mama dracului ca nu s-a gasit nici unul in atata amar de vreme sa invete - nu zic sa recite - sa dea barem buna ziua?!!! Muti ca pestii, dom'ne!... "

    :))
    Necunoscute sunt caile "elevarii spirituale"
    :))

    RăspundețiȘtergere
  23. Adi, bun regasit!

    Dintr-un anume punct de vedere, inclin sa-ti dau dreptate... si chiar subscriu celor afirmate de catre tine pana la un anumit punct.

    Punctul acela ar fi:
    lasa-l pe copilul tau de 3 ani, care nu are notiuni de grade (maxime sau minime), in soare... sa vedem cum va reactiona organismul lui.
    Atunci ne vom da seama daca cele 35 de grade tin numai de perceptia creierului.
    :)))

    Referitor la exemplul cu ploaia, as sugera ca toti cei care stau bine la capitolul "sugestionare" sa-si miste gandurile spre ploaie pentru ca Romania sa nu sufere de seceta in acest an.
    :))
    E adevarat, cream realitatea imediat, insa nu am ajuns inca, la momentul x, cand omul prin forta gandurilor sale sa poata modifica la o scara mare... realitatea (prin puterea gandului)!
    Si e bine ca nu am ajuns, atata timp cat inca nu a invatat sa gandeasca si sa-si stapaneasca gandurile!
    Parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  24. Nima, sarut'mana!
    :)
    Tzugulea nu rade, parol!

    Da, depinde unde ma nasc, in ce conditii cresc etc.
    Nu vreau sa-l contrazic pe Nietzche, o fi zis ce-o fi zis intr-un anume context, insa daca ar fi sa privim istoria umanitatii, am spune ca "sangele" a fost mai mult moneda de schimb decat "spirit".
    Un alt sens, o alta interpretare!
    :)

    Da, avem in imagine (minte) propria noastra dimensiune. De ce o cautam in alta parte?
    Pentru ca, se pare, omul nu poate, nici in ruptul capului, sa admita ca poate fi finit!
    :)
    Incheind cautarile cu aceiasi intrebare: "la ce bun?"


    Unii se iluzioneaza si-si spun cu persuasiune si lor si celor din jur ca "au trecut" (nu in masa ci individual)!
    E povestea fiecarui individ care crede cu o dorinta devenita obstinatie ca reprezinta mai mult decat celalalt de langa el.
    O alta treapta ierarhica inventata de om!
    :))

    Eu cred ca momentul cand "Dumnezeu ne pune degetul pe frunte" este cel in care am venit pe lume!
    De la primul gangurit... semn al sanatatii, viului si, evident, al divinului.
    E parerea mea si nu e musai sa coincida cu a altuia.

    "Dumnezeu a ascuns lucrurile chiar in fata noastra" - era o vorba tare frumoasa, nu o mai stiu ad literam, dar ceva de genul acesta suna.

    RăspundețiȘtergere
  25. Ai dreptate "andreiradu", si ...

    "Cele ascunse sunt ale Domnului Dumnezeului nostru, iar cele descoperite sunt ale noastre si ale fiilor nostri pe veci, ca sa plinim toate cuvintele Legii acesteia ."( Deuteronomul 29:29 )

    Sa ne "dezvoltam" in continuare si ...sa fim vigilenti !

    RăspundețiȘtergere
  26. Da, da! Cum i-a si spus un grec gibonului de la zoo: "Bah, eu ca tine am fost, da' tu ca mine... nu se stie!"... L-a spart! :)))

    RăspundețiȘtergere
  27. :))
    Sigur era grec?!
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  28. Bunule, ce unitate de masura ai folosit la "imediat"???
    :)
    Sper ca esti bine.
    Da-ne un semn de viata, rogu-te.

    RăspundețiȘtergere
  29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  30. :)) Bun bancul !

    "Dezvoltare"( o baza spirituala temeinica )...nu "evolutie" .:)

    RăspundețiȘtergere
  31. :) Bun bancul, dar lipseste cu desavarsire!

    Bunuleeeeee, pe unde-mi esti?!

    RăspundețiȘtergere
  32. Yeeee.... !!!!
    V-ati distrat fara mine! :))) Si v-ati distrat frumos.
    Merge si-asa?

    Imi pare rau dar am avut doua zile de aranjat gradina (cu soarele in crestet) si de pregatire administrativa a unei filmari de spot publicitar si o zi de filmare... ieri, in curte. Au fost peste 50 de oameni, reflectoare, care de film, masinisti, bagajisti, actorasi, regizori, producatori, publictari, client, fotografi... O nebunie curata in soare plin, un fel e condamnare la locul de munca. Azi o tulesc la Bucuresti.

    Maine revin... daca mai e cazul.

    Am mai scris duminica... dar din cauza caldurii am uitat sa postez commentul. In mintea mea era ca si facuta treaba.
    Va multumesc tuturor pentru intelegere. Din toata inima.
    Eu m-am iertat, fireste.:)))

    RăspundețiȘtergere

parerea mea