UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

vineri, 24 decembrie 2010

DANS PREMONITORIU

 Premonitia

Premonitia sau precognitia este acel fenomen extrasenzorial care se manifesta datorita deschiderii celui te-al treilea ochi, care anatomic nu exista - identificat cu chacra ajna, care nici ea anatomic nu exista si care te face sa stii dinainte ca o sa ti se intample cat de curand ceva important, de regula o belea care inca nu exista si ca beleaua nu vine niciodata singura. Premonitia este cea care i-a indemnat pe pandurii lui Tudor, ca, pornind revolutia de la 1821, sa sarbatoreasca 100 de ani pana la infiintarea PCR in 1921. Premonitia este o profetie minora pe termen scurt si apare in vis, prin asa zisele vise premonitorii, care de regula nu se prea implinesc, de exemplu atunci cand o visezi pe soacra ta cazand in fantana sau cand castigi lozul cel mare, caci visezi pana si numerele (ne)castigatoare, sau dupa anumite semne premonitorii cum sunt cele cand ti se bate ochiul drept sau dupa caz, ochiul stang si-atunci vei sti cu siguranta ca ai spasmofilie si ca trebuie sa iei calciu.  In cazul unui divort, semnele premonitorii sunt citatiile de la tribunal, in cazul in care trebuie sa-ti iei adio de la vreo datorie sau de la vreo femeie, vei observa ca nu ti se mai raspunde la telefon, in cazul in care vezi nota de plata de la carciuma sau factura la gaze prea umflate, e semn premonitoriu ca incearca sa te fure, daca iubita te inseala e semn premonitoriu ca o s-o mai faca si alta data si ca esti prost, daca esti manga si politaiul te trage pe dreapta, e semn ca vei merge o vreme cu tramvaiul.... si cate si mai cate. Dar de dansuri premonitorii ati auzit vreodata? Daca nu, uite aici un exemplu.

In acest dans cazacesc, premonitia ucrainenilor a fost ca o sa vina o vreme cand or sa se bucure toate mahalalele americane de inventia lor, dans si coregrafie, pe care le vor globaliza 50 de ani mai tarziu, sub numele de break-dance. 


La multi ani cu sanatate si Craciun fericit!  
Am o premonitie ca nu aveti cu totii Scobutil, Bilobil sau Malox sau ceva de genul acesta!  
Sursa foto

26 de comentarii:

  1. Ce m-am amuzat! Imi povestea Aurelian ca premonitiile iti arata un viitor ce poate fi daca nu se schimba nimic din cintext sau ce a dus la eveniment, insa care poate fi schimbat. El mi-a introdus insa notiunea de preGmonitie, de care u nu mai auzisem, care e un fel de prmeonitie doar ca nu poate fi schimbata. :)
    te pup, nopate buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Crăciun fericit şi sărbători pline de căldură sufletească,alături de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mdeh Raza tati.... Literatura de "specialitate" e plina de inventii. Aurelian are cunostinte ciugulite de pe ici de pe colo, ca si mine de altfel. Am aflat ceva. O sa verific pe net

    RăspundețiȘtergere
  4. Ryana draga,

    Si eu iti doresc foarte multe lucruri bune dar cel mai mult iti doresc sa obtii armonia perfecta cu tine insati....
    La multi ani cu sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  5. "daca iubita te inseala e semn premonitoriu ca o s-o mai faca si alta data si ca esti prost"... asta deja nu mai e premonitie e stiinta! Foarte frumos!
    Sunt de parere ca o premonitie nu face decat sa anunte un nou inceput... fara sa vrem dupa incheierea unei chestii urmeaza inceputul alteia :)
    Asa ca, unde sunt premonitii inseamna ca este loc de mai bine... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. :))))) e cooll video-clipul!
    ma intrebam acum , celebrele statui a tov. lenin in care acest arata "directia" cu mana sunt spre est sau vest :))))

    despre visul permunitor...cad de acord cu Raza ; acum 10 ani in urma am facut o experienta statistica de grup referitor la premunitie 16 din 20 pers. au atins target ul visat ad literam ca in vis.
    o teorie afirma ca viata este compusa din nano picro secunde si ca totul este secvential ca o pelicula de film ,cateodata avem acel short cut la actiuni viitoare...daca am sti in meditatie exact cum sa accesam aceasta functiune am putea vizualia viitorul fara probleme. o alta teorie spune despre probabilitatea intamplarii si despre faptul ca logica evenimentelor se compune astfel incat ,in somn , mintea umana are puterea selectiva de-a deduce anumite evenimente este ca si acel site weboot ce este conectat la statistica net in care suma datelor care utilizeaza , sa spunem cuvantul: 911 si contextul lui, are capacitatea de-a da o sulutie globala a formarii unui eveniment in curs.
    Incearca sa citesti aici despre web bot predictions ..siteul chiar exista!
    buildingnemn.com/web-bot/

    RăspundețiȘtergere
  7. Sărbători viscolite de bucurii! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. http://karina-lumeanoastra.blogspot.com/2010/12/pentru-dan-ioanitescu.html

    Dew la Mosu' :))

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani, Dan !!

    Multumesc pentru tot... pentru toate care vor fi sau vor fi uitate...

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna petrecere in continuare tuturor! Va multumesc frumos pentru urari si va urez sa va fie bine tot timpul, asa cum probabil va este acum.

    @Aditzu,
    Partea interesanta este ca noi, trecem fara sa ne dam seama pe langa un nou inceput. De regula rutina este intotdeauna cea mai sigura dar uneori si cea mai proasta algere.

    @fiveblueapples '
    Am intrat pe site-ul acela si mi-a placut ceea ce am gasit acolo. Iti multumesc frumos pentru trimitere, Doris.

    Creierele noastre nu sunt din pacate dispuse sa traiasca toata "realitatea". Isi ia fiecare din realitate cateva secvente, ceva ce-l conforteaza mai tare, iar restul il umple cu imaginatie. Astfel apare realitatea fiecaruia. De aceea nici nu comunicam bine intre noi.

    Cat despre articol.... e o joaca fata de realitatea pe care ai descris-o tu. Am observat cum se fura si se transforma ideile fara a se mai recunoaste vreodata ca de fapt ideea a aprtinut altcuiva de fapt. Premonitia exista, eu sunt constient de lucrul acesta si nu cred ca exista om sa nu fi avut o data in viata macar o premonitie. Si ca exista nu ar fi nimic.... ea de fapt exista tot timpul, noi nu suntem atenti la semnale si nu (mai) stim sa le decodam.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  11. @karina,
    Ma uluiesti de fiecare data! Nici nu stiu cum sa-ti multumesc mai bine pentru dar altcumva decat sa-ti trimit ganduri frumoase si niscai zambete. :)
    Sarbatori fericite si tie.

    @Alessia,
    Sarbatori cat poti tu de frumoase sa ai, iti doresc cu toata inima.
    Nu cu capul!
    :))
    La multi ani!
    Multumesc pentru urari.

    @ La multi ani Cristiana!
    Astazi este si ziua ta onomastica! Sa fii fericita... sanatoasa... norocoasa... si tot mai bogata spiritual.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc...
    Bogatie spirituala... Este o urare de imputernicire...
    Asta imi doresc si eu...
    Sa traiesti si sa te bucuri de viata, Dane!! N-am un pahar cu vin , dar o cupa cu bucurie inchin voiosiei tale!!

    PS... La naiba! iti imaginezi ca nu am gasit un Cotnar demisec nicaieri prin Obor?? ...trebuia sa ma plang cuiva care poate aprecia un vin bun, romanesc...

    RăspundețiȘtergere
  13. Bun, de acord, inteleg, cel de-al treilea ochi. Dar mai exista si exceptii. Sa luam de pilda cazul unei specialiste intr-un anume fel de premonitii, doamna Cobe. Talentul dumneaei ar fi, se pare, gazduit intr-o buba de sub limba, numita gales "ƫâfnă". Care chiar si exista anatomic, cu conditia ca gaina sa fie bolnava.

    RăspundețiȘtergere
  14. O alta premonitoare fara al treilea ochi, domnisoara Casandra, troianca de-a noastra de la turci, premonitoriza prin urechi.

    Cica i-a curatat un sarpe dopurile de ceara din urechi printr-o senzuala, scuzati, lingere, si asa se face ca a inceput sa auda mai bine viitorul.

    Perspicace cum sunteti, v-ati prins probabil ca de aia se curata dom' presedinte cu betisoarele prin urechi: ca sa aiba premonitii imbatabile despre cat se cuvine sa taie din lefurile, bunioara a unuia ca mine sau a dumitale...

    RăspundețiȘtergere
  15. In fine, istoria cazaciocului transformat in break-dance se poate confunda cu istoria ideilor in evolutia umanitatii. Exista popoare naive care au idei premonitorii, si popoare pragmatice care le transforma in parale efective.

    Sunt sigur ca aveti multe exemple, dar eu ma gandesc ca sudoku era un joc stravechi inventat de chinezi care se antrenau sa fie mai destepti. Au stat asa destepti cateva mii de ani si au jucat sudoku, pana s-a gasit un neo-zeelandez sa-l globalizeze, cum zice domnu' Dan, si sa faca bani grei din asta.

    Las' ca acum isi iau revansa istorica chinezii: au pus ideile la un loc si le fabrica ei pe toate...

    RăspundețiȘtergere
  16. Sarbatori fericite Dan! Si vise implinite!

    RăspundețiȘtergere
  17. Primiti cu plugusorul?
    http://karina-lumeanoastra.blogspot.com/2010/12/la-multi-ani_30.html

    RăspundețiȘtergere
  18. Urare
    . .
    Clopotele norilor,
    cu ding-danguri de ninsoare,
    la-nceputul orelor,
    iată-le, bat ora mare.
    Crugul anului se schimbă,
    un cuvânt rămâne-n urmă,
    însă prea frumoasa limbă
    niciodată nu se curmă,
    ci azvârle înainte
    noi urări, numai de bine,
    prevestite de cuvinte
    ninse sus, în înălțime:
    Să vă fie anul-an,
    suplu ca pe râuri unda,
    să nu fie bolovan
    peste suflete secunda,
    nori să fie doar de ploaie
    peste câmpuri jos, la vale,
    niciodată să-ntretaie
    raza fragedă de soare:
    fie aerul curat
    plin de păsări liniștite,
    niciodată sfâșiat
    de lungi fumuri stalactite;
    limpede vă fie apa,
    verde pururea pământul,
    nu vi-l tulbure cu sapa
    semnul rău înnămolindu-l;
    pasul zvelt și luna albă,
    gestul mâinii prietenos,
    niciodată steaua slabă
    cu luci mohorât de os;
    pâinea să vă stea pe masă
    aburindă, aburind
    gheața ultimă rămasă
    pe ferestrele din gând;
    pură fie-vă zăpada,
    încălzind la subțioară
    floarea albă din livada
    înflorită-n primăvară.
    (Nichita Stanescu)

    RăspundețiȘtergere
  19. Cuscre,
    am o premoniţie că nici prin cap nu-ţi trece,că am mai revenit pe aici,să-ţi urez un an nou fericit şi împliniri alături de cei dragi ţie!:)..
    La mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
  20. LA MULŢI, MULŢI ANI CU BUCURIE, Danule, dragul meu şi-al nostru DRAG!:)

    RăspundețiȘtergere

parerea mea