UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

miercuri, 8 decembrie 2010

FABRICA DE RAHAT

Motto:
Daca s-ar fi construit o fabrica producatoare de rahat pentru bogatii lumii, la noi in tara, cu certitudine stirea pozitiva ar fi fost transmisa. Pentru ca va interesa intreaga natie: locuri de munca, crestere economica etc.” 

Urmarind asertiunea antologabila a bunului meu prieten, care va fi generatoare a unui intreg sir de articole de rahat cu per(l)je, astazi, cu voia dvs., va prezint episodul intai.

SOLUTII AMORALE DE C...RIZA 
PROBLEMA IMAGOLOGICA CLASICA

Stiind ca:
Trei neprieteni necunoscuti, un X, un Y si un Z sunt prinsi in jungla crizei economice mondiale de catre o uniune de triburi canibale, avandu-i ca sefi de trib pe binecunoscutii reprezentanti ai Bancii Mondiale, Uniunii Europene si ai F.M.I.-ului  si ca, desigur, conform retetei intocmita ad-hoc, li se garanteaza eliberarea din criza, fara imprumuturi externe, doar daca ar putea sa indeplineasca una din urmatoarele trei conditii:
a)  fie sa manance o suta de linguri cu c...t,
b)  fie sa plateasca o suta de dolari, sau
c)  fie sa primeasca o suta de bice pe spinarea goala.

Se cere:
1 - solutia iesirii din criza pentru fiecare personaj necunoscut in parte,
2 - sa se afle cine este X, dupa identificarea etnica prealabila a lui Y si Z, in functie de decizia fiecaruia.

Rezolvare: 
Pentru Z, solutia cea mai convenabila a fost evident, varianta b), recte suta de dolari. Cu mandrie nationala si fara niciun resentiment, Z scoate din portofel o suta de dolari, good by my friends, si...p-aci ti-e drumul....! 

Y se gandeste putin mai mult, dar, socotind ca oricum este calit genetic de pe urma nenumaratelor cnuturi incasate de-a lungul istoriei sale nationale si mai cu seama, inca de pe vremea tzarului, hotaraste ca cele o suta de bice ar fi o bagatela si-atunci alege fara sa clipeasca, varianta c). Mandru ca a reusit sa gaseasca solutia optima,Y isi ridica nonsalant rubasca si suporta fara sa cracneasca loviturile. Dasvidania daraghie druzia, si pleaca si el. 

Ramas singur in fata celor trei conditii X, ingrozit isi face rapid socoteala: „O suta de dolari.... Hmmm... Ar vrea ei! De unde atatia dolari? Nici vorba! Aaaa... pe de alta parte o oala asa de mare cu c...t? Bleaaaahhhh...! Nici nu-ncape discutie...! Cat despre suta de bice..."? Muicaaaaaa....!? 
-Aduceti-mi va rog oala! 

In aplauzele si incurajarile generale, X, ca toti cei din neamul lui, semiconvins in sinea lui ca varianta a), atunci cand ai de ales intre mai multe rele, reprezinta raul cel mai mic, duce cu vadita scarba la gura prima lingura si inghite anevoie! "Puaaaaahhhh...!!! Ce scarbosenie....!!!" Cu fiecare inghititura, viata i se decoloreaza tot mai tare, greata creste, chinurile intestine si crampele se intensifica
„45..., 46..., 47...!!!”, numara canibalii in delir... „69..., Uauuuu...!!! 70..., Hai ca poti!”...,  „81...., 82... Nu te lasaaaa!.... Nu te lasaaaaa...!!!,” aude ca prin vis X....,  „ Ah Doamne, de ce m–ai parasit ?”-  se intreaba plangand X-ul nostru cu stomacul in gat...”95... 96....” . „Nu mai merge...! Nu mai merge!!!!!... O sa vars!”  „97...98” topaie si delireaza multimea... „99!!! – Nouaj’nouaaaaaa,....Nouaj’nouaaaaa....!!! Ce faci baaaaaaiiiii.....!!!!” 
"Bleeeaaaaaaaahhhhhhh......!!!!  Iiiiiiiiooooorgaaaaaaa.....!!! Bleeeaaaaaaaahhhhhhh......!!!!  ” icneste X-ul nostru din strafundurile fiintei sale si.... varsa tot.  Se ridica ametit, galben-straveziu, si tremurand, cu glas pierit, ingaima:
-Hai! Dati-i drumu! O suta de bice! – si isi trage camasa peste cap. 

- „Unuuuuu...!” „Aoleo mama!” „Dooooi...!” „Aoleo - Aoleo, mamaaaa...!” "Treeeei....!! Valeuuuu...!” striga X, simtind cum durerea i se raspandeste cu iuteala fulgerului in toate fibrele corpului...." 15...!" Ba, voi nu sunteti sanatosi? Dati mai cu mila! "...”88...!” „Auu-Auuuuu...!!! Maica mea, care m-ai facut!” „ 91...!!! Tin’te tare!”  - urla salbaticii. „Aualeoooooooo.....!!!” - le replica racnind din toti bojocii X-ul.  „95.....!!!, 96....!!!, 97....!!!” - urla multimea si aplauda frenetic. „98......!” „Nu mai poooooooooo...t....!!! Maiculitza, nu mai poooo...t!!!” - urla X animalic, ca din fundul pamantului, cu ochii sariti din orbite ca doua mingi de ping-pong. „Nouaj'nouaaaaaaa.........!!! 
„Niciun nouaj'noua!”
-Gata! Ajunge! Nu mai poooooot....!!! Nu mai pot! Luati-va suta de dolari si lasati-ma dracului in pace! Ura si la gara!

Considerand ca fiecare personaj prin modul curajos si demn in care si-a asumat deciziile de iesire din criza si-a devoalat implicit si identitatea, consideram cerintele problemei, in intregime, rezolvate. Deocamdata.
Q.E.D.

Desigur ca problema mai poate avea si alte solutii si variante (cai) posibile de rezolvare si va invit pe voi sa o faceti. Ce invataminte tragem de-aici? Pai eu zic ca_coprofilia si coprofagia nu salveaza Romania iar ceea ce nu te omoara, te schilodeste si te perveteste. Doamne iarta-ma!  


14 comentarii:

  1. Felicitari...de-a rasu' plansu' dar inspirata si pe alocuri geniala postarea!

    Anna - intrebandu-se de nenea Bivolaru s-o fi oprind doar la primul fel:))), caci coprofagia matale pare mai veridica solutie anti-criza decat urinoterapia cu pricina...

    RăspundețiȘtergere
  2. Saru'mana Anna, :)

    "caci coprofagia matale"
    Carevasazica asa! Ma faci coprofag!
    :))))))

    Am glumit vezi bine!

    Multumesc pentru felicitari. De cad asteptam eu momentul sa zica si despre mine cineva ca sunt genial! Fie si partial!
    :))))

    Iar am glumit.

    Daca ti-a placut, te astept cu drag si la episodul al doilea.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc de link -- intr-adevar un blog sanatos care merita vizitat cu religiozitate. :)) Aplauze! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca in jungla de saritori la beregata gratuit si cretinoid, mai sunt totusi oameni care isi permit luxul sa "se" rada:).
    Astept cu nirabdare:)) episoadele care vor urma, caci imi zice mie ceva ca vor urma mai multe:)).

    Anna - sperand ca totul sa ramana in plan imaginar:))

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte bun articolul! cuvinte scrise de o minte sanatoasa despre o realitate pur romaneasca! mi-ar placea sa vad articolul asta transpus intr-un desen... cum ar fi?
    il mai citesc odata!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, un desen este o idee foarte buna. O incercare, mon pere?

    RăspundețiȘtergere
  7. :)
    Bunule, sa-mi traiesti!

    Interesant este raportul: 3 la 3!
    Oricand poate fi schimbat, cu conditia ca niciunul dintre cei 6 sa nu fie roman!
    Iar de-ar fi fost mai multi, de partea celor prinsi de catre tribul fimbmue, 3 incercau cele 3 variante, iar restul statea pe margine si facea galerie! [Evident, daca protagonistii erau tot romani!]
    Un desen?
    :)

    sa ne privim in oglinda fiecare si sa ne imaginam in cele trei ipostaze. Nu obtinem doar un desen, ci o reala holograma!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nimic de zis, subscriu fără rezerve la aprecierile făcute de comentatorii precedenţi.
    Dar mărturisesc că mi s-a făcut o silă de îngheţată, că uite, acu' mă gândesc că e cât se poate de nocivă pentru sănătate şi m-am decis să renunţ la ea. E dezgustătoare. Dacă aş fi ştiut cum "se fabrică", să mă bată vântu' dacă mâncam vreodată!
    :))))))))))

    (Acu' mă felicit singură că am refuzat îngheţata propusă de mr. Ptru. Parcă ştiam ce urmează să văd. Păi ce reacţie să fii avut io, dacă citeam asta cu...gura plină de îngheţată, ăăă?! Aleluia autostimă!)
    :))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna dimineata!
    Cateodata ma intreb daca sunt suficient de sanatos mintal. De doua zile am indoieli. Ce mi-o fi trebuit sa scriu porcarele pe blog.... nu stiu!? Probabil ca daca le-am scris ceva se invarte invers in capul meu. Ma rog.... probabil ca de prea multe teme frumoase, uneori, pentru compensatie mai trantesc si cu mucii-n fasole.

    Prost, prost dar e prostul meu.
    Asa ca:

    Draga Anca,
    Ma bucur sincer ca ne-am intalnit. Te urmaresc cu mare interes laeea ce scrii.Pentru cascrii al dracului de bine!
    :))

    Draga Ana,
    Episoadele proabil ca vor urma in salturi. Doua sunt deja scrise dar ma cam indoiesc ca o tromba de astfel de postari nu va va ingretosa pe toti.
    :)))

    Draga Aditzule,
    E un banc vechi,de pe remea impuscatului pe care l-am inviat. Pe banc, buninteles. :)))
    Ideea cu desenul chiar nu este rea.
    Dar va fi unul foarte neplacut la vedere. Poate ca tu il vei desena in roz.
    :)))

    Draga Siminica tati,
    Ooooo ce bucurie... !!!
    O banda desenata s-ar fi pretat mai bine, dar mdeh... cine mai are rabdare acum? :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Andrei,

    Uite ce frumos ar fi ca un roman, un bulgar si un grec sa prinda pe cei trei reprezentanti ai "fimbmue" cum le zici tu si sa-i supuna la cazne. Evident ca personajul X va fi de la FMI. Buna idee! Excelenta!!! No, ca trebuie rescris pe dos! Actualizat complet. Chiar am s-o fac si-o sa-l postez pe 100Ro. Bravo! Aplauze!!! Ce idee mi-ai dat(pentru adoua oara)! :)))

    Pai in toate cele trei ipostaze se afla X-ul. Bancul era pentru remurile acelea. Tu zici ca acum e diferit si ca orice reactie (daca ar fi vorba numai despre noi) ar fi plauzibila.
    Mdaaa...! Cred ca "merge si-asa"!
    :)))

    Draga Stanjenelule,
    Ma simt intr-un fel stajenit.... de situatie. :)

    A indraznit tupeistul de Ptrutea sa-ti promita o inghetata?
    Ce l-o fi apucat?
    :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Lasa, că abia că mă fereşte de calorii nedorite.
    :)
    Noi să fim sănătoşi, bine că nu te-ai luat de ciocolată, că acolo am fi ajuns la oarece divergenţe ireconciliabile. Mai pe româneşte, toate pân' la ciocolată!
    :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  12. UN DESEN ...
    Un copac cu radacinile in pantece .
    Propia noastra Viata .
    Din noroi isi extarge copacul hrana...din intestine se extrag principiile vitale ale trupului nostru .
    Ca deschidem "usa" infernului din noi ,pe unde nu trebuie ...sau incurcam usile ...
    Asta e !
    Din greseli se-nvata !

    RăspundețiȘtergere
  13. de ce nu pot vedea clipul? scrie ca e dezactivat:((

    RăspundețiȘtergere

parerea mea