UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

marți, 23 august 2011

GABRIEL GARCEA MARCHIESH


HOAX

Motto: 
Daca o fringhie are un capat, atunci are precis inca unul.
Cand ai ajuns la capatul franghiei, fa un nod si agata-te de ea.
Murphy
Nu exista abis fara fund, ci doar corzi de bungee jumping prea scurte. 
Dumnezeu Tatal

Inainte sa urmaresti minunatul videoclip de mai jos si inainte sa iti dea lacramioarele si sa te apuce bufeurile in valuri de iubire conditionata si neconditionata, de pe urma carora cu siguranta ca o sa-ti vina nevoia sa bati la usa lui Bivolaru, ca sa se-ndure si sa te integreze si pe tine in Absolut, trebuie sa te previn ca "ultima scrisoare" care incinge internetul si mintile spiritualisticilor, atribuita intentionat lui Gabriel Garcia Marquez, este compusa din doua parti a si b si anume:
a/ prima parte - fireste -, care face parte din scrisoarea originala aparuta in cotidianul peruvian "La Republica" in  anul 1999, pe vremea cand scriitorul se afla sub tratament de cancer limfatic si nu existau stiri si nici macar zvonuri despre starea sanatatii sale, scrisoare compusa de un mexican obscur, Johnny Welch,  a carui semnatura a fost inlocuita de un “glumet” in cotidianul cu pricina si care bineinteles ca nu are nicio legatura cu GGM, si
b/ a doua parte, (minutul 5,10 din videoclip) incepand cu : "Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti..." adaugata nu de catre marele prozator Garcia, ci de vreun garcea spiritualistic roman, pentru care imaginatia si pofta de iubire conditionata sau nu, nu are si nu va avea vreodata margini si satz, deoarece este esenta de iubire pura.

Asadar, avem la simultan doua falsuri, doua fraude psihice in cascada, una-ntr-una.... si asta doar dintr-o lovitura, stimate telespecator de display ! Oooooo...cata maiestrie spirituala.... !!! Dar cat rafinament! Si ce noblete sufleteasca ! Exact ca in Convorbiri cu Dumnezeu  de Sanchi Octavian Paler. 
Si-acum textul, viorile si batistele va rog!


 
GANDESTE CU CAPUL, CU INIMA SI CU LINGURICA!

Ei, ia zii tu acum, nu cumva ti s-au umezit tie oleaca ochisorii? Nu ti-a tresaltat tie macar un pic inimioara-n piept si nu te-a luat cu fiori, asaaaa.... ca un fel de lesin pe la lingurica? Nu te-ai intristat matale olecutza?  Hai recunoaste! Nu-i asa ca  Garcea Marchesh te-a cam lasat fara presh... !? Ei, lasa cititorule, nu te necaji acum, ca si eu, suflet simplu, am patit prima data la fel, atunci cand, cu ceva timp in urma, am primit via e-mail un PPS cu acelasi continut cu cel al videoclipului. Da, da' cand a inceput sa imi intre pe e-mail tot mai des, am lasat balta pana la urma ganditul cu inima sau cu orice alt alt organ impropriu gandirii si m-am tot chitit si m-am tot socotit eu in capul mieu cel prost, ca mdeh.... o fi buna ea, iubirea, dar nu asa una-ntr-una si cu otozbilu', ci in reprize mai scurte si in doze rezonabile, pentru ca nimeni, dar absolut nimeni, nu poate sa dea pe gat un borcan cu miere, fara riscul de a nu se mai ridica fo doua zile din locul in care se duce regele singur, si care desigur ca nu este esafodul... 
Caci fie vorba-ntre noi, ceea ce rezulta dupa miere, numai iubire nu se mai poate numi…! Plus chinurile facerii... ! 
 Si ca sa raman sincer pana la capat cu tine, draga cititorule, trebuie sa marturisesc ca mie personal imi place compasiunea incomparabil mai mult decat iubirea, caci vorba lui Creanga, fie-i numele vesnic laudat : "mila mi-i de tine dar de mine mi se rupe... inima de mila". Si daca vrei o definitie si mai sintetica, vezi rogu-te SHIT Dictionary, dictionarul meu propriu din subsol. Caci daca sediul iubirii si al ganditului cu inima se afla, dupa cum tot spiritualisticul stie, in inima, apoi sediul compasiunii si al iertarii de pacate se afla putin mai jos, in lingurica. Nu crezi ? Ian adu-ti tu aminte cand te-ai lovit la turloaie de marginea patului de te-a secat la lingurica iar partenerul sau partenera ta, cand te-a vazut batzaindu-te, cu minunatul tau chip schimonosit de durere, batand din buze ca pestii si cu ochii cat mingile de ping pong, n-a avut cumva, prin empatie, o grimasa identica cu a ta si nu te-a compatimit gratulandu-te cu un :  "asa-ti trebuie fir-ai al/a dracului, Doamne iarta-ma ! " !? Ei !?  Ti-amintesti, acum ?

Asa ca....ce mai tura-vura... !?  
Gandeste cu lingurica ! 



 Spiritualist, Hypnotic & Idealistic Terms Dictionary
(SHIT-Dictionary), 

un instrument foarte util al lucrarii de anvergura 
The Bases of Universal & Literary-Licentious, Spiritualist, Hypnotic & Idealistic Terminology
(BULLSHIT) 

adica_cu alte cuvinte, mai neaose,
Mic Dictionar Spiritualistic Pa Shleau

1. HOAX - din engl. hoax - desemneaza in termeni neliteraro-licentiosi , basina jurnalistica sau internauta, frumos colorata si in aparenta ecologica, dupa care fraierii "se dau in vant". 
2. FRAIER - spiritualistic ordinar (obisnuit), aspirant sau practicant, dupa caz, si uneori chiar si maestru ganditor doar cu inima, patalamat pe banda. 
3. PATALAMAT - orice persoana spiritualistica, cu sau fara studii care se lauda ca stie adevarul si care iti flutura prin fata ochilor, din vorbe sau chiar fizic, o hartie pe care scrie  "LICENTA" sau "DIPLOMA", cunoscuta mai mult sub numele de PATALAMA.
4. PATALAMA - arh., hartie fara nicio valoare, folosita de posesor doar in scop de profit sau dupa caz, pentru a-i aburi pe fraieri si care certifica faptul ca persoana care o detine se numeste patalamat si isi inchipuie ca stie pe ce lume se afla.
5. COMPASIUNE - stare a unei persoane cu vibratie inalta, atunci cand "i se rupe de toata lumea", uneori si cu sensul de a i se rupe... inima. 
6. PROFIT - rezultat al practicarii spiritualisticii. Dupa modul de obtinere distingem trei forme distincte: a) profit material, in proportie de 90% din cazuri, b) profit in imagine, in proportie de 9,90% din cazuri si profit spiritual, in proportie de 0,099% din cazuri. Celelalte forme de profit sunt aleatoare si nesemnificative in raport cu cele trei, enuntate mai sus. 
7. SPIRITUALISTICA (vezi si spiritualistici) forma lucrativa, aberanta si degenerata a SPIRITUALITATII, mult imbogatita cu hoax-uri, minciuni si sminteli, cu ale carei concepte opereaza si cu care este cel mai adesea voit confundata de catre practicantii spiritualistici, avansati, sau cum le place lor sa-si spuna, "treziti", care o folosesc ca praf in ochi pentru imbarligarea fraierilor, in vederea obtinerii gloriei personale, aducatoare de profit.
8. LINGURICA - organ de simt al compasiunii, imposibil de localizat anatomic, asociat cateodata cu osul xifoid, prin care se percep cele mai acute dureri.
Nota: a nu se confunda cu TIRIPLIC sau TIRIPLICA. 

9. TIRIPLIC (A) - linguroi spiritualistic cu care se mananca hrana spiritualistica, de obicei de catre spiritualisticii care gandesc doar cu inima, pentru ca doar atat ii duce capul. 

Nota: Dictionarul este in lucru si va fi postat sub forma de fragmente in articolele viitoare. Orice propunere din partea voastra, de definire ai unor termeni spiritualistici, va fi bine primita.

22 de comentarii:

  1. :))
    Te salut, BUNULE!
    Nu am vizionat clipul pana la capat, nici macar pana la mijloc, stiu despre ce e vorba... circula pe mail mai ceva decat virusul gripei procine sau al vacii nebune.
    :))
    Eu am observat, de-a lungul existentei mele, ca oamenii sunt dependenti de cuvinte inaltatoare. De ce?
    Habar nu stiu... poate pentru a-si acoperi golul faptic, sau al simtirii.
    Habar nu stiu.

    :))
    Imi place dictionarul tau... e cat se poate de realistic. Ai muncit ceva la el, nu?!
    Desi din ce in ce mai multi oameni de pe terra vorbesc despre spiritualitate si iubire, constatam ca ne abrutizam aprig.
    Oare o avea legatura cu aceasta spiritualitate, sau este ceva "accidental" sau "coincidential"???

    RăspundețiȘtergere
  2. Am râs cu lacrimi! Mai ales la dicţionar.
    Dar am dat în plâns la clip, mai ales la fraza: "m-aş bucura de o îngheţată cu ciocolată". Poate şi pentru că-s la regim de slăbire şi n-am voie aşa ceva.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  3. * Capul..avant toute chose
    * Inima ofera ...facultatea intuitiei
    * Lingurica - zona plexului solar - creierul emotiilor - antena noastra receptiva ( glanda pineala este centrul nostru emitator)...

    * "Scrisoarea" ( nu am vazut clipul), chiar daca n-o fi a lui Marquez, mi-a placut :D
    as reciti-o daca as stii cat mai am de trait :)

    Chiar nu pot sa rad !
    Ma compatimesc :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna dimineata , Dan !
    Moaca aceea plangaciosa din "capul trebii" mi-a amintit de fazele pline de romantism preelectoral ce au strabatut in lung si-n lat plaiurile mioritice , determinand in mare masura castigul celui ce profita din plin si-n momentul de fata de fraierul ce gandeste cu inima si cu lingurica . Asa-i trebuie ! Poate se potoleste din visare si vine cu picioarele pe pamant , ca altfel il ia gaia cat de curand ! Ce sa zic ? Dictionarul inceput de tine , Dane , este o necesitate . Daca-mi va veni vreo idee intru completare , ti-o voi pasa cu mare drag . :) ))))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna dimineata prieteni!
    :)

    Buna Andreiule,

    Zici - si foarte bine zici:
    "oamenii sunt dependenti de cuvinte inaltatoare."

    Uite cum vad eu lucrurile! Poate gresesc si daca da, te rog sa ma corectezi.
    Cuvintele nespecifice, cele generale si mai ales cele inaltatoare provoaca deruta in minte si in consecinta induc transa: patrie, Dumnezeu, slava, iubire, univers, vibratie (inalta), misiune, totul, trezire, glorie, datorie, sfant, inaltare, armonie, pace, etc...

    Oamenii sunt tinuti in mod deliberat in transa politica si religioasa cu ajutorul cuvintelor inaltatoare dar nespecifice si hraniti mental continuu. Ei sunt dependenti de aceasta transa care le tine mintea anesteziata, caci ii determina sa se simta "parte" dar in orice caz cu o "misiune" si... mai ales... speciali (alesi).
    :)))

    Dictionarul nu a fost greu de facut dar m-am oprit la un moment dat caci dadeam din una-ntr-alta si de fapt tema nu era tocmai dictionarul.

    PS Intre timp, vezi ca am mai umblat putin la textul din articol si a aparut acolo, langa dictionar si o lucrare stiintifica_care (BULLSHIT) se cere scrisa. Am asadar o "misiune" autoasumata caci tot vorbeam de cuvinte nespecifice si iata cum singur-singurel ma bag in transa! :)))
    Am nevoie, mdeh! :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmmm, traim vremuri ..."comunicative".Nevoia noastra este fireasca, de aceea a aparut si Facebook-ul si altele ca el.Si cum in orice comunicare exista si erori, minciuni aparesi nevoia de trezire la real ,iar datorita unor oameni cu un IQ suficient de mare rezulta si mult umor!!! Si ,desigur, adevar.Dar se stie ca de multe ori adevarul e greu de suportat , nu este neaparat benefic(suportabil)totdeauna.Chestie de context...presupun. Insa, eu citesc cu placere articolele postate aici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua Licuriciule,
    :))
    Cum sa n-ai voie inghetata? Cine nu-ti da tie voie! Ian spune-mi-l tu mie pe acela, ca sa-i zic eu lui fo doua!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Saru'mana Nima,
    :)
    Ai de trait! Da, da! Asa ca reciteste-o, desi cu siguranta ca ai primit-o pe e-mail.
    Daca totusi nu, ti-o trimit eu ca este plinul net-ul de ea. Ia uite-o!

    http://www.psihohipnoza.ro/metafore-si-meditatii/scrisoare-de-ramas-bun-gabriel-garcia-marquez/

    Cinstit sa fiu si mie mi-a placut si am si recunoscut. Ceea ce m-a deranjat a fost insa nevoia unora de a se agata de nume sonore, caci numai asa, vezi Doamne ajung adevarurile fix in locul in care trebuie si nu aiurea! :))

    Chestia cu lingurica si cu plexul solar, mi-a trecut si mie prin cap in timp ce sriam si chiar ma gandeam atunci ca poate asa stie romanul sa numeasca MANIPURA. Sunt curios sa descopar si alte denumiri.
    Sahasrara bunaoara ar trebui sa fie moalele capului.
    Ochiul soacrei (ala din ceafa) ar trebui sa fie proiectia lui Ajna.
    Nodul din gat ("mi s-a pus un nod in gat":)), Vishudi. Inima - Anahata ("am o strangere de inima":)),
    Cu restul inca n-am nicio idee... Poate ca imi vor veni. :)))
    Poate ca Muladhara ma impinge la comentarii deplasate dar ma opresc... :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Radule!
    :)
    Merge si cu preelectoralele dar mai ales cu postelectoralele. Asa este, cum zici! Cand romanii voteaza cu inima dupa cum le este prostul obicei, iar nu cu capul, trebuie sa se mire tot cu inima, si nu cu capul, de ceea ce au comis cu inima. Votatul cu inima s-a vazut de fiecare data: "te seaca la lingurica". Si la buzunare, evident... :)))

    Multumesc oricum pentru intentie. Am rabdare... :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Ooooo...!
    :)
    Saru'mana Anne!
    :)

    Chiar ca traim vremuri interesante! Si comunicative mai ales! :)
    In cazul de fata, atunci cand cineva primeste un astfel de text, avem de-a face fie cu lenea de a verifica, fie cu increderea in persoana care a trimis textul si-atunci, ce sa-si mai bata capul cu cercetarea adevarului, fie cu ignoranta, fie cu celebra exclamatie: "Moamaaaaa...!!!... Ilie Nastase !!!" care devine "Moamaaaaa...!!!... Garcia Marquez !!!", pentru snobii ahtiati dupa nume celebre, fie din nevoia organica de a fi mintit frumos. sau toate la un loc!
    In toate cazurile este gresit! :)) Credinta oarba s-a vazut.... este toxica! :))
    Multumesc frumos de trecere! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cântarul, Danule, cântarul!
    :)
    Acu', ia de spune-i tu fo' două vorbe, poate-l dereglezi ca s-arate mai puţin cu 3 kile (că atât ar trebui să mai dau jos!)
    Ce zici, te bagi?
    :))
    Vorbeşte-i urât, jigneşte-l, scoate-l din transă - mama lui de cântar condiţionat semantic să arate 65 kg în loc de 62!
    :))))))

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. http://ethos-nima.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html :d

    RăspundețiȘtergere
  14. Blue Freedom, vreau eu cantarul care sa-mi arate 65 de kile! Plata pe loc: o inghetata mare de ciocolata cu pulpa si sirop de cirese!

    RăspundețiȘtergere
  15. Stanjenelule,
    Am un topor. Mare. Daca nu vrea de vorba buna iti fac doua cantare mai mici care or sa arate fiecare cate 32,5kg. Cred ca ai sa fii foarte multumita.

    Daca nici asa nu merge, iti fac cadou un cantar nou pe care am sa-l dereglez in prealabil in asa fel incat sa arate cu 3 kg mai putin si iti cant si o cantare.

    Cantarea cantarelor!
    :)

    Faustinus,
    Bine ai venit!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Faustinus,
    :)
    ţi-l dau cu dragă inimă dacă-mi dai la schimb fo' 5 cm la înălţime. (sunt puţin şmecheră, că am cerut cu 2 cm mai mult, ca să fie de...rezervă)
    :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Danule,
    pe cântarul acesta de-l am acu' e cam greu să-l convingi să renunţe la vechile şi proastele lui obiceiuri.
    :))
    Eu l-am pedepsit şi l-am închis în debara până termin programul de recuperare la sală şi pe urmă, bine-merci fiind eu, să vedem dacă mai are curajul să-mi arate peste 62 kg, că jar mănâncă!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  18. "Cântarea cântarelor",
    :)))))))
    cu asta chiar că m-ai da gata, dar nu-mi permit! Vrei să primesc reclamaţii că aş fi dependentă de cuvinte frumoase?
    :))))))
    Dar, serios vorbind acum, ce e rău în a prefera o comunicare lipsită de cuvinte urâte?

    RăspundețiȘtergere
  19. Licuriciule,
    :))
    Comunicarea lipsita de cuvinte urate, cuviincioasa cum i se mai spune in popor este foarte frumoasa, eleganta, dar cam nesarata...
    :)))
    Cantarea Cantarelor, fata de Cantarea Cantarilor a lui Solomon, este in schimb sarata.
    Incepe asa:

    Lua-v-ar dracu' de cantare
    Ca ne faceti zile-amare.
    Stam lihniti, nu bem nimic,
    Ca sa mai slabim un pic.

    In chestia cu 5 centimetri in plus, - ma bag si eu, desi nu e treaba mea - Cunosc un specialist, doar unul singur, care era foarte priceput la vremea lui, dar din pacate secretul s-a pierdut odata cu disparitia lui. Din fericire se mai cunoaste inca principiul. Pe om, foarte faimos printre contemporanii lui, carora le-a adus servicii uriase, si culmea, toate gratuite, il chema Torquemada.

    Pai n-ar fi mai bine sa ramai cum te-a facut Dumnezeu !?
    Cu tocuri se rezolva... :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  21. :))
    Va trebui să te contrazic la treaba cu nesăratul, fiindcă se pot transmite prea bine tot felul de idei chiar şi printr-o exprimare cuviincioasă. Dar e şi asta o artă, nu? Adică, să-l trimiţi la plimbare pe unul fără a-i spune destinaţia, deşi e implicită şi lesne de priceput.
    :))

    Ca să fim o leacă drepţi,
    Nu ştiu la ce te aştepţi,
    Dar cântaru-i fără vină
    Dacă ne îmbuibăm la cină!


    Observ că recomanzi exerciţii de elongaţie de tip Torquemada. Văleu!!!
    Mulţumesc de recomandare, dar nici chiar aşa!

    Dumnezeu, dragul de EL, m-a făcut numa' bine, dar a uitat să-mi spună care-s efectele ciocolatei asupra creaţiei sale, deh!
    :))

    RăspundețiȘtergere

parerea mea