UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

duminică, 8 octombrie 2017

ANUNACU


ANUNACU


Cartea „ANUNACU” se află în librăriile Cărtureşti şi se poate comanda online aici: http://carturesti.ro/carte/anunacu-1989884?p=1 Tiraj limitat.


ANUNACU în standul de noutăţi de la Cărtureşti,

De la bunul meu prieten virtual, Daniel Baibarac, citire:

"Cartea e belea! Am citit primele pagini cu nesaţ pe drumul de la Cărtureşti la maşină şi vă garantez că are o energie karmikă subtilă deosebită, întrucât nu m-am ales cu nicio fractură, nici măcar cu o zgârietură - doar cu o "burtă de râs" şi câteva priviri pe furiş (insoţite probabil de cruci cu limba-n ceru' gurii) de la trecători -."

De la bunul meu prieten virtual, poetul Nicolae Sărăţean, citire:

"Dragi prieteni, 
"Vă recomand cu căldură această carte în care vom redescoperi esenţa satirică şi umoristică ce zace în noi toţi deopotrivă şi în care cu siguranţă veţi descoperi, între frumoasele ei coperţi, sufletul şugubăţ al autorului ce vă va dărui clipe de umor sănătos, extras dintr-o realitate ce mereu se găseşte dinaintea ochilor noştri şi mereu ne arată cu degetul, măştile ignoranţei şi prostiei umane. Ni se revelează "mintea cea de pe urmă" sau scărpinatul în creştet al unei întregi societăţi ce pur şi simplu a luat-o razna de pe urma atâtor doctrine, dogme, religii, crezuri şi fantezii spirituale ce din păcate înrobesc o mulţime de suflete ce-şi trăiesc viaţa sub povara apăsătoare a acestora."


De la buna mea prietenă virtuală, Mikaela Botan, citire:    

"Dacă nu ar fi existat Dan Ioanițescu, atunci musai era nevoie să-l fi inventat careva, dar spre bafta noastră el există și scrie, scrie al naibii de bine. Pur și simplu trebuie să fii pregătit pentru a-ți dușa neuronii, cu rece, cu fierbinte, cu spumă și multă aventură imaginativă. Nu e de ratat cartea "Anunacu", e pur și simplu o investiție pentru zilele gri pentru a le colora cu ea în curcubeu și pentru a zâmbi instant la peripețiile "Anunacului"! E o carte care te va face să uiți de toate problemele, e terapie de înveselire pentru oricine vârstă, nu e de ratat!"       

De la bunul meu prieten, scriitorul şi poetul Dan Iancu, citire:     

"De foarte mult timp nu am avut ocazia de a savura un text atât de spumos, care să transforme o comunitate mică şi virtuală într-o oglindă vie a unei societăţi româneşti de început de mileniu cu toate tarele ei. Pentru cititorul de român în care situaţiile devin abracadabrante, unde personajele sunt scoase dintr-o tipologie pe care o-ntâlnim la tot pasul, unde limbajul este colorat fără vulgarităţi inutile, unde o seamă de informaţii pseudo-ştiinţifice au devenit din cauza unei mass-medii mereu grăbită, dar prost informată, un soi de panaceum şi unde „minunile” se-ntâmplă la tot pasul, „Cartea Astralopitecului” va fi o referinţă în literatura vremii.Autorul, Dan Ioaniţescu, pe care-l cunoaştem din cartierul Floreasca al Bucureştilor deceniului şapte al secolului trecut, este unul dintre rarii oameni dotaţi cu un simţ al umorului optimist, fără răutăţi sau sarcasme, un excelent desenator (a se vedea coperta unu!), un om umblat prin lume şi care a dospit această serie de romane funambuleşti din discuţiile cu oamenii, mai ales pe Facebook. Acolo a prins viaţă personajul principal, Astralopitecul, şi tot acolo s-a întrupat din râs, nu din jale, această lume aiurită. Lucrând la carte noi, cei de la editură, a trebuit să reluăm lectura pentru că textul este captivant, te prinde şi în loc să-ţi faci treaba te trezeşti hohotind. Lectură plăcută!"


Editura Agol.

4 comentarii:

 1. Felicitari, Dane! Ma bucur pentru cartea ta ca atare si pentru ilustrarea celuilalt mare talent al tau, acela de desenator! Atat eu cat si Carmen ne aflam in exil, dar i-am scris lui Mos Craciun si cartea va fi cu asiguranta asternuta sub bradul de Craciun. Felcitarile acum, lectura, masa si dansul, dupa! Petru

  RăspundețiȘtergere
 2. :)
  Mulţumesc frumos pentru felicitări, bunule Petru! Aştept cu nerăbdare să te felicit şi eu, pentru cartea pe care îţi doresc din toată inima să o publici! Sigur, eu fiind vezi bine, Dumnezeu, iar tu având un nume biblic celebru, lumea s-ar aştepta la o evanghelie. Eu sunt însă convins că nu va fi aşa.
  Vă îmbrăţişez pe amândoi.

  RăspundețiȘtergere
 3. Te salut și te îmbrățișez cu felicitările mele pentru ANUNACU. Mi-a adus-o Fane-Curieru mai ieri. L-am aruncat de nu s-a văzut pe Wilbur Smith cu saga lui cu tot și cu o nerăbdare moștenită de pe Valea Trotușului am început să-l devorez pe Anunac. Un stil cu totul aparte, un umor sănătos și nealterat de aglomerația și aerul politizat la maxim al capitalei noastre mult iubite, răzbate din primele șapte zeci de pagini- câte am parcurs până acum - un aer de liber cugetător optimist și vesel căruia i se hârlă-n dârlă de tot ce-l înconjoară fără însă a ofensa pe cineva, cumva , cândva. Ți-am redescoperit toleranța cu care ne-ai obișnuit pe FB și... nu mai spun nimic că... cine vorbește mult spune și prostii. Iar eu... excelez în asta. Când termin să-l decelez pe Anunac îți mai dau un semn de viață. Până atunci ia și de la mine toate gândurile bune și multe felicitări pentru frumusețea și originalitatea construcției tale.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :)
   Radule, dincolo de faptul că eşti un prieten minunat, te mai numeri şi printre puţinii cititori pe care îi are şi îi va avea această carte. Că vezi, eu acolo iau în balon fix ideile celor cărora le este adresată cartea: visătorii de cai verzi şi puşcacii în lună. Iar potenţialii cititori, publicul meu ţintă, nu se vor înghesui să o citească, că nimeni nu vrea să devină masochist pe banii lui şi mai mult, nimănui nu-i place să fie scuturat de umăr, în timp ce doarme. Nici măcar mie!
   :D

   Ștergere

parerea mea