UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

vineri, 6 martie 2009

MADAM ADAM




Stimati telespectatori de display! Adam si Eva erau.... negri!
Hai sa va povestesc cum am descoperit. Luati-o catinel dupa mine!


Inca mai comentam cine este de fapt autorul Genezei, prin ce poeme mai intalnim legenda potopului, cine este sau cine sunt autorii Vechiului Testament, cate erori s-au strecurat in Biblie cu sau fara voie. Numai este un secret pentru nimeni ca legenda potopului era in vechime foarte cunoscuta si general raspandita si presupun eu ca poate chiar inainte sa se inventeze scrierea, circula cu asiduitate. Si-atunci Tata Noe ce fel de neam ar fi putut sa fie, evreu, sumerian sau evreu-sumerian? Cat de evreiesti, babiloniene sau sumeriene sunt aceaste povesti ale genezei si potopului, numai bunul Dumnezeu poate sa-si dea cu parerea! Cum circulau istoriile in acea perioada de la un popor la altul nu pot sa-mi explic deocamdata decat prin fenomenul migratiei partiale. Daca as fi Jung as spune ca din inconstientul colectiv, daca as fi parapsiholog as spune ca prin telepatie, daca as fi Alexandru cel Mare as spune ca printr-un razboi de cucerire, daca as fi yoghin, prin dedublare, daca as fi spiritualist, prin channeling, din surse sigure de la un atlant sau lemurian sau un locuitor al continentului Mu - ca muist nu pot sa-i spun , daca as fi ozenofan, ne-au spus-o extraterestrii, daca as fi mistic, prin revelatie divina iar daca as fi cabalist, c-asa mi-a iesit din calcule. Adeptii teoriei constipatiei mapamondiale ar spune ca astia care conduc lumea au dat si cu Geneza in populatie si au potopit-o cu minciuni si cu religie ,,cacu a ei putere sa va aplece-n jug" . In ce zona ne putem pozitiona cu afirmatiile? Si vorba lui Moromete: ,,pe ce ne bazam?". Si daca ar fi si Cocosila de fata, fie-i numele lui Marin Preda vesnic laudat, parca l-as auzi cum ar spune dupa fiecare dintre aceste afirmatii: ,,mananci cacat!"
Ce ne mai ramane acum sa constatam dincolo de migratiile partiale? Sa fie vorba mai degraba de marea migratie? Pai o ipoteza care da sa se infiripeze in mintea mea ar fi ca mitul Turnului Babel n-ar fi in cazul acesta doar un eres, ci ca ar putea fi adevarat... si ca in stravechime, pe cand plopii faceau pere, toti copiii ascultau aceleasi povesti la gura pesterii si ca oameni de culori diferite vorbeau si se intelegeau pe aceeasi limba. Foarte greu de admis pentru ca nu exista nici un alt mit care sa sustina aceasta presupunere in afara Babelului. Parca ii si vad pe dacologi sarind la atac: noi aici de enspemii de ani suntem buricul pamantului, ca de fapt Turnul Babel a fost in Bucegi, ma-ntelegi mneata cum vine treaba!? Cum? Aud? Pai malformatiunea ,,megalitica" Babele, nu va sugereaza nimic? Ba da, le-as replica eu: ploua, ploua babele se oua! Noile teorii care par mai putin paradigmatice, privind migratia primilor oameni negri din sud-estul Africii coroborata cu traseele genetice ale omenirii contrazic-ah, cata obraznicie!, povestile biblice, in care nu se pomeneste nimic despre formarea raselor umane, ci doar de incurcatura de limbi. Oh, cata depravare! Dar nici paleoantropologii Bibliei nu se lasa mai prejos. Ei inca mai bujbecaie si cauta cu obstinatie Edenul pe banii lui Discovery, ba in muntii Zagros, ba in Taurus, ba in Pontici. Si atunci iaca-ta ca vine intrebarea fireasca: dar daca primii oameni au venit cu povestile lor cu tot, din vatra locului de geneza, Africa subtropicala si apoi le-au raspandit in toata lumea....? Eeeei...pai atunci mai fratilor, Adam si Eva lui, nu erau ei bietii olecuta cam balaoachesi ? Asa... cam cum sunt africanii? Bine, bine m-ati putea intreba, si pe buna dreptate, dar cu oamenii din Neandertal cum ramane? Ia luati de cititi aici putin: http://www.natgeo.ro/istorie/civilizatii-stravechi/ultimul-om-de-neandertal/afla-mai-mult-neandertalii.html !!! Neandertalezii, lasand la o parte faptul ca s-au nascut 200 000 de ani mai devreme, au avut si nesansa a 15 000 de ani de coabitare cu descendentii lui Adam. Care i-au placut, pentru ca erau oameni cu gust. Si atunci i-au vanat putin.... si i-au mancat. Pana la ultimul. Nu stiu daca neandertalezele paroase si frumos mirositoare nu cumva ii mai imbiau din cand in cand si la alte activitati, inainte de a fi puse la protap dar de un lucru pot sa fiu sigur: ca si in ziua de azi, inca se mai nasc copii parosi.

N-am ce sa fac... am iesit de mult din timpul biblic! Si ma mai bate si gandul cel rau si pacatos ca Dumnezeu l-a facut pe Adam din mai multe incercari. Si daca teoria reincarnarii este adevarata, atunci, prin metoda regresiei poate reusim sa ajungem sa ne va vedem pe noi, intr-o viata anterioara, bieti trogloditi, despicand cu cremenea teasta vreunui nefericit de copil neandertalez si hulpavi si manjiti de sange, inghitind pe nemestecate creierul lui, minune a lui Dumnezeu. Dar nu, noi nu putem sa ne pretam la astfel de viziuni...! Noi n-am fi putut face asa ceva! Sa comitem noi astfel de orori? Noi? Pai noi cu totii am fost in vietile anterioare doar printese, regi, doctori, curtezane, samani initiati, baiadere, ofiteri si doar ocazional soldati. Canibali sau macar cacanari -pardon, vidanjori pentru pentru pudibonzi... oh, vai....!!! Noi nu! Niciodata!

Cu Noe am eu insa o problema serioasa... O fi avut parul cret natural sau si-l facea permanent?

6 comentarii:

  1. :)):)):)) Foarte tare, Dane! :))

    Cand am citit partea aia cu minunile care am fost cu totii in viata anterioara imi venea sa ma ascund in dulap, dat fiind faptul ca (evident!) si eu am fost printesa! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Hotarat lucru, nu esti zdravan la cap: Frumos nebun al marelui oras!
    Ma inhibi de-a dreptul, eu care ma credeam scriitoare....

    RăspundețiȘtergere
  3. Emilia, daca imi permiti ... Empatizez puternic ! :)) Asa m-am simtit si eu muuulta vreme dupa ce l-am cunoscut pe Dan. Dupa care ... am stabilit in sinea mea ca pur si simplu avem stiluri diferite, si mi-am revenit :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am talent literar. Sunt doar veleitarist si vad ca, vorba romanului ,,merge si-asa".
    Ioana daca indraznesti sa intri in dulap sa stii ca este ocupat, suntem deja doi inauntru pentru ca si eu tot print am fost, dar am fost si cersetor.

    RăspundețiȘtergere
  5. oare e chiae important si plin de inteles?

    RăspundețiȘtergere

parerea mea