UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

marți, 20 octombrie 2009

ISTERIA 2012


Trebuie sa va marturisesc ca viitorul ma incita foate tare, ca pe toata lumea de altfel. Unii spun ca datorita multiplelor variabile de care trebuie sa tinem seama, viitorul nu poate fi cunoscut, altii din contra, ca poate fi prezis cu exactitate de catre profeti si vizionari. Adevarul trebuie ca se gaseste ca intotdeauna, pe undeva la mijloc. Modelele teoretice noi ale fizicienilor asupra timpului ne indeamna sa fim precauti cu afirmatii apodictice de orice natura si permisivi la noile intelegeri. Acest ipotetic bulversant an 2012 a dat nastere din pacate nu la una, ci la cel putin doua noi paradigme. Una se refera la vibratii, si a fost imbratisata de spiritualisti iar alta se refera la apocalipsa, pe de o parte asa cum a vazut-o evanghelistul Ioan iar pe ea alta parte, asa cum este ea interpretata astazi de curentul New Age, varianta pe care au imbratisat-o ca de obicei foarte multi gura-casca... Cine stie exact ce va fi sa fie, afara doar de bunul Dumnezeu...!? Cu cat sunt mai multe pareri, cu atat literatura si filmele de "specialitate" vor trage mai multi bani de la adepti. In 2013 ne vom lamuri daca am facut o investitie in cultura si spiritualitate sau daca, ca de obicei, am dat obolul prostiei.

Apocalipsa din 2012 – o farsa de proportii uriase


Cercetatorul NASA David Morisson sustine ca profetia vechilor mayasi, conform careia lumea s-ar putea sfarsi la data de 21. 12. 2012, nu este nimic mai mult decat o inselatorie, care duce doar la imbogatirea promotorilor teoriei conspiratiei.

Timp de mai multe luni, NASA si un numar mare de astronomi au primit scrisori si e-mail-uri din ce in ce mai ingrijoratoare de la public, referitoare la posibilitatea larg raspandita ca Apocalipsa sa se petreaca in anul 2012.

Multe mecanisme sunt propuse pentru Ziua de Apoi, inclusiv coliziunea cu o planeta fictiva denumita Nibiru, activitatea letala de la suprafata Soarelui, alinierea cu centrul galaxiei si multe altele.

David Morrison a caracterizat toate aceste temeri folosind termenul "cosmofobie" - teama de cosmos, notand o uriasa dezvoltare a fenomenului numai in ultimul an. Dr. Morrison, un expert de renume mondial in ce priveste Sistemul Solar si impacturile cu asteroizi, este membru activ al serviciului "Intreaba un Astrobiolog" din cadrul NASA, unde ofera raspunsuri intrebarilor adresate de public.

A primit atat de multe intrebari legate de 2012 si de sfarsitul lumii, incat a simtit ca este cazul sa faca o investigatie ampla a chestiunii si sa lamureasca lucrurile. Una dintre cele mai interesante descoperiri ale sale este aceea ca distribuitorii filmului stiintifico-fantastic "2012", ce urmeaza sa fie lansat in luna noiembrie, alimenteaza inadins panica de pe Internet, in ceea ce se numeste "campanie virala de marketing".

Acestia au creat false pagini web de stiinta si ii incurajeaza pe oameni sa caute "2012" pe Web, totul in numele promovarii filmului, sugereaza studiul. De asemenea, majoritatea paginilor de Internet bazate pe teoria 2012 sunt lipsite de sens si difuze, fiind adesea realizate de oameni care au scris carti despre "dezastrul ce se apropie" si pe care incearca sa le vanda, mai mentioneaza studiul cercetatorului NASA.

Sursa: Phenomenica

Articol preluat de pe: http://www.descopera.ro/

59 de comentarii:

  1. Draga Dan,
    Parerea mea este ca lumea nu a intles inca ce spuneau vechii mayasi. In nici un caz nu au profetit sfarsitul lumii, ci sfarsitul lumii asa cum o cunoastem noi..eu cred ca e o mica diferenta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mi-a fost frica de viata, nici de iubire, nici de revolutie, nici de foamete... nici de ziua de miine. De ce mi-ar fi frica de "2012"?
    N-aveti nici o grija , mai avem de luptat in lumea asta... asa ca nu se poate termina curind.
    PAREREA MEA!

    RăspundețiȘtergere
  3. oare e vreun om serios care crede asemenea parascovenii?

    RăspundețiȘtergere
  4. s-au facut bani seriosi pe tema aceasta si se vor mai face, naivi sunt destui. Ceea ce ma intriga este modul in care unii reusesc sa creada ca "lumea devina mai spirituala", cand fenomenul la nivel de tari este taman invers: din ce in ce mai multa violenta; din ce in ce mai mult individualism etc. insa este adevarat s-a descoperit o nisa foarte importanta de a face bani din pietre seci: guru, maestri, carti esoterice, seminarii, colocvii etc. si ce este mai important?! ca tine departe lumea de ceea ce se intampla in realitate.
    In timp ce oamenii cauta porti ezoterice, iluminari, starea sociala se degradeaza, sistemele devin mai opresive, drepturile care s-au castigat dupa ani multi si sangerosi se pierd cat ai clipi, fara a avea timp ca cineva sa reactioneze sau macar sa-si dea seama.
    Insa... toate nu sunt intamplatoare, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. L-am auzit recent pe muzicianul Gheorghe Zamfir vorbind, într-un cerc de prieteni, despre anul 2012. Am fost surprins să constat că el credea cu tărie în oprirea timpului şi sfârşitul civilizaţiei noastre. Pământul şi-ar înceta mişcarea de rotaţie, temperatura ar scădea la -80 de grade Celsius, ar îngheţa totul, etc. Pe urmă, planeta noastră s-ar urni din nou, dar în sens invers... Mi s-a părut o poveste.
    Totuşi, din lecturile mele, două informaţii contradictorii mă pun pe gânduri :
    1. Toate corpurile se rotesc, în Cosmos, de la vest la est ; soarele şi Pământul nu fac excepţie.
    2. Morţii sunt înmormântaţi totdeauna cu capul către apus, dar există morminte străvechi orientate invers, semn că Pământul se rotea atunci în sens contrar şi că între timp şi-a schimbat direcţia mişcării... Oricum, lucrurile sunt destul de încurcate...

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragi prieteni,
    Ma bucura ca ati trecut prin sufrageria mea. Tema catastrofelor 2012 ramane in continuare o certitudine pentru unii si o grava eroare pentru altii.
    Am simtit nevoia unor precizari pe care le-am postat inaintea articolului. E greu de armonizat comentariile voastre deoarece nici eu nu stiu ce sa zic. Dar in orice caz consider ca apocalipsa este o tema revoluta si nu mai poate nimeni sa aiba incredere in date "certe" - exceptie facand cei care cred si acum ceea ce au mai crezut si inaintasii lor de vreo treiprezece ori in istorie, ca "gata, acum stim cu siguranta data sfarsitului lumii". E ca in povestea cu ciobanul cel hatru care sriga "lupu, lupu!" ca sa se amuze pe socoteala satenilor care sareau sa alunge fiara....doar ca lupul la un moment dat a aparut si nimeni nu a mai iesit.

    Camelia,
    Ai dreptate sa fii contrariata. Teoria despre care vorbesti tu are in cazul acela alt inteles. :)

    Heramariana,
    "noi de-aicea nu plecam!" decat cu picioarele inainte! :) Ai dreptate! Chiar asa! Cu o moarte toti suntem datori... de ce ne-am teme!? :)

    Ioane,
    Corect. Din pacate librariile si net-ul sunt pline... Iar curiosi platitori... cu nemiluita!

    andreiradu,
    Nimic mai adevarat. Aceasi reactie, dar inca mai vehementa am avut-o si eu, mai pe la-nceputurile blogarelii mele. Acum m-am mai domolit.
    In alta ordine de idei... Succes cu blogul tau! Am urmarit si filmuletul de la karma-police postat de tine... Fie-mi iertata remarca dar mie filmuletul mi s-a parut tendentios si chiar rautacios. Poate ca Oreste cu karma-police au ceva de impartit, poate ca ba... Tu stii ceva mai mult?

    Draga Serban,

    Sunt gresit! Toma necredinciosu'! Nu cred pana nu cercetez. Am verificat teoria (paradigma) sensului de rotatie al corpurilor ceresti si mi-a iesit ca rotaţia planetei Venus în jurul axei sale se desfăşoară în sens opus celorlalte planete. Asta la o prima cautare pe Google.
    Cat despre traditia inmormantarii eu o consider o conventie. Crestinii au preluat de la antecesorii politeisti niste obiceiuri gata dumicate: sa se inchine si sa se prosterneze cu fata la rasarit... un nonsens, atata timp cat Dumnezeu este ubicuu si nu trebuie confundat cu Amon-Ra, sa-si ingroape mortii cu capul la apus ca sa se ridice la apocalipsa tot cu fata la rasarit..., ma rog, o suma intreaga de eresuri in care nu poti pune nici o baza. Eu unul, desi am tot respectul si aprecierea pentru genialul artist Zamfir, nu as considera argumente niste pseudoteorii nevalidate de nici un om de stiinta reputat. Pareri stiintifice au multi, de obicei entuziastiisi cititorii e SF-uri, dar nici un cercetator stiintific sau savant care isi pot pierde reputatia si respectul confratilor, nu va valida aceste "teorii stiintifice" aduse ca argumente in literatura 2012. Cine stie de prin ce carte si le-a cules...!?

    RăspundețiȘtergere
  7. Sfarsitul lumii a fascinat, rand pe rand, toate generatiile . Ultima isterie a fost in 2000. Citisem cartea lui Ion Tugui ,dar nu mi-am facut bagajele pentru lumea cealalta pentru ca ma avertizase in copilarie bunica mea asupra profetilor de tot felul. Dormisera si ei, taranii anilor '30-'40, cateva nopti sub cerul liber in asteptarea cataclismului mondial. Si mai devreme, parintii lor, la 1900 traisera aceeasi experienta.
    Daca avem rabdare sa cautam prin arhive,probabil vom mai gasi astfel de evenimente care apar periodic, probabil mai mult din dorinta acuta de schimbare, poate din plictiseala, oportunitatea unui castig material sau manevrarea maselor prin frica de mania divina. E usor sa faci asociatii de tot felul, uneori chiar fortate...ce sa spun? Citesc si eu destule materiale cu pareri pro sau contra. De ce ar fi mai credibil 2012? Poate din cauza schimbarilor climatice, a situatiei economice mondiale, a senzatiei de timp insuficient (poate avem obligatii mai multe), dar si inaintasii aveau suficiente motive sa creada ca traiesc vremurile din urma: molime de tot felul, razboaie, invadatori, etc.
    Personal, tind sa cred intr-o schimbare de constiinta, dar nu intr-un viitor atat de apropiat, multi traiesc in cea mai crasa ignoranta , nimic nu pare sa-i clinteasca din loc... sau poate au rolul lor in schema asta complicata a destinului colectiv.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am folosit de multe ori cuvantul "poate"...ce ceata deasa, ah, ce ceata deasa...

    RăspundețiȘtergere
  9. dan, multumesc pentru urare, insa blogul l-am deschis mai mult pentru ca asa cerea "cel cu codul", nu am nici timp si nici nu cred ca pot aduce ceva in plus in spatiul acesta virtual, unde poti gasi orice, oricand.
    Karma a avut o "altercatie" cu omul obsedat de atacuri sectante pe tema aceasta, ea isi spuse parerea contrara asupra unui subiect scris de el, iar el a raspuns ca face parte dintr-o secta sa se duca la guru ei si nu stiu ce sa mai faca.
    Eu intram destul de rar pe blogul lui pentru ca imi pare uneori chiar pueril, insa imi placeau comentariile celor ce activau acolo.
    Am scris si eu, ca netotul, ceva contrar asteptarilor lui si mi-a dat replica, ce crezi?
    exact! aidoma celei pe care i-o daduse karmei.
    De altfel am remarcat ca aceasta era replica lui pentru toti cei ce scriau pareri contrare.
    Asta-i toata povestea.
    Un om si o obsesie dusa, probabil, la extrem.
    Mai multe nu stiu.
    Imi pare rau ca a inchis comentariile, pentru ca acum, in forma aceasta, chiar nu are nici o valoare acel blog - e fad si chiar fara sens.
    Filmuletzul nu este tendentios ci chiar a surprins in imagini si replici putine obsesia "aluia cu codul" - asa ii spun eu, de aceea am felicitat-o, in opinia mea o merita.

    2012 va veni si va trece, problema este ca lucrurile, in opinia mea, se vor agrava, iar noi, in loc sa devenim spirituali, vom deveni si mai individualisti, mult mai rapaci, pentru ca supravietuirea inseamna si pentru noi acelasi lucru ca pentru orice fiinta de pe aceasta planeta.
    Multumesc pentru raspuns. Eu iti urez succes cu blogul tau, pentru ca aici se gasesc lucruri interesante de citit. Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna seara Ramona,
    Bucuros de oaspeti!

    Exact la fel ca tine ma indoiesc si eu si te rog sa ma crezi ca nu doresc sa ajung la filozofia taranului roman care la orice lucru care iese din norma rutinei intelegerii sale raspunde invariabil: "o fi!"... Ceata... sigur ca da! Doar am renuntat cu totii in '89 la "viitorul luminos". :)
    Te citez cu placere desi sunt convins ca si tu l-ai parafrazat pe Ion Jebeleanu cu "Surasul Hiroshimei" . Iata "Corul copiilor disparuti":

    "ce ceata deasa, vai, ce ceata deasa…
    nu mai cunoastem drumul catre casa…
    suntem usori si ceata e ca fumul,
    vai, unde-o fi, unde se-ascunde drumul?
    ce ceata deasa, vai, ce ceata mare,
    unde-i cararea, doamna invatatoare?
    sub talpa n-avem nici un drum, plutim…
    vai, unde-i casa? cum sa nimerim?
    si suntem goi si ne cuprinde teama.
    unde e tata? unde este mama?
    Nu ne vedem nici intre noi deloc
    si jocul nu ne place, nu e joc.
    ce ceata deasa, vai, ce ceata mare.
    oh, azvarliti-ne voi o carare.
    Nu mai cunoastem drumul catre casa
    si ceata este deasa…deasa…"

    Aproape ca putem sa-l numim vizionar.:)

    RăspundețiȘtergere
  11. draga andreiradu,

    Iti multumesc frumos pentru promptitudinea si franchetea raspunsului tau. Iti multumesc deasemenea si pentru aprecieri, desi... sunt atatia altii mult mai destoinici in eter.
    Eram curios pentru ca toti cei care am fost legati afectiv de un blog care nu ne apartinea, decat pentru comentarii ne-am pus intrebarea, care singuri, care prin dialoguri... "ce l-o fi apucat frate!?". Acum desigur, motivul retragerii lui il voi cauta in alta parte. Ah, ce idee mi-a venit! Ar trebui sa deschid o lista de pariuri pentru realul motiv al sustragrii lui Oreste de la comentarii!:)))))

    RăspundețiȘtergere
  12. :)))...un ochi rade, unul plange pentru ca blogul lui Oreste este locul unde ne-am cunoscut toti, cu bune si cu rele...vorbesc ca la o comemorare:)...chiar era o oglinda a caracterelor noastre. Supararea lui Oreste a devenit un subiect tabu, probabil din respectul nostru pentru ceea ce a construit acolo cu perseverenta...si continua. Acum, ca a mai trecut timp, pot spune cu obiectivitate ca s-a gresit de ambele parti. Ai si tu dreptate, Andrei, era cam orgolios si nu suporta comentariile critice, pe care le taxa, invariabil, ca apartinand celor de la MISA sau mai stiu eu de pe unde...de asta nu i-a mai luat nimeni apararea pe final, cred. Karmapolice a reactionat, deasemenea, exagerat. I-am urmarit un timp blogul si am observat ca reactioneaza si mai violent daca este criticata la ea acasa. Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
    Mie imi pare rau ca nu mai pot interactiona si cu cei care nu aveau blog personal. Dar cred ca o sa renunte la cenzura pentru ca orice blogger asteapta un feed-back, pozitiv sau negativ, fie cum o fi, dar pozitiv sa fie...:)
    Dar bine ca ne-am gasit chiar si in aceasta formula, aici, la bunul Dan in sufragerie...si mai sunt si alte locuri primitoare.

    RăspundețiȘtergere
  13. 2012 imi aminteste de nevoile false induse voit in masa unor segmente de populatie sensibile la diverse aspecte. Inca o data, n-ar fi exclus sa discutam in 2013 despre cum "2012" a fost un mecanism de distragere a atentiei care a antrenat si un castig financiar substantial celor ce au alimentat ideea. Decesul lui MJ vinde, Sf. Parascheva vinde, doar consumatorii sunt diferiti. Cand 2012 va trece fara de efectul mult trambitat, va lua nastere un sir de alte interpretari si explicatii pentru aceasta stare de lucruri, apoi va urma un 2019, pe baza unui papirus descoperit sub Mikerinos, s.a.m.d.
    Cat despre Oreste ...

    RăspundețiȘtergere
  14. Dane, îţi mulţumesc pentru comentariu. Prind curaj şi îmi permit să mai adaug că nu curiozitatea mă nelinişteşte - dimpotrivă, certitudinile mă pun pe gânduri. Chiar crede vreunul dintre noi că poate desluşi planuri ale Marelui Anonim? (Nu ştiu să mă exprim, de aceea apelez la Blaga.) Nu este insul în cauză vinovat de un impardonabil orgoliu?
    Îşi mai aminteşte cineva de "Îngerul PRO TV", aşteptat cu ocazia unui revelion, când iar trebuia să se termine un ciclu al Universului? Asta doar pentru că o parte din pământeni stabilise că numărul anului nou avea trei zerouri. Grotescul acelui spectacol eşuat (ningea, şi "îngerul" nu a mai putut fi extras cu totul din ambalaj) e imaginea sugestivă a prostiei în care eşuează cei lipsiţi de îndoieli - şi a mercantilismului unora care fac comerţ cu omeneştile noastre stări şi sentimente.

    RăspundețiȘtergere
  15. Bine ati venit in sufrageria mea! O atentie? O cafea, o dulceata, o maslina eterica?

    Draga Ramona,

    Toti tanjim dupa Oreste si nu atat dupa el ca persoana, cat dupa emulatia pe care a starnit-o si simpatiile si prieteniile care s-au creat pe blogul lui... Uite bunaoara pe "buriculpamantului"
    Sorin Di Rokko ieri spunea, tot in contextul lui 2012...

    "Incerc sa aproximez cat va mai sta ascuns Oreste de prastia selectiei divine! Voi nu? "

    Si ca un facut a disparut si anonimulpamantean. Dar.... dar... nu va ingrijorati!!! :) M-a rugat sa va spun ca este bine si sa aveti putintica rabdare pentru ca mai are oleaca de treaba si revine, si ca ii este tare dor de voi. :)

    Draga Maria,
    Bine ai venit!

    Legea: "banii nu trebuie sa stea la fraieri!" (Murphy) :) si corolarul ei: "profitul nostru mai mare pentru al dumneavoastra mai mic" (Mihai Pocorschi) ne povestesc despre esenta literaturii de "specialitate". :)
    Salutari de la Pamantean!

    Draga Ioane,

    Au fost cazuri in Evul Mediu cand populatii intregi au impartit averea saracilor si au iesit cu lumanari aprinse in maini pe dealuri sa intampine Apocalipsa si pe Isus. Si pe Godot! :) Isus a lipsit de la-ntalnire si s-au resemnat sa moara cu totii in saracie, nu deoadata cum s-ar fi asteptat pe dealuri, ci pe sarite...
    In 2000 radiestezistii bujbecaiau pe platforma Bucegilor in cautarea energiilor speciale care i-ar fi absolvit de Judecata de Apoi(in caz de Apocalipsa). Iar apocalipsa-lipsa! :).
    Si iar ma mananca sa-l citez pe anonimul pamantean care a spus-o concis:
    "Noi, oamenii, am inventat valori care nu au nicio treaba cu universul in care traim, insa UNIVERSULUI nu-i pasa!" :)

    RăspundețiȘtergere
  16. In loc sa fim fericiti ca vom pluti coplesiti de atatea energii, ca ne vom aprinde tigara direct de la centura fotonica, ca o sa facem "buhuhu" si ne teleportam spre casa, fara sa luam la roata soselele noastre pline de gropi si interminabilele blocaje, noi ne suparam!
    Plus ca ne lipseste sensibil simtul umorului. Nu la toti!. Doar unora si cateodata. (Mie, momentan, imi da pe afara).
    Eu va intreb, cum vad ca au mai subliniat niste oameni pe aici: si daca ar fi asa, ce am putea face?!!
    Ce optiuni avem? Sa mori cu demnitate sau sa incerci tot felul de metode SF ca sa ramai ultimul supravietuitor al unei planete in coma de gradul III si la fel de "plina" de fiinte ca un catel proaspat deparazitat ?!
    Adica, acum pe bune, daca ei au dreptate, ce ar trebui sa facem?!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc, Dan. Aleg atentia, in forma ei cea mai concreta si frumos imaginabila - si anume maslina.
    Pamanteanule ... reverenta.
    Ochi albastru, pe bune acum, cred ca e ok sa fim treji in timpul si spatiul nostru, cu simtul realitatii impletit cu al umorului si al masurii micimii noastre.

    RăspundețiȘtergere
  18. Liege.BlueIris, :)
    Sa evoluam.

    Maria, :)
    Categoric trebuie si-o scobitoare.

    RăspundețiȘtergere
  19. Dragul meu Dan,
    îţi împărtăşesc sută la sută neîncrederea în scenariile apocaliptice care se "poartă"...

    RăspundețiȘtergere
  20. Multi se lamenteaza pe unele Conferinte, forumuri, prin trenuri si tramvaie...Dumnezeule bun si milostiv... cred ca si la Sf. Parascheva s-au pus niscai biletele de rugaciune cu 2012... oricum ideea zboara prin eter si cu siguranta asa se va petrece incepand cu 2011...
    Da, am fost pusa ferm cu boticul pe labute (chiar pusesem la mess un timp o foto cu un cap de catel stand cu boticul pe labe!!) intr-o conferinta, privitor la faptul ca am incercat sa imbarbatez niste tinere speriate rau de niste comunicari ale unei dne de prin Ardeal, plecata in Anglia de unde transmite si bune, si rele, dar axata de la un ţait incoace tot pe sperieturi. Poate chiar este dansa speriata... Ati auzit de asta?? Ca se va face intuneric o saptamana si sa ne punem lumanari deoparte si mancare uscata, un butoi cu apa plata... si sa nu cumva sa iesim afara din casa ca sa nu innebunim...
    Oi avea si io un fel de nebunie in mine, dar cel putin sa ma ierte Dumnezeu, parca mai imi vine inima la loc cand vad ca altii...
    Iertare!! Dar imi vine si mie cateodata... (sa ţâp cu cuţitu'n piatră...)
    Nenorocirea este ca prinde la tineri, multi sunt speriati si nu vor sa creada nimic daca incerci sa le explici ceva. Am o prietena care merge des cu trenul si incearca sa explice, sa echilibreze... se uita lumea la ea cu atata neincredere incat are uneori senzatia ca ea este anormala intr-o lume normala.. Este facuta inconstienta, nestiutoare, ca nu s-ar preocupa si de spiritualitate, ci numai de materialitate...
    Greu, foarte greu..
    Ma bucur din tot sufletul ca ai pus acest articol pe blog, Dan! Cu cat vom fi mai multi care facem acest lucru, cu atat va fi mai bine, sper eu..

    RăspundețiȘtergere
  21. Dragi mei prieteni Serban si Cristiana,

    Va multumesc ca apreciati articolul. Meritul il are exclusiv www.descopera.ro. Eu doar am diseminat o informatie... Nu trebuie sa ne alarmam prea tare... Eu astept cu nerabdare sa apara un nou produs la asigurari de viata, pe care de altfel l-am si propus la vreo doua agentii. S-ar numi in acceptiunea mea "Asigurare de viata 2013." Cu siguranta ar putea prinde un segment de piata bunicel. :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Draga Dan, buna seara, dimineata.. cum o fi! In orice caz, bine te-am gasit!
    Tema de discutie este excelenta! 2012 este o pacaleala prea buna. Am citit si eu niste lucruri abominabil de inteligente despre "frecventele pamantului", "centura de fotoni", "suflete ce evolueaza odata cu planeta", "trecerea la urmatorul nivel, la care cei rai nu au acces" ETC.

    Filmul asta de B/Hollywood (lemnu'-sfant!!!???) este de fapt incununarea noii paranoia "spirituale". Si, imi permit sa corectez un pic textul de mai sus, nu a beneficiat el de o masiva campanie asupra viitorului incert, ci doar s-a pliat pe asteptarile publicului, ca la TV... Adica: eu am fost confruntat cu ideile astea in filmul zeitgeist... faimosul, deja cliseu, acum ceva timp... Si nu cred ca acel film (interesant, daca nu mincinos) facea campanie noii catastrofe cinematografice (cine nu a vazut "titanic"?) menite sa atraga fraieri la o pierdere de timp in plus. Daca il vad, il vad doar ca sa constat evolutia graficii pe calculator. :)

    Cred ca noul val de spiritualitate, fara sa vreau sa jignesc... este mai mult pacaleala. Asa de putine lucruri pricepem... si asa incet, si mai ales prin cuvinte, incat nici nu mai pot sa scriu din propriu imbold. Prefer sa fugaresc idei in cap, in cat mai putine consoane.

    Cred (!) ca s-a inventat pentru intelectuali noul crestinism: "intoarce si obrazul celalalt" a devenit "lasa ca eu ajung la esenta universului si ma integrez in absolut mai repede", drumul greu al lui Jesus (hollywood) a devenit excursia printre maimute indobitocite pana la birou, prin birou, si inapoi acasa... "Asa si El, neinteles de oamnenii care nu stiu ca D-zeu e in ei... eh... lasa ca vad eu cum o scot la capat..."

    Prostii inventate ca sa ii linisteasca din actiuni involburate pe cei care pot face ceva bun pentru omenire. Pentru restul s-a inventat i-phone (cer scuze celor care il poseda- e doar o vrajeala care obliga la mai multa munca pe cei care pot, desi nu au nevoie de plasticul ala "inteligent")

    Incep, asemeni tie, Dan, sa nu mai cred in conspiratie mondiala... macar la nivel de diavolisme. Cred insa ca sistemul (ce mi-e jena sa zic cuvantul asta - ce emo sunt!) se autosustine si a devenit semiinteligent si a inceput sa ne transforme... sa ne prosteasca, sa ne vaccineze etc. pentru a supravietui el. Chiar, crede cineva ca merita sa supravietuiasca musuroiul, sau individul? (eu tin cu individul)

    Macar stim ca ne ducem in directia gresita... si mi-am propus sa fiuu constructiv cand vorbesc cu lumea... Nici mie nu imi plac aia care latra ca ne merge greu, ca nu e bine, ca nushce... Macar sa ne radem! Scuze ca nu am avut timp sa reformulez amuzant toata povestea... Chiar e amuzanta

    Oricum, se vede din cat am scris ca m-a atras tema! :) Felicitari, Dan, devii o gazda din ce in ce mai cautata! Este o placere sa citesc parerile celor care te viziteaza!

    Inca o data, Ganduri pozitive! La buna vedere!

    RăspundețiȘtergere
  23. PS: sa il saluti pe anonim! cu adevarat un pamantean!

    PPS: aia de la NASA ... nu prea mananca ce trebuie.. miroase a discreditare intentionata. Auzi! toate site-urile care se ocupa cu apocalipse sunt de la hollywood si promoveaza filme si carti... Lumea nu merge drept de mii de ani, de aia ne miram la fiecare an "rotund", scris pe cate o piatra etc. cum ca nu ne-a inghitit pamantul inca. Si NASA astia, niste PR-isti neprihaniti...
    :)

    RăspundețiȘtergere
  24. "omul cu codul" :)) - excelent spus. Si eu sunt curios de ce a renuntat la interactiune... poate are destui prieteni echilibrati care il sfatuiesc, il ajuta sa isi gaseasca centrul, iar noi, publicul sau de intai (de doi, nu conteaza), nu mai suntem necesari...

    pssst! (soptit) sau poate isi incheiase test-drive-ul cu multimi, esuand in orgoliu... Sau poate pentru ca era expus public atragea tot felul de paraziti... :) tu, Dan imi cunosti istoria cu blogul lui... Vad ca nu a invatat din esecul de a se intelege cu mine (si ceilalti "sectanti") mare lucru. Eu insa, neavand par lung (nici el, dar argumentez si eu), statut de guru, imi permit sa fiu arogant si sa spun ca am invatat de la el, iar el nu de la noi. :) E buna si Mizantropia - stii ca ziceam la un moment dat ca e "cea mai fidela fata" :)

    Gata, hai ca m-am dat si in stamba! Sunt reflexiv/impulsiv de la o vreme...

    RăspundețiȘtergere
  25. Alexandru,(cel bun)

    Fii binevenit!:)
    Ai deschis o tema foarte interesanta... furnica si/sau musuroiul. Am deja viziunea unor musuroaie de diverse culori care mai nationale, care mai etnice, sociale, multinationale, religioase, militare, teroriste, francmasonice, ezoteriste, pacifiste, feministe,...etc. Musuroaiele acestea in functie de scopul lor au furnici monocrome sau policrome.

    Ii voi transmite pamanteanului. :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Alexandru,:))))))))

    Mi-ai luminat toata saptamana!:))

    "Asa de putine lucruri pricepem... si asa incet, si mai ales prin cuvinte, incat nici nu mai pot sa scriu din propriu imbold. Prefer sa fugaresc idei in cap, in cat mai putine consoane."

    HE,he,he!!! Pe-asta am s-o tin minte!... si cu voia ta am sa te citez ori de cate ori voi avea ocazia!
    M-ai facut s-aud toata gama posibila de interjectii si chiuituri.. :)))

    RăspundețiȘtergere
  27. "Liege.BlueIris, :)
    Sa evoluam."
    Hai, mai, consu'Dan, da-o-ncolo de nasulie, adicatelea sa nu-mi aprind io tigara (de care m-am lasat de 2.5 luni!) de la centura fotonica, ci tot de la clasica bricheta??!!

    Pfiu,Dane, "groaznica" sentinta asta cu evolutia. Adica, tu ne condamni la intelepciune, la trezire, la umanism, ceea ce e...dureros rau, cre'ca iti dai seama!

    Interesanta si placuta notita lui Alexandru. Mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  28. La o emisiune a lui Oreste a fost invitat generalul Emil Strainu, care a spus ca trebuie sa stim despre teoriile care sunt asupra unui subiect. Nu suntem obligati sa credem, dar daca una din teorii este adevarata nu vom fi luati prin surprindere.

    RăspundețiȘtergere
  29. Am intrat iar in celalalt blog si-am luat iar doua virusuri. Incercam sa spun ca numai cu "Buricul pamantului mi se intampla. Scuze ca insist cu subiectul asta.

    RăspundețiȘtergere
  30. Doamne... ce inseamna intunericul in care ne tin guvernantii...
    Da'las'caaaa...

    Referitor la virusi, nu cred ca este vorba despre asa ceva, ci de faptul ca fila este incarcata cu programe mai noi, pe care antivirusul dvs. Le ia drept ceea ce nu sunt. Oricum se iau spy-uri de pste tot, asta este altceva si nu este periculos. Un antispy bun va scapa de griji. Eu folosesc AVG, care are de toate.
    Sa auzim de bine!!

    RăspundețiȘtergere
  31. Dan, poti sa introduci verificarea ANTISPAM (cuvantul care nu permite introducerea automata pe circuit), scapa de o parte din probleme.

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna ziua-toata ziua!

    mihaeladr si Cristiana,
    Am intrat in setarile blogului si le-am reverificat. Pe de alta parte toate cele cinci bloguri sunt legate intre ele dar intr-adevar numai "buricul" are o problema. Am incercat si devirusarea generala a calculatorului si NORTON-ul nu a vazut nimic. Ceva totusi se intampla. Imi cer iertare. Cristiana am sa-ncerc sa aflu cum sa procedez cu ce m-ai sfatuit. Multumesc amandurora!

    RăspundețiȘtergere
  33. Liege.BlueIris,

    Putem la fel de bine sa si involuam.:) Tot-una-i! Si stii de ce? Pentru ca ce e sus este si jos. :))))))
    Asa ca ce mi-e Baba Rada, ce mi-e Rada Baba!

    RăspundețiȘtergere
  34. Multam frumos de aprecieri! Poti sa ma citezi de cate ori vrei, Dan. Si eu te-am preluat de cateva ori si am folosit din argumentele tale. :)

    La tine in sufragerie simt ca sunt binevenit, nu ma autocenzurez pentru ca stiu ca impartasim macar o bucata din lungimea asta de unda.
    la buna vedere!

    PS: Ma bucur ca ti-au placut elucubraciunile mele, BlueIris :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Nu stiu cati s-au imbogatit si cati nu... Pot sa-l cred pe domnul de la NASA in ceea ce priveste producatorul filmului, probabil ca este asa cum spune. Dar sa nu uitam ca cei care ii platesc salariul sunt aceiasi care difuzeaza doar fotografiile care le vin la indemana, de multe ori si acelea retusate, tac malc cu privire la inechivocabilul fenomen OZN si, colac peste pupaza, recent au bombardat luna. Sa caute apa...
    Calendarul Maya este la indemana oricui, asa cum sunt o gramada de alte evidente. Problema este ca, pentru a construi o noua casa pe un vechi teren, trebuie sa demolezi ruinele existente. Acestea sunt formate din culturi, prejudecati sau pur si simplu din inertie. Desigur, ne este greu sa renuntam la o anumita viziune asupra lumii, in special dupa anumite varste. Ca si in cazul altor idei noi, au fost si vor fi, desigur, o gramada de speculanti care s-au grabit sa "confiste" si sa dea tente fatalistice, in scop lucrativ. Altii insa, au pus in joc reputatii cu greu obtinute, in ani de munca, s-au expus ridiculizarii si, nu in ultimul rand, traiesc permanent sub amenintare. Ar fi cinic sa putem crede ca nimeni in lumea asta nu mai este interesat decat de putere si profit...
    Si ca sa inchei, mentionez ca urmaresc de foarte multi ani curentul "New Age", impartasesc o multime din ideile sale dar am evitat mereu sa "cred si sa nu cercetez". Sunt convins ca adevarul este mult prea complex ca sa incapa intr-o singura teorie, totusi nu ar strica sa fim pregatiti. Just in case... :)

    RăspundețiȘtergere
  36. SOmeONE - ma bucur :)

    Imi pare bine ca ti-ai exprimat atat de elegant si echilibrat parerea. Nu se pune evident problema de a te aseza de o parte sau de cealalta a baricadei, ci de a fi foarte circumspect vis-a-vis de "certitudinea" cu care se prezice viitorul. Ca sa vedem in viitor trebuie sa ne uitam in trecut, iar trecutul ne spune ca toate prezicerile apocaliptice au fost un fiasco. Fara exceptie. Dovada? Suntem in 2009 bine-merci.(Doar daca apocalipsa nu a avut totusi loc intre timp iar noi traim acum iluzia realitatii:))

    Paradigmatic vorbind ai dreptate:
    "...pentru a construi o noua casa pe un vechi teren, trebuie sa demolezi ruinele existente."
    Trebuie insa sa nu uitam - si iata ca tot trecutul ne spune aceasta - ca si noua casa, ca si ruinele peste care va fi construita de multe ori cu materiale reciclate de la "fosta", este supusa legii caducitatii si ca ea insasi va deveni curand vechea paradigma.
    Acest lucru ne ajuta sa ramanem echilibrati si sa nu imbratisam definitiv si pe nemestecate, ca niste smintiti, orice noua teorie care va ajunge mai devreme sau mai tarziu la lada de gunoi a istoriei stiintei. O carte frumoasa pe care presupun ca ai citit-o este "What the bleep do we khnow." A fost si-un film. Acolo se argumenteaza frumos si maiastru.

    Cu NASA si cu ocultarea adevarului despre existenta OZN-urilor ai dreptate, insa, fara sa consideri ca este un atac, dreptatea ramane doar la nivelul logicului si al prezumtivului. Sa nu te superi dar diversele declaratii care anatemizeaza NASA si CIA-ul preluate de presa - care, fie vorba-ntre noi, in goana dupa audienta, are meteahna de a gonfla orice fleac si de a fabrica fara rusine senzationalul, nu au fost validate inca. Doar NASA stie, (daca stie) adevarul. Stii cum e? Chestiunea OZN-urilor si a extraterestrilor arata exact ca in povestile cu ingeri: multa lume i-a vazut dar nu are nimeni unul acasa. Fie si impaiat.:)))) Socotesc ca omenirii inca ii foloseste sa creada in Mos Craciun. Orice alt adevar - si-aici ma refer in special la credinta si nu la stiinta si tehnologie - pentru care mental si spiritual omenirea nu este pregatita, va face ca religiile sa isi piarda substanta. Odata credinta pierduta ar incepe haosul spiritual si sinuciderile in masa. Aceasta este insa o alta tema si polemica nu ajuta.

    Iti multumesc pentru interventie si te astept cu mare placere la orice discutie, oricand. Ma onoreaza. :)

    RăspundețiȘtergere
  37. Ma bucur ca ai inteles exact ideea cu non-partizan-ul. Este evident ca oricine simpatizeaza cu o anumita idee, care idee poate avea si multi opozanti. "Partile", insa, trebuie sa fie constiente ca sunt departe de a detine adevarul complet si, prin aceasta prisma, sa evite fanatismul ideologic. Cel mai rau ma deranjeaza cei care fac asta fara a aprofunda problema, din simpla placere de a se incadra in tabara "lucizilor" si a mai face o burta de ras, in companie, pe seama celor cu "fluturasi".
    Analogia cu casa in ruina nu se dorea radicalista, intr-adevar, la noua constructie pot fi folosite fundatiile existente. Sau o parte din ele. Nu inainte insa de a fi fost amanuntit expertizate, altminteri efortul de a reconstrui poate fi vanificat. Iar daca, chiar maine si nu peste ani, un tanar va darama si aceasta constructie pentru a inalta un "zgarie-nori", eu unul as fi multumit. De acolo, de sus, panorama sigur este mai exhaustiva.
    Ma lungesc putin, doar pentru a punctualiza un lucru: Apocalipsa nu inseamna neaparat distrugere fizica, cataclisme si alte actiuni punitive. Daca privim in jurul nostru, ceea ce vedem seamana destul de bine cu aceasta si nu neaparat in sens strict biblic. Chiar si intr-un interval relativ scurt, acela al unei vieti de om, se poate nota ingrijoratoarea decadenta a speciei umane, in ciuda (sau poate tocmai gratie...) uriasului progres tehnologic. Ziua Z nu trebuie vazuta ca si cum pana ieri era lumina, apoi brusc se va face intuneric. Daca este sa ne imaginam spiritualitatea ca pe un punct fix iar omenirea ca pe o planeta care graviteaza in jurul sau, pe o orbita eliptica, putem reconsidera Apocalipsa. O anumita data, mai mult sau mai putin precisa, poate insemna punctul situat la extrema, cumva ca si un solstitiu sau echinoctiu. Acel "sfarsit" este contemporan un nou inceput, dar asta nu inseamna ca se va produce brusc. Va trebui sa parcurgem orbita in sens contrar si asta ne va lua exact atata timp cat cel in care am ajuns in punctul extrem. Schimbarile in rau au fost progresive si greu de perceput. Probabil la fel se va intampla si cu "renasterea"...
    Exista mari implicatii sociologice in a dezvalui anumite secrete la scara planetara. De aceea, nimeni nu ar trebui sa se astepte ca intr-o buna zi, in Euroviziune, sa il vada pe directorul Agentiei Spatiale Americane anuntand senin "Yes, they are there". Ar fi ca si cum de maine s-ar aboli prin lege uzul automobilelor cu motor conventional si ai fi obligat sa mergi pe jos pana iti vei permite sa iti cumperi un automobil electric. Totusi, pentru cine are rabdarea sa se documenteze, este evident ca in ultimii (putini) ani, asistam la o remarcabila declasificare a documentelor guvernative pana mai ieri top-secret. Cireasa de pe tort ar putea fi considerata declaratia uneia dintre cele mai conservatoare si puternice institutii din lume: Biserica Catolica! Potrivit noului Papa, "a crede in existenta extraterestrilor nu contrazice credintei in Dumnezeu"! Si cred ca stie despre ce vorbeste, daca este sa consideram ca Vaticanul are in proprietate unul dintre cele mai performante telescoape terestre (situat in States) si un altul in spatiu, frate geaman al celebrului Hubble. Ca sa nu mai vorbim de serviciul lor de informatii care ar face sa albeasca de rusine cel al multor state cu traditie in spionaj...
    Inchei spunand doar atat: chiar si in ipoteza putin probabila a unui 2012 cataclismic, eu personal prefer sa ma intorc la epoca primitiva din punct de vedere tehnologic, dar mai evoluata moral. Vom avea bloguri mai putine si scrise pe stanci, dar va fi meritat efortul de a le vizita... :)

    RăspundețiȘtergere
  38. SOmeONE -
    Subscriu la ultima ta fraza din comentariu:
    chiar si in ipoteza putin probabila a unui 2012 cataclismic, eu personal prefer sa ma intorc la epoca primitiva din punct de vedere tehnologic, dar mai evoluata moral. Vom avea bloguri mai putine si scrise pe stanci, dar va fi meritat efortul de a le vizita... :)

    RăspundețiȘtergere
  39. Hi!Hi! Ce-ati zice de terminarea treptata a tehnocratiei si regasirea puterilor mentale de odinioara????
    Eu chiar sunt incredintata ca in 200 de ani asta va fi !!!...

    RăspundețiȘtergere
  40. Bun gasit tuturor! Eu sunt cel intarziat...

    SOmeONE, :)
    Ai reusit sa capeti simpatia fetelor!
    Bine-ai venit in club!:)
    Nu am decat sa-ti spun ca socotim lucrurile la fel. Practic fara comentarii.

    Elena,
    Subscriu langa tine. :)

    Cristiana,
    Regasirea puterilor mentale de odinioara ne va determina sa ne pierdem mintile de-acum! :)))))))
    Mi-a iesit! Era pacat sa nu-i dau drumul! :)

    RăspundețiȘtergere
  41. SOmeONE, esti bun! la ultima propozitie... mai ca imi vine sa imi sterg blogu... pe bune - am mai facut-o.

    un comediant american facea un exercitiu asemanator cu al tau: compara pe republicanii lor, doritori de razboi, ultra crestini, inarmati, ingusti la minte etc. cu democratii care sunt acesti papa-lapte, baby-boomers, eco-friendly fraieri goody-good doers etc.

    isi continua insa povestea incluzand o a treia categorie: indecisii: acesti mai-rau-decat-toti pentru ca sunt indecisi, critica ambele parti, neintelegand de fapt ca sunt prea lasi pentru a alege. :)) (nu e la adresa ta)

    cutia lui Iona, dimpreuna cu barca de salvare a lui nu inseamna decat ca suntem toti si fiecare o suma de clisee... din pacate.

    conteaza doar ca suma aceasta sa fie armonioasa, sau macar echilibrata. clisee rare nu exista. negarea negatiei, nu e neaparat o afrirmatie, dar sigur s-a mai facut... in orice directie, asta numai daca numaram cartile scrise pana acum.

    in barca ta vad o suma echilibrata si asta ma bucura!
    Nice to meet u!

    RăspundețiȘtergere
  42. Aaaaaaa....
    Ai ceva sa ma intrebi cumva??? :))))
    Nu ti-e teama ca o sa va spun tot ce stiu?? Nu de alta dar eu cam spun multe!! Mai cu seama cand e vorba despre ceva minunat, inaltator !!! Cand e sa intaresc latura de frumos a lumii...

    RăspundețiȘtergere
  43. Adica vreti sa spuneti ca eu sa nu mai fac ultimele 2 bloguri si sa renunt la domeniul pt. site?????
    Sa ma duc din nou la coada cratitei, mopului, la Stirile PROTV si la vot??????? :(((((( ....

    RăspundețiȘtergere
  44. http://www.ted.com/talks/michael_shermer_on_believing_strange_things.html

    -despre credinta in "bazaconii"-

    Pentru cei ce pastreaza si urme de scepticism.

    RăspundețiȘtergere
  45. Parerea mea este ca trebuie sa fim echilibrati.
    Sa intelegem ca nu iese fum fara sa se faca foc... ca exista ceva in toata aceasta tevatura...
    Chiar ofical s-a recunoscut ca au fost lucruri intelese gresit la inceput, si au declarat asta nu pt. ca ar fi nascut o isterie, ci pentru ca ceea ce se cerceteaza in mod oficial trebuie sa mearga mai departe. Si ei au mers si au inteles cateva lucruri, doar ca nu ajung la timp in cunoasterea noastra. De aceea unii raman inchistati in lucrurile care s-au spus prima data...
    Multe ar fi de spus, am scris, voi mai scrie, trebuie sa facem cu totii acest lucru, fara sa exageram nici intr-o parte si nici in alta...

    RăspundețiȘtergere
  46. Buna ziua tuturor si multumesc pentru primire. Observ ca gazda noastra stie sa se inconjoare de prieteni agreabili. :)
    Ce sa zic, Alexandru, as fi mahnit ca umilele mele pareri (idei) sa provoace o actiune atat de radicala cum ar fi (auto)stergerea
    oarecarui blog. O polemica ideologica, pastrata in limitele bunului simt, este mult mai constructiva decat cea mai exhaustiva carte sau conferinta pe o anume tema. In afara faptului ca te stimuleaza in a cauta noi si noi argumente in favoarea propriei convingeri, te pune in fata unor dileme pe care, din motive usor de inteles, nici cel mai putin pertinent dintre autori nu le mentioneaza. Daca cineva ar fi sigur suta la suta de cele afirmate (postate) pe blogul sau, banuiesc ca ar dezactiva comentariile. Ceea ce se intampla foarte rar pentru ca adevarul este ca ne intereseaza mult, chiar foarte, reactiile altora vis-a-vis de convingerile noastre.
    Apoi, cred ca ai interpretat gresit pozitia mea cu privire la argument. "Votul" meu este acordat dar, ramanand in sfera comparatiei tale, nu fac parte di aripa extremista a "partidului". Din simplul motiv ca urasc sloganul "cine nu e cu mine e impotriva mea". Se pare ca primul a-l rosti a fost Gingis-han... Si tocmai pentru a evita cliseele de care aminteai si cu care sunt perfect de acord. E inevitabil ca noi sa putem fi altceva decat o suma de clisee, diferenta ar putea-o face doar alegerea acestora pentru albumul nostru personal si asezarea lor in acesta. Maiestria personalizarii, daca vrei.
    Oricum, acel comic american facea o greseala: punea semnul egal intre indecizie si neutralitate. Abia vorbind de neutri putem spune ca avem o a treia tabara. Pentru ca acestia au decis. In ce ii priveste pe ceilalti, sunt o resursa pentru ambele tabere, depinde doar de abilitatea de a-i convinge. In cazul despre care discutam, complice si imensul aflux de informatii, este usor sa cazi intr-o extrema sau in alta. Dar totul este conditionat de cultura, de mediul social si nu in ultimul rand de discernamantul fiecaruia. De capacitatea de a constientiza si individualiza ideile formate prin liber-arbitru de cele inoculate prin educatia pe care fiecare a primit-o. Evident prin educatie nu intentionez sa spun exclusiv reguli de buna-purtare... Iata de ce cred eu ca o credinta construita pe prejudecati, mai devreme sau mai tarziu se va darama si ne va prinde dedesubt. Desi nu mai am douazeci de ani, eu lucrez inca la fundatie, poate ca sunt nitel in urma cu planul, dar voi dormi linistit atunci cand constructia va fi gata. Daca este sa ii dau crezare lui O. Paler, timp ar mai fi... Glad to meet you too!
    Toamna placuta tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  47. Radule, :))

    Asta cu mayasii si cu propria pieire am considerat-o si eu cel mai bun argument.

    Cat despre ghicitori... Acu vreo douajde ani pe la Sala Palatului se tinea dupa mine o tziganca sa-mi ghiceasca.
    -Iti dau bani daca spui cum ma cheama.
    -Ai un nume de sfant!
    -Merci, aproape toti pe-aici prin partile-astea avem nume de sfinti.

    Pe tine nu te-ar fi nimerit...
    Parerea mea despre religie ti-o pot reduce la un singur cuvant dar e pacat!

    E pacat pentru ca se pierd din vedere o gramada de alte lucruri interesante si haioase, numa bune de comentat... Acum vreo zece zile un preot batran mi-a marturisit ca biserica minte si ascunde lucruri. Era foarte pornit: De ce minte! Teoria lui proprie despre facerea lumii era de-a dreptul inedita! :) Si despre Isus. Ca de fapt David parca in psalmul 138, zicea el- cine le-o mai stii numarul exact ca mie imi dau cu virgula, vorbeste despre nasterea Lui ca si cum se petrecuse deja. Uite n-am verificat, dar o sa ma uit.
    Uita-te de curiozitate pe buricul pamantului.

    RăspundețiȘtergere
  48. Welcome, good people of English talk!
    I am glad you joined in this blog, born in a place that is closer to Russia than to the United States. Therefore, not surprisingly, when we hear about earthquakes and other natural disasters which could be provoked by human activities instead of God’s will, we tend to believe that Russia has done it.

    Well, this is common wisdom. Personally, I would rather believe in God with no proof. To blame it on Russia, I would solicit proof if available.

    Certainly, Chaves and Fidel Castro will not suspect God, and blame it on the United States, when Haiti is the victim. The two Latino gentlemen are not very far from the truth when they say that the gringos took advantage of the situation and occupied the poor country.

    The theory of conspiracy aside, underground and under sea nuclear experiments do - by all means - trigger directly or indirectly, immediately or at a latter stage, disasters. Unfortunately, people around the world spend their time and energy on untenable hypotheses of dark conspiracy, while ignoring facts like nuclear experiments.

    RăspundețiȘtergere
  49. Ola, what's up amigos? :)
    Hope to get some help from you if I will have some quesitons.
    Thanks in advance and good luck! :)

    RăspundețiȘtergere
  50. Great website!

    Virtually everyone wants to have insurance at one time or another, whether it is
    auto insurance, life insurance, health insurance, or homeowners insurance.
    These days it is more simplified than ever to get free insurance quotations from various
    businesses in order to find the best bargain. You can also determine how to save
    lots of money in free petrol when you get your insurance price quotes.

    [url=http://freeinsurancequoteshq.com]Insurance price quotes[/url]
    http://freeinsurancequoteshq.com

    [url=http://www.idea2result.com/]Appointment Setting[/url]

    http://familytreesoftware.org/family-history-software/

    RăspundețiȘtergere
  51. making the most of the sales ?
    http://www.shredordie.com/videos/6ae575b7b4

    RăspundețiȘtergere

parerea mea