UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

vineri, 23 iulie 2010

TEOREMA SI ECUATIA PROPASIRII ROMANIEI




TEOREMA :  
PROGRESUL  ROMANIEI VA FI POSIBIL DOAR IN ABSENTA POLITICIENILOR GAUNOSI SI A JURNALISTILOR CORUPTI.  

LEMA : 
VIITOR DE AUR TARA NOASTRA ARE (si o sa ni-l fure si p'asta, cum ne-au furat calul, trecutul, prezentul si conjunctivul n.a.)


IPOTEZA 
Se dau urmatoarele elemente: 
-una bucata Romanie rupta-n cur, supranumita si Gradina Maicii Domnului, in care majoritatea a sarit gardul
-una bucata progres iluzoriu care tinde la minus infinit;
-una bucata clasa politica compusa din farfarale, notata cu "a", unde a = 0 si tinde asimptotic la capatuiala, catre plus infinit;
-una bucata jurnalisti, majoritatea lepre vandute la moguli, notata cu "b" unde b = 0 si tinde la manipulare catre plus infinit; 
-constanta moralitatii relationata la progres, notata cu  "x" ;

Stiind ca : 
1/ datorita apucaturilor, cele doua categorii au valoare umana zero, atunci si : 
a + b = 0 si 
a - b = 0 
si ca : 
traducerea corecta in limba romana a sintagmei  "THE FUTURE OF ROMANIA" este: 
"TE FUTURA OOOF, ROMANIE!"

CONCLUZIE 
Se cere sa se demonstreze ca Romania, desi conform ipotezei ca are coscogea cocoase in spate, poate iesi din criza si ca are sanse de progres. 

DEMONSTRATIE 
Demonstratia va fi data de interpretarea matematica a observatiei, cu valoare axiomatica, a realitatii social-economice, reprezentata de urmatoarea 
ECUATIE MATEMATICA:

ROMANIA = POLITICIENI + ZIARISTI + PROGRES xadica: 

ROMANIA = (POLITICIENI + ZIARISTI) + PROGRES x X 
si schimband locul termenilor avem 

ROMANIA - (POLITICIENI + ZIARISTI) = PROGRES x X 
si tinand cont de notatie ecuatia devine 

ROMANIA - (a + b) = PROGRES x X
dar stiind ca a + b = 0  rezulta ca 

ROMANIA = PROGRES x X 

Desigur ca, chiar daca am reusit sa scoatem pana in acest punct al demonstratiei, hahalerele din ecuatie, nu putem sa validam teorema progresului printr-o intrebare perpetua, care sa lase raspunsul atarnat in coada de peste imputit de la cap. Tinand cont de faptul ca aceasta constanta a moralitatii, in timp, poate capata  valori variabile, datorate gradului de pauperizare a societatii la un moment dat, trebuie sa admitem paradoxul matematic al constantei inconstante sau variabilei temporar constante. Corolar sau consecinta, in functie de valorile pe care le poate lua X, putem avea trei variante posibile de raspuns:

1/ Daca ii dam lui X valori negative, de la -1 la -infinit,  ecuatia devine ROMANIA =  - PROGRES  ceea ce se poate retranscrie fara sa gresim ca  ROMANIA =  REGRES  adica,  ROMANIA -  REGRES = 0 , de unde concluzia logica, ca Romania fara regres isi pierde hazul si nu face nici doua parale si ca in aceste conditii regresul este necesar, caci in continuu regres traim de atata amar de vreme si uite ca reusim. 

2/ Daca renuntam la constanta moralitatii, dandu-i valoarea zero, ecuatia devine ROMANIA =  PROGRES x 0 , adica mai precis  ROMANIA = 0, cu raspunsul evident SANCHI PROGRES si cu durere in suflet ca tarisoara noastra nu valoreaza nici cat o ceapa degerata. 

3/ Daca respingem primele doua variante ca balcanice si neconvenabile si reusim sa mentinem constanta moralitatii  la valori pozitive, de la + 1 la + infinit, atunci raspunsul categoric este 

DA, ROMANIA - (politicieni + ziaristi) = PROGRES 

Deoarece cunoastem prin ipoteza ca progresul tinde la minus infinit, rezulta ca raspunsul valideaza implicit si LEMA (Q.E.D. )

MORALA : 
putina moralitate si seriozitate ne-ar prinde bine tuturor si mie in mod special.

sursa foto wikimedia

22 de comentarii:

  1. :)
    Hihihihi,
    "Pe ei, că n-are gloanţe!"

    (Râdem noi, dar nu e râsul nostru!)

    RăspundețiȘtergere
  2. Matematica nu este partenerul meu de plăceri intime. De aceea citirea calculelor şi demonstraţiilor lor tale este insuportabilă. O las în cârca domnilor injineri aici prezenţi.

    Eu am copiat rezultatul final şi cred că trebuia să explici, în cuvinte simple, pe înţelesul poporului mai mult sau mai puţin muncitor, doar ultima formulă:

    {România - (politicieni + ziarişti) = progresie}

    Ceea ce, prin prismă oranj, înseamnă desfiinţarea parlamentului prin referendum pentru eliminarea mulţimii a (politicieni) şi eliminarea mulţimii b (ziarişti) prin arestare pentru subminarea securităţii statului.

    Desigur, opoziţia perspicace ar putea să întrebe unde este flota, că nu apare în ecuaţie, da' eu zic că putem să ne rezolvăm problemele una câte una...

    Deocamdată am votat pro ca să ne punem gresie. Ne cumpărăm bărci pentru inundaţii la anu'!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ooops! După ce am dat lucrarea, am constatat că am copiat greşit rezultatul final al lui Dan.

    RăspundețiȘtergere
  4. :)
    Faustinus, multam frumos... am ras cu gura pana pe dupa urechi!

    Sa abordez serios tema sau sa ma balagan frumos pe langa?!
    :)
    Un lucru este cert: calculul este total eronat. Din ecuatie lipseste un element important: BOBORUL!
    Te rog, Bunule, refa calculul pentru ca edificiul a facut implozie.
    :(

    RăspundețiȘtergere
  5. in subsidiar: averile fabuloase care sunt in mainile catorva oameni de pe planeta asta nu au fost facute in urma unui nivel ridicat al moralei, nici macar mai scazut!
    Morala tocmai pentru acest lucru a fost inventata: hraneste golurile fizice, sufletesti si spirituale ale celor ce stau la baza piramidei!

    RăspundețiȘtergere
  6. Inca o dovada ce prostia-i sport natzional..la romani.
    Progresizm fara libertatea de exprimare ?
    Cu boliticieni din Ro. ai dreptate, daca te apuci sa-i futzi a-u sa faca pui aşa ca tot tzeapa-i mai buna...

    RăspundețiȘtergere
  7. :)
    Edi, ti-ai imbogatit vocabularul de cand nu ne-am mai vazut!
    Nu prostia-i sport national, ci subiectivismul exacerbat!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi pare rău că trebuie să am o opinie contrară în privinţa fundamentelor de calcul ale lui Dan. El a apreciat cu mare acurateţe că boboru' suveran nu are ce căuta în ecuaţia progresului. Ce treabă are el?

    Boboru' trebuie să caşte ochii cu admiraţie la ecuaţia lui Dan şi să nu priceapă nimic. E doar chestie de imagine! Boboru' trebuie doar să cugete în sinea lui ('s daţi dracu' ăştia, pe toate le ştie.

    El trebuie să se mute din membrul stâng în cel drept, după cum vin orientările de sus. De mai sus de Dan. Sau, să stea pe loc adică să-i fie egal...aşteptând ca ecuaţia să se rezolve de la sine.

    Mie se pare mie că mai curând poporul stă în calea progresului, decât îl împunge de la spate. De aia băieţii deştepţi nu prea îl bagă în seamă decât ca mulţime statistică: "Σn" + morţii electorali la alegeri sau,în restul timpului, protejaţi de delicatul semn "Ø" .

    RăspundețiȘtergere
  9. Hihihi, Faustinus, respectele mele pentru felul acurat în care ai descris boborul.
    :)))))))))))
    Tre'i să citesc pe la blogul matale că precis am multe de învăţat de acolo. Mai ales despre chestii d-astea grele, precum carnea de borc.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Care blog e minunat dar lipseşte cu desăvârşire. Sau e interzis ăstora mai "fericiţi" cu duhul. Sau nu aşa se spune?!
    :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  11. :)
    Faustinus, jos palaria si o reverenta!
    Bunule, sa te vad acum!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  12. `una bucata Romanie rupta-n cur, supranumita si Gradina Maicii Domnului, in care majoritatea a sarit gardul`...genial!!!:))Am pus asta la status pe yahoo. Nu mai pot de ras!=)))))

    RăspundețiȘtergere
  13. Dragii mei prieteni,

    Va multumesc din suflet ca ati dat atentie gugumaniei mele!
    :))

    Edebi m-a incitat! El zicea pe 100Ro ca daca ne credem asa destepti, noi astia care criticam, de ce nu venim cu o ecuatie sau o strategie de scoatere a Romaniei din criza. Corect! Multumesc Edebi.
    Am comis-o! Conform ecuatiei propusa de mine, nu avem nicio sansa. Never ever!

    Postarea asadar, este un raspuns la provocarea prietenului Edebi, ca sa-i arat ca nu sunt atat de destept pe cat ma cred eu, si am compus aceasta teorema cu axioma ecuatiei ca sa "ne" radem putin.

    Bineineles ca primul ca s-a umflat de ras, scriind, am fost eu insumi.
    Am amestecat cu buna stiinta chestiuni serioase cu gogorite semimatematice, pentru ca altfel postarea ar fi fost seaca si nesarata. Concluziile au fost cele care m-au condus la construirea "teoremei". Am fortat "putin" recunosc, ca sa-mi iasa rezultatul. Un soi de pamflet! Ma bucur daca v-am smuls macar un zambet.


    Dar daca descoperim prin brainstorming o sansa! Ei?
    :))

    Bref! Uite ce va propun:
    hai sa refacem impreuna "teorema" si "ecuatia" pentru ca s-ar putea sa iasa ceva foarte interesant si haios pana la urma si am sa-ncerc sa-l atrag si pe bunul meu prieten Dan Iancu, poet si matematician, sa ne-o-mbrace in haine plauzibile.

    Apoi, daca iese ceva haios si credibil, va propun sa o publicam fiecare dintre noi in parte si dupa ceea sa o raspandim pe net sub forma unui colectiv de autori si inca, sa o punem in comentariile tuturor politicienilor, ziaristilor si mogulilor pe care-i putem gasi pe net. Just for fun! :))

    Va bagati?
    :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Caci "daca nu-i poti convinge, incurca-i!"
    (Murphy)

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu mă mulţumesc să vă asist, că nu prea mă pricep la matematici superioare, dar mi-ar plăcea la culme să citesc aşa ceva. Şi am convingerea că minţile voastre sclipitoare au capacitatea să producă o astfel de "lucrare".
    :)))))

    Mi te imaginez, Danule, scriind şi râzând de unul singur. Cred că erai mortal!
    :)))))

    RăspundețiȘtergere
  16. deci;[ca sa ma bag in seama:)]..eu stiu o singura teorema,asta pentru ca desi ai mei profi atat din gimnaziu cat si din liceu vedeau o mare matematiciana in mine,caz in care mi-era lene sa invat din pct.lor de vedere..din al meu, fugeam de matematica precum pe dracul de tamaie:)))),urmare rezultat final..Io matematician ratat!:))…..asa ca vin si eu cu teorema singura pe care mi-o mai amintesc adica, teorema lui Pitagora,si pe care,stiu ca se stie dar sa nu-mi pierd neuronii:)))) o repet;”ipotenuza la patrat este egala cu suma patratelor catetelor,in cazul nostru daca a la patrat plus b la patrat egal cu c la patrat…uite ca mie nu-mi da zero...mai pe a mea gandire;daca lasam progresul in regres si adunam regresul in progress desigur avem acelasi rezultat,adica c la patrat…mai pe romaneste [C]e tot cautam noi nod in papura,vechilor si mereu acelorasi guvernanti?…iata ceea ce era de demonstrat..adicalea c la patrat:)))))…acum;eu facand parte din grosul multimii binecuvantate “prosti da multi”..oricum ar fi a patrat plus b patrat..C[patrat]mai conteaza C[patrat]progress mai am?….daca tot si inca nu scapam de neam de-al Lapusnenilor,ce mereu parka ne amintesc ca vorba aia”daca voi nu ma vreti,eu va vreau”…haleluia!:)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  17. Dane, sa ma iertzi dar io nu sunt deacord cu pressa...Banuiesc sa nu judeci precum the green boys ...daca incerci sa ii contrazici sau sa ai dubii in legatura cu incalzirea globala incep sa iti zica ca esti un dusman al planetei:))

    V-am salutat pe totzi..

    RăspundețiȘtergere
  18. Răspuns pentru Happyendstory!

    E-adevărat: nu am blog şi nu am mijloace să-mi fac unul. Dar este foarte bine aşa. Mă simt foarte bine cu ăsta a lui Dan.

    E ca şi cum în loc să-mi fac o casă, stau pe gratis în casa altuia.

    Sau ca şi cum aş practica amorul liber în loc să mă însor cu acte în regulă, cu toate responsabilităţile inevitabile.

    Sau ca şi cum m-aş duce la serviciu când aş avea chef.

    Ş-apoi, decât fruntaş la oraş, mai bine-n satul tău codaş.

    Păi, nu?

    RăspundețiȘtergere
  19. Bună idee, Dane, iată carevasăzică, binefacerile unui sistem constituţional.

    Ne vom binemerita un loc în posteritatea virtuală dacă vom reuşi o formulă magică, piatra filosofală, numărul de aur, panaceum universalis, G-spot şi alte chestii care merg la fix, prin care să cuantificăm, o dată pentru totdeauna, mersul spre progres al României.

    Si dacă tot atragem toate forţele naţionale dornice de gresie în casă şi progres la masă, eu zic să-i mobilizăm şi pe concetaţenii noştri de la Cogealac.

    Dane, dacă n-ai spart televizorul încă, te rog aruncă o privire pe realitatea lor la TV, la "breaking news" şi "touching images". Sunt clipe înălţătoare. Se citeşte în ochii cogealacuştrilor şi pe buzele lor aspiraţia spre o mult aşteptată şi definitivă emancipare.

    Eu sunt alături de voi, dragi bloguitori, până la capăt. I'm in, man!* Incep cu o primă, modestă dar sinceră, încercare:

    Cogealac = capitalism.

    Capitalism = Progres.

    Progres = puterea bodigarzilor + eolienificare.

    Dane, cred că întreprinderea noastră începe sub cele mai faste auspicii. Si fiindcă toate acestea trebuiau să poarte un nume, li s-a spus Cogealac.

    Deschideţi televizoarele, pentru numele lui Dumnezeu şi scuzaţi-mi emoţia!




    *Notă de subsol: Pe asta am pus-o pentru investitorii străini.

    RăspundețiȘtergere
  20. Mulţumesc de explicaţiuni, Faustinus.
    Am priceput că inexistenţa blogului personal e manifestarea unei forme de libertate personală.
    (fiindcă Blogger dă găzduire pe gratis, aşa că nu ţine treaba cu lipsa mijloacelor).
    Dar e bine şi aşa.
    Blogul lui Dan este, oricum, un adevărat festin de inteligenţă, umor şi originalitate, aşa că o să te asortezi numa' bine!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Din nou la Cogealac

    Mai este un tip care a intuit valoarea de exemplu a relaţiei dintre economia de piaţă şi utilizarea resurselor regenerabile de energie în folosul progresului.

    Pentru cei care n-au văzut ieri imaginile epice de la Cogealac, le recomand să arunce o privire asupra articolului de azi din România Liberă, de Lucian Davidescu.

    http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/pieile-rosii-ataca-in-dobrogea-194816.html

    Fiţi amabil, domnul (de la) Edebi Mevzular, are vreo semnificaţie denumirea frumoasei localităţi eoliene în limba turcă? Poate este predestinată?

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna seara? :)

    @Stanjenelule,

    Pe inteligenta mea nu contez nici eu. :) Pe mintile voastre contam. Aici nu sunt matematici superioare este doar bascalie. :)

    @Ryana,
    Patratul guvernantilor este dat de forma capului, inmultita cu cea a buzunarului care pare patrat din pricina unei cusaturi false, pentru ca de fapt buzunarul nu are fund... :)
    Asta este antologabila: "C[patrat]progress mai am?"
    O s-o tin minte.

    @Edebi,
    Nici eu nu-s de acord cu presa. :))
    E adevarat ca nu toata vina sta in carca ei, dar mi-e mai usor sa vorbesc acolo unde mi se pare ca cunosc mai multe.
    :))

    @Faustinus,
    Am citit articolul indicat si mi se pare simptomatic pentru societatea romaneasca. C-asa-i sistemul economic mondial, compus din doua subsisteme clare: sistemul capitalist si sistemul nervos.
    :))

    RăspundețiȘtergere

parerea mea