UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

miercuri, 9 martie 2011

RUGACIUNE PENTRU CEI SARACI CU DUHU


Am primit pe e-mail urmatorea rugaciune numita:
Rugaciune pentru boli si griji 
 

Dumnezeu - Tatăl nostru, plimbandu-se prin casa mea imi va lua toate grijile şi va vindeca toate bolile mele si ale familiei mele în Numele lui Iisus,
Amin. 

Această rugăciune este atât de puternica. Trimite-o la 12 persoane. O binecuvântare vine la tine sub forma unui nou loc de muncă, o casă, căsătorie sau financiar. Nu des cons idera si nu pune întrebări. Acesta este un test. Dumnezeu este pe primul loc in viata ta? Dacă da, opreste-te putin din ceea ce faci si trimite-l la 12 persoane acum. Uita-te la ceea ce El face!
Aceasta este rugăciunea mea pentru ca tu si toata familia ta sa fiti feriti de boli şi griji.
(nota autorului rugaciunii)

Persoana care a compus textul sustine ca este o rugăciune menita ca tu si toata familia ta sa fiti feriti de boli şi griji, lucru de care eu ma indoiesc sincer. Pentru ca nu se stie nicodata cum functioneaza daraverile cu divinitatea eu am postat textul aici ca sa-l cunosti si tu. Poate ca la unii merge. Poate ca merge la toata lumea crestina, poate numai la catolici sau numai la ortodocsi, sau poate ca nu merge deloc. Habar n-am . Omul acela care a compus, o fi stiind el ceva, de e asa de sigur de folosul acestei ciudatenii. 

Cica sa nu pui intrebari... Adica un anonim mestereste la niste vorbe iar tu trebuie sa le inghiti calde si nemestecate. Sa nu indraznesti carecumva sa iti pui intrebari, ci doar sa observi ce face Dumnezeu, timp in care, autorul textului iti vara pe sest niste laturi in cap. Ba din contra, sfidand avertismentul, iaca mi-am pus niste intrebari, iar dupa ce mi le-am pus, am inceput, contrar indicatiilor primite, sa ajung sa desconsider de-a binelea "rugaciunea". Habar n-am cine este cel care a inventat "rugaciunea" de mai sus, in orice caz nu cred ca este vorba despre un popa, ci mai curand o persoana "cucernica" puternic vibratoare cu inima, de genul New Age sau in cel mai rau caz, vreun smecheras. 

Daca o vei citi cu atentie vei constata si singur ca nu este tocmai o rugaciune, caci nu este nicio rugaminte explicita adresata lui Dumnezeu, ci mai degraba este un fel de autopromisiune, o autoprogramare mentala a actiunilor Lui viitoare probabile, insa date ca sigure...
Ce poa' sa-nsemne ca Dumnezeu se plimba prin casa cuiva? Probabil o traducere chinuita sau o biata reprezentare a divinului in forma umana? Nu stiu. Pai daca Dumnezeu se plimba de colo-colo, inseamna ca El se afla "en passant" si nu se mai pune chestiunea ca ar fi omniprezent. 

Apoi gugumania flagranta ca, vezi Doamne, Dumnezeu vindeca in numele lui Iisus... O Jesus Maria! O Sancta Simplicitas! Ce inseamna asta? Ca Iisus i-a dat lui Dumnezeu dispensa sa vindece in Numele Lui? Ca a aparut o religie noua? Ca au inceput armaghedoanele? 
 

Mai zicea acolo, incercand sa-ti umble la subliminal cu texte vizand autotestarea propriei credinte, ca trebuie sa o trimiti la 12 persoane. Sanchi-avioane! Este limpede ca este un aspirator de adrese de e-mail, provenind de la vreun nevinovat de ateu, sau si mai rau de la un spiritualistic slab de minte... 

Daca nu te-am convins de inutilitatea si de gaunosenia "rugaciunii", atunci, cu toata increderea si evlavia care-ti pleaca din inima, iar nu din creier, cand o vei primi de la vreun bun prieten de-al tau, fie el credincios sau superstitios, da-o si tu mai departe cui crezi, sau nu o da, dupa cum ti se-arata.  

Doamne ajuta! 

19 comentarii:

  1. Cu "saracia" Duhului meu ...ridic uneori ochii spre Cer sau oftez cu ei in Pamant ...sau numai arunc o privire spre icoana ...
    N-am ce sa dau mai departe ....Fiecare O ( adica rugaciunea ! )gaseste in sine ...Cu sau fara cuvinte :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Nima,
    Cu saracia duhului meu, cateodata imi mai dau si eu seama cum trebuie sa scoti neghina afara din grau.

    Nici eu nu am dat rugaciunea mai departe. Primul meu impuls a fost sa o dau, apoi am citit-o mai atent. Apoi mi s-a facut mila de cel care si-a imaginat el ca daca biet capul lui produce un "ceva" , aceea ar fi chiar o rugaciune. Si inca una functionala. Apoi mi s-a facut mila de mine si de orgoliul meu. Apoi mi s-a facut mila de cei care se apuca sa repete ca papagalii dupa mintea altuia. Si nu am mai trimis-o dar mi-am varsat oful aici.

    Intr-adevar, si eu cred ca legatura dintre om si divinitate nu trebuie intretinuta papagaliceste cu ideile si cuvintele altora, pentru ca tot omul are in sine exact ceea ce-i trebuie ca sa ajunga la EL. Cu gandul sau cu cuvantul, cu intentia, cu creierul sau cu inima. Vorba ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    Bunule, bun regasit!
    :))
    "Rugaciunea" e frumoasa. Pentru om conteaza intotdeauna "ajutorul exterior" care patrunde prin oareshce cai in interior.
    Si aceasta rugaciune va functiona aidoma tuturor rugaciunilor functie de gradul "credintei".
    :)
    Eu observ, dar s-ar putea ca eu sa fiu "dus cu pluta bine de tot", ca in lume se instaureaza prostia la rang de virtute. Prostia in sens de ignornanta, nestiinta, nepasare etc.
    Cu cat mai prosti, cu cat mai fraieri cu cat mai neinformati, cu atat mai usor de manevrat. Cu cat credinta mai mare intr-o forta exterioara (dreptatea de dupa) cu atat mai bine pentru "arhitectii" speciei umane si a resurselor pamanatului!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  4. pps-urile ăstea,parcă aşa se spune,în afară de cele cu imagini însoţite de citate celebre,si muzică bună,le ignor..niciodată nu am dat curs acestei inepţii ce împânzeşte internetul şi este preluarea dacă îţi aminteşti,pe vremuri alea cenuşii din epoca ceaşcă,unii (alt gen de tâmpiţi),aruncau prin curţi sau pe la cutii postale anume hârtii scrise cu rugăciuni către sf.anton,sau mai ştiu eu ce,care la final după ce îţi sugerea să le scrii de 20 de ori şi să le dai la rândul tău altora tot atâţia la nr.te ameninţau cu vorbe grele,că dacă nu o faci în nu ştiu câte zile,îţi va muri mama,sau vei păţi nu ştiu ce,că mă indignau aşa de tare şi ulterior nu le mai citeam le făcem cocoloşi să le aruncam la gunoi,că nu eram nebună să pierd timpul copiind tâmpenii..mulţi nu pot să înţeleagă că nimic nu vine din cer,doar prin rugăciune,ci numai şi numai prin muncă,şi desigur prin fapte bune..

    RăspundețiȘtergere
  5. Aoleu, prostii din astea primesc si eu pe mail si nu-mi vine sa cred ca persoane in toata firea (si nu doar din tagma astora fixati pe spiritualitatea de senzational) dau crezare unor superstitii; imi amintesc ca hartiute cu "trimite mai departe la 12 persoane" primeam prin copilarie, pe la 8- 13 ani si chiar si atunci era cu semn de intrebare daca sa le luam in serios sau nu. Trist. Sau alarmant?...

    RăspundețiȘtergere
  6. HEI,
    BINE ATI VENIT!

    Andreiule,
    E greu sa mai discerni prostia de desteptaciune pentru ca valorile tocmai sunt in plin proces de rasturnare. Cel putin aici in Romania. Se schimba criteriile de evaluare si intelesul verbelor care sunt construite pe verbul "a fi", care verb, oricum si-a pierdut de mult suprematia in fata lui "a avea".

    Si vorbesc despre "a fi destept, a fi cult, a fi educat, a fi manierat,..." si multe altele ca ele, despre care toata lumea a mai auzit cate ceva. Vag. Dar despre care, are ca intotdeauna pareri foarte clare. Uneori incisive.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. :)
    Nu numai in Romania se "intampla fenomenul-rasturnare", ci pe intreg cuprinsul Terrei. La noi este mult mai accentuat si mai vizibil pentru ca noi suntem o natie cu totul si cu totul aparte, pana nu exageram, nu suntem "noi" (adica romani).
    Astept cu deosebit interes evenimentele numite "schimbare".
    Apogeul civilizatiei umane a fost atins in secolul XX, acum coboram scara grabiti, tot mai grabiti.
    :)
    Prostia e sora buna cu DOMINAREA!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cuscre:),
    asta-i pentru tine!....
    "Daca NU citesti acest mesaj vei primi 1 milion de euro.
    Prea tarziu!
    L-ai citit...
    Trimite mai departe, e incredibil! chiar functioneaza!
    Si eu l-am citit si nu am primit 1 milion de euro"....
    :))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  9. N-as ironiza asa de tare.Omul este o faptura fragila.Nu intotdeauna prea destept este si prea fericit.(Fara vreo legatura cu bine cunoscutul personaj...)De multe ori iti pica un mesaj din acesta si eventual iti incalzeste sufletul.Chiar daca e o probabilitate tot demersul.Nici nu mai conteaza.Uneori nu ai nicio alinare si hop iti pica ochii pe un astfel de mesaj, benefic.De injuraturi, sigur, am obosit cu totii.PPS-ri cu oamenii "zilei" nu ne imbie la vreo reverenta, asadar eu o sa trimit si unui om macar aceasta rugaciune.Poate este tot ce va primi in tristetea lui.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna seara,
    O sa-ncep de la ultimul comentariu catre cei dintai. E ma lesne astfel.

    @anne,
    Draga anne,

    Daca exercitiul sinceritatii si al obiectivitatii trebuie invatat de la cineva, apoi tu esti cel mai bun exemplu. Tu il practici consecvent (sau aproape, uite, in cazul de fata nu ai mai facut-o) urmand un discurs interior ca apoi sa incerci sa obiectivezi acel demers, urmarindu-l de departe si comentandu-l impersonal. Este foarte greu demersul tau, sustinut pe doua planuri.

    Anne draga,
    Daca noi avem capacitatea (eu, tu, oricine) sa discernem, adica sa ne consideram un fel de filtre intre buna intentie care frizeaza prostia (cu care de altfel este presarat tot Iadul) si reaua intentie, cea care conduce catre Iad (nu sunt mistic - poate ca Iadul ar trebui inteles ca Iad Interior), atunci, eu consider ca avem obligatia morala sa atragem atentia oamenilor fara discernamant, asupra toxicitatii unor false invataminte (asa cum este rugaciunea din postare) si nu sa fim partasi la indobitocirea lor prin diseminarea ei. Cineva, indiferent daca a compus rugaciunea cu buna sau rea intentie, prin colportarea ei, nu va face bine un bine nimanui, asa cum probabil i se pare ca o face, judecand chestiunea in mod superficial, sau nejudecand-o defel, ci tratand-o doar cu afectul....
    Na , ca am adormit,,, Revin

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu cred in asa ceva...Sunt licentiat arta sacra si mi-e rusine ca exista oameni asa de ignoranti in ale religiei...Nu vorbesc numai despre autori ci si despre expeditori...
    De fapt nu cred ca este ceva religios in ravas ci doar multa naivitate..

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna dimineata prieteni,

    @Ryanna,
    Chestii de-alea cu Sfantul Anton primeam si eu in adolescenta. Cateodata ma intreb daca respectivul sfant ar sti ce se face in numele lui i-ar pasa? Cateodata ma intreb ca daca sfintii ar sti inca din timpul vietii lor, ca dupa dupa trecerea la cele vesnice, oasele le vor fi facute tandarele si imprastiate in cele patru vanturi, pe la diverse biserici, ca moaste, si pupate frenetic, ar avea fo criza de orgoliu, de furie sau de nepasare ?

    Ar fi interesanyt de cunoscut psihologia sfintilor in materie de smerenie postmortem...
    :))
    Cata despre milion..
    :)))

    M-am hotarat sa nu mai citesc nimic, ca sa ma umplu de bani. Ca tiganii.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Corinna,
    Lumea trebuie sa-si umple cu ceva vidul sufletesc. Uneori. E ca uitatul la emisiunile de divertisment de la TV sau ca un film prost...
    Da, e alarmant, caci e simptomatic, cel putin pentru o societate ca a noastra in care apetitul pentru cultura este foarte diluat. Din lipsa de cunoastere, discernamantul nu mai are nicio importanta si tot ce zboara e bun de mestecat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Andreiule,

    Ai darul de a vedea direct in inima lucrurilor.

    Toate oranduirile sociale prin care a trecut rand pe rand umanitatea, spre finalul existentei lor, au suferit de criza rasturnarii valorilor. In acest context, se pare ca ne pregatim sau poate ca am si intrat deja intr-o noua era. Din pacate fiind in interiorul valului nu putem fi si pe creasta lui in acelasi timp, pentru a vedea clar incotro ne indreptam. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ioane,
    Noi cu tembelismul si Dumnezeu cu mila.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc Ptruteo pentru suplinire. Chiar aveam nevoie. Draga Anne, ii sustin parerea prietewnului Ptru. :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Karina,

    Religia e buna mai ales atunci cand dai de suferinta. E un tratament pe care omul nu si-l aplica atunci cand este fericit. Are o problema? Fuga la biserica sau acasa la marginea patului, in genunchi cu ochii la icoana. Si da-i cereri. Doamne da-mi nu Doamne ia-mi. :)

    Incep sa ma dumiresc tot mai bine.

    De cand omul a deschis ochii asupra lumii, intotdeauna o gasca a arestat in folosul ei relatia cu divinitatea iar lucrurile firesti ale relationarii omului cu Dumnezeu, cu Universul, au devenit peste noapte "sfinte taine" care nu mai trebuie atinse decat de mintile lor. Si pe bani.
    Pacat!
    (chestiune valabila in orice religie).

    Traficul cu Dumnezeu - si cu nevazutul in general a devenit cu timpul o afacere profitabila si pentru alti "maestrii". De ce sa se-mbogateasca din nevazute doar biserica(privita ca institutie)si oamenii ei iar ceilalti doar sa se uite!? Si da-i cursuri, da-i initieri, da-i seminarii, fa filme, scoate carti, da-i cu secte si cu cate si mai cate... Toate insa aducatoare de bunastare pe lumea asta. Ca pe cealalta sau pe celelalte.... om mai vedea. :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Cica "Dumnezeu iti da , da' nu-ti baga-n traista !". Judecand dupa intelepciunea omului din popor ce a scos pe piata acest dicton , tu trebuie sa vezi numai ceea ce EL iti da si sa-ti bagi singur unde vrei ...Asa ca rugaciuni daca primesc , consider ca andrisantu' e gresit si le dilesc . Iertat sa-mi fie uratul obicei si scuze-mi cer acelor prieteni ce-mi trimit asemenea demersuri binevoitoare .

    RăspundețiȘtergere

parerea mea