UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

joi, 16 aprilie 2009

XV CEARDAS

In harmalaia generala, in marea de oameni care incercau sa se aseze in formatiI dar care nu erau prea decisi in care gasca sa se pozitioneze mai bine, sa se bage mai in fata pentru cand o veni ciolanu' sau mai in spate pentru cand o fi sa se lepede de Mesia, un om se desprinse din multimea zgomotoasa si se duse la Seful Orchestrei. Ii sopti ceva la ureche si-i flutura o hartie de 500 de euro. Doar Vocea sesiza intamplarea si spuse ca pentru sine: ,,Verestoaie, verestoaie o sa te cam strang de… Nu, nu-i bine! O facusi vere de oaie!”. Verestoi se-ntoarse cu fata la vanghelionii care incepusera sa se-mpinga, sa se scuipe si sa prolifereze cu strambaturi si tzipurituri numai ce limba noastra stramoseasca poate imagina iar orchestra ataca in forta un ceardas. Care este: http://www.trilulilu.ro/agfa/d8637b374d167b
Sala amuti, se mai foi putin apoi incremeni. Toti ramasera cu gurile cascate ca-n ‘49 cand au castigat comunistii alegerile. Dintr-un colt se auzira cateva urlete amestecate cu urale:
-Acuma-i momentu’! Pa ei ca nu-i atenti!
-Traiasca Tinutul Secuiesc! Uraaa!!!
-Guraaa!!! Traiasca Ungaria Mare!
Formatiile se desfacura rapid iar vanghelionii uitand subit de pasiunile lor politice incepura sa se-ndrepte in tacere catre locul de unde incepuse scandalu’, ca sa vada mai bine.
-Ce baaaa....?! Ce zice astia?
-Iote-te la ei, bai Carolica! Asa iti faceau si tie? zambi Iliescu apucandu-l de brat pe rege ca pe un Michael Jackson. Avea oaresce experienta cu regii, mai facuse asta si cu fiu-sau, cu Mihai, 'Mniezau sa-l ierte!.
-Ba mai rau! ii raspunse Alteta Sa.
Seful Orchestrei incepu pe gratis si din proprie initiativa ,,Tu Ardeal”. http://www.youtube.com/watch?v=Dva6BDriqvU
-Bai baieti, ia veniti voi ba incoa’ si cantati asta cu orchestra! Daca nu stiti va invatam noi. Urlatorii se conformara rapid. Se suira pe podium si sustinura vocal mai pe romaneste, mai cu cuvintele lor, care cum se pricepura, prestatia orchestrei.
-Asa fratilor, vedeti ca se poate!
-Ia sa vedem, da’ p-asta o stiti?
http://www.trilulilu.ro/ARMIN10/6a2020fb5ee251
Palinca incepu sa curga garla. Toata sala fraterniza. Se aveau ca fratii si se pupau cu totii beti. De fericire. Nu se mai vazuse asa ceva din iarna lui ‘89.
-No bravo! Si-acum hai sa ne bucuram cu totii de urmatorul canticel, ca decat sa ne-ntristam, mai bine un cantec vesel sa cantam:
http://www.youtube.com/watch?v=uOxjNyuBhoM&feature=related
Vanghelionul continua cacuvantul din poveste inainte mult mai este.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

parerea mea