TE FUTURA OOOFF ROMANIE !
-apel catre moguli, bancheri si preamultinationali-
Domnilor,
Insfacati vartos Romania de guler, dar debunaseama cu mainile politicienilor nostri si dati-o cu capul de pereti! Zdravan! Fara menajamente! Satisfactie garantata! Nu va temeti, e obisnuita! Vibratiile generate de izbituri se vor transforma intr-o minunata doina de jale. De la pereti sa nu v-asteptati la vreo reactie caci oricum nu veti auzi nici macar un sunet, desi, va asigur ca peretilor le place. Daca totusi nu credeti, lipiti-va cu bagare de seama urechile domniilor voastre de urechile peretilor si cu siguranta veti sesiza niste murmure... dar mai mult de cativa de "sanchiuverimaci" si peste ei vag, ca un ecou o "spasibabalshoe", nu veti putea deslusi. Dar e suficient si-atat incat sa va intareasca convingerea ca ati procedat cum se cuvine. Ceva pierderi colaterale pentru Romania? Hmmm...! Nu trebuie sa va formalizati cu scrupulele! Inafara faptului ca va agoniza-n tzarana, in rest... vor fi o multime de pierderi... Dar ce importanta poate sa mai aiba, atat vreme cat satisfactia este garantata iar banii investiti in politicieni vi se vor intoarce inmiit.
Oooops!!! Malaiul e bun, chiar daca romanii vor trebui sa-l adune pentru voi, neam de neamu' lor! Cui ii pasa!? Oricum, banii nu trebuie sa stea la fraieri!
Ce-o fi stimabile si cu vibratiile astea... ca ultimul timp numai de ele citesc. :)
RăspundețiȘtergereMoguli, multinationale... Ce treaba avem noi cu ele, micu' sa sfaraie si maneaua sa ii zica de inima albastra... in rest, egeszeget,boratom!
SOmeONE,
RăspundețiȘtergereNu'sh ce sa zic... sunt doua articole cu teme diferite care se leaga intre ele exact ca nuca-n perete!:) Oricum, mintea-i sloboda de cateva zile de cand stau acasa si grijesc o gripa cam ciudata. Asa ca am o scuza. :)
Chestiunea vibratiilor insa este una foarte serioasa si o tratez cu tot respectul cuvenit si cu interes maxim. Ce-am scris eu acolo este o gluma si sper sa fie perceputa ca atare.
Cred ca m-am prins de nick-ul tau! Este un joc de cuvinte cu mai multe intelesuri.
RăspundețiȘtergereSOrin-me-ONE si daca citim numai majusculele iese SO ONE.
Asadar doar unul este Sorin!
Ai intuit bine. Dar ti-au scapat cateva intelesuri: "someone" - exact opusul lui "me one", apoi "so me one", unde "so" nu vine de la Sorin...
RăspundețiȘtergereSa zicem ca las pe fiecare sa aleaga, dupa caz.
O seara placuta si ai grija cu gripa aia... daca ai tendinta sa te lasi scarpinat pe burta sau intre urechi... hmmm!... :)
RUPSEI PISICA-N DOUA. ACUM TEXTUL SI MESAJUL AU COERENTA.
RăspundețiȘtergerePlang si pietrele... Of, of, vai si-amar!...mai lipsea Lese cu doinele lui ca sa simtim toate durerile de veacuri..
RăspundețiȘtergereSalut!
RăspundețiȘtergereRamona,
RăspundețiȘtergereStii, uneori ma suspectez ca nu sunt suficient de roman, si cand spun aceasta ma gandesc la talpa tarii, la taranul ancestral care ar trebui sa razbata afara din mine, chiar daca sunt la a doua generatie de incaltati... Alterat probabil de mediu, intoxicat si scarbit pe de o parte de un nationalism imbecil si-o imagologie seaca, cum ca noi suntem buricul pamantului, cum ca romanii au IQ-ul cel mai maret, ca avem o istorie grandioasa, ca suntem cel mai ospitalier neam, ca suntem un popor foarte harnic si cinstit si pe de alta parte izbit in obraz de realitatea cotidiana, uneori uit. Pana la urma suntem cum suntem, nici mai breji dar nici mai idioti decat altii. Alteori cand merg prin sate pe la tara sau ma gandesc la bunicii si parintii mei, m-apasa. Copiii mei acum par si mai desprinsi de trecut decat mine. Ce va fi sa fie cu poporul acesta care isi pierde radacinile intr-o lume tot mai cosmopolita?
Adriane,
Si eu salut ceea ce faci tu!:)
Filonul romanesc, esenta spirituala a noastra nu are cum sa piara... intotdeauna vom rezona cu melosul popular autentic, vom admira o fata imbracata in ie (chiar si peste blugi), vom pasi infiorati pragul muzeului satului sau chiar o ulita oarecare ne va trezi in suflet doruri de demult... Cei mai tineri dintre noi poarta in fiinta lor toate aceste trairi, dar poate nu le constientizeaza acum, nici noi cand eram adolescenti nu prea gustam traditiile, muzica populara, toate "taranismele" astea, dar maturitatea ne aduce acolo de unde am plecat. Ne intoarcem ca niste fii ratacitori . Nu-mi trebuie muzica de club ca sa ma simt mai bine, ci ascult Maria Dragomiroiu, ca frumos mai stie ea sa faca atmosfera de petrecere! Si am vazut ca multi tineri compozitori romani introduc in piesele lor ritmuri de inspiratie populara. Serbarile scolare cele mai reusite sunt cele care contin dansuri folclorice. Proverbele noastre raspund cu simplitate si intelepciune la toate problemele omului modern.
RăspundețiȘtergereAcum nu stiu de ce, draga Dan, am simtit nevoia unei pledoarii, pentru ca stiu ca esti un om complex care intelege in profunzime toate aceste aspecte, la fel si prietenii tai, cred ca vreau mai mult sa ma conving pe mine...
Ramona,
RăspundețiȘtergereMaria Dragomiroiu este unul dintre ultimii dinozauri folclorici(glumesc, este o pasare maiastra - chiar mi-a fost colega de liceu, Caragiale in Bucuresti). S-au mai nascut rapsozi noi cu mai multe CD-uri vandute decat ale manelistilor ? Infectia culturala capata proportii tot mai mari. Altereaza gustul tinerilor. De fapt nici nu-l altereaza, il cotropeste, il spulbera. Uita-te ce se canta la nuntile romanilor! Sau la botezuri...
Ar fi frumos sa se-ntample astfel. magazinele de artizanat au disparut. Peste 50 de ani iile vor fi piese de muzeu. Cine le va mai sti face. Am lucrat opt ani in cooperatie, la UCECOM si stiu multe despre arta, traditie si mestesuguri populare autentice. Au disparut cea mai mare parte a cooperativelor mestesugaresti. Vorbesc de cele ale UCECOM-ului care era un pastrator al autenticitatii, nu de UJCC-urile care alterasera cu kitsch-uri arta traditionala. Acolo unde aveau spatii de productie si magazine cu specific acum sunt depozite de materiale, buticuri, banci, cazinouri sau farmacii. Sau nimic. S-au demolat. Terenurile de sub ele erau mai importante si mai valoroase decat traditia ,arta si mestesugurile populare.
Sunt de acord ca multe din cooperativele mestesugaresti se confrunta cu mari probleme. Sunt implicat direct si stiu ce spun. Ma straduiesc de foarte mult timp sa coagulez o prezenta mai acatarii pe internet prin portalul www.promocoop.ro in care cooperativele isi expun in mod gratuit datele de contact si produse reprezentative, primesc mesaje de la clienti. Magazinul de artizanat online aferent, www.promocoop.ro/magazin se promoveaza de la sine, este foarte bine plasat in cautarile de nisa si nu va mai spun cate contacte am de la persoane particulare ce vor sa-si valorifice produsele.
RăspundețiȘtergereAm pus si forum, blog, tutoriale video, sondaje, RSS, filme, ba chiar am initiat un Social Media privind artizanatul.
Din pacate rezultatele bune (am o evidenta a comenzilor e-mail primite nu si a telefoanelor primite de cooperative, cat priveste magazinul, de Paste a avut si 300 vizite pe zi) nu au clintit in niciun fel pasivitatea UCECOM. Explicatii ar fi...