UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

vineri, 22 ianuarie 2010

LUMINA SI INTUNERIC



Motto: Ia seama ca Lumina care este in tine sa nu fie Intuneric ! ( Luca  11,35)
Mottoul acesta este un Post Scriptum cu rol de Ante Scriptum : Nima a salvat acest articol . Multumesc Nima!

Nu mai e mult pana in 2012. Numai maine nu-i poimaimaine! Pareri pro si contra intalnesti la tot pasul cate vrei. Ceva pare ca se misca totusi foarte  repede si acel ceva este convingerea a tot mai  multor oameni ca omenirea se pregateste pentru un salt in spiritualitate. Dialectica ne invata ca acumularile cantitative  duc la salturi calitative, dar tot ea ne invata ca intotdeauna contrariile se resping si se atrag in egala masura. La ce ar trebui sa ne asteptam de aici incolo? Drumul catre lumina al omenirii dureaza  de milenii si inca nu s-a terminat. Au fost , sunt si vor fi mereu oameni de lumina. Ei  inflenteaza in bine gandirea si comportamentul oamenilor, cunoasterea, ei sunt generatorii artelor, filozofiei si ai stiintelor, dar in acelasi timp lor li s-au opus intotdeauna  oamenii tenebrelor, aceia care au aruncat permanent omenirea in haos si disperare. Intre aceste doua tipuri de oameni diametral opusi, omenirea s-a aflat mereu la mijloc, ca o mare masa de manevra, osciland intr-o parte sau alta  in functie de constrangerile si hachitele istoriei.

Echilibrul natural este un factor care incearca sa calmeze intotdeauna orice exces. Lumina si intunericul vazute in sens figurativ au tendinta sa stea in echilibru. Orice ravna care ar amplifica una dintre cele doua laturi in detrimentul celeilalte, va genera spontan si legic o ravna similara, pentru mentinerea echilibrului natural. Valul mare de fluturi atrasi catre lumina-si vorbesc aici de demersul spiritualistilor din ultimele decenii, va face ca din partea cealalta, a intunecatilor, tenebrosilor, conspirationistilor de orice fel (reiterez - sunt adeptul teoriei conspiratiilor partiale),  generatorii de razboaie, sa ne asteptam la un sir de riposte foarte dure. Din nefericire, masa de manevra suntem noi, oamenii din clarobscur, spectatori si victime ale acestui razboi in nevazut care se va pravali cu suferinta si moarte in vietile si realitatea noastra concreta. Saltul in spiritualitate se va petrece cu riscul (asumat?) al unui salt care se va produce in sens invers, pentru ca acumularile cantitative de lumina si intuneric sunt obiectiv vorbind, asemanatoare. Am mai ridicat si in alte dati problema moralitatii saltului "cuantic" in a enshpea dimensiune doar a unor "alesi". Cel mai bun raspuns cu care m-am ales a fost acela ca nimeni nu poate interveni in liberul arbitru al nimanui si ca cine are urechi de auzit sa auda si cine are ochi de vazut sa vada. Adica cu alte cuvinte fiecare e pe cont propriu, ca sa nu spun pe sleau sintagma consacrata. Bine, bine, dar nenumaratele victime colaterale, lasate prada intunericului, chiar nu sunt importante din punct de vedere umanitar, pentru cei ce vor salta in alte dimensiuni?. Chiar atat de insensibili sa fie la durerea ce va veni peste umanitatea ramasa fara salt la cheremul intunericului si deznadejdii? Umanitatea sa ramana doar o biata masa de manevra in lupta dintre lumina si intuneric? Daca tot omul pierde si doar unii castiga, cu ce sunt mai buni si mai morali "iluminatii" fata de intunecati . Saltul catre lumina va ramane indubitabil un cutit cu doua taisuri. Daca cineva castiga, altcineva pierde, iar acei "cineva" si "altcineva" suntem noi, tu care citesti, eu care am scris, rudele si prietenii nostri, oamenii de pe planeta. Cu cat oamenii de lumina vor imprastia mai multa lumina, cu atat intunericul va fi mai mare si groaza si suferinta mai adanci.
Atentie mare! Lumina prea puternica orbeste! 

sursa foto 1: academianae.wordpress.com

23 de comentarii:

  1. Bun gasit, bunule!

    Parerea mea este ca "saltul" va ramane blocat in dialectica.

    Desi se vorbeste aproape cu obstinatie despre "salt", "evolutie", "spiritualitate", desi oamenii citesc, urmeaza cursuri, tin conferinte, prelegeri, lectii etc despre "spiritualitate", ea, spiritualitatea, ramane blocata la nivel de verbalizare (cum ii place lui Bem sa spuna).

    Eu cred (sunt aproape convins) ca nimic din tot ceea ce se "profeteste" nu se va adeveri.
    Cred (sunt aproape convins) ca ne vom zbate pentru a supravietui, ca generatiilor ce vor veni dupa noi le vom lasa drept mostenire doar "verbalizarea", in spatele careia ne-am ascuns neputinta, indiferenta, ignoranta.
    Sper sa ma insel, dea Dumnezeu!



    Lumina si intunericul sunt "uneltele" cu care operam cand vrem sa justificam anumite lucruri, situatii, circumstante etc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dan,
    splendidă postare ! Inteligenţa şi stilul tău rafinat se pliază perfect pe o problemă dramatică a vieţii noastre pământeşti.
    În ceea ce priveşte credinţa, în lume e un Babel de nedescris. Mulţi care sunt de partea luminii vor fi victime sigure. Alţii nici nu-şi pun problema în ce tabără sunt şi ies mai câştigaţi. Foarte mulţi sunt de partea întunericului şi nu par prea îngrijoraţi. Americanii sunt "luminoşi", nu ? Talibanii şi teroriştii se cred şi ei nişte globuri strălucind de credinţă, bunătate şi bine... Eşti ceea ce crezi că eşti. Mi-e teamă că nu există bine sau rău, frumos sau urât. Sunt doar nişte "semne" făcute cu beţe, nişte repere pe care ni le creăm la ieşirea din peşteră, pentru a nu rătăci drumul înapoi.
    Şi, în ciuda tuturor profeţiilor, nu prea cred în acest sfârşit. Sper, vorba dlui Tzugulea, să mă înşel...
    Să nu uit : prietene drag, ai putea oricând să scrii nişte cărţi memorabile. De ce nu o faci ? Mă iluzionez că într-o bună zi te voi cunoaşte în carne şi oase .

    P.S. Ştii cumva cine este Sorin di Rokko ?

    Tzugulea,
    extraordinare observaţii ! Şi eu cred că verbalizăm totul. Am ajuns să trăim la nivel lexical, în imaginaţie, într-o ficţiune care ridică ziduri tot mai groase şi mai puţin transparente între noi şi realitate în care respirăm. Şi nu sunt Cuvintele Sacre care să ne întoarcă la realitatea primă şi ultimă...

    RăspundețiȘtergere
  3. "Chiar atat de insensibili sa fie la durerea ce va veni peste umanitatea ramasa fara salt la cheremul intunericului si deznadejdii? Umanitatea sa ramana doar o biata masa de manevra in lupta dintre lumina si intuneric?"

    Lumina inseamna sa cunosti si cunoscand, sa te opui fortelor care supun oamenii si-i tin in ignoranta. Cunoasterea aduce si moralitate, aduce si intelegere, si toleranta, si echilibru, si respect, ba chiar si iubire.
    (Si aici trebuie sa fac o paranteza. Daca ati citit pe blogul lui Ultimus Romanorum, o sa-i dati dreptate. Eu recunosc si-i multumesc cu respect si recunostinta, fiindca m-a ajutat sa pricep o gramada de lucruri. Intelepciunea e ideea princeps, dar cea adevarata, nu cea facuta la apelul bocancilor, ori asta se obtine in ani lungi de cautari si observatii)

    In privinta felului in care vorbesti de ei/noi, Dane, mi se pare putin fortata aceasta delimitare. Pana la urma, NOI, oamenii, prin alegerile noastre, dam castig de cauza uneia din parti. O buna parte din umanitate se complace a fi masa de manevra, ca doar sunt atatea metode de a trai facil, fara sa cunosti, fara sa te intereseze de altii, nu?

    "Daca tot omul pierde si doar unii castiga, cu ce sunt mai buni si mai morali "iluminatii" fata de intunecati ."
    Pai la o prima strigare, iluminatii sunt mai morali pentru ca dau si celorlalti din cunoasterea lor. Ei asta fac: povestesc despre adevarurile care ar trebui sa-i trezeasca pe oameni si sa-i oblige sa-si puna creierasele-n functiune.

    "Saltul catre lumina va ramane indubitabil un cutit cu doua taisuri. Daca cineva castiga, altcineva pierde, iar acei "cineva" si "altcineva" suntem noi, tu care citesti, eu care am scris, rudele si prietenii nostri, oamenii de pe planeta."

    Apocaliptica abordare! :D Brrr, Danule...Prada utopiei personale, va trebui sa te contrazic. Macar de principiu!:))))
    Idealul este raspandirea cunoasterii la nivel de masa, astfel incat cei putini care au detinut monopolul ei si pe care ii numim indeobste "intunecati", sa piarda controlul. Nu prea vad cum ar pierde "umanitatea" din asta.
    Ar trebui ca fiecare om, avand informatia si dispunand de libertarea de a o folosi, sa poata trai mai bine. Sa inteleaga ca are acest drept si ca-l poate atinge fara sa abuzeze de celalti.

    (Acum stau la colt si astept ploaia de rosii si oua, in urarile de "bine" adresate mamei mele de catre toti realistii si pragmaticii din zona. Glumesc).

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragii mei prieteni buni,

    Cu postarea aceasta am dat drumul la Cutia Pandorei. Foarte greu este sa navighez eu insumi prin ceea ce am scris, nu pentru ca nu as putea, ci pentru ca s-ar putea sa calc pe sensibilitatile multora inclusiv pe ale mele personale..

    Ar trebui pur si simplu sa o retrag ca sa ies de sub imperiul verbalizarii, caci Tzugulea are dreptate. Rationamentul meu foloseste doar cateva jaloane-principii si de aceea este usor abominabil si in consecinta nefiresc... Ar trebui sa reiau tema privind bunaoara si la lumina ca la un fenomen entropic iar la intuneric ca la unul anentropic-aceasta abordare aruncand deja concluzia in cu totul alta directie.

    Ar trebui sa nuantez lumina descompunand-o pe culori, fiecare cu nivelul ei de vibratii, astfel incat sa vem cat de cat nuantate si credintele despre care vorbea Serban. Ar trebui sa fiu mai categoric in privinta lui 2012, dar nu am facut-o aici, ci in alta postare, pentru ca este deja alta tema.

    Ar trebui sa nuantez cunoasterea, alt cutit cu doua taisuri caci Iris zice ca aduce si moralitate dar eu stiu ca aduce si dezastre in functie de cine pune mana primul pe ea (pe cunoastere).

    Multe chestiuni sunt tratate superficial, recunosc. Bine ar fi sa tragem perdeaua peste aceasta postare, s-o mai las sa zaca sau s-o anulez, caci imediat dupa ce i-am dat drumul am avut o strangere de inima. Concluzia parca nu era trasa de mine ci parca mi-a fost dictata. Stati, stati ca nu devin mistic. Propria minte mi-a intins o cursa si am cazut in ea.
    Am dat cu bata-n balta, ce mai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu zic s-o lasi, dar tu fa cum doresti. In fond, de asta venim prin sufrageria matale, sa ne destupam oleaca la minte, citindu-te pe tine si conversand cu totii despre ceea ce ne propui. Face bine, chiar daca, cateodata, pare ca face rau. :D
    Si ma indoiesc ca te judeca cineva pe tine in urma acestei postari.

    Legat de cunoastere si moralitate, revin cu specificatia ca, dupa parerea mea, o cunoastere reala, profunda, nu o spoiala de cunoastere!, ar trebui sa induca in caracterul persoanei si valorile autentice. Fiindca, departandu-te de pseudocunoastere si intrand in maruntaiele unor adevaruri, ajungi sa afli de existenta unor legi universale, carora, mai apoi, li te supui in mod firesc, prin intelegere, nu din obligatie. Pe acea treapta de cunoastere, egoul se dizolva suficient de mult incat sa stii ca e mai simplu si mai productiv sa fii moral decat invers.
    Si cred ca ajuns acolo, nici macar nu mai stai sa te gandesti inainte sa actionezi fiindca ai capatat in tine un "beculet" care te avertizeaza spontan cand esti pe cale s-o iei pe aratura.
    Dar, sigur, e ceva drum de batut si cati dintre noi o pot face intr-un timp atat de scurt.

    Ceea ce nu intelegem noi, si eu is cap de lista la asta, multeori, e ca ceea ce urmeaza sa se intample e un fel de selectie naturala si tine prea putin de aspectul drept/nedrept. Tine de vrei/nu vrei. Si mai cred ca de aceea avem atatea cai de a accesa anumite informatii, astfel ca fiecare a ajuns la ele, ca a fost prin studiu, prin revelatie, prin experienta directa...toti am avut macar o frantura de "intelegere" a ceea ce ar trebui sa devenim. Dar daca am aflat si ne doare-n bashcheti, atunci...deh!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun regasit, tuturor!


    Serban, tu ai reusit si mai bine sa exprimi ceea ce gandeam eu:

    "Am ajuns să trăim la nivel lexical, în imaginaţie, într-o ficţiune care ridică ziduri tot mai groase şi mai puţin transparente între noi şi realitate în care respirăm"!

    Nu mai pot adauga nimic acestor cuvinte, ca risc sa stric sensul atat de bine creionat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bunule,

    un pas inainde, doi inapoi... hai veniti, dansati cu noi!
    :)
    Postarea ta este foarte faina!
    Cutia Pandorei a fost deschisa demult, numai ca nu ne-a interesat,aveam, ca si acum, alte preocupari.

    Un astfel de subiect, intr-o postare care sa nu fie lunga, plicticoasa,nici nu avea cum sa cuprinda fiecare fateta.
    De le-am lua pe bucatele, tot la esenta am ajunge si anume ceea ce spunea Serban.

    RăspundețiȘtergere
  8. Andrei Radu,
    îţi mulţumesc pentru ce scrii. Presimt că vom fi prieteni. Adevăraţi.
    Cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna seara tuturor. Cu totii ati facut o serie de observatii juste. 2012 este probabil o mare cacealma. Nu ca ideologie, caci orice persoana de bun-simt poate sa observe ca stadiul spiritual al omenirii a ajuns la un nivel deplorabil. Cacealmaua este in privinta datei. Intorcandu-ma la spiritualitatea speciei umane si comparand-o nu cu perceptele religioase, ci cu cele mult mai putin "drastice", cele necesare pentru a face sa functioneze acest sistem complex numit societate, daca aceasta data ar fi valabila, la atingerea ei nu poate exista decat un singur deznodamant: Apocalipsa!
    Dar cred ca ar fi totusi prea simplu.
    Un salt spiritual sau trecerea intr-o noua dimensiune spirituala, pe cat de spectaculoase ar putea fi, nu se pot face fara parcurgerea unor etape, iar acestea ar trebui sa fie din punct de vedere calitativ, in ordine crescatoare. Insa se vede cu ochiul liber ca asistam, din contra, la un regres, fie el pilotat sau nu. Logica ma indeamna sa cred ca elevul nu numai ca nu va trece clasa, ar fi el multumit sa ramana si repetent, dar cred ca va fi de-a binelea exmatriculat.
    Impresia falsa de "trezire" o da cantitatea uriasa, in aparenta, de date si teorii care par a se imbina perfect si par a oferi exact acele raspunsuri pe care ni le dorim. Eu spun ca e prea frumos ca sa fie aievea si mai spun ca pentru fiecare bit de informatie veritiera, se lanseaza alte cateva mii de "intoxicari", parte creeate cu buna stiinta, parte zamislite de insasi idiotenia celor carora le sunt destinate. Nu stiu daca "cavalerii intunericului" exista, nici nu cred ca avem macar nevoie de ei ca sa ne ducem la fund. Ne descurcam perfect si singuri...

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna dimineata, dragii mei dragi!!
    Mi-am aruncat in sfarsit un ochi pe aici (stiam de tema, Dan, dar.. pacatele mele!! nu am ajuns!!) si deocamdata vreau sa spun ca - asemenea multor altor notiuni - cuvantul iluminare a fost denaturat insistent de-a lungul timpului, ajungandu-se la monstruozitati.. aberatii mi se pare putin, foarte putin spus. Aceasta este parerea mea, cred ca nu trebuie sa mai spun ca nu contest parerea altora. De aproape un an de zile, de cand am discutat prima oara, Dan, despre acest subiect, vreau sa ajung sa scriu despre ce este si ce NU este iluminarea - normalitatea si denaturarea (inconstienta de cele mai multe ori, cred eu) a acestei notiuni. Daca este sa operam cu ea - pentru ca o face toata lumea, dar eu personal nu as numi-o asa, denumirea aceasta as lasa-o ca pe ceva care tine de un Ev Mediu al intelegerilor contemporane..
    Normal ca mai discutam..
    In al doilea rand, 2012 a pornit de la un experiment (eeeei! nu doar unul..) si, dincolo de momentul experimentului, lucrurile s-au relaxat de mult. A rasuflat insa inainte de lamurirea experimentatorilor, din frica purtatorilor de vorba... Greseala este tot a experimentatorilor, caci daca nu se oficializeaza cunoasterea lor, si nu se va face, normal! se va ajunge intotdeauna la aberatii, la monstruozitati ca-precum-asa (!!) cu energia de vibratie inalta tip violet.. pe scurt faimoasa flacara violet, de care discut pe forumurile esoterice de un an intreg, iar acum deja am obosit din nou, din cauza orgoliului ranit al dlui H. si neintelegerilor dnei G. (dupa parerea mea, nici pe departe o... flacara, sunt fluxuri de energii circulante atrase de stea, care in aceasta perioada vin in valuri mai bine percepute, pentru ca se amesteca cu cele vechi, de vibratie destul de scazuta, in care ne-am scaldat pana acum; fenomen ciclic, de altfel).
    Avalansele.. de aceea le si numim asa... o iau la vale si nimic nu le mai poate opri. Subtilitatile sunt cele care le deschid drum, pe intreg parcursul, nu numai la pornire, dar tot ele devin adevarate diode.. Nu le cunoastem, acceptam ca avalansele vor exista in continuare, cu distrugerile de rigoare.
    Va doresc un sfarsit de saptamana placut, odihnitor!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine v-am gasit.Am nimerit intr-o discutie la nivel inalt,si trebuie sa apas bine monitorul cu ochii,pentru a intelege randurile voastre.
    Ma risc sa arunc si eu o parere pe aceasta pagina.
    Din cate am vazut pana acum,informatia este la indemana oricui.Si informatia buna,a celor iluminati,dar si informatia "rea".Diferenta este in ceea ce vrea omul sa afle.Oamenilor(mai ales celor de rand) le plac lucrurile negative.Nu stiu cum functioneaza aceste lucruri,dar cred ca e vorba de setea pentru senzationalism.Mai tineti minte experimentul de la LHC?Unii oameni de stiinta spuneau ca nu vor fi probleme,si totul va decurge bine,fara efecte devastatoare asupra umanitatii.Dar,altii anuntau un pericol iminent,cum ca s-ar putea forma gauri negre,care vor inghiti pamantul,etc.
    Majoritatea oamenilor vorbeau despre catastrofe si sfarsitul omenirii.De ce au mai dezvoltat subiectul intr-o directie negativa,daca cei mai multi savanti au asigurat decurgerea experimentului in maxima siguranta?
    Inca un exemplu este, sa spunem,vecina de apartament,care are familie,si este asistenta la spital.Toata lumea o stie femeie de treaba,serioasa.Dar vine un alt vecin,care,fara sa aduca dovezi,dar este foarte convingator in vorbe,spune ca vecina isi inseala sotul cu doctorii.
    In 2 saptamani toata lumea isi va schimba parerea despre aceea femeie.

    Tot ceea-ce mai ramane de facut,este sa aduca fiecare parte dovezi.Daca oamenii dovezi,cred mai usor.Informatie exista,de ambele parti,dar de care parte exista mai multe dovezi?Eu mai degraba cred ca exista bigfoot,decat in zvonurile despre sfarsitul lumii din 2012.
    Si in ultima vreme,m-am decis sa nu caut doar informatii,dar sa incerc caut si dovezi....

    P.S. Dan,ti-am lasat un premiu pe 100 Ro,te rog sa il ridici :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Blue, :)
    Am lasat-o, desi iti spun sincer ca am obosit si se vede. Ce urmeaza sa se intample intr-un viitor nu prea indepartat este exacact cum vezi si tu. Dar selectia naturala va functiona pe alte coordonate. Cand populatia globului isi va atinge maximumul de crestere raportat la resurse si in special la resursa alimentara atunci sa te tii razboaie si selectie armata. Conform curbei clopot a lui Gauss ne-apropiem cu pasi repezi de momentul maxim al curbei care va coincide cu momentul maxim al lui "homo homini lupus". Atunci va fi un moment interesant pentru spiritualitate si moralitate.

    RăspundețiȘtergere
  13. Salutare Andreiule si Serbane,:)

    Dragilor, daca realitatea in care respiram pute, zidurile acelea sunt salutare.:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Sorine,
    Remarca este binevenita.:)
    Imi cer iertare si de la tine si de la ceilati prieteni pentru intarzierea cu care am venit la raspuns.

    De salturi spirituale ne lovim la tot pasul dar nu de pe o dimensiune pe alta ...(chiar si la masina e foarte greu sa intri dintr-a-ntaia-ntr-a cincea), asa cum se-asteapta spiritualistii sa se-ntample, ci la modul concret si evident, de pe un standard de viata si nivel de civilazitie pe altele. Fenomenul social este cel al emigrarii privit in ansamblul lui si este vechi de cand lumea. Eu insa, datorita subiectului pe care l-am deschis, voi aduce in discutie doar o componenta a fenomenului si mai precis "migrarea creierelor", care in literatura de specialitate se numeste "brain drain". Un exemplu esti chiar tu, iar alte exemple cu care te-ai ai intalnit pe-aici sunt Sorin DiRokko si Adriana. Voi ca si entitati spirituale evoluate ati facut saltul. Absorbtia "creierelor" este un proces legic in societatea moderna iar urmarea lui este aportul de inteligenta pentru tarile care nu au investit niciun ban in prelucrarea ei si o saracire, o pierdere atat materiala cat si in planul inteligentei, pentru tarile donatoare. "Caci cine are va mai avea iar cine nu are i se va lua si ceea ce are".:)

    Tot astfel se vor petrece lucrurile si cu "saltul" la care se asteapta spiritualistii sa se petreaca (evident, doar daca se va si intampla), salt cu un singur precedent in istoria umanitatii, evolutionist privind lucrurile, si anume saltul de la maimuta la om. Dar cum spiritualistii sunt creationisti, saltul despre care vorbesc evolutionistii nu a existat, si-atunci saltul la care se asteapta ei nu are precedent in istoria umanitatii. Neavand precedent, din punct de vedere creationist, saltul are sanse dubitabile sa se petreaca si inca pe deasupra si foarte iute.

    Concluziile tale mi se par corecte:
    1/ "Impresia falsa de "trezire" o da cantitatea uriasa, in aparenta, de date si teorii care par a se imbina perfect si par a oferi exact acele raspunsuri pe care ni le dorim."

    2/ "Nu stiu daca "cavalerii intunericului" exista, nici nu cred ca avem macar nevoie de ei ca sa ne ducem la fund. Ne descurcam perfect si singuri..."

    RăspundețiȘtergere
  15. Saru'mana Cristiana,:)

    Daca privim fenomenul saltului ca pe o avalansa atunci exista sansa ca drojdia spiritualitatii sa iasa deasupra iar lumina....
    Ma rog, fac si eu presupuneri pesimiste. Nu stim. Vom vedea. S-ajungem acolo.
    Nu inteleg ceva, pentru ca nu spui clar. Despre ce experiment este vprba?

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga Feri,
    Este o mare bucurie pentru mine sa te avem printre noi.:)
    Discutia nu este la nivel inalt, ne onorezi tartacutele, vornba lui Tzugulea, ci este una din orbecaielile noastre obisnuite printre cuvinte.
    Chestia cu dovezile este foarte controversata. Ceea ce reprezinta dovezi pentru unii sunt chestiuni dubitabile pentru altii. Daca plecam spre radacini, nici creationistii si nici evolutionistii nu pot veni cu dovezi de netagaduit... Fiecare are cel putin o veriga lipsa in lantul logicii. Si macar daca logica umana ar fi un element pe care sa te sprijini cand incepi sa-ti sustii ideile. E greu...

    Vreau nu vreau, trebuie sa ma intorc mereu la cuvintele intelepte ale unui prieten, anonimul pamantean, care din pacate si-a inchis blogul si a disparut din peisaj.
    El zicea:
    "Noi, oamenii, am inventat valori care nu au nicio treaba cu universul in care traim, insa UNIVERSULUI nu-i pasa!"
    Ei ca sa vezi! Pe valorile acestea ne strofocam noi ca sa ajungem la o concluzie. De care evident, Universului nu-i pasa! :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Proiectul Montauk.
    Experimentul Philadelphia.
    Momentul 2012 se stie bine de sute de ani, s-a dezbatut de milioane de ori, dar Pr. Montauk a pus cateva puncte pe cativa din multii I . De aceea m am referit la acest moment.
    Scuze sincere, am presupus ca stiti de unde se trage ... se tragea! pesimismul oficial referitor la 2012.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cristiana,
    Multumesc.
    Mi-am adus aminte.
    Inseamna ca nu beau destul.
    Ia uite una buna! :)

    Potrivit unui raport publicat in American Journal of Geriatric Psychiatry, persoanele cu varsta peste 60 de ani care consuma saptamanal intre unul si 28 de pahare cu vin sau bere (dar si bauturi alcoolice tari, in cantitate mica) au cu 30% mai putine sanse de a se imbolnavi de Alzheimer fata de cele abstinente.

    Mi-am facut sopcoteala.
    Peste cinci ani ma apuc de baut serios!"

    RăspundețiȘtergere
  19. Dupa ce am inchis gurita cascata, am comentat si cred ca nu ma voi opri, este de comentat si prin alte parti!!

    (Am pus deoparte o structura de articol cu titlul Salt sau avalansa?? pentru Dimensiunile trăirilor umane.)

    RăspundețiȘtergere
  20. http://blogulubloo.blogspot.com/2010/01/scriitoru-superior.html Bun venit la leapsa din Blogosfera :)

    RăspundețiȘtergere
  21. "Conform curbei clopot a lui Gauss ne-apropiem cu pasi repezi de momentul maxim al curbei care va coincide cu momentul maxim al lui "homo homini lupus". Atunci va fi un moment interesant pentru spiritualitate si moralitate."

    Da...marea inclestare.
    Ciudat, nu?
    Ma gandeam la ceea ce am scris acum un an si ceva. Povestea aceea numita "Profetia". Si la faptul ca urmeaza sa se intample cam peste 5 ani. Ori asta insemna dupa 2012 si aici concord destul de bine cu Cristiana, pentru ca si ea vorbeste de anul 2016 ca fiind unul important pentru umanitate.

    RăspundețiȘtergere
  22. Alki,
    Foarte frumos din partea ta ca te-ai gandit la mine! Iti multumesc si imi voi ridica premiul foarte curand.

    RăspundețiȘtergere
  23. Blue,
    Foarte interesanta aceasta asteptare. 2016 mi se pare mai bine. Cu cat mai tarziu cu atat mai bine pentru omenire.

    RăspundețiȘtergere

parerea mea