UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

duminică, 25 aprilie 2010

CRISTOSII

motto: ieri am inviat !
Enigma Otiliei - George Calinescu

Din ce in ce mai multi oameni se hranesc cu certitudinea ca reincarnarile succesive ale sufletului sunt un proces firesc. Unul din trei americani si unul din cinci europeni cred in teoria karmica. Cat despre orientali, statisticile pentru ei n-ar avea nicio relevanta, caci ei au reprezentat dintotdeauna sursa diverselor teorii ale reincarnarii. Multi stiu ca sunt reincarnati in aceasta viata, iar lucrul acesta l-au aflat fie experimentand autoregresia, fie ca altcineva a "vazut" in memoria sufletului lor de unde provin si prin ce au trecut ei in calatoria lor catre absolut. Chiar daca religia crestina nu este de acord si ne plezneste cu viziunea iadului peste ochii mintii, reincarnarea ca speranta mirabila este o binefacere, cel putin pentru linistea sufletului nostru, caci daca suntem pacatosi in viata aceasta si ne este lene sa ne schimbam, sa ne mortificam eul, sa ardem Karma si sa grabim etapele de evolutie stim, avem convingerea, ca inca mai avem sanse la purificare, la iertare si la unire cu Dumnezeu sau cu Universul. Dupa caz.
Departe de mine gandul sa blamez fenomenul reincarnarii. Sunt atat de multe si de vechi credintele si atat de bine documentate scrierile de gen incat, ca sa imi permit o opinie foarte clara si la obiect ar trebui sa-mi dedic foarte multa vreme studiului. Ceea ce imi permit totusi sa fac este sa comentez ceea ce se vede si se aude in spectacolul lumii, un spectacol de artificii la care vrand-nevrand, suntem ba actori, ba spectatori. Sa ridicam putin cortina si cu voia dumneavoastra....

SA-NCEAPA SPECTACOLUL!

Pretentii marunte
Regresie, channeling, revelatie...si uite asa mai aflam si noi ce fapte de vitejie sau atrocitati abominabile am savarsit in alte vieti ca barbati, sau ce femei pioase sau destrabalate am fost, ce blesteme sau binecuvantari stramosesti inca atarna de destinul nostru, caci sufletul, vezi bine, nu are sex. Daca nu am fost macar o data intr-o viata anterioara generali, curtezane, printese, imparati necunoscuti, prooroci, preoti, ci doar niste prapaditi de cacanari, randasi, porcari sau curve ale regimentului, pana la urma ne consolam cu ideea ca cel putin avem un spirit batran de atlant sau foarte batran de lemurian, ca tragem din radacini stravechi informatii si cunostinte despre care chiar daca nu avem nici cea mai vaga idee cum arata, stim ca daca am face un efort spiritual, pe care de fapt nu-l facem niciodata, le putem accesa si ne putem bucura de o cunoastere cu totul speciala. E ca o mostenire uriasa pe care tot asteptam sa o luam in posesie dar uite ca ruda noastra pe care asteptam s-o mostenim se obstineaza sa moara dupa noi si nu inaintea noastra. E bine totusi ca murim cu certitudinea ca sunem potential bogati. Asta e! Fiecare se trezeste cu cate cu o minge in brate si trebuie sa fuga cu ea pana la capatul terenului.
Ce mi se pare totusi curios este ca n-am auzit pe nimeni sa se fi laudat ca intr-o viata anterioara ar fi fost inuit, tigan, eschimos, papuas, bosiman, pigmeu, ciclop, canibal, neanderthalez sau troglodit. Si desi teoria originala a reincarnarii contine si o varianta extinsa, nimeni nu ar recunoaste ca intr-o viata anterioara, cand nu si-a facut lectiile de viata cum se cuvine, a decazut intr-un regn inferior si a fost rama, limbric, stevie, basina porcului sau coropisnita. Pe nimeni n-am auzit sa fi declarat ca a fost un virus, o bacterie sau macar rata, hiena sau meduza. Cat de pacatos si ticalos ar putea sa fi fost in aceasta viata, totusi teoria originala a reincarnarii in diverse alte forme de viata decat cea de om, ramane pentru orice spiritualist care se respecta si are cat de cat scaun la cap, total neconvenabila. "Scaunul" la cap presupune in acest context o minte sanatoasa evident, nu una pestilenta.

Pretentii onorabile,
Sunt unii oameni care ies totusi din rand. De obicei, fie sunt deja personalitati cu niste minti sau talente remarcabile, fie sunt niste neica nimeni, rosi de patima parvenirii spirituale sau materiale, dornici sa iasa in evidenta si sa fie si ei "cineva", punandu-si pe frunte coronita altcuiva. Si in toate cazurile, fara exceptie, acel "cineva" a fost o personalitate caci autoflatarea are nevoie de substanta. Lor li se confera sau de cele mai multe ori isi asuma descendenta spirituala a unor mari personalitati ilustre din panteonul universal.
Daca in cazul lui Dalai Lama sau al lui Karmapa, in care elita spirituala a budistilor tibetani, dupa dezbateri serioase si verificari ale semnelor, le certifca acestora descendenta si le consfintesc reincarnarea, chestiune asupra careia noi nu mai putem avea indoieli si in consecinta percepem realitatea asa cum ne este ea (h)indusa, in cazurile reincarnarilor spectaculoase autoasumate si trambitate prin mass-media, incepem sa ne gandim de doua ori inainte sa acceptam. Desigur ca nu toti procedam astfel, caci unora poate sa le convina din start acceptarea senzationalului, caci cu asta se hranesc si asta le valideaza si le argumenteaza teoriile. E lumea plina de napoleoni si cleopatre care umbla liberi pe strada dar pe de alta parte nici ospiciile nu sunt goale, caci granitele dintre normal, paranormal si patologic sunt extrem de sensibile.
Iata cateva nume care isi cauta sau isi consolideaza celebritatea prin propiile afirmatii sau prin declaratiile "vazatorilor":
- Putin fost Rasputin, sustin spiritualistii
- Sfantul Ioan Botezatorul fost Sfantul Ilie, sustin spiritualisti crestini,
- David Wilcock fost Edgar Cayce, sustine el insusi. Foarte interesante sunt afirmatiile lui Edgar Cayce care l-a mentionat pe Iisus ca reincarnarea succesiva a atlantului Amilius, primul legiuitor de esenta divina al omenirii, a primului om - Adam, a lui Melchisedec si a lui Enoh, bunicul lui Noe,
- generalul american George Patton fost generalul cartaginez Hanibal, fost Iulius Cezar, sustinea el insusi
- Henry Ford fost soldat cazut in batalia de la Gettysburg, sustinea el insusi,
- Sadam Hussein fost regele babilonean Nebakanether, zicea el,
- Michael Jackson credea ca a fost Mozart, dar a fost si presedintele Thomas Jefferson si muzicianul francez Charles Coypeau d'Assoucy, dupa spusele unui spiritualist,
- Sherrie Lea Laird - necunoscuta, este reinacarnarea lui Marilyn Monroe, zice ea si confirmat de specialisti,
- Mehmet Oz care apare frecvent la emisiunile lui Oprah a fost William Miller zice un specialist,
- Larry King tot William Miler a fost dupa acelasi specialist, ca sa vezi!
- Oprah Winfrey a fost scriitoarea Ellen G. Wite,
- Van Jones, un mare si influent militant ecologist american a fost Mahatma Gandhi dupa spusele unui doctor-scriitor, specialist in reincarnari, pe nume Walter Semkiw, care a mai descoperit si ca:
- Barbro Karleen o crestina suedeza a fost Anne Frank, victima a holocaustului ("Jurnalul Annei Frank"- daca va mai amintiti) si ca
- Barak Husain Obama a fost Lyman Trumbull, senator in guvernul lui Abraham Lincoln,
- Semkiw nu s-a uitat nici pe sine caci a declarat ca el a fost John Adams, presedinte al USA.
- cea mai tare insa mi se pare asta: Iisus a fost incarnarea Sfantului Ilie. Pai asta stimati cititori rastoarna toata dogma cu susu-n jos!

Lista-i lunga si nu mai doresc s-o tin langa cu subiectul, chiar daca este picant. Daca va intereseaza tema puteti alerga putin pe net... Face bine. Pe ce credeti ca se bazeaza cei mai multi dintre "specialistii in reincarnari"? Ei bine, aflati ca pe similitudini faciale, de trasaturi de personalitate, de stil de scris sau de limbaj al trupului. Fara comentarii.

Foarte placut este sa afli ca ai fost "cineva" dar cel mai neplacut lucru este sa fii un "cineva" si sa afli ca de fapt ai fost "altcineva". Cum adica"altcineva"-ul sa fie partas la propria ta glorie, ba chiar si mort sa ti-o fure? Hai ca devine traumatizant! Eu nu-mi inchipui cum accepta Obama, cel mai puternic om al lumii astazi, sa-si lase gloria unui pitifelnic de senator fara lauri. Probabil ca nu crede sau si mai rau, nu-i pasa... altfel ar fi iesit cu dezmintiri la rampa si cu scandal in presa.

Pretentii obraznice
"Nu te cunosc! Nu esti fata mea! Fata mea e Maria Magdalena"
"Ieri am inviat"
Daca nu radeam in adolescenta la replicile lui Mos Simion Tulea, acum cred ca scuipam foc si scoteam fum pe nas. Am ramas totusi la parerea ca este mai bine sa scot fum pe nas, asa ca fumez in continuare si daca din cand in cand imi mai sar broaste din gura, nu-i bai! Uite tocmai ma pregatesc sa dau drumul la cateva.
Hai ca Mos Simion avea o scuza, ca era senil, dar sa ajungi sa te declari Mesia, asta intrece in tupeu si obraznicie orice politician roman. Si sa zici ca vine de la vreun politician, de la vreun razboinic tembel al luminii... Nu nene, de la un "spiritualist" roman.

Cristosii si dumnezeii.... !!!
Si buzii! 

Dalai Lama a bagat-o pe maneca! I-a venit jupanul. Chiar daca exegetii budisti sustin ca Buddha, odata ce s-a descatusat din Samsara, nu se mai poate reincarna, iata ca Ram Bahadur Bomjon, un tanar de 20 de ani este adulat si recunoscut de credinciosii budisti ca reincarnarea spiritului lui Buddha Sakyamuni. Acum cinci ani, sub privirile credinciosilor, a jurnalistilor de presa si tv si a oamenilor de stiinta, el a stat in meditatie nemiscat la radacina unui copac, timp de 10 luni, fara sa manance si sa bea.
Messia Iisus Hristos
Lovitura de teatru! V-ati prins? E de doua ori Mesia adica si Mesia si Hristos care inseamna acelasi lucru, Mantuitorul, in doua limbi diferite. Basca doi de "s", ce mai un $$ in toata regula!
Cum a aparut a si facut trei minuni de marketing:
1/ a scris o carte - "autobiografie"- scoate banu! 50 de lei!
2/ si-a facut site: www.messia.ro - fa-i trafic cristosului!
3/ a aparut la DDTV - exact unde trebuia, adica acolo unde se uita fraierii platitori.
Romanasul nost' este clarvazator. A vazut din prima ca banii nu tre' sa stea la fraieri.
Textele sunt cam aceleasi pe care le intalniti pe la toti spiritualistii mai ca sunt sigur ca le stiti pe de rost: iubire, iubire, iubire pana la lesin, ia fa bine si cumpara-mi cartea - scoate banu! Ia fa tu si niste tratamente la mandea - scoate banu! Si daca esti slab de minte te consiliez - scoate banu! Concurenta neloiala in toata regula adusa BOR. Adica ce? Numa ei sa castige de pe urma lu' Cristos?
Sincer? Daca nu s-ar vedea cu ochiul liber ca este lesinat dupa bani, atunci as fi propus sa i se dea din cand in cand computerul, odata cu tratamentul, pe la "noua". Nu mai comentez ca mi se face greata! Comentati voi!

Iisus al Siberiei 

Il cheama Serghei Torop si dupa ce a fost soldat, student neterminat, muncitor in fabrica si militian acum este capul propriei Biserici a Ultimului Testament. Isi zice "Visarion Invataorul" sau "Iisus al Siberiei" si este de fapt agent de circulatie sau mai pompos, politist controlor de trafic. De fapt a fost politist, meserie care i-a dat tupeul de a se autoproclama reincarnarea lui Iisus, caci acum este doar controlorul traficului de cateva mii de persoane care se revarsa in satul Petropavlovka din Krasnoiarsk, oameni, culmea cu educatie care considera ca l-au apucat pe Dumnezeu de picior. Traiesc si-l venereaza laolalta pe Serghei, in conditii dure, fara alcool, tutun, medicina si carne, oameni din Belarus, Italia, Germania, Bulgaria, Cuba, Lituania. Din Romania nu s-a dus inca nimeni pentru ca avem si noi Cristosul nostru. Pentru romani, Serghei este doar Cristosul mamii lui. Textele despre Apocalipsa iminenta suna cunoscut: toata lumea o mierleste numa' petropavlovkienii nu. In orice caz "face mai multe parale" decat amaratul de Messia romanesc care se strofoaca sa-si vanda cartea pe "anunturi gratuite". Da, dar vedeti voi? Messia al nostru este roman iar romanii sunt daci, deci Iisus nu poate fi decat dac, nu ucrainean asa cum sustin ucraineni si nici pe departe rus.
Mare ti-e gradina Ta Doamne! Oare cati isusi incap in ea? Deocamdata sunt reincarnati 15 pentru ca am mai gasit inca 13 pe Wikipedia. Dar cel mai tare dintre toti a fost Jim Jones, cel care a organizat in 1978 sinuciderea in masa a 918 persoane, in Jonestown, Guyana. El era nici mai mult nici mai putin decat reincarnarea lui Iisus, Akhenaton, Buddha, Lenin si a lui Dumnezeu. Ei, ce vreti mai mult? Oricum s-a intors la Sine si El impreuna cu credinciosii sai. Dumnezeul Jim Jones sa-l odihneasca pe Jim Jones impreuna cu ceilalti jimjonsi si pe victimele Lui! Doamne ajuta!
REQUIESQUAT IN PACE ! 

61 de comentarii:

  1. Cam vehement,si...un alt fel de spectacol,chiar daca te plasezi de cealalta parte a baricadei:)daca exista reincarnare,iar eu nu ma indoiesc de asta,toti suntem incarnari si incarnari,multe,mici si mari,inalte si joase,insa sa nu confundam marfa cu ambalajul.Cea ce se vede nu este totuna cu cea ce este,iar majoritatea personajelor mai mult sau mai putin istorice sunt de fapt....conjuncturi infoenergetice.Invatatura lui budha,a lui isus sau lao tze se intinde la fiecare pe citeva sute de ani,un fel de intrupare treptata,cu un intreg context istoric in schimbare si o intreaga suma de pregatitori si intemeietori,astfel fiecare schimbare este un proces spiritual in forta,undeva in afara graficului spatiu timp,insa noua ne plac...povestile.
    Asta nu ne scuteste de propria cauzalitate,insa poate ne vindeca cumva de egoism,fie el si spiritual, si de continua separatie intre ceva si altceva,fiindca de fapt nimic nu este separat de nimic,fie el si arc peste timp,decit in mintea noastra care construieste mereu povesti peste povesti.
    Decit sa tot credem in povesti,personaje si noi si noi concepte,mai bine traim din plin tot cea ce este cu tot cea ce este si lasam istoria sa se traiasca singura,fiindca daca totul coexistat in eternitate,noi,cu totii,suntem istoria.

    RăspundețiȘtergere
  2. Adi draga,
    Mai ca-mi vine sa nu mai scriu nimic. Nu, nu glumesc. Ai dreptate dar....poti sa ignori impostura atunci cand te izbeste in obraz? Poti sa ramai cu praful in ochi? Am atacat sarlatanismul, grotescul, meschinaria, parvenitismul in spiritualitate. De teoria karmica nu m-am atins, ci de efectele ei deformate de sminteala sau pofta de glorie si de bani a oamenilor. Sunt si lucruri adevarate si cu miez in ceea ce am postat. Urmareste-l bunaoara pe Micul Buddha. Intre ce suntem, ceea ce credem ca suntem si cea ce ni se spune casuntem se casca prapastii.

    Zici:
    "majoritatea personajelor mai mult sau mai putin istorice sunt de fapt....conjuncturi infoenergetice." Inteleg pe jumatate, mai mult intuiesc si din pacate e ca si cum nu inteleg. Nu tu esti cauza, ci eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Irina tatii spune:

    "Esti foarte bitter. Dar am pufnit in ras de multe, multe ori. :) Ieri mi-am amintit cateva dintre frazele pe care le rostea mama Stefi foarte des cand eram eu mica. Pe langa popularul "mai da-te-n branza", "mare e gradina Ta Doamne" era favorita. Suna a judecata, nu a observatie, de la tine, cel putin. Si ce daca sunt atatia Isusi out there? Cu cat mai multi, cu atat mai bine!
    Te iubesc. Ma faci sa rad. Si dincolo de ras, m-ai face sa plang. Asa ma raportez eu la tine, in extreme."

    Sent via BlackBerry from Vodafone Romania

    Iar eu Irinica tatii iti spun si eu la randul meu ca te iubesc. Si uite ca m-am bucurat ca ai participat. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. daca intuiesti dar nu intelegi,e perfect,mult mai bine decit sa intelegi dar sa nu traiesti cea ce intelegi:).chestia cu conjuncturile,nici isus,nici alii nu au facut si au dres nimic de unii singuri,existenta ne lasa sa credem ca suntem de capul nostru,fiecare cu propriile creatii si decizii,in realitate in perfectiune creatiei nu incape virf de ac,totul se compenseaza si se armonizeaza,in momentul in care incepi sa sesizezi acel ceva perfect din tot si toate,iti dai seama ca nu ar putea fii altfel.
    Atunci personajul din poveste,pe care oamenii in ignoranta lor plaseaza intreaga povara a cunoasterii,devine un pivot,in jurul caruia oscilezaa multe alte forte,respectiv personaje, pro si contra,generind conjunctura potrivita unui act de creatie suficient de puternic,care sa schimbe "istoria".Insa viata a fost si este viata,egala si perfect impartita pretutindeni,daca ceva se modifica acesta este dinamica viului,implicit si forma de manifestare se schimba,cu intreaga drama sau inaltare posibila.
    Aparent suntem forme efemere,insa in eternitate fiecare punem osul la treaba in aceasta dinamica,cu experiente pe care bine le ai punctat,de la cele mai modeste la cele mai inaltatoare,altfel de unde experienta in a fii cea ce suntem?.Anumite experiente dramatice sau legate de ignoranta crasa nu ne mai impresioneaza decit fugar si relativ,mai mult ca o observatie,de ce?pentru ca le am trait.:):):):)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună dimineaţa!
    Păi, conaşu'Dan, de proorocii mincinoşi ai auzit matale?
    Dar de "fără plată ai primit, fără plată să dai mai departe"?
    Sau de "veţi ajunge să cunoaşteţi pomul după roadele sale"?
    Dacă ai auzit, atunci nu ştiu de ce te "superi".
    Sincer, eu nu m-aş mai reîncarna nici de frică. Dacă şi chestia asta cu trăitul e vreo şmecherie, apăi eu nu-s făcută pentru ea. Mai bine buhuhu pe coclauri, sau pacea eternă, decît scârbavnica noastră de existenţă.
    Dar, mă rog, e doar părerea mea, nu-i musai să-mi daţi dreptate.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun regasit, tuturor!

    :)
    Bunule, tot din NEVOIE apar si astfel de fenomene si manifestari in sanul oamenirii.
    Multi dintre cei ce presupun ca "inteleg" au NEVOIE acuta de astfel de lucruri... si se vor hrani pana cand "moartea-i va desparti".
    Cerere si oferta. Simplu!
    Omul, desi strabate secolul dezvoltarii tehnologice, a ramas tot un primitiv cu nevoi ce transcend teluricul.
    Cum putem sa acceptam ca suntem pieritori???
    Nu prea putem.
    Azi sunt, maine nu mai sunt!
    Deloc convenabil.
    E greu de ingurgitat acest aspect. Si-ncepem sa inventam teorii sau asa-neagatam de unele stravechi, pe baza carora vom construi argumente, unele chiar solide, la prima vedere.
    Si nu ar fi nimic rau, daca toate aceste teorii ar ajuta animalul acesta numit OM sa administreze bine si frumos aceasta planeta.
    Si nu ar fi nimic rau, daca toti acesti mesia, gurimici si gurmari, ar trezi umanul din om si nu iluzii care nu duc decat la o individualizare si mai mare.
    :)
    Omul este intotdeauna preocupat de cu totul si cu totul altceva decat de a fi OM.

    Frumos creionat articolul tau. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fratilor,
    Deoarece no ca-i musai sa plec acum, va omagiez maine :)
    Cu tot dragul. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Genial!!! Am ras cu pofta iar! Foarte frumos ce ai spus si sunt 100% de accord! Tocmai ma gandeam zilele astea la spiritualistii romani si faptul ca multi se cred superiori numai datorita faptului ca au dacii ca stramosi. E incredibil cum pot unii oameni sa cada prada fanteziilor si dorintelor egoiste de a fi mai cu mot. Teoria mea este ca suntem toti egali si ca nu exista mot. Ba chiar cred ca un om nu este mai important decat un limbric…treaba cu importanta e relativa, depinde la ce si la cine te raportezi. Din punctul de vedere al unei mame, pruncul sau e mai important decat un limbric, insa limbricul are alta opinie, si pentru simplul fapt ca exista are si el acelasi drept sa lupte pentru existenta sa. Cred ca acesti `Isusi` in delirul lor sunt convinsi ca ei detin adevarul, ca ei au CUNOASTEREA. De fapt noi toti consideram ca noi detinem adevarul, sau macar varianta mai apropiata de adevar. Din punctul meu de vedere tocmai asta inseamna ignoranta, atunci cand pretinzi ca STII de fapt te opresti si ramai fixat intr-un punct care nu e decat un biet punct limitat la niste conceptii mentale. Nu cred ca marele adevar se poate afla vreodata prin intermediul conceptiilor mentale, cred ca e o stare dincolo de biata perceptie umana, nu mai are legatura cu fabricatiile mintii limitate, cu idei si teorii. Orice adevar uman poate fi daramat intr-o secunda de un alt adevar. Noi ne schimbam opiniile in functie de ce experimentam, invatam, ne miscam constant… si asta tocmai pentru ca nu stim, cautam sa cunoastem, sa ne descoperim. Poate cunoastem cate ceva, insa aceste cunostinte sunt aproape = 0 comparativ cu ce nu stim. E trist cum oamenii se opresc in `adevarul` delirant al unora si isi lasa fiinta trantita in mocirla, dar poate ca tocmai asta e procesul prin care invata. Din greseli invatam cu totii. Acum vreo 5 zile ma gandeam intens la faza cu dacii, si am fost cuprinsa de furie si frustrare zicandu-mi : `Cum pot fi unii atat de orbiti de mandrie prosteasca? Cum pot fi ei atat de convinsi de ceva? Din toate natiile s-au gasit romanii sa se creada miezul din dodoasca? Bazat PE CE?`. Eram macinata de nervi si de furie...cand, vad pe twitter mesaj de la Dalai Lama: To be aware of a single shortcoming within oneself is more useful than to be aware of a thousand in someone else. In our human life, tolerance is very important, it helps you overcome difficulties. Without it, tiny things irritate you and you overreact.`
    Si apoi mi-am dat sema ca pe lumea asta au fost, sunt si vor fi miliarde de motive sa ma enervez, insa e mai important sa ma autodepasesc, sa-mi caut propriile greseli si sa-i las pe altii sa invete din ale lor. Daca ma centrez pe ei ma ingnor pe mine. Bineinteles ca nu sunt in stare sa fac ce trebuie, insa incerc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Adi,
    Am primit mesajul tau. Toti ne cautam intr-un fel sau altul. Unii se regasesc mai repede... altii poate niciodata. Unii reusesc sa vada in sine, altii cauta in ceilalti, acolo unde nu vad padurea din cauza copacilor si aici, trebuie sa recunosc ca este din pacate, chiar daca partial, si cazul meu...

    Ti-am urmarit explicatia cu mare atentie. Ca sa traduc cu mintea mea chestiunea ar putea sa fie ceva de genul: exista un patern, mai exact o matrice a evolutiei.... un fel de plan al cresterii si devenirii asa cum intalnim bunaoara la samanta care fotografiata prin metoda Kirlian, lasa pe placa fotografica odata cu propria ei aura si inceputul de aura viitoarei plantute care se va naste. Daca vectorul rezultant al celorlalti vectori care se manifesta in toate planurile existentei, trebuie sa se transforme, sa se metamorfozeze in plan fizic si sa devina realitatea imediat urmatoare, atunci, daca am inteles bine de la tine, indiferent prin cine - dar de regula prin canalul cel mai potrivit, ceea ce trebuie sa se intample se va intampla. Actor sau spectator, tu insuti, la un moment dat poti deveni factorul de descarcare al vectorului in planul realitatii si vei actiona in consecinta in sensul cerut de el, cu sau fara voia sau stiinta ta.

    Desigur ca m-am dus cu propria-mi explicatie prea sus. Lucrul acesta ar trebui sa fie valabil si in privinta vectorilor rezultanti mai mici, pe diverse planuri...
    Acum sa ma ierti... nu stiu daca am reusit sa transmit clar cea ce a gandit ca am inteles dar sper sa o fi facut cum trebuie. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Stanjenelule,

    Pai nu m-am suparat, ci doar am ras putin de ei. De de fapt espre ei. Nu te poti pardon, c... pe ideile smintite ale omului, dar sa te pisi putin pe ele cred ca este necesar. :))
    Am stat de vorba cu o persoana care a afirmat ca a refuzat reincarnarea atunci cand inca mai era suflet peregrin, dar ca totusi a trebuit sa se supuna unei vointe, alta decat a ei si sa treaca din nou in trup de om. Un fel de "mars la reincarnare, potaie!"

    Spre hazul si necazul tau ar putea sa fie si cazul tau si poate si al meu, la reincarnarea viitoare. :)) Bea Grigore aghiasma! :)
    Si daca-i musai, no, atunci cu placere! :)

    De fapt stii ca daca vrei sa scapi... nu ai decat o singura solutie: sa te inalti din viata aceasta iar nu sa mori. Cata karma mai ai de ars, stii?

    RăspundețiȘtergere
  11. Andrei,
    "Omul este intotdeauna preocupat de cu totul si cu totul altceva decat de a fi OM."

    Pai aici e din pacate toata drama.
    Abordarea ideii de OM. Tu o folosesti in sens umanist si dintr-odata i-ai aplicat niste etichete etice si morale. Altii o folosesc ca pe o masa de manevra economica, politica, religioasa, sociala, aplicandu-i alte etichete. Iar cei mai multi nici macar nu stiu ca ea exista.

    Ce ne facem insa daca nu suntem multumiti de niciuna dintre viziuni si trebuie sa dezlipim toate aceste etichete de pe OM?

    Aceasta-i intrebarea care ma macina nu numai pe mine, ci pe toti disperatii care se obstineaza sa cotrobaie in nevazut.
    Comentariile lui Adi raspund intr-un fel la aceasta intrebare. Adi (si-)a gasit explcatia si traieste realitatea pe care a inteles-o. El se apropie cel mai tare de intuitia uluitoare a anonimului pamantean pe care cu drag il citez de fiecare data cand se iveste prilejul. Ti-am mai reprodus-o, e scrisa in antetul buricului pamantului iar esenta ei spune ca intre tot ce credem noi si realitatea universului se casca o prapastie.

    Si-atunci.... cine (mama ei de viata) suntem?
    Ma doare de fiecare data cand ajung sa ma intreb.

    RăspundețiȘtergere
  12. Hihihihi, ce haios ai fost!

    Păi dacă e să respectăm teoria, Danule, la reîncanare n-ar trebui să mai ajungă nicio "potaie" care şi-a ars karma, nu?! Decât dacă are fo misiune specială.

    Acum, privitor la ce mai am eu de ars, fript sau perpelit oleacă, pot să spun cu mâna pe corason că am sentimentul deloc plăcut că tocmai ce îmi produsei ceva "lemne de foc" prin faptul că în loc să ridic, să scol sau să înalţ una bucată spirit pezevenghi, reuşi el să mă coboare pe mine. Ceea ce nu-i tocmai vesel pentru mandea. Fiindcă aşa mă scârbiră oarece fapte mişeleşti, încât nu prea pot să le iert şi de aici marea problemă. Plus că, am simţit ura, sentiment pe care nu l-am avut niciodată până acum. Iar asta-i foarte, foarte grav pentru mine. Şi de aici problema numarul 2, anume că nu mă pot ierta că am decăzut şi mă detest amarnic pentru asta.

    Nu ştiu ce o să fie şi nici dacă o să fiu pedepsită să mă reîncarnez. Pentru mine e clar o pedeapsă ca s-o iau de la capăt şi să mă confrunt cu toate neajunsurile acestei existenţe. Dar nu-mi stă în putere şi nici n-aş vrea să dau dovadă de neascultare, solicitând eu ceva în acest sens. Ceea ce pot să spun este că dacă mi se va întâmpla acest lucru, voi păstra cu certitudine aceeaşi nostalgie nemăsurată faţă de mediul plin de iubire de dincolo. Dacă l-ai simţit măcar odată, atunci nu-l mai poţi uita. Şi asta te marchează cu o tristeţe inexprimabilă.

    RăspundețiȘtergere
  13. Uau! Luize! :)

    Nu stiu de ce nu reusesc sa te atrag in gasca aceasta de oameni frumosi. Si destepti. Si luminati.

    "Nu cred ca marele adevar se poate afla vreodata prin intermediul conceptiilor mentale, cred ca e o stare dincolo de biata perceptie umana, nu mai are legatura cu fabricatiile mintii limitate, cu idei si teorii."

    Asta cred si eu si daca in raspunsul pe care i l-am dat lui Andrei nu am mai venit cu maxima anonimului pamantean, atat de drag mie, ei bine, tie ti-l reproduc pentru ca nu ma pot abtine. Si pentru ca si el tot asa zice:

    "Noi, oamenii, am inventat valori care nu au nicio treaba cu universul in care traim, insa UNIVERSULUI nu-i pasa!"

    Sunt convins ca anonimul pamantean a avut o directionare clara cand s-a referit la "valori" dar a emis un adevar valabil, cel putin din punctul meu de vedere, pentru TOATE VALORILE UMANE. De ce? Pentru ca sunt UMANE SI IN CONSECINTA SPUSE SUBIECTIVISMULUI INERENT AL MINTII UMANE.

    Daca vrei sa te distrezi pe seama smintelii dacilor pursange am sa-ti dau cateva linkuri pe 100ro unde m-am luat la tranta cu protocronistii. In mintea mea evident!

    RăspundețiȘtergere
  14. Şi eu zic că Andrei are dreptate. Întâi trebuie să fii OM pentru ca abia mai apoi să speri în depăşirea propriei condiţii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Stanjenelule, :)
    Ti-ai pus vreodata intrebarea daca nu cumva caderea si inaltarea sunt doar in mintea noastra?

    Ca sa te inalti sau sa cazi, trebuie sa ai de unde. Iar ca sa ai de unde trebuie sa accepti un ANUME set de valori. Si-acum te intreb:
    "cine poate sa iti dea certitudinea ca folosesti setul de valori potrivit?" Cu ce masura masuram si cu ce cantar cantarim? Cine valideaza etaloanele?

    Nu cumva tocmai asta faci prin suferinta ta cotidiana? Poate chiar asta inseamna ardere de karma... Nu stiu. Sau poate ca ar trebui sa diminuezi importanta "greselilor" din aceasta viata caci daca e sa luam seama la cele spuse de Adi, cea ce trebuia sa se intample, ca necesitate, s-a intamplat. Ca s-a intamplat cu tine actor, apoi asta nu poate sa fie culpa ta...
    Si iar ma indoiesc si de ultima afirmatie... Chiar mi-e greu sa evaluez un fenomen...

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnul nostru Christosul, in trecerea sa pe Pamant, isi spunea Fiul Omului...Si-a mai spus clar: "Cel care vrea sa vina dupa mine,
    SA SE NEGE PE SINE INSUSI,
    SA-SI IA CRUCEA si
    SA MA URMEZE."
    ...................................
    "Poarta este stramta si drumul ingust si dificil care conduce la Lumina"

    Greu inteleg ce mi-a spus ...greu voi afla si cine sunt !!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Pertinente întrebări!
    Uite cum cred eu că stau lucrurile.

    1. "Ti-ai pus vreodata intrebarea daca nu cumva caderea si inaltarea sunt doar in mintea noastra? "

    Da, mi-am pus.
    Şi mi-am răspuns că ar putea fi, dar sunt mai mult decât atât. Pe traseul unei existenţe, te înalţi sau decazi ca fiinţă morală, raportându-te permanent la ceilalţi, la condiţiile sociale, etc. Pe plan spiritual căderea si înălţarea sunt legate de atingerea unei cunoaşteri superioare, de înţelegerea unor lucruri aflate pe un nivel de profunzime care-ţi modifică întreaga percepţie asupra lumii şi existenţei. Câtă vreme mintea doar traduce fenomenul care se produce în fel şi chip, inclusiv afectiv, intuitiv sau revelatoriu, io zic că e cam restrictiv să spui că totul e doar în mintea noastră.

    2. "cine poate sa iti dea certitudinea ca folosesti setul de valori potrivit?"
    Păi dacă eşti de acord că toţi suntem UNUL, ţi-ai validat implicit şi setul de valori. Eu de ce spun că primul lucru de care ar tb să ţinem seama e acela să nu producem suferinţă celorlalţi. Iată o regulă de aur, după mintea mea de stânjenel. Sigur, ideal este să ne putem iubi în sensul complet si absolut al cuvântului, dar aia e mai greu de înghiţit la fiecare masă. :D
    Şi cu asta ţi-am explicat de ce consider că "am decăzut". Fiindcă am urât, chestie inacceptabilă pentru mine, motiv pentru care îmi şi altoiesc bastoane de una singură. E grav pentru că e o decădere a spiritului. Daca o greşala umană e mai uşor de acceptat, una a spiritului e dpmdv foarte gravă. Aveam voie să mă supăr, ca om, dar ca spirit trebuia să rămân în iubire şi, implicit, în iertare. N-am reuşit s-o fac, aşa că am coşul plin cu bile negre.

    RăspundețiȘtergere
  18. "daca e sa luam seama la cele spuse de Adi, cea ce trebuia sa se intample, ca necesitate, s-a intamplat. Ca s-a intamplat cu tine actor, apoi asta nu poate sa fie culpa ta..."

    Întâmplarea decurge ca o necesitate, dar prin liberul arbitru, răspunsul tău la ea, îţi aparţine. Acolo e buboiul. La ce faci tu când se întâmplă ce se întâmplă...

    RăspundețiȘtergere
  19. Nima,

    Dumnezeu si mintea omului vorbesc amandoi in acelasi timp, de-aia omul nu intelege ce i se spune. Mintea lui ii vorbeste intr-un grai iar Dumnezeu in graiul Lui.

    Mortificarea pana la anulare a Eului este prima conditie ca sa-ti faci mintea sa taca. Din momentul in care ea tace poti sa-L auzi pe Dumnezeu. Si cu putin noroc sa intelegi ce-ti spune. :)

    Budistii si Yoghinii fac asta. Isi mortifica eul. Dar ei nu-L au pe Dumnezeu, ci recunosc doar Universul. Vorba unuia care zicea ca ne repezim sa veneram Creatia lui Dumnezeu si nu pe Dumnezeu.

    Tot asta cereau si preotii egipteni de la neofitii lor, sa-si mortifice eul.

    Poarta e stramta caci doar un anume gen de vibratie banuiesc eu, te transforma in diapazonul lui Dumnezeu. De-aia cred si eu, ca si tine, ca este ingusta. Multi chemati... putini alesi. :)

    Smerenia ar trebui sa ma indemne sa-mi inchid blogurile dar eu, in nemernicia mea, ma sumetesc sa bat campii pe-aici in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  20. Stanjenelule,

    Ehehehe! Orice ai face, ceea ce trebuie sa se intample, tot se va intampla. Liberul arbitru este legat intotdeauna de scara ta de valori. Schimba ierarhia valorilor sau chiara setul de valori si ai sa vezi ca liberul arbitru va avea alta conotaie. Liberul arbitru la un CEVA la care sa se raporteze se goleste de continut. N-ai ajuns niciodata la "da-mi Doamne mintea romanului cea de pe urma!?" Eu da. Daca e sa se intample te apuca un fel de sminteala si tot vei merge in sensul in care te impinge vartejul. In momentul in care faci lucruri pe care ulterior stii sau nu stii ca ai sa le regreti... tot le faci si in acele momente chiar ai si justificari. Unii ar spune ca te-mpinge dracul, altii ca exista o manipulare energetica din partea altcuiva din real sau din nevazut. Cum o dai... parca n-ai fost tu acela daca este sa privesti retrospectiv.

    Cauta Ramtha - "Cartea alba" . Acolo se inoculeaza ideea ca tot ce-ti trece prin cap este permis din moment ce tu esti Dumnezeu. Desigur ca nu sunt apologetul acestei idei dar mortificarea datorita autoinvinovatirii mi se pare de prisos. Cui inafara de tine ii pasa? Lui? Rememorand o greseala si regretand-o mereu, nu faci altceva decat sa iti pui sare pe rana in fiecare zi. Si eu unul, cel putin pentru mine nu consider ca am aplecari psihomasochiste. Stiu, ignorarea cu buna stiinta sau ascunderea inconstienta a unor traume psihice mai vechi sau mai noi duce la maladie fizica. Dar e mai mult de vorbit in cea e priveste autoigiena mentala si afeciva. Iar tu esti psiholog si stiu ca nu-ti spun noutati.

    RăspundețiȘtergere
  21. Danule, cred că e o neînţelegere. Explică-mi te rog la ce anume te referi când spui "liber arbitru raportat la ceva", că nu pricepui deloc. Adică, ai bunătatea şi arată-mi pe textul meu unde zic io de liber arbitru raportat la ceva exterior mie. Ţi-am zis, e posibil să fie o neclaritate de exprimare şi se cuvine să ne lămurim.

    Mulţumesc de recomandare. O să caut cartea.

    RăspundețiȘtergere
  22. "Cauta Ramtha - "Cartea alba" . Acolo se inoculeaza ideea ca tot ce-ti trece prin cap este permis din moment ce tu esti Dumnezeu."

    Dacă tu eşti dumnezeu şi eu sunt dumnezeu, iar noi avem păreri contrarii asupra unui lucru, asta înseamnă o înfruntare între dumnezei. Unul învinge, celălalt pierde. Nu aflăm în situaţia unei ierarhizări de dumnezei. Acela care "bate" e un dumnezeu mai mare, mai puternic, mai cool.
    Si ia uite cum planeta noastră s-a populat de dumnezei şi e scărmănată de războaiele dintre ei. (Ce cunoscut sună, nu?!)

    Am priceput că nu eşti adeptul ideii, sau că nu o accepţi ca atare, dar admite că dacă priveşti lucrurile din perspectiva propusă de mine, ajungi unde suntem acum. La "dumnezeii mei sunt mai cu moţ, deci să le-o tragem la oase dumnezeilor lor".
    :)))))))))

    Setul meu de valori, bun sau mai puţin bun, ar trebui să dea o oarecare egalitate de şanse, nu crezi?
    Imaginează-ţi că oricine dintre noi, înainte să spună sau să facă ceva s-ar gândi la consecinţele asupra celorlalţi şi ar evita suferinţa lor. Cum ar fi?

    RăspundețiȘtergere
  23. Zici:
    "Întâmplarea decurge ca o necesitate, dar prin liberul arbitru, răspunsul tău la ea, îţi aparţine. Acolo e buboiul. La ce faci tu când se întâmplă ce se întâmplă... "

    Tu faci ceea ce iti spune ca e bine sau nu scara ta de valori morale, bunaoara.

    Valorile morale, desi se acrediteaza ideea ca sunt universale si divine ele sunt percepute si intelese diferit in diverse timpuri si civilizatii. Dau un singur exemplu: La greci antici nu era o rusine sa fii hot dar era un pacat capital daca erai pris furand. Comportamentul tau in exercitarea liberului arbitru fata de al unui criminal in serie, in situatia in care ati fi pusi in fata iminentei comiterii aceleasi fapte, in aceleasi imprejurari, va functiona diferit. Ba inca unul dintre voi va fi conditionat de setul sau de valori si nu isi va pune problema daca se cade sau nu sa faca fapta respectiva si pur si simplu o va face fara remuscari. De-aia spun ca setul de valori conditioneaza manifestarea liberului arbitru.

    RăspundețiȘtergere
  24. Ramtha zice ca daca omori pe cineva nu este un pacat, pentru ca daca victima este pregatita trebuie neaparat sa apara si calaul si daca intamplator tu esti calaul, nu este nicio problema de natura morala aici, pentru ca ceea ce trebuia sa se intample s-a intamplat si a fost stinsa o tensiune. Prin tine s-a manifestat vointa divina. Tu ai fost unealta unei legi universale.

    RăspundețiȘtergere
  25. Dan tu spui
    `Budistii si Yoghinii fac asta. Isi mortifica eul. Dar ei nu-L au pe Dumnezeu, ci recunosc doar Universul. Vorba unuia care zicea ca ne repezim sa veneram Creatia lui Dumnezeu si nu pe Dumnezeu`

    De ce tin oamenii neaparat sa creada in ideea de creator? Eu cred ca-i din cauza dualitatii in care suntem `prinsi`. Din punctul de vedere al unui om, daca ceva exista, trebuie neaparat sa existe undeva la polul celalat un creator ( de regula mascul, ca deh…) La atat se rezuma modul nostru de a intelege…plus, minus…bine, rau…creatie, creator. Cred ca adevarul mult cautat iese din dualitate si atunci ar fi absurda idea unui creator.
    Buddha a transcens dualitatea, binele si raul, a ajuns intr-o dimensiune omniprezenta, insa nu omnipotenta. Cred ca omnipotenta nu exista de fapt, e doar un concept uman. Daca exista omnipotenta inseamna ca Buddha si cei care au transcens acest plan ar fi putut sa ne curme suferintele. Daca vreun dumnezeu ar fi omnipotent inseamna ca el nu e decat un tiran absurd caruia ii place sa-si vada creatia in chinuri si nu se foloseste de a sa omnipotenta decat sa ne tortureze in numele `iubirii` mult laudate.

    RăspundețiȘtergere
  26. Interesant.
    Tu vrei să sugerezi că, de fapt, eu lupt contra spiritului meu, că vezi Doamne, el m-a împins pe o anume cale cu scopul să învăţ ceva?

    RăspundețiȘtergere
  27. Luize,
    Eu am pus de-abia acum patru ani semnul egal intre Dumnezeu si Univers, nu neaparat dintr-un spirit impaciuitorist, ci pentru ca a fost singura mea solutie - si nu m-am analizat inca sa aflu cat de cerebrala sau cat de intuitiva a fost ea, in asa fel incat sa pot depasi constrangerile si limitarile ateismului. Nu critic, nu comentez, ci doar observ ce cred unii si altii. Nu din nevoia de credinta, mi-a aparut aceasta solutie, cat mai ales din nevoia de libertate a gandirii atunci cand voi avea acces la nevazute. Nimic din ceea ce am inteles despre "realitate" de atunci incoace nu a mai devenit contradictoriu.

    Atunci cand vorbesc despre Dumnezeu, Universul pana la ultima sa particula inteligenta este acolo prezent... dar si viceversa. :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu nu intentionez sa sugerez nimic Stanjenelule, ci doar intorceam chestiunea pe toate fetele. Parerea Ramthei este smulsa dintr-un context. Cartea incepe ca un roman cavaleresc dar se transforma intr-o carte de invataturi spiritualiste, aproape un soi de manual si nu pot sa-ti spun cum se termina, pentru ca de un an nu m-am mai apropiat de ea.

    In orice caz, pe scriitoare o cheama JZ Night, dar acum isi spune Ramtha, dupa numele spiritului cu care face channeling-ul(termen introdus chiar de ea si ajuns consacrat).

    Pe Ramtha am exceptat-o de la discutia despre reincarnare pentru ca este un caz cu totul iesit din comun si ar merita o discutie separata. Ea este Ramtha atunci cand vorbeste despre cele spirituale dar nu entitatea lemuriana Ramtha s-a incarnat in ea, ci fiica lemuriana a acestui Ramtha.

    Complicatiile sunt insa si mai mari. Scriitoarea spune despre sine ca JZ Night a murit. Ramtha, atunci cand se exprima prin JZ Night sustine ca este eroul legendar hindus Ram sau Rama venerat si astazi de hindusi...

    RăspundețiȘtergere
  29. Bine faci că nu spui ce zisei eu acolo, că ne-am fi aflat într-un mare impas. Fiindcă mie îmi e imposibil să cred o astfel de enormitate.
    Că "mi-aş fi tras-o" singură ca să învăţ ce? Abuzul, încălcarea liberului arbitru, abaterea de la nişte legi universale? Neah, nu cred asta.

    Legat de ceea ce spune scriitoarea aceea, e drept că am auzit şi eu nişte chestii. Unele de-a dreptul urâte, cum ar fi posesiunea ilegală de trupuri, sau schimbarea lor ca pe haine, prin eliminarea spiritului proprietar de drept.
    Transmigrarea & Co. SRL.

    RăspundețiȘtergere
  30. Pardon! I-am scris numele din memorie! JZ Knight cred ca ar fi corect. Oricum vad ca e ceva intunecat acolo! :)

    RăspundețiȘtergere
  31. "Ramtha zice ca daca omori pe cineva nu este un pacat, pentru ca daca victima este pregatita trebuie neaparat sa apara si calaul si daca intamplator tu esti calaul, nu este nicio problema de natura morala aici, pentru ca ceea ce trebuia sa se intample s-a intamplat si a fost stinsa o tensiune. Prin tine s-a manifestat vointa divina. Tu ai fost unealta unei legi universale."

    Dacă te supui demiurgului cel rău şi dacă vrei să rămâi mereu pe-aici, atunci poţi să crezi ce spune această tanti-nene. Dacă spiritul tău crede în ceva superior, atunci îţi spune că poţi transcede dualitatea, cum bine remarca Luiza. Această dualitate are un început şi un sfârşit şi dincolo de ea e ceva care a încetat să perpetueze răul, împlicit binele, aşa cum îl vedem noi, prin opoziţie cu răul.
    Cine din marii înţelepţi ai lumii a ucis?
    Nici tu şi nimeni n-ar tebui s-o facă, câtă vreme, după regulile spuse de tanti, nu are şi proprietatea să dea viaţă unui mort. Dumnezeu n-are nevoie de noi ca să îi facem treaba, doar demiurgul e nevoit să ne creeze karmă, ca să revenim, să plătim şi să încasăm mereu, să facem binele şi răul, de dragul unei concepţii care se vădeşte depăşită.
    Cumva, vorba lui Bia'ar - personajul din visele mele, se depăşeşte ceea ce noi numim "entropie", iar existenţa cu inceput şi sfârşit, trece în veşnicie. Aceea e adevărata "nemurire". (Mă rog, până acolo mai sunt câteva trepte, dar par mult mai uşoare decât desprinderea din dualitate).

    RăspundețiȘtergere
  32. Blue happy,
    Prin exceptie regula ca marii intelepti ai lumii nu au ucis este adevarata. Eu stiu o singura exceptie dar poate ca sunt mai multe. Milarepa. In tinerete am citit o carte despre viata sa. Milarepa a trecut pe parcursul existentei sale pamantesti de la extazul bogatiei - s-a nascut intr-o familie de oameni bogati, la agonia saraciei - a ajuns cersetor, apoi talhar si criminal si inapoi la extazul spiritual, la sfintenie - a intrat in Dharma prin practica Yoga, a reusit sa se smulga din lanturile suferintelor Samsarei si sa traiasca existenta constiintei pure. S-a iluminat si este considerat unul dintre marii maestrii inaltati ai Tibetului.

    RăspundețiȘtergere
  33. Din ce stiu de pe la budisti noi suntem manati incontinuu de karma. Daca unu` trebuie sa moara ucis conform propriei karme, va atrage pe cineva care la randu-i trebuie sa treaca prin genul asta de experienta. Asta nu inseamna ca cel prin care s-a facut echilibrarea karmica o sa scape pentru ca de fapt a fost vointa `divina`. Totul se plateste pana la cel mai mic detaliu si nimeni nu poate scapa cu vreo polita neplatita. Milarepa a platit cu varf si indesat, si-a implinit destinul, a scapat de datoriile karmice si abia apoi s-a iluminat. Budistii zic ca daca faci rau acumulezi karma negativa, daca faci bine , acumulezi karma pozitiva, insa nici una nu te scapa din dualitate. Daca faci mult bine, ajungi in taramul zeilor, iar cand karma buna se termina revii de unde ai plecat. Deci raiurile, iadurile si existenta fizica sunt toate in samsara. Ca sa treci de samsara trebuie sa termini cu toate karmele, bune si rele.

    RăspundețiȘtergere
  34. Vai de Samsara noastra! :)
    (A romanilor vreau sa zic!)
    :)

    E de retinut ceea ce ai spus dar este atat de descurajant... Ezoteristii mai noi sunt mai blanzi.
    Ti-ai ridicat vibratiile prin iubire si ti-ai ars karma proasta? Te-ai scos! Inseamna ca ai evoluat si esti ca si mantuit!
    N-ai ars-o? Te-ai ars!

    RăspundețiȘtergere
  35. In acum exista o oarecare delimitare intre traitori si cunoscatori.Traitorii au ca instrument profunzimea pe care ti o permite linistea interioaara,cei trei s la care m am referit pe blogul la care colaborez,meditatia,cea care trece de simpla relaxare,si sexul ca instrument de echilibrare energetica.Mai mult,expansiunea se face in doi,pentru ca oricum am lua o omul este format din 2 corpuri,omul jumatate sa individualizat,iluminat si eliberat antetemporar,in epocile in care fieacre pentru sine avea nivel de intelegere.
    Cunoscatorii pe de alta parte,sunt cei care obtin cunoasterea cu orice pret,drum care duce la intelepciune,poate chiar la iluminare individuala,insa volumul imens de cunoastere umbreste cumva bucuria de a fii,fericirea de a crea si de a accepta creatia,acea capacitate de a vedea perfectiunea in tot si toate,precum si impermanenta oricarei manifestari.Intradeavar,suntem dumnezeu fiindca nimic separat nu exista in creator si creatie,asta nu insemna ca ne si manifestam ca si dumnezeu,suntem esential dumnezeu,nu practic,practic ne am asumat coborirea intr un nivel de vibratie dual,in care jocul polaritatii este cumva separat,in care proiectiile mintii sunt mai mult exterioare,in care divinitatea se cauta pe ea insasi,in 2 forme aparent diferite,insa dincolo de lineariatea temporara,zimbim si ne bucuram de bogatia acestei experiente,chiar si acei cunoscatori intelectuali rigizi,care acum cred doar in propria minte,in conceptele proprii despre lume si viata,si in tot cea ce decurge din asta.
    Revenind la tema de baza,la cum alege existenta si cum alegem noi in raporta cu existenta,de la un anumit nivel nu mai exista liber arbitru.Ai de ales armonia echilibrul,bucuria,plenitudinea,viata,
    iubirea nediferentiata,cunoasterea ca stare de fond,asta presupunind mult efort si responasbilitate,cu toate ca in exterior pastrezi aceleasi aparente.Sau poti alege calea ignorantului,prins in propriul ego,cu propria creatie mentala,pentru care armonie sau dizarmonie inseamna acelasi lucru,sub forma de asa e viata sau asa vrea dumnezeu,cu suferinte de tot felul,cu softuri distructive si autodistructive la nivel psihologic,si multe alte micimi.
    Doar asta este alegerea oilor de capre,care functioneaza si in fiecare cu propriile oi si propriile capre.Nici macar nu mai conteaza veridicitatea teoriiilor reincarnarii,Budha nici nu a afirmat,nici nu a infirmat reincarnarea ca doctrina,spunind acum 2500 de ani ca in sinul existentei nimic nu e permanent,legea de baza a universului fiind dinamica creatiei,si transformarea continua a oricarei manifestarii,deci orice am face sau am crede,stim doar ca in cadrul existentei suntem parte si intreg,si ca raminem existenta pura indiferent de transormarea noastra formala si de trecerea noastra vremelnica prin materie.Permanent ne punem la nivel inalt intrebarea:ce alegi,si permanent alegem viata.Ar mai fii multe de spus,dar si mai multe de trait si experimentat,cert este ca Dan are dreaptate cu cei care alimenteaza spectacolul gratuit sau nu,fie el si asa zis spiritual,pentru ca totul este spirit si in spirit,iar aparentele intotdeauna inseala,iar de la a vedea,auzi,citii,intelege,pina la a traii,nu este decit un pas.Calea suna cam asa,armonie cu tine insuti,echilibrul intre fizic- energetic,empatie si mental,cu deschidere directa catre eu sunt,catre SINE,apoi apare armonia cu cel de imediat linga care se armonizeaza si el si continui sa armonizezi impreuna,armonia in relatiile sociale,apoi cu natura,apoi cu universul,apoi intoarcerea ca si creator constinet,sau constiinta constienta,insa e drept,la modul nespectaculos,fiindca lumea e un mare specatcol oricum.:))
    Va am alaturi in suflet si in gind,si pe masura ce ne trezim impreuna,ne zimbim mereu altfel.

    Ps.propun sa renuntam la seriozitate,e.....nepractica.

    RăspundețiȘtergere
  36. @Adi:
    "Revenind la tema de baza,la cum alege existenta si cum alegem noi in raporta cu existenta,de la un anumit nivel nu mai exista liber arbitru."
    E logic, Liberul Arbitru e un concept cu sens DOAR într-o lume în care se manifestă dualitatea, altfel n-ai avea cum şi la cel să-l aplici. Să alegi între ce şi ce?

    "(...)volumul imens de cunoastere umbreste cumva bucuria de a fii,fericirea de a crea si de a accepta creatia(...)"
    şi
    "(...)asta nu insemna ca ne si manifestam ca si dumnezeu,suntem esential dumnezeu,nu practic(...)

    Ideea de creaţie la nivelul omului-dumnezeu e una relativă, fiindcă omul nu crează. Cel mult "află" şi/sau inovează. Creaţia este materializarea din NIMICUL ABSOLUT a ceva ce n-a mai existat vreodată. Noi utilizăm elemente deja existente cu care, prin reasamblare, dăm lumii o FORMĂ nouă, dar aia nu este creaţie. E inovare, reconstruire, redefinire a ceva. E ca şi cu piesele Lego. Din ele poţi face o grămadă de forme, dar piesele există deja.
    Spre exemplu, un compozitor "crează" un cântec nou. Dar el nu face decât să rearanjeze sunetele într-o altă ordine, care lui i se pare armonioasă şi astfel spune că a creat, când, de fapt, sunetele existau înainte de el. La fel cu absolut tot ce vrei tu pe lumea asta, de la artă la tehnică. Marii inventatori, sau savanţi n-au făcut altceva decât să înţeleagă nişte mecanisme fizice/chimice/biologice etc. preexistente, să le explice legile de funcţionare şi să le pună în practică.
    Omul "crează" doar iluzii, totul e un joc perceptiv, nici vorbă de creaţie în adevăratul sens al cuvântului, deşi termenul este utilizat şi acceptat ca atare.

    Apoi, dacă toţi suntem dumnezei, atunci de ce să fie jenant să spui "ce-o vrea Dumnezeu"?
    Sunt "ignoranţi" care fac dovada unei linişti interioare remarcabile. Poate că spiritul lor e mai înţelept şi mai echilibrat decât al multora dintre noi, deşi aparent, sau la nivelul minţii lasă impresia ignoranţei.

    Nu toate softurile "neplăcute" sunt şi distructive. La fiecare rulare de soft dureros, dacă ai priceput esenţa lecţiei, ADN-ul ţi se reconfigurează, se rescrie. El va conţine în el un soft nou, cel pe care l-ai descoperit în urma unor experienţe dureroase de viaţă. Ştii cum se spune, nu vezi pragul de sus până ce nu dai cu capul...
    Eu, personal, cred că absolut fiecare dintre noi are dreptate în felul lui, fiindcă deţinem nişte adevăruri personale, obţinute din tot ce am trăit până acum.
    Dacă si să vezi, obişnuiesc să discut mai degrabă ideile care mi se pare mie că au probleme de logică şi nu convingerile vreunuia. Fiindcă ştiu că toţi am ajuns la ele urmându-ne propria cale de cunoaştere. Ori ele diferă, aşa cum şi noi diferim la nivel de individualitate.

    RăspundețiȘtergere
  37. Intentia mea nu era de joc intelectual,la care observ ca suntem inevitabil partasi,la partea cu creatia,daca continui fraza,respectiv asumarea lumii in care ne manifestam,dai exact peste cea ce sustii si tu,si da,desigur ca ai dreptate,numai ca si rearanjarea este tot....creatie.Legile,cromatica si vibratia exista dintotdeauna,intreaga creatie este o continua rearanjare,si atunci cind omul afla si foloseste,schimba si experimenteaza,este relevare si reevaluare de Sine,indiferent la ce nivel.Bineinteles ca exista inca calea suferintei,este evident,insa acele softuri neplacute pot fii depasite si prin intelegere si acceptare,respectiv iubire,nu neaparat prin experimentarea lor.Fiind in postura de a a daruii,dispare necesitatea de a a traii si compensarea si armonizarea,se mai numeste si starea de gratie,detasarea constienta,desprindere de efemer,etc.Ca practic traim un nivel psihologic,interdependent cu cel fizic-energetic este alegere constienta,avind ca unic sens cunoasterea,insa decit deloc,e bine si asa.
    Trecerea de la cuvinte la stari e o alta alegere,sesizind ca indiferent de nivelul intelectual al dialogului,dincolo de cuvinte,relevam stari de spirit,asa ca in loc sa incercam sa explicam ce vrea sa spuna x,mai degraba sa ne orientam catre ce traieste x,dincolo de forme,astfel intelegem ca suntem fiinte,nu minti,luminate sau nu.Astept sa vad ce traieste si exprima si inteleptul Dan,amfitrionul nostru:))

    RăspundețiȘtergere
  38. Daca nimic nu-i rău şi nimic nu-i bine, atunci putem denumi discuţia joc intelectual sau cum doreşti. L-am putea considera inclusiv ceva de genul "oile mele discută cu caprele tale şi invers".
    :)

    RăspundețiȘtergere
  39. Cred ca cei care au facut predictiile in Biblie ca vor veni profeti falsi, nu au facut decat asta: punem o data cand pica Iisus a doua oara pe Pamant, si ne uitam in lume sa vedem cum gandeste omul. Da, e clar. Multi vor sa se simta Iisusi. Ok, hai sa scriem ca vor veni profeti falsi... NU E PROFETIE ! Este constatare a psihologiei umane...

    Oricum, tare articolul. Si trebuie continuat asa, cu atentie scosi toti impostorii la iveala, pentru ca din masa asta de Hristosi si alti "mari maestri" sa ramana doar cei care nu se mai identifica cu prostii de genul asta, ci ne transmit direct ceea ce au de zis fara sa-si construiasca un "spate" solid: eu sunt Vasile, incarnarea Marelui Avatar care ii va lovi pe toti ce-mi stau impotriva !!!

    Cat despre reincarnare, daca simti sau crezi ca ai o viata fara rost, fara sens, fara importanta, ia fa-te reincarnarea unui mare shmecher din trecut. Oricum nimeni nu poate dovedi clar ca nu e asa... sau asa cred cei care fac astea...

    Toate astea sunt deja un trend mondial din cate vad.

    RăspundețiȘtergere
  40. Am uitat sa adaug... Sa nu va infectati, oameni buni, de botulism. Este boala celor care pun botu' la povesti care profita de imaginile trecutului pentru a va indeplini sperantele sufletesti ale prezentului, toate spre un viitor plin de iluzii.

    RăspundețiȘtergere
  41. Foarte bine punctat. Chestia cu botulismu' am s-o tin minte. :))

    RăspundețiȘtergere
  42. Cu Tati Despre Reîncarnat În România 21-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  43. Cu Abi Despre Misiunile De Sprijinului Din Farmaciile 22-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  44. Cu Abi Despre Farmaciile De Sprijinului Din România 23-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  45. Cu Abi Despre Apocalipsa Ne Duce Cu Gândul 24-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  46. Cu Abi Despre Cârstea As AUTOBIOGRAFIEI 25-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  47. Cu Abi Despre Iertate 26-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  48. Cu Abi Despre Vindecării 27-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  49. Cu Abi Despre Mică Companiile 28-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  50. Cu Abi Despre Mică Companiile 28-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  51. Cu Abi Despre Mică Companiile 28-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  52. Cu Abi Despre Mică Companiile 28-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  53. Cu Abi Despre Revelația Ce Dumneaei Din România 29-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  54. Cu Abi Despre Lunea Dr Incolo 30-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  55. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  56. Cu Abi Despre Lumească Se Incolo 31-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  57. Cu Abi Despre Indus Ritos 32-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  58. Cu Abi Despre Paturile Lui Indus 33-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  59. Cu Abi Despre Trasformarea 34-a DDTV,

    RăspundețiȘtergere
  60. AGB-ule... vezi că-ţi alunecă nişte ţigle!

    RăspundețiȘtergere

parerea mea