UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

sâmbătă, 10 aprilie 2010

PUPOIUL RUSESC

PUPOIUL RUSESC SI PUPINCURISMUL TOVARASESC 

Rusii o practica si in ziua de azi. Daca obiceiul se asociaza sau nu cu vodca este mai putin important, cert este ca rusul, daca te considera prieten, chiar se repede sa o faca. Si chiar o face. Asta nu-l va impiedica sa mai treaca inopinant, in vizita cu tancul pe la tine, ca sa fie sigur de prietenia pe care ti-a dovedit-o. Brejnev si Honecker in 1979 au mai intarit putin zidul Berlinului dar se pare ca nu pentru multa vreme. Fotografia a circulat sub forma de poster, am vazut-o pe garduri in 1990 la Budapesta cu titlul: "Dasviadania tavarishci!". Cate pupaturi nu vor fi suportat cu interes sau cu stoicism marii conducatori ai  Romaniei republicane de dupa '49 de la diversi Ursi sovietici numai ei stiu. Noi doar am vazut unele fotografii prin presa vremii. Dictonul romanesc "pupa-l in bot si papa-i tot!" se pare ca a functionat de data aceasta in sens invers. Ceasurile si dintii de aur ale romanilor au plecat primele si s-au raspandit in stepa inainte sa ajungem sa ne pupam cu rusii. Au urmat apoi uraniul, tezaurul, aurul, graul, lemnul, constiinta, care au luat rand pe rand drumul Moscovei, caci dupa pupoaiele rusesti tovarasesti noi doar "ne-am lins pe bot". Intr-o prietenie consfintita  de un pupoi rusesc doar rusul considera ca te-a pupat pe gura, tu insa  stii bine ca de fapt l-ai pupat in cur. Si el stie! La noi pupatul tovarasesc in scopul "fa-te frate cu dracul pana treci puntea" a functionat tot cum a vrut Ursul. Puntea te trimitea fix in comunism! Iar cand Ursul ne-a lasat de izbeliste am reusit printr-o mascarada sa ne intoarcem inapoi la capitalism. Cu 50 de ani inapoi .
Vladimir Putin si Kim Jong II
Cred insa ca pupatul "barbatesc", pe gura, politico-tovarasesc, a prins foarte bine si pe la alti lideri, culmea,   necomunisti. Ian uitati-va cat de pasional era Arafat in materie de politica! Sa fi fost doar atat?
Ceausescu cum o fi suportat prietenia cu Arafat?  Cred ca i-a placut, ca se vedeau destul de des...

Sursa foto: free republic

14 comentarii:

  1. Mda. Am râs puţin, la începutul articolului, după care mi s-a luat. Asta nu înseamnă că apreciez mai puţin umorul excelent pe care-l are domnia ta, dar treaba cu tancurile şi Tezaurul şi...toate celelalte, mi-au suflat zâmbetul de pe faţă.
    Deh!
    Oricum, te găsesc în mare formă şi asta-mi place mai presus de orice! Să te ţină Dumnezeu în aceeaşi vervă şi strălucire a minţii şi sufletului!

    Pupiricescovici (sâc!)
    :))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti scriu aici ca vad ca baietii de la 100Ro mi-au sters postarea despre blogareala si comentariile nu mai pot fi accesate

    am postat la artic tau Furtul de cititori 2 comenatrii care vad ca n-au aparut(sau asa greu merge blogul?)Ultimul comenatriu e:


    Dane, in ce m-ai bagat? Am dat sa citesc comentariile tale si raspunsurile mele la Articolul despre blogareala si l-au sters baietii, nu-l mai gasesc!si nici comentariile nu mai pot fi citite!Eu zic ca critica mea e binevenita si e in acord si cu ceea ce ai afirmat si tu! Dar daca ei prefera scriitorii de posturi agramati, asta e...probabil ca nu imi vor permite sa mai postez!Si eu am pus blogul 100Ro pe prima pagina a blogului meu!

    RăspundețiȘtergere
  3. aaoleu,nu pot,chiar nu pot sa privesc poza aia,si totusi daca ma gandesc bine,s-ar putea sa-i gasesc o utilizare ,sa o privesc atunci cand trebuie sa mananc,are sigur efect dieta de slabire,ca numai cand o vad imi piere pofta de mancare,si stomacul mi se intoarce pe dos..daca insa ar fi sa comentez "pupincuristul romanesc",ma gandesc cum ca la anumite momente "explozia mamaligii"mai sterge un pic din greatza ce ne cuprinde la astfel de manifestari euforice a unora ce asa inteleg sa faca politica...

    RăspundețiȘtergere
  4. A venit poştaşul! Aveţi de ridicat un premiu.
    http://happyendstory.blogspot.com/2010/04/premii-de-primavara.html

    O duminică frumoasă,

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma uit la poza aceasta ca şi cum aş fii lovit de bumerang ın cap.
    Scırboasa nu gluma.Iti trebuie un stomac foarte sanatos:)
    Foarte bun articolul.De fapt sincer sa fiu ieşti printr-e cei mai buni bloggeri romani.Astazi am dat de blogg.
    S'auzim numai de bine şi ıti urez succes ıncontinuare..

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara tuturor,

    Dragii mei am avut un weekend greu, plin de aventuri pe net... batalia a fost dura iar armele nepotrivite. :)

    Blue, blue sky, :)
    Asta de la Paste mi se trage. Am mancat oua colorate si m-am iluminat :) Chestia cu rusii este mult mai grava decat mi-am inchipuit. Mi-a trimis Cristiana un film, probabil ca l-ai primit si tu. Multumesc lui Dumnezeu ca n-am fost o republica sovietica.

    RăspundețiȘtergere
  7. Poetessa,

    Lucrurile s-au limpezit. Oamenii, cei buni, vor reveni. Ma bucur ca nu te-ai enervat de tot, tu ardeleanco! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ryana,

    Mamaliga noastra s-a intarit atat de tare incat n-o sa mai explodeze niciodata... din pacate. S-a lipit de fundul ceaunului. :) Si miroase a ars! :))

    Ma gandesc ca lui Geoana i-a placut ceva de a dat fuga la Moscova, noaptea...

    RăspundețiȘtergere
  9. Happygirl, :)
    Sa ma duc... sa nu ma duc...!? daca imi dai vreo leapsa te strang de gat! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Edebi,

    Esti tu un om prea amabil. :) Mie imi plac mai mult prietenii, gloria mai putin. :)
    Iti multumesc frumos pentru vizita. Daca iti pui Google translate te trec in coloana din dreapta. Cu toata placerea! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Mda, mă simt destul de prost pentru toată tărăşenia cu "premiul" şi celelalte, deşi am intrat în jocul respectiv din dorinţa de a tempera puţin conflictul. Se pare că am obţinut exact contrariul.
    Îmi cer scuze, Dane, pentru situaţia jenantă. De fapt, am să fac mai mult. Am să sterg postarea.
    E trist tot ce se petrece.
    Foarte trist!

    RăspundețiȘtergere
  12. Bleu Claire,
    Nu ai de ce pentru ca nu stiai. Premiul il iau si nu-ti face griji te rog pentru ca am si uitat de incidentul din weekend. Nu sunt ranchiunos si car nu-mi pasa de omul acela incat sa am vreun resentiment impotriva lui. :)
    Nu sterge ! L-ai dat cu draga inima.

    RăspundețiȘtergere
  13. Hai,ca m-ai dat gata cu poza! pfai !rusii astia ce gusturi au...si cand ma gandesc ca sorgintea mea este cam pe acolo...ma prinde rasu'..
    Bine comentat de Riana,as putea scapa de ceva kg. in plus daca as avea-o in fata mea la masa....:))

    RăspundețiȘtergere
  14. Saru'mana Tasha, :)

    Mai, dai ai un umor... delicios! :)

    RăspundețiȘtergere

parerea mea