UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

marți, 27 iulie 2010

WC - URI ZBURATOARE

motto: galben ca lamaia 
Umbla vorba ca Romania va ajunge din urma tarile Europei occidentale cand va zbura porcul. Va ganditi fireste ca un porc nu va zbura in veacul vecilor. Pegas da, Pigas ba. Si totusi... n-o sa va vina sa credeti dar exista situatii cand el chiar zboara. E-adevarat, exceptandu-i pe politicieni si pe jurnalisti, care impinsi de foame si de saracie zboara dintr-un partid in altul sau de la un post tv la altul, porcii vii nu pot zbura, dar cei  morti pot cu siguranta sa o faca.
 
Concret! Va place fasolea cu ciolan afumat, cu carnati sau cu costita? Ei bine, va place sau nu, aceasta combinatie gastronomica delicioasa, la care mai puteti adauga si cateva prune sau corcoduse verzi si-apoi stropita din belsug cu bere fiarta, lapte batut sau ceai de doape, la scurt timp dupa ce a fost savurata, demonstreaza ca porcul poate zbura, si daca nu tot porcul, macar parti din el. Si ceea ce este si mai interesant este ca in timpul decolarii, reactia este atat de puternica, incat  poate antrena si o toaleta. Elementul principal care genereaza reactia, supranumita si efectul Coanda, este evident fasolea. Conform The Guiness Book of Records britanicul Andy Szerbini este considerat cel mai rapid mancator de boabe de fasole coapte din lume. El a mancat 226 de boabe de fasole în cinci minute folosind un stick de cocktail, la Londra, în 1996 si in aplauzele martorilor oculari a parasit adunarea si s-a ridicat fulgerator la ceruri. In prezent nu i se mai cunoaste adresa dar se presupune ca sade de-a dreapta Tatalui. Acest lucru i-a determinat pe unii cercetatorii aerospatiali sa studieze chestiunea lansarii in spatiu de astronauti independenti, fara ajutorul navelor spatiale, ceea ce ar reduce enorm costurile unui program de lansare. Deocamdata insa, in prima faza, ei experimenteaza tehnica inscrierii pe orbita terestra a unor toalete satelit, cunoscute deja sub denumirea de flying toilets, care sa ofere posibilitatea astronautilor aflati in afara navetelor spatiale sau a statiilor orbitale, sa petreaca cat mai mult timp in spatiul cosmic si sa renunte la pampersi. Desi primele incercari efectuate de NASA s-au soldat cu esecuri si cu victime colaterale, cercetatorii raman in continuare optimisti, iar noi romanii, datorita porcilor, vom avea sansa noastra la progres. Sau macar speranta.

Cam tot asa functioneaza si progresul in Romania
Desigur ca unii, mai superficiali iau in ras eforturile oamenilor de stiinta si denigreaza activitatea lor. Iata cum este privita in Africa bunaoara o activitate stiintifica corecta si cum este abordata  chestiunea serioasa a flying toilets-urilor  in folclorul nou african.

26 de comentarii:

  1. Nu crezi ca ar trebuie sa devii mai serior-neserios in probleme neserioase-serioase?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Adi,
    Ei, ce sa zic... E vara, poate ca oamenilor le trebuie si subiecte de-astea, mai picante. Astazi am tras acest subiect si am picat pe el. :))

    Maine... ah calambururile tale, ma voi ocupa in felul meu serios-neserios de cele probleme.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu te dezminţi, Danule! :)))
    Acelaşi pârdalnic de umor dătător de crampe abdominale, başca olecuţă de unele cerebrale!:))))

    Mă raliez întru totul îndemnului neserios-serios al lui Adi [Salut, Adi!:)] de a deveni şi tu, breee, câtuşi de puţin, fie şi în vreo doză homeopatică, ceva mai serios-neserios în...trebile mari :) ale semenilor noştri (unii suferind vizibil de constipaţii rebele ale creierilor din dotare)!...

    Şi ca să-ţi dau şi io un brânci constructiv pe această grea, dar necesară cale, iată, io m-am gândit să te plasez pe orbita...artei, NA!

    Şi m-am gândit, dragă Dan, ca pentru început, să-ţi prezint o operă de artă celebrissimă, care are ŞI evidenta calitate de a se plasa taman în sfera ideatică şi simbolico-hermeneutică a acestui...transcendental [că altcumva mai blând nici i-aş putea spune!] a mirobolantului "flying toilet".

    Şi unde mai pui că ar putea, la o adică, să aibă o legătură intrinsecă şi cu gama cromatică "galben ca lămâia"!...

    Pentru documentarea minimală, iată câteva date:

    http://metropotam.ro/La-zi/2009/08/art0621295474-Art-Object-Fantana-sau-Pisoarul-lui-Duchamp/


    Cine ştie, poate că abia de aici, dinspre artă, ne va veni salvarea! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. :)
    Pe mine nu ma mai surprinde nimic!
    Omul, aceasta specie insalubra, este capabil de absolut orice!
    :)
    Ma gandesc sa-mi caut un "maestru" care sa ma-nvete cacarea-n zbor!
    Scuzati obraznicia lingvisitca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Alessia, :)

    Ma bucur daca te-am binedispus intr-atat incat sa ma arunci pe orbita artei. Iti multumesc pentru ajutorul nesperat pe care te oferi sa mi-l dai. :))

    Daca ar fi s-o fac singur, in lumina articolului, ar trebui sa-mi inghit toate albumele de arta si cartile de istoria artei, plus juma de biblioteca de brlrtristica si sa ma leg cu lanturi de de toaleta ca sa nu cad cand ma voi autopropulsa pe orbita artei.
    Vezi? Singur e mai greu. :))

    Ideea lui Duchamp pare buna daca am reusi bunaoara sa construim o toaleta publica sub care evident, intr-un acvariu de sticla colector sa expunem statuia lui Lenin in pozitie orizontala, asa cum a facut Duchamp cu pisoarul lui. S-ar putea chiar scoate bani frumosi atat de la vizitatorii parterului cat si de la cei ai subsolului in care va fi expusa statuia, in conditiile in care evident, vizitatorii nu doresc sa cumpere decat un singur bilet pentru doua fericiri diferite... :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Andreiule,
    :))

    Urmeaza o gluma nevinovata, nu o rautate:

    In ce fel de zbor? In cel fizic al constiintei treze sau in cel din astral, al constiintei modificate? Zborul din astral se lasa cu urmari fix in locul de unde ti-ai luat zborul. E de preferat sa inceapa decolarea in astral de pe pozitia de meditatie, asezat pe un veceu normal iar nu culcat in pat.
    :))

    Obraznicia lingvistica este scuzata doar daca si tu la randul tau o scuzi pe ea ideatica.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  7. :)
    In toate felurile de zbor!
    Tot din tartacutza zboara.
    :)
    Cele doua se scuza reciproc, ceea ce-nseamna anulare.

    Privitor la ideea ta cu statuia lui Lenin si sursa de venituri, ma pune pe ganduri, aflandu-ma pe toileta zburatoare, nestiind inca sa-mi evacuez intestinul... in zbor: a defeca sau a urina, pare-se, pentru unii are si rol terapeutic!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  8. DE PORCIBUS NIHIL NISI BENE

    Lucrurile vin de se leagă. E bine că simpaticul porc al lui Dan a ales să zboare.

    Printre cele mai importante ştiri ale zilei de azi, am remarcat-o pe cea care ne anunţă că oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că porcii sunt capabili de emoţii complexe. Porcii au fost învăţaţi să asocieze notele muzicale cu gesturi ale îngrijitorilor lor. Când primeau un măr, porcii melomani auzeau sunete înalte, iar atunci când le era servit un lucru necomestibil auzeau sunete joase. Ulterior, porcii au devenit optimişti şi veseli atunci când auzeau muzică asociata merelor. Frumos!Iată o limpede dovadă, dac[ mai era nevoie, a asemănării emoţionale dintre porcii cu patru picioare şi cei cu două picioare.

    Notă de precauţiune: Experimentul a fost făcut în Anglia. Porcii englezi sunt oleacă mai isteţi decât porcii români. In plus ei au avut un compozitor al lor, Purcell, care scria deja opera „Dido şi Enea”, cu numeroase note înalte, pe la 1680. E de înţeles că porcii noştri cu patru picioare şi cu mărul în gură, mai puţin cultivaţi, nu bănuiesc, în inocenţa lor gastronomică şi culinară, că o astfel de postură este o avanpremieră pentru ipostaza finală pe care porcii cu două picioare le-o pregătesc pentru revelion sau alte ospăţuri. Dar să sperăm că la momentul despărţirii se vor cânta note din registrul superior, iar porcii cu patru picioare vor continua să fie optimişti până în ultima clipă.

    Prin urmare, dacă am stabilit că porcii cu patru picioare au sentimente şi aspiraţii foarte asemănătoare cu ale confraţilor cu doar două picioare, de ce nu le-am încuraja tuturor dorinţa de a zbura? Urcarea scroafei în copac este doar o primă formă de exprimare a acestei dorinţe.

    Merită să îi încurajăm la zbor. Se observă că porcii, fiinţe stabile, mai puţin sprintene şi relativ mai leneşe, nu prea pleacă din ţară. Sau, dacă pleacă, se întorc, pentru că unii, cum sunt musulmanii, evreii şi doamnele care ţin regim, nu-i înghit. Nici prin UE nu sunt neapărat bine primiţi, decât dacă sunt, scuzaţi-mi expresia, „asomaţi”. Bag samă, atât italienii, cât şi britanicii şi francezii ne fac albie de porci de câte ori sunt deranjaţi de porci fără maniere. De aceea, în general, porcii cu greutate şi cu maniere de partid şi de stat, nu o duc nicăieri mai bine în ca România şi rămân aici.

    Dacă vor avea şi abilitatea de a zbura poate vor alege şi ei, porcii de toate felurile, calea libertăţii şi vor emigra. Cu mai puţini porci, scade consumul neproductiv, se echilibrează bugetul şi poate se relansează economia.

    Vorba ceea, porcul strânge untură pentru alţii!

    RăspundețiȘtergere
  9. Andreiule,

    Te parafrazez oleaca! :))

    In toate felurile de zbor
    Tot din tartacutza zboara.
    Si uite-asa as vrea sa mor
    Cu capul gol, plutind pe-afara.

    Bostani, dovleci si tartacutze,
    Plutesc in cosmos si-n astral
    Si nuci mai seci de gagautze
    Se-nalta-n vis de-occipital.

    Si ma mai scap pe mine-n zbor
    Ce-i rau din intestine-mi zboara
    Si uite-asa as vrea sa mor
    Cu matzul gol, plutind pe-afara.

    Acuma depinde.... de cat de agresiva se doreste poezia. Se poate incheia la fel de bine cu:

    Cu matzul gros, plutind pe-afara.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Faustinus,

    HOMO HOMINI PORCUS !
    :))

    Mi-ar placea sa-ti public magistralul comentariu, cu mottoul de mai sus, cu voia ta evident. Si pe care sa-l moderezi tu.
    Primesti?
    :)

    Si cu numele tau real, daca doresti sa-l faci cunoscut.
    :)
    Ei? Ce zici? :)

    RăspundețiȘtergere
  11. :)
    Bunule, pupati'as tartacutza lucratoare, mi-am alungit gura pe dupa urechi de inspiratele tale stihuri!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Faustinus, porcii abordati in tema ta sunt dintr-o specie aparte, se'mpuiaza repede si contamineaza tot ce le sta in cale!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  13. 1. Dane, să ştii că-i bună asta cu Homo Hominis Porcus. In multe părţi din lume lupii sunt pe cale de dispariţie. Imaginea lor externă s-a îmbunătăţit. Din cauza poluării le cade părul mai des decât le-o cere proverbul. Din cauza încălzirii globale şi-au schimbat şi năravurile; mănâncă şi ei ce-apucă, mai nişte resturi de la turişti, mai nişte hoituri expirate, nu doar carne proaspătă. Se pare că nici de oi nu mai au parte, pentru că sunt exportate la arabi. Halal!

    Aşa că e bună asta cu porcii care marchează o trăsătură distinctă cu omul: lăcomia.

    2. In legătură cu "publicarea" comentariului meu sunt de acord deşi nu pricep ce-ar însemna, eu fiind "free lance", participant amator, (principiul "participă dar nu se bagă") şi nu blogger profesionist ca domniile voastre. Nu e deja "publicat", din moment ce poate fi citit de oricine intră pe-aici? Oricum, poţi să faci ce vrei cu el, n-am nimic împotrivă să-l "promovezi" cum crezi de cuviinţă. Cui nu-i plac promovările?

    3. Despre partea "nominalizării", însă, Dane, să mă ierţi!

    Păi ce, Faustinus Faustulus nu este bun?

    Cum bine observa Happyendstory (este aceeaşi persoană cu BlueIris?) mă simt şi eu mai liber fără să abuzez de asta.

    Păi dacă cronicarul Anonymus semna Gesta Hungarorum cu numele său real, nu ne luam toţi de el, unguri şi români, nu-i ceream dosarul de la CNSAS, nu-l acuzam că-i homosexual sau mason, nu-i căutam nereguli în actele notariale? Aşa, vrând nevrând îl judecăm pe vorbe, nu pe fapte!

    RăspundețiȘtergere
  14. Andreiule,

    Sa ne gandim impreuna la titlul poeziei. Ai partea ta de contributie, caci am construit-o pe scenariul tau.

    Propune! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Faustinus, :))

    Ai stofa de blogger. Esti din prima linie. Patru cincimi din fauna blogaritoare a internetului ar trebui sa-ti spna "maestre". :)

    Asadar, draga maestre, din moment ce iti voi publica articolul inseamna ca trebuie sa te astepti la comentarii. Si-atunci vei raspunde tu la aceste comentarii, eu doar ma voi hlizi de margine, pe post de Faustinus.
    :))

    Faustinus Faustulus-Magister Ludi
    :) OK?

    RăspundețiȘtergere
  16. Ok, Dane! Facem o operă de pionerat! Cum mi-o fi norocul!

    Sper doar să nu-mi dea calculatorul peste mână. Dacă nu ajung repede - repede la "trimite un comentariu" îmi apare un mesaj de eroare şi mă scoate din blog!

    E-al dracu' calculatorul ăsta al meu, nu e cumsecade ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  17. Dane,
    informez:
    ...pana una alta eu am dat de caini...cu covrigi in coada desigur:)))))

    RăspundețiȘtergere
  18. Faustinus,

    Titlu... este... motto... este, articol... este, bunavointa si poza exista. Avem inseamna toate ghiulele la teava tunului. :)

    Incepem curand.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  19. Iosefina, :)
    Coreeni ar fi super incantati sa prinda macar unul. :)
    Ai si-un link?

    RăspundețiȘtergere
  20. Napoleon:)),
    de ce ma intrebi[de link],vrei sa-mi trimiti coreenii pe cap?...
    poate dupa o negociere mai dura,le cedez ceva caini,dar covrigii sub nici o forma..ca prea s-a scumpit si orezul de cand cu criza asta!:))))...

    RăspundețiȘtergere
  21. Hi hiiii!!!
    Ia uite aici!!
    http://www.descopera.ro/dnews/6741242-porcii-sunt-sentimentali-si-iubesc-luxul

    Week end frumos in continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Cristiana, mulţumim pentru completare! Hotărât lucru: se-ngroaşă gluma cu porcii. Se pare că Dan ne-a pus pe masă, şi nu pe aia de Craciun, că-l mâncam, un subiect de strictă şi acută actualitate, care urcă de pe marea scenă a patriei pe micile ecrane.

    Şi nici măcar nu ştim cum să interpretăm fenomenul accesului spre spiritualitate al speciei porcine simultan coborârii accelerate a speciei umane la condiţia de cocină. Poate ne-ntâlnim la jumătate de drum!

    Să mai studiem!

    Mai sunt câteva teorii încă neverificate în practică: teoria convergenţei, teoria celei de-a treia căi, teoria conspiraţiei, precum şi străvechea teorie a chibritului….

    RăspundețiȘtergere
  23. INTRE COCINA SI CUCINA

    :))
    tema devine agresiva dar cred ca raspunde bine la intrebarea ta.
    Si numa bine ca "la mijloc" este abatorul.
    :))

    Si-apoi om mai vedea cum punem teoriile in practica porceasca.

    :))

    RăspundețiȘtergere

parerea mea