UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

marți, 17 august 2010

CONTELE DE SAINT-GERMAIN

motto: 
"La moară la târţa-pârţa 
Un' se macină tărâţa 
         Nici o boambă să nu duci...” 

Evul mediu, intunecat sau luminat e de bonton si se vinde bine. El se poarta si se consuma departe de ochii lumii neinitiate, in confrerii, fratii, ritualuri secrete, dupa gust, care mai sado-maso-sataniste, care mai pure si lesinate de iubire luminoasa, cu functii, ranguri si titluri vetuste, cu parfum greu si misterios de epoca, in extazuri mistice, ezoteristico-spiritualistice. Titlurile nobiliare in special dau greutate si polei de adevar alesilor initiati, caci lumea este ahtiata dupa tiluri nobiliare. Dintre titlurile nobiliare preferate de aruncatorii de praf in ochi si servite calde fraierilor, cele mai frecvente sunt cele de conte. Titlul de conte este pe departe cel mai convenabil pentru un Mare Maestru Initiat, caci el il defineste si il recomanda pe purtator ca pe un  Mare Senior, cu puteri absolute si nu bate asa de tare la ochi ca un titlu mai pompos, dar mai usor de verificat, cum ar fi cel de marchiz, duce sau print. Sa fie ei califi, sheici, rajahi, taraboshti, shoguni, pashale sau grofi ? Ash! Ti-ai gasit! Conţi nene, pai ce ne-ncurcam in titluri!? Odata autoasumat titlul de conte, detinatorul isi asigura accesul la gastele cele grase si bune de jumulit din lumea "buna", precum si adulatia snobilor spiritualistici mai marunti, ca deh, chiar si prin transmutatia cu care unii dintre ei se lauda, sangele albastru apa nu se face! Noblesse oblige, ce mama dracului! Desigur ca scriitorii de literatura-vura de specialitate iti propun pe banii tai, cateva dude de conti inaltati, cu nume cat mai exotice si mai misterioase. Desi in privinta reincarnarilor proprii, fiecare conte in parte si-a fabricat un background de speriat, toti, fara exceptie sunt inruditi cu baronul Münchausen in ceea ce priveste fabulatia, cu contele de Monte-Cristo in ceea ce priveste identitatea reala si cu printul Duda in materie de interpretare al rolului, pe dindosul carora fiecare dintre ei isi mascheaza cupiditatea sau setea de faima. Vorba ceea: nobelesti, nobel traiesti.

CONTELE DE SAINT-GERMAIN 
sau uite popa-nu e popa! 
Ca nemurirea sa fie adevarata, miracolul trebuie sa existe. Iar daca nu exista, ai obligatia sa inghiti pe nemestecate orice iti este prezentat ca miracol, pentru ca altfel, vei avea o viata searbada, lipsita de poezie si de speranta mantuirii prin ridicarea vibratiilor personale. Pe Mos Craciun l-ai pierdut inca din copilarie dar fara nemurirea contelui de Saint-Germain, poti sa-ti iei la revedere de la dimensiunea a cincea si de la flacara violet. Alte flacari te asteapta. Asa ca fii atent si inearca sa intelegi, deoarece nici eu, si nici ceilalti care s-au aplecat cu atentie asupra vietii si personalitatii contelui, nu am inteles nimic, dar cel putin eu sunt sincer si recunosc. Probabil ca si contele, in nemurirea lui rade de noi. Departe de mine gandul sa ma consider un detractor al lui. Dimpotriva, admir geniul in orice domeniu s-ar manifesta el. Daca eruditul Saint-Germain, conte sau nu, a pacalit cu mintea rece o intreaga societate si si-a trait in profit propria-i legenda, lasand impresia de homo universalis, nu tot astfel stau lucrurile cu mintile infierbantate ale martorilor si apologetilor lui, care i-au arestat legenda in propriul profit si al caror detractor, da, marturisesc ca sunt. Talmes-balmesul de informatii contradictorii si elucubrante pana la schizofrenie, stau marturie.


 NASTEREA, COPILARIA SI PRIMA SI VESNICA TINERETE FARA BATARNETE SI VIATA FARA DE MOARTE
Contele de Saint-Germain care nu a fost niciodata un sarlatan, s-a nascut timp de douazeci de ani, mai precis intre anii 1690 si 1710. Conform cercetatorilor genealogiei sale, el era evreu sefard portughezo-alsacian insa cu sange albastru, un copil din flori legitim al  Reginei Mariei Anna von der Phalz-Neuburg, vaduva Regelui Carlos al II-lea al Spaniei, la a carei consolare au contribuit pe rand sau simultan, probabil Don Gonzalo de Ulloa y Ortega Montañés, Conde de Adanero si Regele  João V al Portugaliei, precum si evreul portughez Aymar si evreul alsacian Wolf. Totodata, investigatiile in Akasha, in astral sau in cafea ale teosofilor au demonstrat ca el era fiul necunoscut al Principelui Francisc Rackoczy al II-lea al Transilvaniei si al primei sale sotii, Teleky, nascut a doua oara intr-un castel din Carpati, la 26 mai 1696. Datele acestea din urma sunt certe in capetele spiritualisticilor, chiar daca prima sotie a lui Rackoczy nu a fost Teleky, ci Printesa Amelia von Hesse-Wanfried, descendenta din Sfanta Elisabeta a Ungariei si era deja casatorit cu ea inca din 1694. Cat despre Teleky, aceasta a fost de fapt tatal sau vitreg, mentorul si educatorul sau pe numele de botez Imre Thököly. A existat intr-adevar in preajma lui Thököly si un anume conte Mihaly Teleky, barbat de stat notoriu dar a murit in 1690 si pe care, oricat ar fi vrut Rackoczy, nu ar fi reusit sa-l determine sa-i nasca un copil in timpul vietii sale, daramite postmortem.
Regina Maria Anna von der Phalz-Neuburg, Regele  João V al Portugaliei si Principele Francisc Rackoczy al II-lea al Transilvaniei 

NE(la)MURIREA
In copilaria-i multipla si incerta de Fat Frumos, in care viitorul conte de Saint-Germain crestea intr-o zi cat altii intr-un an, el a suferit in mod cert de boala imbatranirii premature, caci in anul 1710, cand deja devenise marchiz de Montferrat si spion in Anglia in favoarea regalitatii franceze si a familiei Stuart, el a fost vazut la Venetia de catre Madame Gergy si, dupa afirmatiile ei din 1760, acesta arata neschimbat ca infatisare, adica exact asa cum il vedem astazi in tablou, un barbat de circa 40-45 de ani, la o varsta la care ar fi trebuit sa aiba cam cat avea babonul Gergy, adica 70... Desigur ca nu o suspectez pe biata batranica de alzheimer, atunci cand a afirmat public la serata la care participa si Jean-Philippe Rameau, compozitor consacrat dar totusi pictor in capul unor ahtiati dupa Saint-Germain, ca l-a recunoscut, si nu-l acuz nici pe onorabilul conte de minciuna sau de politete exagerata, atunci cand i-a confirmat babei amintirile. Tineretea vesnica este un mit, caci adevarul ar trebui sa fie de fat maturitatea vesnica, daca este ne luam dupa infatisarea lui.

VIATA SI ACTIVITATEA
Cu doua mame, una nemtoaica si alta unguroaica, si cu cinci tati, un spaniol, un portughez, doi evrei si un ungur, raspanditi in cele patru vanturi, iata ca nu si-a pus nimeni problema de la care dintre cei sapte genitori, a mostenit Saint-Germain titlul si domeniul. Varianta ocultista cum ca numele si l-ar fi confectionat pornind de la Sanctus Germanus, tras de par in spaniola ca Santo Hermano, mai pe romaneste Sfantu' Frate - vezi inclinatiile-i francmasonice, pica, deoarece el s-a prezentat la curtea regelui Frantei cu titlul de conte, pe care cu siguranta altcineva l-ar fi detinut si revendicat in acel moment. Daca nemtoaica avea ca stramos un Duce de Lorraine, la ceilalti nu am gasit nicio ascendenta frantuzeasca. Unele surse indica faptul ca si-a cumparat domeniul si titlul nobiliar de la Papa, dar acest lucru ar fi presupus ca Papa sa fi fost el insusi conte de Saint-Germain. Drace! Ce blasfemie! Desigur ca  Houdini sau David Copperfield pe langa el ar fi parut niste bieti baieti de pravalie, caci il gasim in diverse locuri cu diverse titluri: Marchiz de Montserrat, Marchiz de Aymar, Conte de Belmar, de Soltikov, de Wendome, de Welldone, de Monte Cristo si de Saint-Germain, Cavaler de Schoening, Conte de  Surmont, Zanonni si Príncipe Rackoczy, bantuind Europa de la un capat la celalalt, asta ca sa nu mai punem la socoteala India, Tibetul, Egiptul, China, Persia si Turcia. Dupa spusele lui detinea castele in Belgia, Olanda si Transilvania. Tulai Doamne! Apai contele Cagliostro si Casanova in materie de scos panglici pe gura si escrocherii internationale erau niste mici copii! Desi ambii au fost fascinati de puterea de seductie a mintii contelui, iata de ce Cagliostro a lansat zvonul ca i-a fost discipol lui Saint Germain, iar Casanova, fin psiholog si speculant al slabiciunilor umane, nu l-a inghitit niciodata. Cat despre viata si aventurile domniei sale ar trebui sa admitem sloganul: Saint-Germain - 50 de vieti intr-una singura. Dar mai bine ii cititi romanul vietii, caci e prea mult si prea de tot.


Zestrea genetica uriasa mostenita de cei sapte genitori, cele doua nasteri si IQ-ul evident supradimensionat, i-au permis lui Saint-Germain sa-si ascunda originile osului domnesc sau pe ale celui evreiesc, copilaria, adolescenta, averea si studiile universitare, sa nu manance niciodata in public, ci doar pitit in casa si doar fiertura de ovaz, sa fie poliglot si vorbeasca fluent douasprezece limbi straine - araba, chineza, greaca veche si sanscrita incluse, sa se amestece acolo unde nu-i fierbea retorta, mai precis in politica, sa fie un excelent causeur si sa povesteasca frumos, sa isi inzorzoneze pantofii cu bijuterii de circa 200.000 de franci, sa fie om de afaceri performant si bijutier, sa fie ambidextru si sa picteze ca un maestru, desi nu l-a vazut nimeni pictand vreodata, sa faca parnaie in Anglia pentru spionaj, sa contracteze o casatorie din interes cu o femeie fabulos de bogata, cu avere in Mexic, cu ale carei bijuterii sa fuga la Constantinopol, sa fie spion, sa fie Rozicrucian si rege izgonit, sa fie diplomat, sa fie medium, sa prosteasca damele la curtea lui  Louis XV cu pomezi, vopsele si cosmeticale, ca si pe unii prieteni, cu elixiruri de intinerire, sa fie generalul Soltikov in Rusia, lautar, preot, ventriloc, sa cante la vioara ca un virtuoz, iar in lipsa martorilor oculari, din spusele lui, avea abilitatea sa faca diamantele mici sa creasca mari, sa transforme plumbul in aur si sa se faca nevazut. Alchimist perfect, desi cunostea secretul transmutantei plumbului in aur, nu s-a putut abtine si i-a tras o tzeapa celui de-al saisprezecelea Ludovic produs de Franta, in valoare de 100.000 de franci, contra unor promisiuni neonorate de vopseluri textile, disparand apoi ca magaru'n ceata. Un scenarist, regizor si actor de geniu, ce mai!

Conform surselor, contele de Saint-Germain apare pentru prima data in Franta in 1742, in 1756 si in 1757. Pana la acel moment, "Der Wundermann" intrigase si uimise mai multe curti ale Europei, dar in Franta cel putin, a fost cunoscut  de o multime de persoane celebre ale vremii. Iata cateva nume: doi Ludovici, madama de Pompadour, Mesmer, Voltaire, Casanova, Rameau, Marie Antoinette, Cagliostro, Jean Jacques Rousseau si o tarla de nobili care, desi cuceriti de personalitatea lui, nu l-au inghitit vazand cata influenta a putut capata asupra lui Louis XVI si care l-au suspectat de aventurism si impostura, considerandu-l periculos.
Preasfanta Trinosofie, 
este si astazi unica lucrare hermetico-cabalistico-alchimica atribuita Contelui de Saint-Germain de catre mincinosul Giuseppe Balsamo care s-a autointitulat Contele Alessandro Cagliostro. Lucrarea a fost gasita in celula lui, dar ar putea la fel de bine sa fi fost zamislita de mintea intortocheata a acestuia din urma. Cartea contine 96 de file scrise doar pe o pagina si este un talmes balmes de mistere si secrete incriptate in franceza, cu litere provenind din chaldeana, aramaica, araba, greaca veche, scrise deandoseala sau cu susul in jos, eliptice de vocale, amestecate cu ideograme, simboluri si false hieroglife si cuneiforme, urmand un cod menit sa ilumineze si sa incurce mintile oricarui cititor ezoterist.


MOARTEA APARENTA, RESURECTIA SI BANTUIREA MINTILOR
„Omul care nu moare niciodata si care stie totul”, cum il persifla Voltaire, chiar daca nu exista de pe urma lui vreun document atestator sau vreo piatra funerara, a murit cu precizie de pneumonie la data de 27 februarie 1784, la curtea tovarasului sau in ale alchimiei, landgraful Charles von Hesse-Cassel, in Silezia, Prusia, apoi s-a razgandit, s-a transmutat in Maestru Inaltat, binevoitor si de oameni iubitor si s-a jucat de-a alba-neagra aparand in carne si oase in 1785 sau 1788 - nu conteaza - printre francmasonii rozicrucieni, ca reprezentant la marea Conventie Masonica de la Paris, alaturi de Mesmer, Saint-Martin si contele Cagliostro. Si asta nu a fost destul. El s-a obstinat sa isi faca aparitia mai departe si in halucinatiile vizuale ale tzarinei Ecaterina a II-a a Rusiei in 1786, ale contesei d'Adhemar, prietena sa, in 1821, ale teosoafei americane Annie Besant, in 1896, ale teosofului Charles Webster Leadbeater la Roma, in 1926, ale lui Guy Ballard, care i-a scris cartile dupa dictare sub pseudonimul - cui ii pasa?- de Godre Ray King, in 1930, la Kogaiononul lor american, Mount Chasta, si de curand si ale Elizabethei Clare Prophet, careia i-a aratat personal si flacara violet cu care ridica vibratiile omenirii.

In data de 28 ianuarie 1972 sub numele de Richard Chanfray, Saint-Germain reapare in Franta, la televizor, in direct, ca alchimist, schimband orice obiect de metal in aur - http://www.youtube.com/watch?v=GbtJSliyLto, anuntandu-si cu surle si trambite imortalitatea si posibilitatea amintirilor vietilor trecute, dupa care canta si se casatoreste cu celebra cantareata cu aplecari suicidare Dalida, devenita implicit, prin mezalianta contesa duda de Saint-Germain. Contele de Saint-Germain alias Richard Chanfrey in momentul in care este desconspirat de presa franceza ca fost puscarias, cu sase ani de temnita la activ pentru talharirea unei femei, devine dintr-o data un om onorabil care nu suporta aeeasi rusine pe care a suportat-o fara rusine toata viata, pe vremea Ludovicilor si incearca o sinucidere cu barbiturice si gaze de la teava de esapament a masinii sale, sinucidere care ii reuseste cu succes si moare definitiv la 20 iulie 1983 la  Saint-Tropez, Var, Franţa. Quel domage!

CATEVA REINCARNARI SI ACTIVITATI OBSTESTI
Desi in vietile anterioare a fost pe rand un mare conducator al unei civilizatii atlanteene in desertul Saharei acum 70.000 de ani, Mare Preot atlant al Ordinului Zadkiel in Templul Purificarii in Cuba acum 13.000 de ani, Samuel, Hesiod, Platon, Sfantul Iosif, cel care l-a crescut pe Isus, Sfantul Alban, Proclus, apoi Merlin, Roger Bacon, Shakespeare, Cristofor Columb si Francis Bacon, el este astazi managerul Consliului Executiv al lui Hristos, Lordul celei de a saptea raze si s-a intovarasit cu Arhanghelul Mihail in miscarea ascensionala a rasei umane si a Marii Fratii Albe. El ne da perseverenta, orientarea si curajul, ne purifica spatiile si ne motiveaza in viata. Ca sa vezi! Dupa diversi ezoteristici el se mai numeste si Maestrul Rackoczy, ori Maestrul R, ori The Wonder Jew, ori Adamus Saint-Germain, sau asa cum ii mai place lui sa fie alintat, zic ei, "Profesorul Adamus". Este un vorbitor la workshopurile si cursurile Crimson Circle din toata lumea si in calitatea pe care si-a asumat-o de Ghid Ascensionat al Crimson Circle a creat cursurile Shaumbra si transmite workshopurile si curricula prin Geoffrey Hoppe care incaseaza si profiturile. Ei ca sa vezi cate lucruri precise se cunosc despre un om, care de fapt este o entitate de Lumina, despre care nimeni nu stie nimic sigur, dar despre care toata lumea are pareri!
 Si ca sa nu plecati fara toate informatiile privind ispravile lui Saint-Germain, aflati ca el i-a ajutat in descoperiri si inventii pe Leonardo DaVinci, pe Galileo Galilei, a profetit si s-a implicat in Revolutia Franceza, in redactarea "Declaratiei de Independenta" si a Constitutiei SUA, in alegerile prezidentiale din Romania din anul 2009.....

Gata! Mi-am pierdut rabdarea! Vor urma daca voi mai avea vreun pic de chef, urmatorii sarlatani cu origine modesta: Contele Cagliostro si Contele Incappuciatto. Si daca ati ajuns cumva cu cititul pana la capat, inseamna ca aveti mult mai multa rabdare decat mine. Felicitari!

36 de comentarii:

  1. Mai stii pe langa CINE ai trecut ieri...sau CINE-ti citeste ACUM postarea ? :d

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu mi-a mutat inca gura la ceafa, probabil ca S-G este ocupat cu probleme mult mai grave.
    Crezi ca sunt gresit? :)

    Povestea lui S-G este cusuta cu ata alba, iar responsabilitatile lui moderne mi se par de-a dreptul fistichii.

    RăspundețiȘtergere
  3. :))) Nu esti gresit ...Esti un Cautator ...si nu te lasi !

    RăspundețiȘtergere
  4. @Dan,
    primesc felicitarile cu toata bucuria:)[am citit tot]....acum;pai daca precum spui "Contele de Saint-Germain ... s-a nascut timp de douazeci de ani???:), mai precis intre anii 1690 si 1710"..deci normal ca travaliul mama-si[nu a ma-sii:)]a dat curs unui roman fluviu despre viata sa[glumesc desigur:)]....pe de alta parte,omenirea este foarte avida de mister[ca nu intimplator dumnezeu nu ne da voie sa aflam nimic despre misterul Mortii,de aici si speculatiile si credinta unora in viata dincolo de moarte,sau a reincarnarii,etc...]si in acest caz se nasc diferite legende care sa nu lase cumva plictiseala sa-i macine pe unii ce nu mai stiu ce sa faca in umplerea timpului sau a buzunarelor celor ce au si imaginatia de a scrie carti sau a turna filme ….concluzia mea..totul e sa ai un nume..sau nu ..numele face totul….hai ca m-am incurcat in proprile-mi concluzii:)….

    RăspundețiȘtergere
  5. Nima,
    Iti multumesc frumos! :))
    Credeam ca ma muncesc dracii. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ryana,

    Nu cred a esti mai incurcata decat mine. Ca sa reusesc sa scriu cat-de-cat coerent, astfel incat sa evidentiez incoerenta datelor, cifrelor si opiniilor despre S-G, trebuit sa inghit zeci de articole despre el, sa citesc istorie, sa caut genealogii. Inafara unor istorii mereu repetate, am gasit tampenii cu carul, greseli de scriere a numelor oamenilor celebri, date contradictorii... Ma rog, a fost un cosmar caci individul este privit intr-un fel de masoni, in altfel de ezoteristi si cu totul diferit de cei care se dau in vant dupa mistere. O varza, ce mai....

    RăspundețiȘtergere
  7. da,dar a meritat efortul,mie cel putin mi-a placut mult ce ai scris,chiar daca normal nu mi s-au limpezit apele in ce priveste povestea acestuia de viata:)....
    si normal fiecare om este privit in anume fel de catre altcineva;nu degeaba se spune ca de fapt esti oglinda celui care te priveste[parca asa se spune, sau invers..am un lapsus momentan]..iar despre masonerie esoterism[ca la mistere se pricep toti:)]eu nu prea fac discutii,pentru ca nu sunt inca edificata pe deplin asupra temei,desi ma atrage si ma intereseaza foarte mult..

    RăspundețiȘtergere
  8. Dan,
    pui la bătaie o sclipitoare inteligență și un har inconfundabil pentru a ne oferi nouă, prietenilor tăi, niște certitudini. Și descoperi că totul e farsă și butaforie... Mă prind în horă și râd, dar mă apucă spaima când mă gândesc că rămân din ce în ce mai puține lucruri în care am putea, în disperare de cauză, să credem...

    RăspundețiȘtergere
  9. Dane, parerea mea este ca ne dorim atat de mult diferentele intre noi, ne "munceste" atat de mult faptul ca descoprim ca altul e mai "alt" ca al tul, incat pana la urma ajungem sa nu mai vrem sa stim cat de normali suntem, fiecare in parte. Nu credem decat ce stim, si stim atat de multe incat credem ca stim totul.
    Si chiar noi spuneam, la o alta pagina de web: STIM CA NU STIM NIMIC !
    Astfel incat ce-ar fi daca lucrurile acestea ar fi numai franturi de adevar, de cunoastere, si ar fi inca mult mai mari, mai multe, mai profunde pe domeniul neabordat decat ca constatare de efecte si ale caror radacini nu se discuta pentru ca nu se doreste de la nivele pe care le credem si pe ele inexistente? Pentru ca toate sunt la extremitati: unele prea uluitor de frumoase (si invidia, gelozia, alte alea-alea ne rod al naibii)altele ingrozitor de urate (si revolta, frustrarea in principal, dar si alte "alea-alea" ne rod si mai ingrozitor). Intre invidie si frustrare - mare plaja noastra de acuze!
    Dar e vremea comunicarii si facem exact ce trebuie.
    Parerea mea este ca, acolo unde avem idei diferite si le credem pe ale altora confuzii, le spunem si in rest, cui trebuie la ia si isi face exercitiul sau de intelegere. Pentru ca rele intentionate sunt totusi destul de rare, doar ca pe tema lor se cladesc discutii de amorul artei de a spune! adica niste exercitii de minte si limbaj, de cultura, nu?! Aflu, gandesc, nu acuz. Merg mai departe.
    Gresesc?? (sa nu te puna PreaSfantul sa sa nu fii sincer, ca ai incurcat-o cu mine!!)
    >:D< !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Ryana,

    Tema este ofertanta. Daca vrei sa stii mai multe alege-ti o tabara, cea a spiritualistilor sau cea a masonilor, bunaoara. Oferta pe internet a fiecareia dintre aceste doua tabere este mare. Fiecare, in felul ei propriu si-l revendica pe Saint-Germain. Scepticii, printre care ma numar si eu, sunt infinit mai putini. Daca accepti masoneria, considera-l un Mare Initiat. Daca ii accepti pe spiritualisti, baga de seama pana unde poate sa-i impinga entuziasmul, caci Adama sau Adamus, este seful, comandantul suprem al unei uriase flote galactice extraterestre, stationata imprejurul Terrei, care are misiunea declarata sa ne ridice vibratiile. Misiunile nedeclarate raman apanajul lor. Scepticii sunt cei mai dezagreabili. Ei se uita doar la fapte si nu la channelinguri dubitabile.

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Serban,

    O inteligenta sclipitoare a avut fara indoiala Saint-Germain. Ca dovada sta faptul ca reuseste chiar si dupa moartea sa, sa acapareze atentia si actiunile unor oameni, sa creeze prozeliti francmasoni sau spiritualisti, sa aiba parte de de literatura ezoterista pusa pe seama lui, sa bantuie fara incetare minti stralucite.... E uluitor cum poti deveni in materie de manipulare de minti omenesti, asemenea lui Iisus, un miracol viu si nemuritor. Iata geniul. Sa poti raspunde elegant si la obiect cu solutii iluzorii, asteptarilor in materie de miracole spirituale unei societati instruite, iata ce l-a ridicat din punct de vedere psihologic cu sapte capete deasupra tuturor contemporanilor sai. Desigur ca el nu s-a adresat unor instincte primare asa cum a facut Dan Diaconescu, cu OTV-ul lui, ci unor nevoi spirituale rafinate. Pentru maiestria demersului lui, nu pot decat sa-mi scot palaria. Eu personal, recunosc ca il apreciez in continuare pentru constanta si genialitatea cu care si-a pacalit auditoriul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Cristiana,
    Am avut grija sa nu aduc atingere niciunei credinte spiritualiste sau francmasonice. Pot sa spun chiar ca am evitat acest subiect. Ceea ce am atacat eu a fost baza acestor credinte si nu credintele in sine. Daca vei reciti textul iti vei da seama ca cei care au deja o credinta nestramutata in nemurirea si misiunea actuala si dintotdeauna a lui Saint-Germain vor trebui sa accepte evidenta unor date indoielnice IN TOATE PRIVINTELE. Este desigur nevoia, meritul si fericirea oricui sa creada in ce-i spune inima. Dar daca intelectul, ratiunea, a primit un pumn in gura ca sa taca si sa lase "miracolul" sa se manifeste, aici m-am simtit obligat, desi nu mi-a cerut-o nimeni, evident, sa apas putin pe pedala. Doar putin. Restul, ramane la latitudinea fiecaruia sa se minta cat de frumos pofteste.

    Nu ma intereseaza decat faptul ca, indiferent de ceea ce crede fiecare, selectand doar aspectele care i se potrivesc, a incercat sa ma uit "prin" si nu "la" comportamentul lui. Ori un sfant, o entitate de Lumina, un Mare Initiat cred ca nu ar gasi o placere atat de mare sa se joace cu mintile contemporanilor si a predecesarilor lui, doar ca sa faca circoteca (la care inca asistam astazi cu totii). Ori esti evoluat, ori esti un impostor dedicat. Una din doua. Alb sau Negru. De aici isi alege fiecare varianta care i se lipeste mai bine de suflet sau de intelect.

    RăspundețiȘtergere
  13. Oh, Doamne! Vrei să mă omori de râs??!

    Danule, recunosc cu maximă ruşine că m-am opintit din greu, de vreo 4 ori până să reuşesc a duce această lectură la capăt.
    Acu', dacă tot am făcut-o, lăsând la o parte hohotele de râs pe care mi le-ai provocat (app, aia cu "nobelimea" a fost devastatoare! n-o ştiam şi nici nu m-aşteptam s-o citesc pe aici... :))
    ar trebui să emit şi eu oarece părere, dar pe cuvânt dacă-mi vine să zic altceva decât: n-am înţeles nimic!
    Şi încep să mă întreb, foarte serios, dacă nu cumva, în virtutea a ceea ce spuneai cândva: "dacă nu poţi să-i convingi, măcar încurcă-i" autorul acestei postări n-o fi însăşi Contele cu pricina! Aflat în ditamai chanelling-ul cu domnia ta.
    :)))))))
    Glumesc.

    Devenind serioasă, cred că multe din informaţiile despre S-G sunt invenţii. Doar ştim cu toţii cât de bine se vinde acest "senzaţional".
    Oricum, n-am să cred nici de mă pici cu ceară că acest conte ar fi inspirat pe Da Vinci. Măcar atât! Dă-mi voie să nu-l asociez cu Leonardo. Mi-ar fi mai uşor să-l asemăn pe S-G cu jidovul rătăcitor. Parcă se potriveşte mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Subscriu ideii conf. careia totul este supradimensionat. Artificial pe firul formatiei catre senzational.
    Parerea mea este ca nefericirea noastra are un firicel si din faptul ca nu stim ca fiecare POATE sa faca ceva, care nu ar fi maret, uluitor, senzational, daca fiecare ar face ceea ce ar putea la capacitatile lui reale, dar nu se dezvolta din cauza societatii.
    As putea face o paralela cu culmile alpine: totul este valurit, nici nu stii ca esti pe varful muntilor!
    Puterea aceea dogmatic-politica a societatii putem sa o invingem fara scandal daca avem putere interioara sa o surclasam, din ce in ce in mai multi. Dar fereasca Dumnezeu sa incerci s-o faci, caci ea scoate sulite implicite sa distruga orice pas la inaintare. Si totusi, multi au reusit, macar cu un pas. Conteaza.
    Dar pentru ca societatea functioneaza in felul ei, celor care au putut sa faca ceva li se pune in spinare ori o caruta de bine, ori o caruta de rau. Si toate devin supradimensionate, totul devine total/benefic sau total/malefic, in timp ce toti ceilalti stau pe margine si asteapta inconstienti in continuare sa le vina randul. Cand cineva face din nou ceva, i se da peste mana, caci numai Cutare poate face, nu altul! Iarasi supradimensionare. Numai acela a facut si aia ramane bun facut. Altceva nu.. Si asa iubim senzationalul, uriasul, uluitorul.

    Asta e parerea mea, si e doar inceputul. Cei care au devenit Thor, Zalmoxis, Saint-Germain - entitati de intrupare sau comunicare.. multe de spus. Nu vrem sa fim echilibrati, ne place orice, numai moderatia si echilibrul - nu.
    Eu cred ca de aceea se nasc situatii de acest fel.

    Greu de inteles este faptul ca, preocupati de chestiile astea, nu mai vedem ceea ce este in jurul nostru.
    Si, vorba Marianei, "Deschide ochii si priveste ce e in jurul tau, s-ar putea sa-ti placa ce vezi!" (citat din memorie)

    RăspundețiȘtergere
  15. Dan, abia acum mi-am amintit de comentariul tau, sunt un pic iesita din linia obisnuita de concentrare. Mai sus am comentat pornind de la cele scrise de BlueIris.
    Iti spuneam ca eu nu cred ca exista puncte de vedere diametral si separat opuse - ori ALB ori NEGRU. Toate sunt fragmente amestecate, in proportii amestecate. Ori nu le putem noi percepe pe toate - numai cele cu care suntem obisnuiti - ori sunt integrale, dar spre CUNOASTERE. In general am observat ca avem comunicari ciudate sau partial intelese de cei care primesc pentru ca ei refuza tangente cu anumite segmente ale societatii, spunand ca sunt superiori acelor segmente, negand ceea ce nu se armonizeaza inca cu cunoasterea lor. Intrarea pe comunicare sau călătorie astrală de cunoaştere nu inseamna de fapt ca omul este total inaltat, Sfant, Drept, evolutie terminata si mai-stiu-eu-ce. Corpurile ii permit, are putere de concentrare, este pregatit de primire sau vedere - se desfăşoară astfel. Dar are nevoie PERMANENTA de invatatura, nu e absolut nimeni, de loc absolvit de invatatura, de evolutie.
    "Nu ma intereseaza decât că...." este o formula pe care eu personal nu o folosesc. Ma intereseaza tot ce-mi vine, doar ca nu am timp sa ma ocup decat de ceva acum, urmand sa ma ocup de altceva, in continuare, pe rand, in viitor.
    Nu cred, asadar, ca exista evoluat perfect sau impostor dedicat. Bate-ma, omoara-ma, asta e!! respect incredintarea ta, si merg mai departe! Iti spun din experienta mea. Am mai discutat asta. O sa mai discutam.
    Ar mai fi ceva de discutat, dar o lasam pe alta data. Se leaga de linia de invatatura a lui Pitagora, intre ale carei elemente se inscrie si acest fel de a oferi invatatura - asta doar ca sa dau un exemplu. Care se inscrie in linia generala de lucru pe care invataturile "ceresti" le ofera. Este drept ca de la acest fel de invatatura i s-a tras desfiintarea, dar el stia, si si-a asumat-o.
    Asta e viata, societatea, acum. Ce-o mai fi 'om mai vedea...

    RăspundețiȘtergere
  16. Stanjenelule,
    Perdeaua de fum pe care "contele" a reusit s-o aseze si sa o mentina intre el si contemporanii lui persista si acum. Daca nmeni nu a reusit sa-l desconspire atunci, cu atat mai putin putem face noi azi, cand perdeaua este si mai groasa. Si-atunci orice grupare spiritualista considera ca miracolul S-G i se cuvine si si-l revendica intr-un mod propriu, atribuindu-i calitati spirituale demne de SF-urile cele mai ordinare. Pacat. Norocul tuturor, si al lui, dar si al contemporanilor nostri, este ca Interpolul nu functiona pe vremea aceea. :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Cristiana,
    Iti respect la randul meu opinia si insist sa cred ca prostul ca orice credinta, de orice natura ar fi ea, ca sa creasca, sa infloreasca si sa dea roade bune, iar nu otravitoare, trebuie sa aiba radacini sanatoase.
    Am sapat la radacina lui Saint-Germain si am gasit tote apucaturile unui sarlatan. De geniu, recunosc, dar tot sarlatan.

    In atari conditii, cum mai ramane cu flacara violet, cu Shaumbra, cu Adama si cu celelalte credinte? Cata valoare mai pot avea ele, atata vreme cat se sprijina pe imaginatia maladiva sau perversa a celor care au inventat conceptele?

    Iar turma crede. Si plateste initieri in.... NIMIC.

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu nu-ţi pun ţie o întrebare, acum: îţi sugerez doar să ţi-o pui ţie însuţi, dacă vrei - bunînţeles.
    Tu pe cine acuzi acum?

    Recunosc că eşti rezistent, tatăăăă... Eu dacă m-aş revolta în acest hal, aş muri cu zile multe...
    Ce-ar fi dacă m-aş revolta de fiecare confuzie pe care o întâlnesc în cale? Sau atunci când scriu ceva si terapeuţii mă acuză în fel şi chip, doar pentru ca ei lucrează cu... Sfantul Duh si dupa textele americane.. Si sunt multi romani care ar putea face si scrie din cercetare proprie, curata, de foarte buna calitate, dar sunt sistematic descurajati de unii... de alţii... Ce, vrei sa incep sa numesc? Nu are rost.. Si asa mi-am ridicat un mason in cap, care ma ameninta ca, daca... mi-am depasit sarcinile (care... sarcini, nene?!) o sa mor in chinuri groaznice...
    O entitate mi-a spus asa: "Voi o sa muriti in lumina!"
    Si pe ea o cred!! Zau!!
    Cunosc cercetatori care s-au îmbolnăvit de inimă grea din cauza faptului că nu au nici un credit în faţa nefericitelor (ca să nu spun altfel) de cărţi şi articole americane de cea mai slabă calitate... Mai nou teoriile şi.. aplicarile "energiilor tahionice" despre care strig de 2 ani că cei ce le scriu sunt niste oameni fara nici un strop de cultura, habar nu au ce sunt aceia tahioni, desi dictionarul este la indemana oricui. Acum primesc telefoane de incurajare cum ca si dl. E. Strainu a spus ca este o aberatie toata nenorocirea asta!! Piata noastra ar fi invadata pur si simplu de... produse "tahionice" (ce s-a mai oţărât la mine cineva de la libraria Orfeu pt ca am avut tupeul sa neg asa ceva...)
    Eeee.. multe de spus. Am altceva de facut. Imi scriu parerea si astept sa treaca timpul.
    O sa va povestesc pana la urma "povestea" cu Metatron.. Merita.

    Ei, cam asta a fost, Dane!! Succese in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Scuze: am pierdut finalul frazei
    "Piata noastra ar fi invadata pur si simplu de... produse "tahionice"..."
    daca nu ar fi criza asta.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu acuz pe nimeni. Nu cred ca am dat impresia unui rechizitoriu, ci doar am scos la lumina informatii care se bat cap in cap. Si am ras putin de tabuul creat in jurul unui impostor de catre alti impostori. Cei moderni.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cris, îmi cer iertare dacă las impresia că aş nega ceea ce afirmi tu.
    Nu, nici vorbă de asta!
    Realitatea este că prezentarea unor astfel de personalităţi a fost făcută uneori cu scopuri ce nu slujeau cunoaşterii. Fiindcă, în condiţiile unei atare confuzii, cam orice om care studiază problema devine rezervat, dacă nu chiar reticent. Şi aici nu vorbesc de persoanele care au atribute de tipul clarvederii, ci de cele care au pornit pe calea cunoşterii prin studiu.

    Pe de altă parte, citind ceea ce ai scris aici, revin cu părerea pe care am expus-o de mai multe ori: orice initiat care exprimă un aspect relevat ar trebui să se detaşeze de influenţele datorate detractorilor. E foarte trist ca cineva să se îmbolnăvească de inimă rea dacă informatia pe care o detine si dă rezultate, adică se verifică in experienţele si aplicatiile pe care le face nu e cuprinsă in nu stiu ce canoane sau tratate. Cine crede şi doreşte să afle, e bine venit, cine nu... asta e!
    Până la urmă, noi suntem un fel de "canale" pentru aceste informaţii, aşa că e neproductiv să ne supărăm că unii le contestă. Poţi acuza "firul de la telefon" de ceea ce se spune la capătul celălalt? O poti face doar când personalitatea acestuia modifică, distorsionează sau interpretează informatia furnizată, deturnându-i sensul real. Însă, câtă vreme lucrurile se petrec onest, cu bună credinţă din partea celui ce primeste şi exprimă aceste informaţii, restul mie imi pare doar o problemă de orgoliu.
    Acum râd şi-mi vine să zic: bine că măcar nu ne mai ard pe rug pentru asta!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  22. nu am mai trecut de mult pe aici..mi'am zis ca daca la fereastra casei mele virtuale,nu mai e nici o miscare,poate vei fi prin concediu,poate vei scrie pe alte domenii,sau pur si simplu ai o pasa proasta...eiii..interpretari...insa vad ca pe aici prietenii se aduna si dezbat la greu..
    de fapt ce doream sa spun..iata-ma in mare dilema..imi spui sa aleg sa trec ori in tabara masonilor ori in cea a spiritualistilor...nu ma simt apta si nici capabila pentru nici o tabara...eu sunt mai sceptica decat tine si mai S.G.decat articolul:))))..
    si asta pentru ca iata am descoperit pe blogul Cristianei,ca cineva a lasat un comentariu cu semnatura "ryana"..am facut la inceput ochii cat felinarele sa inteleg,cand l-am scris...mai atenta insa am descoperit ca era altcineva,si nu eu[de fapt si stilul nu se compara..nu ca as fi eu superioara respectivei]..si m-am intrebat daca se poate ca google sa accepte o alta inscriere cu acelasi nume de utilizator...eu fiind inscrisa inaintea respectivei pe aici[privind la data]..deci iata-ma revenind la matca....S-G..face feste in varianta feminina?..ori eu sunt afoana in varianta materiala...bun ryana nu-i prenumele meu..nici prenumele meu real nu-i unic,deci intru la categoria "cainilor scurti de coada":)..dar daca ma gandesc,cred ca am fost neinspirata in alegerea nik-ului..si acum ce sa fac..grea dilema..cred ca am sa trec cnp-ul,ca doar ala se pare ca ar fi unic...dar mai stii,ce se poate intimpla,cand pe lumea asta nimic nu-i sigur...ar mai fi o varianta..sa dispar din blogosfera ..e de gandit....

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna dimineata, boieri mari!!
    Lumi scumpa si draga, nu cred ca as fi crezut ce crezi tu ca eu as crede!!!:))))) !!!!
    Dar cand ma mai apar din cand in cand.. cine stie ce-oi fi spus!! Caci e greu sa nu ma apar de loc, de loc! totusi merg pe drumul apărărilor cam cu jumătate de gură, căci nu am scăpat de beleaua de a suporta chiar totul! De la straini mai merge, mai suport, de la prieteni încă le explic cam care ar fi cărările din sinea mea.
    Insa oricum nu suport sa...sa nu fiu contrazisă! Altii nu suportă să fie contrazişi, ştiu asta! eu nu suport sa nu fiu contrazisă, atunci cred că omul e sincer. Dacă însă sare peste bunul simţ, atunci iau masuri!!Intai il las nemâncat (nu-l mai alimentez cu multe explicatii) si pe urma, daca vad ca volumul de bun simt dislocuit de propriul sau corp ajunge sa semene a ceva medieval ii aplic formula pe care o cunoasteti acum: Cu cat te porti mai urat cu mine, cu atat ma voi purta eu mai frumos cu tine!! Pai macar sa stim o treaba!!
    Mai vorbim, acum trebuie sa plec in misiune imposibila pe la magazinele Himalaya, Intersport!!!
    (ce-mi mai plac misiunile astea imposibile!!)

    RăspundețiȘtergere
  24. LA MULTI DIN PARTEA UNUI GRUP DE TELE-DRAGI-SPECTATORI-SI -UTILIZATORI!!

    ...Şi cu sanatate, si cu tot ce vrei sa se implineasca, c-asa-i vorba românească!! Noi mai spunem aşa: în plus, tot ce mai vrea si Dumnezeu pentru tine!
    LA MULTI ANI!!
    (...azi, maine, nu mai stim, dar cum nu prea suntem pe aici, oricand o urare e binevenita!)

    RăspundețiȘtergere
  25. Dan, dragul meu prieten drag,

    LA MULŢI ANI!

    "Dincolo de nume,
    de lauri,
    de tot
    ce-i luciu şi coajă,
    ca solzii de piatră
    din care mă scot
    puterile tale
    la ceasul de vrajă,
    dincolo de zvonul ce piere
    cu noi
    sau puţin mai târziu,
    nălucă de fum străveziu
    pe-o coamă de val
    în cădere -
    eşti numai
    ce nu se mai ştie
    de când
    şi de unde să fie...
    Atâta - din toate - durează :
    un zâmbet
    trecut tuturor,
    un fulg
    în aripa eternului zbor,
    o stea
    sau o ramură trează...",

    ...dar atâta cât încă toate mai sunt,
    cât încă toate se fac şi se desfac,
    îmi eşti şi ne eşti BUCURIE,
    prieten drag...

    LA MULŢI ANI!...

    RăspundețiȘtergere
  26. La multi ani, Dan ! :)
    Imbratisare mare, mare, mare !!!! :)
    Sa ne traiesti si toate ce ti le doresti si iti sunt de folos sa ti se indeplineasca !


    http://www.trilulilu.ro/Majestatea/cbc60918b77417

    RăspundețiȘtergere
  27. Hopa, avem un sărbătorit!
    :)
    La mulţi ani, Danule!
    Să fii sănătos, iubit, fericit şi inspirat în orice întreprinzi!
    Mă bucur că am avut ocazia să te "întâlnesc" şi îţi mulţumesc pentru bunăvoinţa cu care m-ai acceptat în sufrageria ta virtuală.

    Îmbrăţişare cât "casa boborului"!

    RăspundețiȘtergere
  28. Uite, cum vin toti, Danule, rand pe rand ... :)

    RăspundețiȘtergere
  29. vad ca e prilej de sarbatoare pe aici..prin urmare transmit si eu gazdei un calduros"La multi ani!"multa multa sanatate,implinirea gandurilor realizarea tuturor dorintelor!:).....si nu in ultimul rand,cat mai multe articole la fel de minunate ca cele de pana acum. ce ne incanta sufletul noua celor ce batem la poarta cunoasterii....

    RăspundețiȘtergere
  30. Frumoaselor, dragelor, inteleptelor,

    Multumesc din suflet tuturor si fiecareia in parte pentru urari. Nu am fost nepasator, ci doar plecat intr-o scurta vacanta, dar voi intra din nou, putin mai rar ce-i drept, caci oareshce daraveri care nu suporta amanare ma cer.
    Va imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  31. Haide "La multi ani!" si din partea mea si mii de scuze pentru absenta indelungata.Am fost pe mare pana pe 15 august si in plus,din motive personale nu am mai vizitat aceste meleaguri.Viata nu e chiar roz all the way,nu?O sa incerc sa fiu mai prezent;)

    RăspundețiȘtergere
  32. Uau! Bine ai revenit Jolly! :)
    Aventura pe mare se pare ca pentru o vreme s-a incheiat (sau nu?). Urmeaza cea de pe net!
    Multumesc frumos pentru urare! :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Si, totusi, contele de Saint-Germain… Imi cer iertare lui Dan ca revin asupra subiectului de mult inchis. Si eu ma precipit sa desfid impostura atunci cand dau de ea sau da ea peste mine. In cazul lui Saint-Germain este posibil ca judecata lui Dan sa fi fost un pic prea aspra. In fond, omul a fost un personaj istoric cu niste calitati reale. De pilda, abilitatile lui de vorbitor de limbi straine sunt certe si sunt autentificate ca atare de martori. Sigur, nu stim cat de mult aveam de-a face cu o cunoastere serioasa a limbilor care i-au fost atribuite, si cat cu impresia lasata asupra unor necunoscatori. (De pilda, lui Dinescu, poet cu instinct si cu talent din nascare, dar fara studii superioare, Geoana {„ca si politician”, care „are decat” o cultura firava, de ureche} i se pare un erudit.

    Contelui nostru i s-au retinut in bagajul de talente si pe acelea muzicale, de compozitor si violonist. A fost totusi un reprezentant al speciei al carei declin incepuse deja, cea a oamenilor enciclopedici. Era un istoric foarte bine informat si un priceput chimist. Faptul ca visa, la fel ca multi altii inaintea lui, sa transforme metalele comune in aur, sau ca incerca sa repare diamantele, nu trebuie neaparat dispretuit ca sarlatanie. Mai tarziu s-a dovedit ca nu se poate face din rahat bici.

    Ma gandesc ca un tip ca el se invartea totusi in cercuri care practicau toate pacatele capitale si de provincie, dar erau formate, in ultima instanta, din oameni educati. Regii Frantei tronau, pe langa teritorii si averi, asupra unor patromonii culturale uriase, de care ne bucuram si astazi. Prin urmare, exista la contele de Saint-Germain un nucleu dur de insusiri autentice, pornind de la care s-au alcatuit mituri. Ganditi-va ca Ludovic al XV-lea l-a trimis in misiuni de diplomatie secreta, ca protagonist al unor proiecte de politica externa derulate printr-un serviciu special initiat de regele insusi. Era un fel de SIE al zilelor noastre, toutes proportions gardées. Daca ati avea pe unul care vorbeste o duzina de limbi straine, nu l-ati trimite in serviciul european de actiune externa, sub acoperire sau nu? Ca diplomatia secreta a lui Ludovic al XV-lea nu a reusit prea bine, asta este o alta poveste.

    Ce vreau sa spun este ca – asa cum mi se pare mie ca stau lucrurile – elementele de impostura ale personalitatii sau reputatiei contelui Saint-Germain ar putea sa nu fie vina lui, ci sa tina de legende alimentate de societatea vremii sale sau de alti impostori. Ne este usor acum sa strivim sub dispretul nostru naivitatile medievale sau de la inceputul istoriei moderne. Avem mai multe mijloace la dispozitie, desi suntem mai fragili ca oricand in fata manipularilor. Jean Delumeau, in „Frica in Occident” inventariaza teribilele mecanisme de creare si multiplicare a fricii, multe dintre ele ca rezultat al politicilor Bisericii, cand nu era vorba de simpla ignoranta. Dar ceea este ridicol acum, stralucea drept revelatie atunci.

    Mai corect ar fi sa fim aspri cu impostura contemporana. Sunt nocivi mai ales cei ce-si sprijina impostura pe incultura colectiva sau pe personalitati ale imaginarului istoric. (Nostradamus era poate o lumina a veacului sau. Cei care il vand astazi la taraba sunt doar comercianti ai obscurantismului.) Dar, atentie, noi suntem parte a lumii care tolereaza impostura si manipulare! Fara noi, masa de manevra, carnea de tun, aceasta lume nu ar putea exista. Spectacolele cabotinilor nu exista in absenta spectatorilor.

    In apararea contelui, il aduc martor pe Emil Cioran: „ ....plenitudinea in viata nu exista decat in amagiri, fiindca in fond totul este amagire. Omul iubeste amagirile desi prin gandire n-a facut decat un efort van de a se descatusa de ele. El stie ca de-ar trebui sa aleaga odata, definitiv, intre amagiri si esente, ar alege intaile, cu regretul ultimelor”.

    Cu alte cuvinte, amagirea si impostura alcatuiesc o realitate speciala, ai carei complici suntem, iar personaje precum contele de Saint-Germain vor fi incurajate sa poarte torța iluziilor, intotdeauna mai agreabile decat certitudinile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faustinus,
      Nu ţi-am răspuns la momentul potrivit minunatului tău comentariu şi uite că bine am făcut...! Într-un fel evident, şi o să vezi în care. Opinia ta mi se pare foarte echilibrată, şi desigur că nici eu nu i-am contestat abilităţile şi talentele distinsului escroconte. Am şi spus că există toate şansele să fi fost genial... şi după modul lui bizar de a acţiona în social, probabil că chiar a fost. Chiar şi faptul că a lăsat fabrica de zvonuri din timpul vieţii sale să funcţioneze liber şi nu a infirmat niciunul, mă determină să cred că era un spion, nu dublu, ci multiplu.

      Ștergere
    2. Ahaaa, Dane, carevasazica ai asteptat momentul potrivit ca sa faci aluzii la MRU! Mare pisicher!

      Ștergere

parerea mea