UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

vineri, 24 aprilie 2009

TRAIASCA REGELE, BAI DEMOCRATILOR!

Stiti de ce mananca albinele miere, nu? Daca ati uitat va reamintesc eu: pentru ca au Regina. Caci daca ar avea Presedinte….. ! Anii de glorie ai regalitatii au apus odata cu cele mai frumoase pagini de istorie ale neamului romanesc ( mama ce fraze va trag ). S-a dus Razboiul de Independenta, s-a dus Unirea , s-a dus si Romania Mare, s-a dus si democratia interbelica - cu voia dumneavoastra il scoatem pe Carol al II-lea din discutie, ghinionul lui ca a fost al doilea - si ne-am ales de atunci si pana in zilele noastre cu o democratie mioritico-bolsevica, cu niste caricaturi de presedinti despre care cartile de istorie de peste 20 de ani nu vor mai pomeni nimic sau cel mult doua-trei cuvinte, alesi de bunaseama dupa chipul si asemanarea vulgului votant, parte vesnic coruptibila a poporului roman, usor de cumparat pe mici, bere si bici. Popor roman din care cu onor facem si noi parte, asa cum m-a readus de curand la realitate, bunul meu prieten Dan Iancu. Ce-am fost si ce-am ajuns...!!! Am FOST dar nu mai suntem! Macar pentru putinele momente de maretie ale neamului ar trebui astazi sa ne mai indreptam coloana nevertebrala. Uitati-va va rog la fotografiile din perioada interbelica: domni cu fetze de domni, ciocani cu fetze de ciocani si tarani cu fetze de tarani. Si-acum uitati-va inca o data va rog la fetzele de la televizor si veti constata ca... lipsesc domnii. Cateva fetze mai acatarii mai vezi din cand in cand dar in spatele lor se afla... Cine? Ati ghicit? Niste ciocani! Nu, nu sunt regalist dar parca uitandu-ma retrospectiv la toti presedintii Romaniei, cu bomboana Base asezata frumos pe coliva neamului si la potentialii prezidentiabili d'alde Duda-Neica-Nimeni, fara sa omit vesnica mascarada cu mascati din democratia neaosa tv, parca-mi vine sa urlu cat ma tin bojocii catre Moscova si Washington:

TRAIASCA REGELE, BAAAI .... DEMOCRATILOR!
Si apoi sa scuip fiere.

8 comentarii:

  1. daca ma iei cu "fete de domni" ma ia borala instant. si de ce ma rog boier dumneavoastra sa-l scoatem pe caraiman din pesaj? pai sa-l lasam ca sa ii povestim lui misu, socrul arivistului, ca romania e de cacat nu de 60 de ani ci de vreo 70 de cind muri nando, al condus de maria. vorbim de democratia interbelica? poate aia interbelita. romania nu a fost vreodata tara democratica. aprofundeaza matale istoria patriei dupa caragiale, iar nu dupa ai ca vadim de-l facura icoana pe un agramat politic ca eminescu. tu vrei in citeva decenii sa avem presedinte cind suntem niste puturosi si democratizam dupa ureche? la noi de-abia acum unisi pun intrebari cum e cu t(a)reaba asta noua si suntem departe de a intelege corect lucrurile. vorbesti de vuulgul votant cind ai stat acasa? pai sa te fi dus sa il iei de urechi pe deputat, sa faci alfabetizare cu "vulgul", dupa aia sa vorbesti. in plus l-ai mai gasit si pe farseurul asta de duda pe post de print de singe la tava. ce ma-sa-n cur a invatat asta la el la iasi? ha? sa faca pe distinsul? am cunoscut printi de singe care-njurau birjareste si le statea bine ca aveau stil, pe cind dulcegaiul asta are staif luat de la consignatia. haida de...

    RăspundețiȘtergere
  2. ii facui balada lu' printzu' ca ma enervasi :)

    http://uhitto.wordpress.com/2009/04/24/radu-bunny-balada-metafizica/

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, da ...mi-a venit ideea asta cu Caragiale dar am abandonat-o pentru ca nu se pupa cu ideea ca romanii interbelici erau usor deosebiti de noi romanii de-acum. Tema este tentanta si merita abordata.

    RăspundețiȘtergere
  4. e tentanta si falsa. de ce ar fi fost deosebiti? nu prea vad. dupa citirea diverselor memorii ale epocii avind parul maciuca, mi-a trecut cheful sa cred ca fu ceva de capul nostru. daca inainte de razbel si pina usor dupa unire bratianu facu oarece lucruri importante dupa anii 30 incepu sa se aleaga praful. n-am fost vreodata cine stie ce neam de eroi si geniali poeti. fura citiva, in rest analfabetism grosier.

    RăspundețiȘtergere
  5. pai uhi ne-a cam inchis gurile, nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. io? nici gind. v-am lasat cu ele cascate :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Da,Dane ai dreptate. Doare dar este perfect adevarat. Si eu tot asa gandesc... Am fost si am ramas genul ,,scrieti baieti,scrieti..."
    Pana si in istorie... ,,ca sa avem o literatura".
    Ma citez: De-aceea nu avem decat cateva cazuri izolate de figuri remarcabile de mari romani, in cartile de istorie.

    RăspundețiȘtergere
  8. inclusiv in alea prefacute...

    RăspundețiȘtergere

parerea mea