UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

miercuri, 26 august 2009

MITU LU' SISIF - POVESTE FARA SFARSIT



Dragi prieteni si vizitatori curiosi,

Sunteti invitati cu totii sa participati la nasterea unei povesti. Povestea la care va invit sa participati este initiativa comuna a mea si a Ioanei Dumitrascu .

Nu suntem la prima abatere de acest fel, pentru ca exista un antecedent, o telenovela despre Prudencia si Coraje, pe http://ioanadumitrascu.wordpress.com/, care, cu contributia prietenilor nostri bloggeri s-a transformat in thriller, apoi in pamflet politic si care are oricand sansa sa fie continuata. Va invitam sa fiti coautori prin comentariile voastre si sa aflam cum povestea lui Mitu lu' Sisif se povesteste pe sine. Prin voi. Aventura placuta!

Povestea a fost conform traditiei inceputa de Ioana, continuata de mine si preluata de Cristina Airinei (multumesc Cristina) . Continuati de unde s-a oprit ea. Nu exista reguli, nu exista oprelisti si nici intelegeri prealabile intre autori. Fiecare contribuie cu harul, priceperea si interesul propriu pentru eroii inca nenascuti ai acestei povesti. Pe masura inmultirii comentariilor, vor aparea si episoadele postate. Intrati si scrieti de cate ori va face placere! Curaj si... mult succes

Sisif si Mitu. Cugetari

EPISODUL I


Sisif statea pe ganduri intr-o bodega de la coltul strazii cu castani. Gandurile lui aveau in ziua aceea forma unui scaun cam subred, cu spatarul crapat si manerul din dreapta lipsa. Statea si cugeta la rostul vietii, si pe masura ce paharul din fata lui se golea se imputina si rostul. “Probabil sunt direct proportionale” si-ar fi zis Sisif daca ar fi stiut ce inseamna asta. El insa nu stia, si oricum nu l-ar fi ajutat cine stie ce in cazul de fata.
Sisif era trist. Sisif se simtea neimplinit. Sisif isi dorea un copil....
Et voila, mon cher monsieur Dan!

A vous!

Dan Ioanitescu
Ca si-l dorea el n-ar fi fost nimic, dar maica-sa ajunsese sa-l exaspereze:
-Da insoara-te si tu odata mai baiete! Uite ai facut 40 de ani si rad toate vecinele de mine ca ce baiat bun esti, dar poate ca ai vreo problema!
Sisif nu credea ca ar avea vreuna. Mitza il iubea, Maria isi dadea ochii peste cap de cate ori se ducea dupa tzigari la chiosc… pe Vetuta o lasase ca prea ii controla toate miscarile… Dar parca nici una nu era “aia”, speciala, mama copilului pe care si-l dorea....

Cristina Airinei
Aia speciala il lasase acu ceva vreme, se cam saturase de toate toanele lui:” Maturizeaza-te odata baiete, ca eu n’am timp sa te astept”. Si nici nu l-a asteptat.
A plecat exact a doua zi , primise invitatie de la sora’sa, sa munceasca in Canada. De atunci, tot iesea la bodega, si astepta, in timp ce gandurile in mintea lui zburau…zburau departe....

Blogger cornelia spunea...
Gandurile bietului Sisif zburau departe... si nu prea... Ca era prea trist... Nu, chiar nu credea ca ar avea totusi vreo problema!... Ca altfel Mitza nu l-ar mai fi iubit asa de patimas iar Maria nu si-ar mai fi dat ochii peste cap chiar in halul ala de semnificativ... Iar aia "speciala", duca-se!... He, he!... Are balta peste... Nuuuu, era cat se poate de limpede, el nu avea chiar nici o problema!...

Si totusi trebuia sa faca ceva!... Dar ce?... Stia ca trebe sa faca neaparat ceva... da' a uitat ce!... Maamaaa, da' ce-ti spala creieru' poshirca asta de vodca!... A, da! Un copil parca voia sa faca... Da' de ce voia el sa faca una ca asta?!?... Ete-asa! Ca era trist...si simtea o neimplinire...
27 august 2009 00:06
ŞtergereIoana_du spunea...
......ca lui ii spusesera parintii ca daca ai implinit doua's'cinci de ani si n-ai copii esti neterminat!
"La naiba cu tergiversarile astea!" (lui Sisif ii placea tare mult cuvantul. Il auzise intr-o emisiune de stiri si il notase cu sfintenie in caietul de cuvinte noi, lungi si necunoscute. Il incerca un fior placut rostindu-l : TER-GI-VER-SARI). "Ma duc de-aici direct la Mitza si ii zic ca gata, e momentul sa intram si noi in randul lumii. Sau sa ma duc la Maria? No ..... ma duc la amandoua! Ca nici cu doi copii nu mi-ar fi rau deloc!" con-clu-zio-na Sisif. Tranti pe masa paharul de vodka, asa cum vazuse el intr-un film la teveu. Apoi observa ca mai are ceva lichid in el asa ca il apuca, il goli temeinic si il mai tranti o data. "Viata ma cheama, tovarasi!" declama el catre cele cateva minti aburite de alcool de la celelalte mese, si iesi cam pe doua carari.
27 august 2009 07:52
Ştergere


Blogger Cristina Airinei spunea...

pe drumul catre Mitza, sau Maria ( inca nu se decise, totusi 2 copii ar fi cam mult) simti o stare ciudata in corpul lui, o amorteala puternica ce nu mai trecea. Simti pamantul noroios pe fata, iar ochii ii erau asa grei ca nu-i mai putea deschide. "Asta e" si-a spus in sine, "ma duc cand ma trezesc". Si s-a trezit departe, in afara orasului, pe un teren viran.
27 august 2009 10:04
Ştergere


Blogger Dan Ioanitescu spunea...

-Ce faci ba acolo? Auzi Sisif deasupra capului sau. Era o voce de femeie, usor dogita.
-Ma gandesc! raspunse el darz, cu fata la pamant!
-Da nu poti sa te gandesti acasa la tine? Scoala-te din drum ca trec astia cu mortu', la cimitir. Si-or sa treaca peste tine. Da-te mai pe langa gard!
Sisif deschise cu bagare de seama un ochi... suficient ca sa vada trei picioare de caine langa capul sau. "Caiine cu trei picioare!? Aaaaah mamaaaa...! " Il zari si pe-al patrulea din spate care tocmai statea ridicat deasupra capului sau.
-Sa nu...!!! Marsh! Javra dracului!!! Te omor!
Se ridica intr-un cot... si vazu... o vazu... Mmmmmmm....!
-Da tu cine esti?
-Portareasa cimitirului. Hai da o mana-ncoa'!
27 august 2009 10:43
Ştergerecornelia spunea...
"Hotarata muiere, gandi Sisif... Altele o incep cu fandosesile... Ca, vezi Doamne, s-o iei cu binisorul... la prima intalnire cica sa te multumesti cu un deget, mai apoi cu inca unul, si abia hat-hat, mai la urma, ii iei omului toata mana... Da' astaaa, daaaa, hotarata muiere!... Te pomenesti ca am dat fix peste aia super-speciala!!! Vezi ca-i buna si bautura la ceva?!"...
27 august 2009 13:17
ŞtergereIoana_du spunea...
"Tulai, Doamne, dar ce-ti trece prin minte omule???" racni aspiranta la specialitate.
Sisif realiza ca gandise cu voce tare, si incerca sa o dreaga: "Stimata doamna" (ce sa mai incolo si incoace, Sisif era foarte politicos. Mai ales la bautura) "imi cer iertare. Insa prezenta dumitale m-a facut sa realizez ce inseamna frumusetea. Frumusetea bruta stimata doamna, nealterata de facaturi artificiale!"
"Tu sa nu ma faci pe mine bruta, ca ti-oi trazni una dupa ceafa, betivule!!" ii raspunse ea cu duiosie.
27 august 2009 13:28
Ştergere


Blogger Cristina Airinei spunea...

Intr-adevar, o femeie dintr-o bucata, si nici urata nu-i, daca nu luam in calcul parul nespalat de-o saptamana, cu radacinile negre de 15 cm.
- Betiv nu sunt doamna, cel putin nu cand dorm, dar trebuia sa scap si eu cumva de toti demonii care-mi umbresc gandirea, macar cat 1 sticla la cateva ore. Dar ai idee cumva unde sunt si poate cum am ajuns aici?
27 august 2009 13:34
Ştergere


Blogger Anna spunea...

- Domna-i mama-ta! Poate nu esti betiv, in fond, viata e grea si fiecare stoarce ce poate de la ea... unii licoarea, altii borhotul... noi sa fim sanatosi.
"Uite un specimen interesant" gandi Meropica care era cu toti ochii (5 perechi in total) atenti la fiecare briza de cand Baba Dochia ii spusese ca isi va intalni sorocul in termen de... 2 puncte. E drept ca descrierea nu prea se potrivea decat daca fortai nota dincolo de extrem, dar ce mai conta? Tentatia era la picioarele ei, trebuia doar sa o culeaga.
"Dar ce va spune tatuca?"
- Cum adica? Cine ii taica-tu'? intreba Sisif adus in simtiri de clinchetele de talanga din vocea fapturii "oachese".
Meropica isi dadu seama ca vorbele ii scapara printre dintii rari, dar era prea tarziu.
Isi lua inima in dinti, o prinse cu putere sa nu o inghita si zise:
- Tatal meu este Ghiorghita Atlas si este primarul, bre... primarul!... are pe umeri toata cloaca asta de neispraviti.
Auzi la el... cum o ajuns aici... ai fost rapit de alieni din aia mici, verzi si urati, voiau sa cerceteze cutiile craniene goale, ete!
Acuma ca stii, teleporteaza-ti fizicul si raspunde tu la niscaiva intrebari daca tot imi tii calea spre izbavire!
27 august 2009 14:08
Ştergere
Anonim Ioana_du spunea...
Intrebari ....
Lui Sisif i se facu pielea ca de gaina pe el. Niciodata nu-i placusera intrebarile. Sau ma rog, nu-i placusera alea la care trebuia sa raspunda si la care ar fi putut raspunde gresit. Dar pentru ca EA parea a fi ALEASA ii spuse sfarsit, "ascult".
27 august 2009 14:14

Dreptul de proprietate intelectuala asupra acestei noi forme de literatura virtuala apartine autorilor ei, Dan Ioanitescu si Ioana Dumitrascu si sunt protejate de Legea dreptului de autor. Este permisa publicarea unor forme similare pe alte site-uri sau preluare de texte numai cu precizarea sursei insotita de un link. Va multumim!

27 de comentarii:

  1. Cine incepe? :)

    Cristina Airinei zicea:

    Aia speciala il lasase acu ceva vreme, se cam saturase de toate toanele lui:” Maturizeaza-te odata baiete, ca eu n’am timp sa te astept”. Si nici nu l-a asteptat.
    A plecat exact a doua zi , primise invitatie de la sora’sa, sa munceasca in Canada. De atunci, tot iesea la bodega, si astepta , in timp ce gandurile in mintea lui zburau…zburau departe....

    Succes mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gandurile bietului Sisif zburau departe...si nu prea...Ca era prea trist...Nu, chiar nu credea ca ar avea totusi vreo problema!...Ca altfel Mitza nu l-ar mai fi iubit asa de patimas iar Maria nu si-ar mai fi dat ochii peste cap chiar in halul ala de semnificativ...Iar aia "speciala", duca-se!...He, he!...Are balta peste...Nuuuu, era cat se poate de limpede, el nu avea chiar nici o problema!...

    Si totusi trebuia sa faca ceva!...Dar ce?...Stia ca trebe sa faca neaparat ceva...da' a uitat ce!...Maamaaa, da' ce-ti spala creieru' poshirca asta de vodca!...A,da! Un copil parca voia sa faca...Da' de ce voia el sa faca una ca asta?!?...Ete-asa! Ca era trist...si simtea o neimplinire...

    RăspundețiȘtergere
  3. ......ca lui ii spusesera parintii ca daca ai implinit doua's'cinci de ani si n-ai copii esti neterminat!
    "La naiba cu tergiversarile astea!" (lui Sisif ii placea tare mult cuvantul. Il auzise intr-o emisiune de stiri si il notase cu sfintenie in caietul de cuvinte noi, lungi si necunoscute. Il incerca un fior placut rostindu-l : TER-GI-VER-SARI). "Ma duc de-aici direct la Mitza si ii zic ca gata, e momentul sa intram si noi in randul lumii. Sau sa ma duc la Maria? No ..... ma duc la amandoua! Ca nici cu doi copii nu mi-ar fi rau deloc!" con-clu-zio-na Sisif.
    Tranti pe masa paharul de vodka, asa cum vazuse el intr-un film la teveu. Apoi observa ca mai are ceva lichid in el asa ca il apuca, il goli temeinic si il mai tranti o data.
    "Viata ma cheama, tovarasi!" declama el catre cele cateva minti aburite de alcool de la celelalte mese, si iesi cam pe doua carari.

    RăspundețiȘtergere
  4. pe drumul catre Mitza, sau Maria( inca nu se decise, totusi 2 copii ar fi cam mult) simti o stare ciudata in corpul lui, o amorteala puternica ce nu mai trecea. Simti pamantul noroios pe fata, iar ochii ii erau asa grei ca nu-i mai putea deschide. "Asta e" si-a spus in sine, "ma duc cand ma trezesc". Si s-a trezit departe, in afara orasului, pe un teren viran.

    RăspundețiȘtergere
  5. -Ce faci ba acolo? Auzi Sisif deasupra capului sau. Era o voce de femeie, usor dogita.
    -Ma gandesc! raspunse el darz, cu fata la pamant!
    -Da nu poti sa te gandesti acasa la tine? Scoala-te din drum ca trec astia cu mortu, la cimitir. Si-or sa treaca peste tine. Da-te mai pe langa gard!
    Sisif deschise cu bagare de seama un ochi... suficient ca sa vada trei picioare de caine deasupra capului sau."caiine cu trei picioare!? Aaaaah mamaaaa...!" Il zari si pe-al patrulea din spate care tocmai statea ridicat deasupra capului sau.
    -Sa nu...!!! Marsh! Javra dracului!!! Te omor!
    Se ridica intr-un cot... si vazu... o vazu... Mmmmmmm....!
    -Da tu cine esti?
    -Portareasa cimitirului. Hai da o mana-ncoa'!

    RăspundețiȘtergere
  6. "Hotarata muiere, gandi Sisif...Altele o incep cu fandosesile...Ca, vezi Doamne, s-o iei cu binisorul... la prima intalnire cica sa te multumesti cu un deget, mai apoi cu inca unul, si abia hat-hat, mai la urma, ii iei omului toata mana...Da' astaaa, daaaa, hotarata muiere!...Te pomenesti ca am dat fix peste aia super-speciala!!! Vezi ca-i buna si bautura la ceva?!"...

    RăspundețiȘtergere
  7. "Tulai, Doamne, dar ce-ti trece prin minte omule???" racni aspiranta la specialitate.
    Sisif realiza ca gandise cu voce tare, si incerca sa o dreaga: "Stimata doamna" (ce sa mai incolo si incoace, Sisif era foarte politicos. Mai ales la bautura) "imi cer iertare. Insa prezenta dumitale m-a facut sa realizez ce inseamna frumusetea. Frumusetea bruta stimata doamna, nealterata de facaturi artificiale!"
    "Tu sa nu ma faci pe mine bruta, ca ti-oi trazni una dupa ceafa, betivule!!" ii raspunse ea cu duiosie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Intr-adevar, o femeie dintr-o bucata, si nici urata nu-i, daca nu luam in calcul parul nespalat de-o saptamana, cu radacinile negre de 15 cm.
    - Betiv nu sunt doamna, cel putin nu cand dorm, dar trebuia sa scapa si eu cumva de toti demonii care-mi umbresc gandirea, macar cat 1 sticla la cateva ore. Dar ai idee cumva unde sunt si poate cum am ajuns aici?

    RăspundețiȘtergere
  9. - Domna-i mama-ta! Poate nu esti betiv, in fond, viata e grea si fiecare stoarce ce poate de la ea... unii licoarea, altii borhotul...noi sa fim sanatosi.
    "Uite un specimen interesant" gandi Meropica care era cu toti ochii (5 perechi in total) atenti la fiecare briza de cand Baba Dochia ii spusese ca isi va intalni sorocul in termen de...2 puncte. E drept ca descrierea nu prea se potrivea decat daca fortai nota dincolo de extrem, dar ce mai conta? Tentatia era la picioarele ei, trebuia doar sa o culeaga.
    "Dar ce va spune tatuca?"
    - Cum adica? Cine ii taica-tu'?intreba Sisif adus in simtiri de clinchetele de talanga din vocea fapturii "oachese".
    Meropica isi dadu seama ca vorbele ii scapara printre dintii rari, dar era prea tarziu.
    Isi lua inima in dinti, o prinse cu putere sa nu o inghita si zise:
    - Tatal meu este Ghiorghita Atlas si este primarul, bre...primarul!...are pe umeri toata cloaca asta de neispraviti.
    Auzi la el...cum o ajuns aici...ai fost rapit de alieni din aia mici, verzi si urati, voiau sa cerceteze cutiile craniene goale, ete!
    Acuma ca stii, teleporteaza-ti fizicul si raspunde tu la niscaiva intrebari daca tot imi tii calea spre izbavire!

    RăspundețiȘtergere
  10. Intrebari ....
    Lui Sisif i se facu pielea ca de gaina pe el. Niciodata nu-i placusera intrebarile. Sau ma rog, nu-i placusera alea la care trebuia sa raspunda si la care ar fi putut raspunde gresit. dar pentru ca EA parea a fi ALEASA ii spuse sfarsit "ascult".

    RăspundețiȘtergere
  11. -Cum te cheama? intrebara amandoi deodata.
    -Meropica!
    -Sisif! venira simultan raspunsurile.
    -Razi de mine? sarira cu intrebara amandoi....

    -Hi, hi, he, he, Ho, ho, ho!Auzi.. Sisif, hi,hi,hi...
    -Te-au poreclit, Meropicooo.. ho,ho! Hu,hu...
    -Ba pe tine! He, he, he...

    RăspundețiȘtergere
  12. -Puti. Nu vrei sa faci o baie? ii zise Meropica, nu ca ea ar fi mirosit ca o floare...

    RăspundețiȘtergere
  13. - As face o baie, numai ca mi-am uitat costumul de baie acasa ( de unde isi spuse in gand, nici lenjerie nu avea)
    - Nu-i nimic, nici eu nu am costum.

    Hopa, isi spuse in gand Sisif, se anunta o zi interesanta.

    -Pai si unde vrei sa facem baie, ca in jur sunt numai morminte?
    -Lasa, stiu eu un loc numai bun...

    RăspundețiȘtergere
  14. doresc sa participla "Povestea fara sfirsit" dar nu ma lasa ceva,

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce nu te lasa heramariana? (bine ai venit!)
    Ai toata libertatea! Poti face ce doresti cu actiunea si cu personajele. :))))

    RăspundețiȘtergere
  16. Si maine e o zi si Sisif se va tezi si fara voia celor din jur o va implini. Cu siguranta maine.

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Pe cand se indemnau ei care mai de care sa-si arate goliciunile -chipurile cu pretextul ca vor sa faca baie, cortegiul funerar se apropie de intrarea in cimitir si preotii facura popasul cuvenit.Popa Zarzarica ingaima versetele stiute dinainte si pe dinafara carora nici intelesul nu-l mai prindea si-si rotea ochii vulturesti spre multime sa vada ce enoriase mai acatarii au mai aparut in oras si pe care nu le stia.Dadu cu ochii de Meropica si-si scapa un strop de saliva in barba preacuvioasa.Buna bucatica, cam cotrofoasa, trebuia sa te tii de nas cand i-o puneai, dar mergea.De un timp era cam cu nasul pe sus si nu se ma lasa la'spovedit' asa usor, trebuia s-o bruscheze.Descoperi ca tare ii placea matracucii sa fie palmuita asa ca intalnirile lor, e drept tot mai rare, erau adevarate lupte de se cutremura catapeteasma in biserica.Cu cine mama naibii sta de vorba? Aaaa, e neispravitul de Sisif.Te pomenesti ca nespalata vrea sa se marite, se alarma Zarzarica. Tocmai cu neica nimeni asta? Lodovica, nebuna orasului, mama lui Sisif - Dumnezeu s-o ierte, isi facu cruce popa, si toata suflarea dela inmormantare isi facu cruce mirata dupa el , desi cortegiul se pornise, rugaciunea se terminase - era sasaita si gangava, putina lume stia ce zice. Moasa care care a ajutat-o sa nasca pe Lodovica - Dumnezeu s-o ierte- popa isi facu iar cruce si lumea era o parte mirata ca-si face cruce cand nu trebuie si o parte il admira ce evlavios este, tine-l doamne-moasa i-a povestit ce nume a inteles ea ca trebuie sa poarte copilul Lodovicii.Si pentru ca geamgiul care se presupunea ca e tatal baiatului plecase de mult din oras,popa a facut un pustiu de bine si s-a dus el la primarie sa-l inregistreze pe copil.Si cum de stia Lodovica numele asta, s-a mirat Zarzarica. Parinte eu asa am inteles, ca altceva n-am priceput in ruptul capului.Era biata batuta, vinata si tot zicea aaaa m fffff o bbbb atuta sisif sisif sisif sisif ututa.si pe urma si-a dat duhu, si eu ce sa cred ca numele asta sisif l-am mai auzit la televizor si atat am avut de spus.
    Popa ce sa faca, l-a botezat Sisif, l-a inregistrat la primarie cu tata necunoscut si l-a dat la mama Ludovicii sa-l creasca,Dumnezeu s-o ierte pe Valeria ca... dadu sa-si faca iar cruce intr-un moment nepotrivit dar se opri ca oamenii se uitau deja chioris la el.

    RăspundețiȘtergere
  19. :))))))))))))))))))))))))))))))
    Ioi, tulai Doamne! :)))))

    Hai ca e de bine!
    Asta, ce-am exclamat acum nu face parte din poveste.

    RăspundețiȘtergere
  20. Pe cand se indemnau ei care mai de care sa-si arate goliciunile -chipurile cu pretextul ca vor sa faca baie, cortegiul funerar se apropie de intrarea in cimitir si preotii facura popasul cuvenit.Popa Zarzarica ingaima versetele stiute dinainte si pe dinafara carora nici intelesul nu-l mai prindea si-si rotea ochii vulturesti spre multime sa vada ce enoriase mai acatarii au mai aparut in oras si pe care nu le stia.Dadu cu ochii de Meropica si-si scapa un strop de saliva in barba preacuvioasa.Buna bucatica, cam cotrofoasa, trebuia sa te tii de nas cand i-o puneai, dar mergea.De un timp era cam cu nasul pe sus si nu se ma lasa la'spovedit' asa usor, trebuia s-o bruscheze.Descoperi ca tare ii placea matracucii sa fie palmuita asa ca intalnirile lor, e drept tot mai rare, erau adevarate lupte de se cutremura catapeteasma in biserica.Cu cine mama naibii sta de vorba? Aaaa, e neispravitul de Sisif.Te pomenesti ca nespalata vrea sa se marite, se alarma Zarzarica. Tocmai cu neica nimeni asta? Lodovica, nebuna orasului, mama lui Sisif - Dumnezeu s-o ierte, isi facu cruce popa, si toata suflarea dela inmormantare isi facu cruce mirata dupa el , desi cortegiul se pornise, rugaciunea se terminase - era sasaita si gangava, putina lume stia ce zice. Moasa care care a ajutat-o sa nasca pe Lodovica - Dumnezeu s-o ierte- popa isi facu iar cruce si lumea era o parte mirata ca-si face cruce cand nu trebuie si o parte il admira ce evlavios este, tine-l doamne-moasa i-a povestit ce nume a inteles ea ca trebuie sa poarte copilul Lodovicii.Si pentru ca geamgiul care se presupunea ca e tatal baiatului plecase de mult din oras,popa a facut un pustiu de bine si s-a dus el la primarie sa-l inregistreze pe copil.Si cum de stia Lodovica numele asta, s-a mirat Zarzarica. Parinte eu asa am inteles, ca altceva n-am priceput in ruptul capului.Era biata batuta, vinata si tot zicea aaaa m fffff o bbbb atuta sisif sisif sisif sisif ututa.si pe urma si-a dat duhu, si eu ce sa cred ca numele asta sisif l-am mai auzit la televizor si atat am avut de spus.
    Popa ce sa faca, l-a botezat Sisif, l-a inregistrat la primarie cu tata necunoscut si l-a dat la mama Ludovicii sa-l creasca,Dumnezeu s-o ierte pe Valeria ca... dadu sa-si faca iar cruce intr-un moment nepotrivit dar se opri ca oamenii se uitau deja chioris la el.

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  22. :))))))))))))))))))))))))))))))
    Ioi, tulai Doamne! :)))))

    Hai ca e de bine!
    Asta, ce-am exclamat acum nu face parte din poveste.

    RăspundețiȘtergere
  23. nu stiu ce s-a intamplat ca am postat de mai multe ori Stergi tu Dane

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  25. (Nici asta nu face parte din poveste... dar mi se opreste respiratia de râs... am profitat de pauza asta mica... împieliţaţilor! m-ati terminat!!! :) !!!)

    RăspundețiȘtergere
  26. Dan ,iarta-ma te rog daca intarziu, dar imi fac ideei,si cred ca o sa sa ia o curbura povestea,iarta-mi inhtarzierea dar o sa intru si eu, e prea fain!!!

    RăspundețiȘtergere

parerea mea