UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

joi, 27 august 2009

MITU LU' SISIF - POVESTE FARA SFARSIT

Dragi prieteni si vizitatori curiosi,

Sunteti invitati cu totii sa participati la nasterea unei povesti. Va invitam sa fiti coautori prin comentariile voastre si sa aflam cum povestea lui Mitu lu' Sisif se povesteste pe sine. Prin voi. Pentru cei care nu au "rasfoit" postarile anterioare, ideea s-a nascut de la un banc filosofic, care zice:

"a fost odata un om Sisif, care avea un copil pe care il chema Mitu".

Aventura placuta!

Povestea a fost conform traditiei inceputa de Ioana, continuata de mine si apoi au intervenit ceilalti. Cititi episodul anterior si apoi continuati de unde s-a oprit ea intrand pe comentarii. Nu exista reguli, nu exista oprelisti si nici intelegeri prealabile intre autori. Fiecare contribuie cu harul, priceperea si interesul propriu pentru eroii nascuti de muzele bloggerilor.Sunteti bineveniti! Intrati si scrieti de cate ori va face placere! Curaj si... mult succes!

MITU LU' SISIF
Episodul al II-lea - Meropica


Blogger Dan Ioanitescu spunea...

-Cum te cheama? intrebara amandoi deodata.
-Meropica!
-Sisif! venira simultan raspunsurile.
-Razi de mine? sarira cu intrebara amandoi....

-Hi, hi, he, he, Ho, ho, ho! Auzi.. Sisif, hi,hi,hi...!!!
-Te-au poreclit, Meropicooo.. ho, ho! Hu, hu...!!!
-Ba pe tine! He, he, he...!!!

27 august 2009 18:11

Ştergere
Blogger Dan Ioanitescu spunea...

-Puti. Nu vrei sa faci o baie? ii zise Meropica, nu ca ea ar fi mirosit ca o floare...

27 august 2009 18:13

Ştergere
Blogger Cristina Airinei spunea...

- As face o baie, numai ca mi-am uitat costumul de baie acasa ( de unde isi spuse in gand, nici lenjerie nu avea)
- Nu-i nimic, nici eu nu am costum.

Hopa, isi spuse in gand Sisif, se anunta o zi interesanta.

-Pai si unde vrei sa facem baie, ca in jur sunt numai morminte?
-Lasa, stiu eu un loc numai bun...

27 august 2009 18:23

Ştergere
Blogger heramariana spunea...

doresc sa participla "Povestea fara sfirsit" dar nu ma lasa ceva,

27 august 2009 21:02

Ştergere
Blogger Dan Ioanitescu spunea...

Ce nu te lasa heramariana? (bine ai venit!)
Ai toata libertatea! Poti face ce doresti cu actiunea si cu personajele. :))))

27 august 2009 21:08

Ştergere
Blogger Sorin Di Rokko spunea...

Si maine e o zi si Sisif se va tezi si fara voia celor din jur o va implini. Cu siguranta maine.

27 august 2009 21:49

Ştergere
Blogger Emilia Poenaru Moldovan spunea...

Pe cand se indemnau ei care mai de care sa-si arate goliciunile - chipurile cu pretextul ca vor sa faca baie, cortegiul funerar se apropie de intrarea in cimitir si preotii facura popasul cuvenit. Popa Zarzarica ingaima versetele stiute dinainte si pe dinafara carora nici intelesul nu-l mai prindea si-si rotea ochii vulturesti spre multime sa vada ce enoriase mai acatarii au mai aparut in oras si pe care nu le stia. Dadu cu ochii de Meropica si-si scapa un strop de saliva in barba preacuvioasa. Buna bucatica, cam cotrofoasa, trebuia sa te tii de nas cand i-o puneai, dar mergea. De un timp era cam cu nasul pe sus si nu se ma lasa la 'spovedit' asa usor, trebuia s-o bruscheze. Descoperi ca tare ii placea matracucii sa fie palmuita asa ca intalnirile lor, e drept tot mai rare, erau adevarate lupte de se cutremura catapeteasma in biserica. Cu cine mama naibii sta de vorba? Aaaa, e neispravitul de Sisif. Te pomenesti ca nespalata vrea sa se marite, se alarma Zarzarica. Tocmai cu neica nimeni asta? Lodovica, nebuna orasului, mama lui Sisif - Dumnezeu s-o ierte, isi facu cruce popa, si toata suflarea de la inmormantare isi facu cruce mirata dupa el, desi cortegiul se pornise, rugaciunea se terminase - era sasaita si gangava, putina lume stia ce zice. Moasa care care a ajutat-o sa nasca pe Lodovica - Dumnezeu s-o ierte - popa isi facu iar cruce si lumea era o parte mirata ca-si face cruce cand nu trebuie si o parte il admira ce evlavios este, tine-l doamne-moasa i-a povestit ce nume a inteles ea ca trebuie sa poarte copilul Lodovicii. Si pentru ca geamgiul care se presupunea ca e tatal baiatului plecase de mult din oras, popa a facut un pustiu de bine si s-a dus el la primarie sa-l inregistreze pe copil. Si cum de stia Lodovica numele asta, s-a mirat Zarzarica. Parinte eu asa am inteles, ca altceva n-am priceput in ruptul capului .Era biata batuta, vinata si tot zicea aaaa m fffff o bbbb atuta sisif sisif sisif sisif ututa. Si pe urma si-a dat duhu, si eu ce sa cred ca numele asta sisif l-am mai auzit la televizor si atat am avut de spus.
Popa ce sa faca, l-a botezat Sisif, l-a inregistrat la primarie cu tata necunoscut si l-a dat la mama Ludovicii sa-l creasca, Dumnezeu s-o ierte pe Valeria ca... dadu sa-si faca iar cruce intr-un moment nepotrivit dar se opri ca oamenii se uitau deja chioris la el.

27 august 2009 22:42


Dreptul de proprietate intelectuala asupra acestei noi forme de literatura virtuala apartine autorilor ei, Dan Ioanitescu si Ioana Dumitrascu si sunt protejate de Legea dreptului de autor. Este permisa publicarea unor forme similare pe alte site-uri sau preluare de texte numai cu precizarea sursei insotita de un link. Va multumim!

9 comentarii:

  1. Blogger Cristiana spunea...

    (Nici asta nu face parte din poveste... dar mi se opreste respiratia de râs... am profitat de pauza asta mica... împieliţaţilor! m-ati terminat!!! :) !!!)

    RăspundețiȘtergere
  2. Meropica surprinse dintr-o data privirile scanteietoare ale popii Zarzarica. "S-o crezi tu!" ii raspunse in gand, se stramba discret la el, apoi il insfaca de brat pe Sisif si incepu sa-l traga intr-o parte.
    -Stai, staaaai... Ca ma doare capu'!
    -Las'ca te fac io sa-ti treaca!

    -Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doaaa-mne-miii-lu-ieee-e-steeee!!!... Zarzarica, ii urmari o vreme cu o privire scrutatoare cum se indepartau de poarta cimitirului, in timp ce vreo doi-trei enoriasi neatenti, primira cateva lovituri consecutive de cadelnita in burta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate nu stiti ca Mitu lu' Sisif are si un frate.Mitrut a lu' Sisif.Era cit pe ce sa-i cheme pe amindoi la fel, pentru ca tatal sau, adica Sisif, nu-l putea pronunta pe R, de aceea, pe primul baiat l-a scris notarul MITU in loc de MITRU.La al2-lea fecior Sisif nu s-a lasat, ca vroia foarte mult s-al numeasca MITRUT, si s-a dus de acasa, cu numele scris pe o foie de hirtie, ca sa ii fie clar notarului, cum trebuie sa scrie. Dar despre acest Mitrut a lu' Sisif o sa va spun mai multe, miine.Acum stau cu el de vorba, pina dimineata sa aflu amanunte.
    P.S.De fapt tara e plina de Sisifi si fii de-ai lui care lurau inainte la "Cooperativa munca in zadar", iar acum nu mai muncesc, ca tot e in zadar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga heramariana,
    Multumim frumos ca ai postat.

    Daca ai curiozitatea, uita-te te rog pe postarea MITUL LUI SISIF, doua posturi mai inapoi, in care este vorba despre un banc. De-aici a pornit ideea noastra.
    MITU lui SISIF inca nu s-a nascut. Mai sunt cateva etape. Va fi Meropica mama lui...? nu stim... cum vor dori coautorii. Pastram comentariul acesta si il introducem la momentul cand Mitu va aparea.
    Bine?
    Observatia ta este corecta! Pe tata il cheama Dumitru si i se spune Mitica. :)))

    Poti duce daca vrei povestirea mai departe de la ultimul meu comentariu, ca sa tinem o logica in destinul viitor al lui Mitu.:)))

    O seara buna si un weekend pe masura!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ok.
    Vai, mi-era foame si mie si lu' Mitrut, cel nenascut, ca am papat un "c" de la cirnat, cred ca ma scuzati, ca nu aveti incotro.
    Merci.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma-ta, zise pintre dinti Pampalau, cand il nimeri popa cu cadelnita peste mana.Dupa o gura de tuica de la poarta cimitirului, pomana mortului,ii veni sa-i traga una popii mai ales ca ura impotriva lui mocnea ha ha ha decand! El ii si pusese porecla care ce a prins asa bine in oraselul lor, mai mult sat. Pe cand avea parohie intr-un sat din apropiere popa Hasmasan-nimeni nu mai tinea minte numele asta- facea naveta cu autobusul.Si intr-o iarna cu frig din ala de crapau maselele, il vazu pe popa in statia ratei sarind pe loc de inghetat ce era si fredonind 'Zarzarica , zarzarea, ce frumoasa -i mandra mea'ca o placa stricata ca numa versurile astea le stia.Si Zarzarica i-a ramas numele, a avut grija Pampalau de asta.Dar nu chiar atunci ci mai tirziu cand popa si-a obtinut parohie in oras si se capatuise si era cineva.Ura pamapalaului era feroce si intemeiata.Avea si el o mindra cu cae voia sa se insoare sa faca copii , sa intre in rindul lumii. Si popa i-a stricat toata socoteala , de nici acum la 64 de ani nu-i insurat.Macar sa se fi oprit Popa la a o " blagoslovi" numai pe Turi, atatea altele au fost si acum is bunici cu nepoti.Dar nu, pe Veturia lui a incaltat-o mai rau: i-a adus plocon un copil al nebunei satului ca si ma-sa si ma-sa mare murisera in decurs de doi ani.O ciudatenie de copil al carui nume semana cu NISIP sau cu ce dracu o mai fi semanand.Si ba sa se ma marite Turi cu el, ca acum avea ce-i trebuia , un copil de suflet si nu-i mai trebuia unul al ei si in plus avea atentia Popii care venea chipurile sa vada ce mai face pruncul sarmanei Lodovica...De atunci Pamapalau il urase de moarte dar nu intreprinse nimic vreme de aproape 40 de ani - ca doar nu degeaba ii ziceau oamenii Pampalau.Il ura si pe Nisip ala, dar nu indraznea se se puna cu el desi mici incaierari se mai inamplau pe la crisma.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Ce-ar zice prietenul meu Serban Tomsa, daca ar vedea toate prin cate trec, si asta doar de la cateva pahare de vodca... ah nu l-am mai vazut din liceu... Unde ma taraste nebuna asta?" Se simtea sleit.. pacla de pe creier nu voia cu nici un chip sa-l paraseasca si Meropica, muierea dracului parea suspect de hotarata.
    -Stai soro nu ma mai trage asa, ca nu sunt poarta ta de cimitir!
    " Mi s-a parut mie sau l-am vazut pe Pampalau la poarta cimitirului? Ce figura!! Pai decat sa ajung holtei batran ca Pampa..."
    -Mai stai oleaca femeie ca vomit!
    Meropica nu-l auzea. Si chiar daca il auzea... Ce importanta mai avea din moment ce Dumnezeu ii trimisese o pleasca asa de aratoasa ca Sisif. Rugaciunile ei la Sfanta Fecioara intrerupte brutal de cele mai multe ori de popa Zarzarica isi facusera efectul... "Doamne pupati-as talpile!"

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Erata: pupa-ti-as

    "Si nu numai talpile... Hi, hi, hi!" De mai bine de doua saptamnani cauta... si se socotea... si se ruga... pana si lui Pampa ii pusese gand rau... groparu' nu, fusese exclus de la'nceput, ca-l scoteau oamenii din groapa beat mort dupa ce termina de sapat... Dar Sisif... eeei... pai se schimba socoteala.
    -O sa ma pomenesti toata viata ta de ce baie o sa faci tu cu mine, uite-acus! Tine-ti firea!
    "Nu-i usor sa fii in doua luni jumate si sa n-ai parte decat de tapu' ala batran de popa! Si pe deasupra si-nsurat"

    RăspundețiȘtergere

parerea mea