UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

joi, 30 august 2012

The Secret Ooooo-of “The Secret”...!!            Intru direct în temă fără alte blablauri, considerând că tehnicile şi beneficiile “Secretului”  vă sunt deja cunoscute. Bref! Americanii şi europenii au încercat formula cu fluxul de bani din "The Secret" şi..... vreme de câţiva ani buni chiar a funcţionat. Bietele bănci, le băteau la poartă milogindu-se de ei să le dea niscai credite avantajose, oricât, numai să primească. Şi Dumnezeu, după Aivanhov, sau Universul, după părerea autorilor americani care i-au şutit ideile venerabilului bulgar şi le-au împachetat marketing, cum numai ei ştiu să o facă, le-a dat cu vârf şi îndesat. Venerabilul Aianhov din nefericie pentru el, nu a putut să riposteze şi să ceară drepturi de autor deoarece între timp, tot predând veşnicia şi nemurirea sufletului, a dat colţu. Şi ca un făcut, ce să vezi !? Oamenii, care evident că prin natura lor nu sunt pleşcari, ci dimpotrivă workaholici, şi care tocmai erau în pline rugăminţi către Univers să le umple şi lor sufrageriile de bani, dintr-o dată au dat de bine şi au început să se lăfăie în case noi, vacanţe, blănuri, bijuterii, shopinguri, etc. Şi uite-aşa “The Secret” a funcţionat cu motoarele în plin.
            După o vreme însă, când treaba mergea strună şi părea că bunăstarea căpătată moca după reţeta "The Secret" nu are sfârşit, alţi oameni, putrezi (de bogaţi) care nu apucaseră şi ei bieţii să ia credite, dar evident mult mai puţini decât marea gloată-talpa ţării, s-au rugat de Univers ... dar de data aceasta doar de Univers pen'că ei nu aveau niciun Dumnezeu, să-i miluiască şi pe ei nişte fluxuri colosale de bani. Şi în timp ce Dumnezeu dormea ca de obicei, Universul, generos cum îl ştim cu toţii, şi gata oricând să creeze realitatea după gândurile oamenilor, le-a dat pe şest hiperbogaţilor cu vârf şi îndesat, dar nu bani veniţi cu hârzobul din cer, ci de la fraierii care luaseră credite, nedându-şi seama bietul de el că va nenoroci nu numai pe cei care se împrumutaseră, ci pe toată lumea. Şi iată cum “The Secret” a funcţionat pentru a doua oară.
            Cu vreo trei ani în urmă, am fost invitat la o conferinţă a unui apologet american, discipol al unuia dintre autorii “The Secret”, un economist cu faimă, care venise în România cu gânduri financiare mesianice şi cu urări de succes gata filmate din partea părintelui adoptiv al teoriei plagiate. El personal, după cum a declarat eminenţa financiară cenuşie, nu avea nimic de câştigat din sfaturile de bine pe care le dădea pe necerute, era interesat doar ca României să-i meargă bine. Şi a propus domnia sa ca toată lumea să gândească pozitiv după reţeta “The Secret”, că uite ce bine a mers tehnica asta psihoantreprenorială în America dumisale şi că este singura soluţie de redresare economică pentru ţărişoara noastră, care evident că nu era şi a lui. Dar, pentru că întotdeauna există şi un “dar”, capitaliştii neveroşi români, nu ar mai fi trebuit să se gândească la câştigul personal, ci, să se gândească intens la binele întregii omeniri, în special la al ţărilor avansate cu care ar fi fost indicat să networkingească. Adicătelea să nu mai fie ca altădată cu lupta individuală şi cu alergătura cu limba scoasă după profit într-o piaţă concurenţială, că uite ce nenorociri au venit asupra tuturor datorită concurenţei deşănţate ci, ei cu toţii împreună, ca fraţii, să facă un fel de network de business şi fiecare să câştige din munca îngemănată a tuturor... Ce frumos şi ce duios! Capitalismul socialist victorios! Ian auziţi cam cum ar fi sunat: “Capitalişti din toate ţările, uniţi-vă!” Păi nu-i înălţător!?
            Şi mi-a venit instantaneu - de la Univers fireşte, nu din altă parte - o imagine cam prozaică în contextul argumentelor de bunăstare generală, în care, capitaliştii internaţionali se gândesc cum să facă ei împreună o ciorbă bună şi gustoasă şi s-o împartă ca fraţii, capitaliştilor români revenindu-le rolul istoric de a aduce ingredientele. Şi, când ciorba va fi gata, românii să ţină bine oala de toarte în aşa fel încât ceilalţi să vâre polonicul în ea şi să împartă judicios ciorba între ei. Că nu e de colea să rămâi flămând şi cu o oală goală în braţe dar mulţumit până peste poate şi să-ţi vezi partenerii tăi de networking sătui şi fericiţi, pentru că şi tu, vezi bine, ai avut partea ta de profit spiritual din moment ce ai fost admis în gaşcă.
Cam acesta ar fi fost “Secretul” americanului dezinteresat. Şi să ştiţi că nu-i de colea ce apropus domnia sa, căci profitul spiritual al întregii omeniri ar fi fost uriaş! Dar din păcate n-a fost să fie! E greu cu românii, că pentru ei era mai sigur “The Future Of Romania” şi nu se putea transforma aşa peste noapte şi oricând în “The Future Of Mankind” . Nu s-au băgat, pentru că şi-au dat seama că în traducere liberă, înţelesul ar fi fost doar unul: “Te futură, ooo-oof, Omenire!”

Foto preluată de pe Facebook de autor necunoscut.

9 comentarii:

 1. Ne f...ră la creiere, asta-i clar!

  RăspundețiȘtergere
 2. :)))) Ca sa ajunga la creier...tre sa-ti desfaca picioarele !

  RăspundețiȘtergere
 3. Greu spre imposibil! Dar n-au decât să-ncerce dacă s-au plictisit de viaţă. Am jurat că primul care mă atinge împotriva liberului meu arbitru, moare-n chinuri. Abia aştept să-ndrăznească vreunul, ca să am motiv să mă răcoresc! :D

  RăspundețiȘtergere
 4. La mulți fani, banule!

  Dane, îți împărtășesc integral analiza, descumpănirea și mânia (care ar putea fi totuși un pic mai proletară). De ce? Pentru că dai impresia că o mare parte din vină o poartă „fraierii care au luat credite”.

  Or, după părerea mea, vina lor este mică. Ni s-a predicat atâția ani lungi că secretul bunăstării este creditul, în frunte cu cel ipotecar, că mâna invizibilă are grijă de toată lumea, că finanțele lucreaza după legi obiective, imuabile care reflectă nevoile pieței, adevărurile economice și echilibrul general.

  Nu este vina „fraierilor” că au crezut în tot ce li s-a spus de la televizor în ultimii 23 de ani si de la Europa liberă inainte. Nimeni nu a rezistat tentației. Nu numai indivizii, ci inseși statele, care nici ele nu au practicat abstinența.

  Așa „trebuia” să fie! Ceaușescu și-a semnat condamnarea la moarte nu când au data năvală teroriștii, ci când a achitat integral datoria la FMI. Creditorii nu s-au bucurat deloc, așa cum o facem noi când amicii ne restutuie sume împrumutate.

  A se observa deci că băncile nu se mai mulțumesc să mulgă vacile particulare, ci sug de la ugerele inepuizabile ale statelor. Prin urmare, în prezent indivizii (cu credite sau nu), întreprinderile și bugetele de stat, sunt supte de către bănci care cer bani pe care nu i-au dat vreodată. Ei au acordat împrumuturi în bani fictivi, de cont dar acum ne-au aliniat pe toți să dăm înapoi bani adevarati, din "sudoarea prostitului popor". Statul ca atare nu mai poate proteja pe nimeni, pentru că se zguduie el însuși.

  Acum știm că am fost mințiți și manipulați, dar nu mai e nimic de făcut! E prea târziu!
  PS: Dacă v-ați înfuriat și mai tare decât a intenționat Dan, destindeți-vă, alungați monotonia și vizitați „Lumea privită cu bunăvoință”, un blog nou, copil, cu caș la gură și muci la nas, la
  http://petrudumitriu.wordpress.com.

  RăspundețiȘtergere
 5. e bună şi oala goală. se poate folosi.

  RăspundețiȘtergere
 6. Mare dreptate Dan.
  Exact asa cum zice si Faustinus, Ceausescu a fost lichidat de FMI pentru ca in iulie '89 lichidase toate datoriile si avea excedent bugetar. ;)

  RăspundețiȘtergere
 7. ma tem ca trebuie sa te contrazic. capitalistii autohtoni au bagat si ei, dupa puterile lor, lingura in oala. cu spiritualizarea a ramas prostimea.

  RăspundețiȘtergere
 8. Am citit cateva dintre articolele tale lungi si surprinzator,interesante.Si eu am luat la cunostinta The secret de ceva timp,ar putea sa functioneze sau poate ca nu.Mi-ar face placere sa facem un link-exchange ,ce parere ai ?

  RăspundețiȘtergere

parerea mea