UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

luni, 14 decembrie 2009

CALEA, ADEVARUL SI VIATA


  CA-N TREN!
 Ai observat ceva? Ai observat ca fiecare om, in capul lui, sta pe peron si asteapta un tren? Gara este imensa, are multe peroane si desi se numeste "Calea, Adevarul si Viata", nici un peron nu seamana cu celalalt. Fiecare calator asteapta cuminte pe propriul sau peron, dar sunt si unele peroane aglomerate. Toate trenurile posibile trec prin capul nostru, pe toate liniile si in toate directiile. Destinatia fiecaruia pare sa fie cunoscuta dar... doar pare, pentru ca ea este imaginata, chiar daca fiecare tren poarta un nume. Mintea se agata intotdeauna de cuvinte. Pe unele linii mai indepartate sunt anuntate trenurile pentru care trebuie sa astepti indelung: Adevar, Iubire, Cunoastere, Absolut, Devenire, Pace pe cand pe altele, care-ti vin mai la-ndemana, cel mai adesea in sens invers, Putere, Glorie, Avere, Recunoastere, Viciu. Acestea din urma desi sunt foarte aglomerate, au cel putin avantajul ca nu ai prea mult de asteptat. Vin foarte des iar pe fiecare gasesti scris mare, acelasi slogan: "satisfactie garantata."


Peronul tau este hat departe fata de intrarea in gara si este aproape pustiu. N-ai bagaje. Nimeni nu are. E  racoare in partea aceasta de gara iar calatorii asteapta zgribuliti, infasurati fiecare in sperantele lor. Ca si tine. Trenurile se ivesc pe nebagate de seama si trag la peroane in liniste. Daca gandul nu-ti haladuie aiurea, n-ai cum sa scapi trenul. 
Oooo, dar iata-l! Nu te precipita! Ai timp! Urci. Deschizi usa. Compartimentul este luminos. Iti impaturesti frumos speranta si o asezi cu bagare de seama in fata ta, in plasa de bagaje. Te-asezi confortabil pe bancheta, te relaxezi, zambesti multumit. Esti pe drumul cel bun! Sa-nceapa calatoria! Cercetezi locul cu privirea, dar constati cu uimire ca, sub ochii tai, compartimentul prinde sa-si schimba forma si sa redevina peron. Un peron cu ferestre. Trenul porneste incetisor...Desi stii sigur ca te afli in compartiment, simti fara urma de indoiala cum te misti cu peron cu tot, si vezi trecand sau oprind  prin fata ta o multime de trenuri. Incet, incet, pana la urma, privirile iti sunt atrase de ferestre.  Daca te uiti pe fereastra din dreapta vezi o "realitate"... iar daca te uiti pe cea din stanga vezi "alta realitate". Fiecare realitate te fascineaza, te cheama, te absoarbe, te cotropeste, iti promite si pe nebagate de seama in mintea ta se naste dorinta unei noi destinatii in realitatea care ti se va arata mai ochioasa.. Si-odata cu dorinta se insinueaza si speranta. Desi nimeni nu ti-a spus-o, instinctul tau stie ca poti fi in doua sau mai multe locuri deodata. Si-atunci, din mers, incepi sa astepti cu nerabdare urmatorul tren, pentru noua destinatie care promite. Calatoria continua. Ca mai prinzi sau mai scapi cate un tren este de-acum o chestiune de sansa si nu stii cat de curand se va intampla, dar ceea ce stii cu siguranta este ca trenurile tale trebuie luate intotdeauna intr-o singura directie, caci daca alegi sa traversezi peronul pentru un tren din sensul opus, fiinta ta se va desira. Sensul celalalt nu iarta. 

Gata, ai reusit! Acum calatoresti simultan in doua trenuri diferite, in doua compartimente deodata, pe doua peroane in miscare. Si de-acum e simplu, poti sa te sui si intr-al treilea sau intr-al patrulea tren, cand doresti. In fiecare compartiment ai tovarasi de calatorie, conversezi, te implici, ai opinii. Timpul fuge repede. Unii mai urca, altii mai coboara, toata lumea care vine de-afara vorbeste despre lumi minunate sau despre catastrofe. "Afara" este un cuvant plin de promisiuni dar si de spaime. Tu stii bine ce inseamna acel afara. Tu vii de afara, ca oricare calator, doar te-ai suit de buna voie in tren. Afara este iluzia care te ajuta sa-ti continui calatoria. 
Cu unul dintre calatori s-ar putea sa ramai in calatorie toata viata, dar nu in toate  trenurile cu care calatoresti ci doar intr-unul. Rar vei gasi pe cineva care sa-si doreasca aceleasi destinatii cu ale tale. Calatoria continua. Tu hotarasti daca ramai sau mai schimbi trenurile, destinatiile, peroanele. Vremea trece...  Altele sunt acum subiectele calatorilor, fetzele lor sunt altele.  Intre timp poate te hotarasti sa  faci un copil si sa-ncepi sa-l pregatesti cu inima stransa de calatorie...Cat de ocupat esti acum, dar tot mai arunci din cand o ocheada pe fereastra sau spre plasa de bagaje. E-n ordine! Sperantele tale sunt la locul lor si-ti zambesc cuminti... 

Uff...Gata din nou! Calatoria poate sa continue in tihna... viata ta este iar in buna randuiala... Pe copil l-ai lasat asteptandu-si cuminte trenul pe un alt peron, cu speranta alaturi.  "Macar el..." gandesti in sinea ta, si te asezi din nou, avid, cu ochii pe fereastra. Nu mai este atat de important cu cate trenuri ai umblat simultan pana acum si in cate te mai afli, bine macar ca ai ramas intr-unul. Unul, dar bun! 
Afara lumina incepe sa paleasca, usor. Realitatea de dincolo de fereastra nu te mai atrage atat de tare... destinatia finala se obstineaza in continuare sa se aratate, desi ea este inca vie in inchipuirea ta. Cobori usor pleoapele si te afunzi in tine... zarva de pe culoare, de pe peron, discutiile calatorilor se estompeaza...  Nu stii traseul... nu exista o harta si nu ai cum sa-ti dai seama daca nu cumva te invarti in cerc. Inainte si inapoi, sus si jos isi pierd intelesul. Toate destinatiile finale s-ar putea inscrie intr-o sfera daca ar avea limite... "Am sa ajung... cu siguranta am sa ajung acolo..." razbate gandul peste toropeala care te cuprinde pe nesimtite....


Tresari.... se aud zgomote si pe culoare. E controlorul de viata!  Se uita in ochii tai. Stii! Iti auzi inima-n urechi. Nu poti sa fugi, n-ai unde sa fugi, doar esti in tren. Rasufli usurat. Nu, nu esti tu! E cel de-alaturi!.. Calatorul se ridica anevoie si paraseste in tacere compartimentul, cu parere de rau. Speranta lui a ramas in plasa de bagaje. Te uiti pe fereastra si-i vezi pe toti  cei alesi de controlor cum se urca tristi intr-un singur tren, cu o destinatie necunoscuta. Acum de-abia, pentru fiecare, incepe marea si adevarata calatorie. Stau buluciti la ferestre si cu priviri lungi fac cu mana fostilor tovarasi de drum pe care tocmai i-au parasit. Nu zambeste nimeni. De-aici inainte, fiecare, de la fereastra noului compartiment in care a intrat, va vedea Ceva. Tu n-ai de unde sa stii daca toti vor vedea acelasi lucru sau  fiecare Altceva... Sau Nimic.  Nimeni dintre cei din jurul tau nu poate sa-ti spuna ce se vede din trenul acela, iar pe calatorii plecati cu el, nu ai cum sa-i intrebi. Nu-i va mai vedea nimeni, niciodata. Este doar o calatorie dus. 

Calatoria continua. Taina e mare. Din batrani au ramas povesti despre unii calatori care au ajuns la destinatie. Inca mai o sansa. Sansa ta.

95 de comentarii:

  1. Frumos si adevarat... Mi-a placut mult cum ai comparat speranta cu o specie de poncho, menit sa te apere de frig. "Controlorul de viata" mi-a dat ceva frisoane... :)
    Calatorie placuta, Dane si stai linistit, mai devreme sau mai tarziu vom invata sa citim mai cu claritate destinatiile de pe trenuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate prinzi trenul fericirii,vin sarbatorile Dane,ai grija sa nu ramai pe peron!Drum bun si calatorie sprancenata!

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    Chiar ca frumos!
    Tasha zice de trenul fericirii, ceea ce e minunat, dar mie imi pare ca domnia ta vrea sa ia avionul. :)

    Satui de fataiala dintre peroane si trenuri,unii din noi doresc ca, macar pe parcursul unei parti a calatoriei, sa vada cerul. Sa se bucure de un colt din nemarginirea destinata aripilor. Si atunci isi transforma gara in aeroport. :D
    Aminteste-ti senzatia de zbor, din vis... Eu, una, o gasesc sublima.
    Plus ca...daca ai apucat sa urci in avion, ai scapat de controlor! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Sorine,
    Umblam inca prin compartimentele prietenilor cu cate un zambet in inma si un paharel in mana. Sa ne-ajute Dumnezeu sa ne tina asa! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Tasha,

    Trenul fericirii este de-acum Sageata Albastra. Trece c-o iuteala prin gari, ca aproape n-ai timp sa-l remarci. Daca trage vreodata la peronul meu iti promit ca n-o sa-l ratez. :)
    Multumesc pentru urare! :)
    Si-ti doresc si tie si tuturor prietenilor mei, la fel.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am citit pe narasuflate.Contunutul si nuantarea lui, da curs meditatiei individuale. Calatorie placuta va doresc! Sper ca va cunoasteti bine destinatia.

    RăspundețiȘtergere
  7. Noroc !
    Zambet !
    Prieteni de drum loiali !
    Sa ne ajute Dumnezeu cu trenurile de care avem nevoie !

    Era o vorba cum ca ne "trec niste trenuri prin cap" ? :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga sabie fermecata, :)

    Cand maretul rege Arthur te ridica spre lumina sclipea o luminitza pe taisul tau! :)
    Sclipeste si-acum! :)

    Pai hai s-o luam de la inceput si s-o rescriem, vrei? Viata pe aeroport. Aici avem loc de mai multe speculatii pentru ca in aeroport exista un teritoriu international, un "No man's land" unde nu esti supus nici unei legi.
    Uite, ideea cu avionul arunca deja povestea in alta dimensiune.

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Elena,
    Bucuros de vizita! :)

    Nimeni nu stie nimic. Eu unul stiu ca nu stiu nimic... dar poate vom avea cu totii sansa sa aflam! Calatoria este a tuturor... Multumim de urari si-ti dorim la fel!

    RăspundețiȘtergere
  10. Maria, :)
    Ce minunat este sa vezi cum ti se umple compartimentul de prieteni!

    Mai,mai! Lui Bula i-a trecut un glonte! Cred ca si lui Pingelica si onorabilei si sinistrei lui consoarte ( consoarta i se potriveste pentru ca a vut aceeasi soarta ).
    Multumesc pentru urari. Faci parte!

    RăspundețiȘtergere
  11. Doi dusmani are Omul : TEAMA si SPERANTA .

    RăspundețiȘtergere
  12. :D
    Sunt jenata, dar habar-n-am ce ma apuca sa-mi aleg astfel de pseudonime glorioase, care, pana la urma, n-au nimic de-a face cu nevolnica si insignifianta mea persoana! Imi vine ideea sa le schimb, asa, dintr-o data, ca si atunci cand ma loveste cateo inspiratie d'aia naucitoare pe care sfarsesc prin a terfeli-o in micimea vocabularului personal.

    Noah, s-o rescriem pe poveste? Pai, eu...eu nu stiu cum.
    Ideea de baza e a domniei tale. E o gara personala, chiar daca ai alaturi prietenii dornici sa te ajute cu cateo idee, sau macar cu un "hei rup". Fiecare are propriul algoritm. Si, la fel, fiecare are in buzunarul sau instructiunile despre cum sa-i puna "aripi".

    RăspundețiȘtergere
  13. eu am luat trenul si azi si ieri. am asteptat muuuuult, de mi-au inghetat picioarele. si a fost inghesuiala. si in sfarsit am urcat, si m-au dat jos la prima, nu stiu daca era controlorul vietii, dar oricum am simtit o usurare. si nu pentru ca nu as fi vrut sa ajung, dar nu eram pregatita de calatorie.:) intelegi tu, ca doar ai calatorit cu mine o vreme. te pupa Irina. si Mara.

    RăspundețiȘtergere
  14. imi pare rau, dar eu visez de o viata sa zbor in cosmos(de aceea prin postarile mele sunt mereu cu"capul prin nori")...prin urmare"peronul"meu este un val de apa in vesnic flux si reflux..ca nu intimplator mi-am postat si avatarul cu "iesire"din mare..adica a nu se intelege cum ca m-as crede zeita afrodita..:)..imi cer scuze daca am adus vreun afrond articolului;perfect de acord cu metafora,dar la "calatoriile" din ziua de azi pe caile ferate romane,e cam greu sa mai speri la ceva frumos..zau!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nima,:)
    Bine ai venit!
    Si politicienii !?
    Politicienii, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Excalibur, :)

    Nick-ul este de nota 10 si te reprezinta.
    Face parte dintre sabiile celebre:
    A lui Damocles,:)si....ia uite ce-am mai gasit pe net. Singura de care mai stiam era Durandal a lui Roland.


    Arondight - Sabia lui Lancelot

    Lancelot a fost unul din cavalerii Mesei Rotunde si fidel Regelui Arthur. Lancelot era cel mai viteaz si puternic dintre cavalerii lui Arthur, pe care l-a ajutat sa castige numeroase batalii. Dar Lancelot a avut o contributie mare si la caderea lui Arthur, traind o poveste de dragoste cu sotia acestuia, Guinevere.


    Sabia lui Attila Hunul, care el spunea ca este sabia lui Marte, zeul roman al razboiului

    Atilla Hunul (405-453) a fost cel mai mare si mai puternic dintre regii hunilor. A condus cel mai mare Imperiu european, din 343 si pana in ziua in care a murit. Imperiul sau se intindea din Germania si Olanda pana la raul Ural si de la Dunare pana in Polonia si Estonia. In timpul domniei sale a fost cel mai puternic oponent al Imeriului Roman.

    Balmung/Gram (Nothung) - Sabia lui Siegfried, eroul Nibelungilor

    In mitologia scandinava, Gram a fost sabia cu care Siegfried la ucis pe balaurul Fafnir. A fost facuta de Weyland the Smith si a fost folosita prima oara de tatal lui Siegfried, Sigmund.

    Caladbolg - Sabia lui Fergus mac Roich

    Caladbolg a fost sabia lui Fergus mac Roich dupa mitologia irlandeza. Se spune ca era o sabie cu doua manere, iar cand era rotita era ca un arc si avea puterea de a reteza varfurile dealurilor si de a omori mai multi dusmani odata.


    Chandrahas (Sabia Lunii) - Sabia Regelui Ravana in legendele indiene Ramayana si Mahabharatha

    In mitologia hindusa, Ravana a fost un rege foarte puternic. Dupa cum scrie in Ramayana, Ravana a fost regele taramului Lanka acum cateva mii de ani. In picturi, Ravana apare avand zece capete, lucru care vroia sa sugereze ca era foarte intelept. Se spune ca dupa ce Ravana l-a gasit pe bunicul sau, Sumali, regele demon al tinutului Netherworld, a preluat conducerea armatei sale si a pus ochii pe Lanka.

    Claiomh Solais - Sabia lui Nuada Airgeadlamh, legendarul Rege al Irlandei

    In mitologia irlandeza, Claiomh Solais a aparut din Gorias si a apartinut lui Nuada Airgeadlamh, legendarul si puternicul rege al Irlandei. Dupa cum spune legenda, sabia era indestructibila si avea puterea de a taia dusmanul in doua. Este una din cele patru comori de nepretuit ale Irlandei.

    Crocea Mors - Sabia lui Julius Caesar

    Crocea Mors (Moartea Galbena) a fost numele dat sabiei lui Julius Caesar. Se spune ca era facuta in totalitate din aur si era indestructibila. Geoffrey of Monmouth a spus: "Erat nomen gladii Crocea Mors, quia nullus evadebat vivus qui eo vulnerabatur" (Sabia a fost numita Moartea Galbena deoarece nimeni din cei atinsi de ea nu se mai vindecau).


    Curtana - Sabia lui Ogier Danezul

    Curtana mai este cunoscuta si sub denumirea de Sabia Milei sau Sabia lui Eduard Confesorul, si este o sabie simbolica rupta, care acum face parte din bijuteriile coroanei britanice. Curtana este una din cele cinci sabii folosite de-a lungul timpului la incoronarea regilor si reginelor Angliei. Conform legendei, Curtana a fost si sabia lui Ogier Danezul.

    Ogier Danezul a fost fiul lui Geoffrey, regele Danemarcei. Legenda spune ca Ogier s-a retras intr-un castel in munti, Kronborg, unde barba i-a crescut pana la pamant si unde va dormi pana in momentul in care Danemarca se va afla in real pericol de distrugere. Atunci, el va reveni din morti si va salva poprul danez.

    RăspundețiȘtergere
  17. Durandal - Sabia lui Roland, unul din cavalerii lui Charlemagne

    Durandal a fost sabia paladinului lui Charlemagne, Roland. Se pare ca aceasta sabie a apartinut la un moment dat lui Hector din Troia si i-a fost data lui Roland de Malagigi. In "Cantecul lui Roland" se spune ca aceasta sabie avea in maner un dinte al Sfantului Petru, sangele Sfantului Basil, parul Sfantului Denis si o bucata de vestmant apartinand Fecioarei Maria. Roland incearca la un moment dat sa distruga sabia pentru a nu o lasa sa cada in mainile saracenilor. Cum sabia nu putea fi distrusa, el a aruncat-o intr-o apa otravita. Folclorul ne spune ca sabia inca exista si se afla in Franta, la Rocamadour.


    Excalibur/Caliburn/Caledflwch - Sabia Regelui Arthur

    Excalibur este mitologica sabie a regelui Arthur, care in mainile regelui de drept al Britaniei avea puteri magice. In anumite legende, Excalibur si Sabia din Piatra par a fi una si aceeasi arma, iar in altele nu. In limba galilor, sabia era numita Caledflwch.

    Fragarach - Sabia lui Manannan mac Lir si a lui Lugh Lamfada

    In mitologia irlandeza, Fragarach apartinut lui Manannan mac Lir si a lui Lugh Lamfada. Manannan a fost primul care a luptat cu ea, iar apoi a lasat-o mostenire lui Lugh, fiul sau vitreg. Se spune ca era o sabie care trecea prin orice tip de armura, fiind facuta chiar de zei.

    Hauteclere - Sabia lui Olivier, un erou francez despre care stim din Cantecul lui Roland

    Sabia lui Olivier era una grea, dura, facuta din otel si care avea un cristal incrustat in manerul auriu. Olivier era aproapele si confidentul lui Roland. In unele scrieri apare ca fiind chiar iubitul lui Roland. Olivier a fost atacat cu lancea, din spate, si strapuns de Algalif si, inainte sa moara, cu o singura lovitura data cu Hauteclere a despicat pe adversar in doua.

    Hrunting - Sabia lui Beowulf

    Aceasta este sabia magica data lui Beowulf de catre Unferth. Sabia poseda o putere uriasa si niciodata nu a dezamagit pe cel care a purtat-o. Beowulf nu o putea insa folosi sub apa, pentru ca acolo sabia isi pierdea puterea.

    Joyeuse - Sabia lui Charlemagne

    Acesta era numele sabiei lui Charlemagne. Numele se traduce ca "plina de bucurie". Multi au spus ca sabia a fost facuta pentru a tine in interior lancea lui Longinus, dar sunt contrazisi de cei care spun ca sabia a fost facuta din acelasi material ca Durendal a lui Roland sau Curtana lui Ogier.

    RăspundețiȘtergere
  18. Kusanagi - Sabia lui Susanoo

    Kusanagi este la fel de importanta pentru legendele nipone, precum Excalibur este pentru cele britanice. Se mai numeste "Ame no Murakumo no Tsurugi", care inseamna "Sabia norilor raiului". Kusanagi, denumirea populara, inseamna "Sabia sarpelui". Sabia pare a fi una in stilul celor facute in Epoca Bronzului, cu tais duble, scurta si dreapta.

    Susanoo era fratele lui Amaterasu, zeita Soarelui, si al lui Tsuki-Yomi, regele Lunii. Toti trei s-au nascut din Izanagi, cand acesta s-a spalat pe fata din cauza poluarii lui Yomi. Amaterasu s-a nascut cand Izanagi si-a spalat ochiul stang, Tsuki-Yomi cand Izanagi s-a spalat pe ochiul drept, iar Susanoo s-a nascut cand Izanagi si-a spalat nasul. Susanoo a fost izgonit din Rai si a ajuns pe pamant, in provincia Izumo, unde a cunoscut un cuplu de batrani. Acesti batrani avusesera opt fete, iar sapte le mancasa balaurul Yamata no Orochi, o aratare cu opt capete. Cand aratarea a venit dupa a opta fata, Susanoo le-a cerut parintilor mana ei, daca o va salva, iar acestia au acceptat. Folosind opt boluri de sake, Susanoo a adormit balaurul, pe care apoi l-a ucis. Din una din cozile balaurului, Susanoo a scos o sabie pe care a numit-o Kusanagi si pe care i-a facut-o cadou de impacare fratelui sau, Amaterasu.

    Shamshir-e Zomorrodnegar - Sabia Regelui Solomon

    "Sabia incrustata cu smaralde" apare in mitologia persiana. Mama demonului Fulad-zereh a vrajit corpul acestuia pentru a rezista tuturor loviturilor, cu exceptia loviturii sabiei numite Shamshir-e Zomorrodnegar. Aceasta sabie a apartinut initial regelui Solomon si a fost foarte bine pazita de demonul Fulad-zereh nu numai pentru ca era puternica si il putea ucide, dar si pentru ca purtata, sabia te proteja de orice tip de magie. O rana a acestei sabii putea fi vindecata doar folosind o potiune ce era facuta din foarte multe ingrediente, printre care si creierul lui Fulad-zereh.

    Tyrfing - Sabia blestemata a lui Svafrlami

    Tyrfing este o sabie cu o putere magica extraordinara. Svafrlami, cel care a dorit aceasta sabie, era nepotul lui Odin. El a prins in cursa pe dwarfii Dvalin si Durin si i-a pus sa-i faca o sabie cu maner de aur care sa nu rateze nicio lovitura, sa nu rugineasca niciodata si sa taie piatra si metalul la fel de usor cum ar taia hainele. Dwarfii au facut o sabie nemaipomenita, dar au pus asupra ei un blestem. Blestemul spunea ca sabia va omori un om de fiecare data cand este scoasa din teaca si ca va fi sursa a trei mari nenorociri pe lume. Sabia a fost blestemata in asa fel incat sa-l ucida chiar si pe Svafrlami. Acesta, auzind blestemul, a incercat sa-l ucida pe Dvalin, dar sabia a ratat cand acesta a fugit printr-o piatra. Sabia l-a ucis apoi pe Svafrlami si pe toti cei care au purtat-o de-a lungul timpului.

    Zulfiqar - Sabia lui Muhammad

    Aceasta a fost sabia lui Muhammad si a fiului sau vitreg, Ali. Sabia este la fel de importanta pentru Islam, precum Excalibur pentru Britania sau Kusanagi a lui Susanoo pentru niponi. Zulfiqar a aparut in toate desenele si stemele islamului multe secole, fiind folosita ca simbol chiar si in timpul Imperiului Otoman.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sorine, :)
    E bun de petrecere "Hei-rup"!

    !? :)))
    "Hei-rup!" n-o fi fost cumva strigatul de atac lui Stefan cel Mare?. :)
    Prescurtat de la "heeei, va rup!":)

    RăspundețiȘtergere
  20. Raza,
    Ahaaa... !!! :))))
    Deci ma citesti! :)
    Am sa meditez la asta.
    Am pe ce sa ma asez!:)

    RăspundețiȘtergere
  21. Ryana,
    Nici vorba de vreun afront.:)
    Comentariul tau este foarte pertinent.
    Daca adun ideea ta cu a lui Excalibur... ar iesi ceea ce ar fi trebuit sa iasa. :)

    RăspundețiȘtergere
  22. :D
    Oh,Doamne! Să-mi tot aleg când mă loveşte nevoia de schimbare, nu?!

    Mulţumesc.
    La fel şi eu, habar-n-aveam de cele mai multe din ele.
    Sincer, mă identific cu Excalibur fiindcă sunt atrasă de miracole şi magie, iar Merlin rămâne marea mea febleţe. Pe de-o parte. Pe de alta, uneori sunt atât de încăpăţânată ca par înfiptă-n piatră. Pas, de mă scoate din ale mele, daca-ţi dă mâna!
    Aşa că, dragă Dane, e greu să mă asociezi cu altfel de şundrea.Zic eu... :D

    RăspundețiȘtergere
  23. Dane, stiu ca sunt off topic, dar, te rog, poate citesti postarea de astazi a lui Oreste si-ti dai cu parerea, ca tu esti "mai luminat". Oare despre cine o fi vorba?
    Oare s-o fi tacanit Oreste, de vede scenarii?

    RăspundețiȘtergere
  24. Asta voiam si eu sa spun, Alina. Se intampla ceva urat lui Oreste. Nu cred că o ia el razna, ci mai degrabă cred că cineva îi face rău. Imi pare rau pentru el.

    RăspundețiȘtergere
  25. Excalibur,
    Pai nu-ti zisei ca ai nimerit bine nick-ul? Iti vine manusa! Pastreaza-l! :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Alina,
    Nu-s mai breaz decat nimeni dintre prietenii mei. Si te numeri printre ei. :)

    Alina si Excalibur,
    Am observat la o postare anterioara o lupta surda a lui Oreste cu un maestru.
    Credeam in mintea mea cea proasta ca el insusi a devenit maestru si ca se desprinde cu idei proprii de scoala maestrului, din care tocmai pleaca.
    De ce am crezut aceasta? Deoarece cu surle si trambitze isi anunta cel mai puternic centru de ezoterime si paranormalitati ce inmugurea si dadea sa se configureze in Romania. Probabil ca in acest scop a adunat crema spiritualitatii romanesti si cu aceasta ocazie a fluierat in biserica fostului sau maestru.
    "Honi soit qui mal y pense!" :)

    Dar asta se-ntampla atunci, la momentul acelei postari, in imaginatia mea.

    Acum lucrurile par dierite. Este un coleg de breasla, el maestru, pentru ca asa il numeste Oreste, pe de o parte si Oreste, el insusi un maestru pentru ca ii spune celuilalt coleg sau "colega" (poate ma insel dar voi mai citi inca o data cu atentie). Il mai numeste si "frate" ceea ce presupune o confrerie, de altfel acest lucru nefiind o noutate. :)

    Presupun ca nu este greu de aflat pe cine a avut discipoli DS, avatarul unui om de lumina. Daca, atentie va rog, doar daca, DS care s-a savarsit dintre noi si care a fost acel maestru al celor doi este DAN SERACU. Este singurul despre care am auzit ca ar fi fost un "special" si caruia i se potrivesc etichetele puse de Oreste. Trebuie sa-l gugalesc ca sa aflu in ce excela si poate il aflam si pe oponentul lui Oreste. Asta daca ne intereseaza. Pe mine deocamdata nu.
    Stie cineva in ce a mai primit Oreste initiere, inafara de ceea ce credem cu totii?

    Si acesta este tot un scenariu. Numai Oreste stie adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  27. Da, sa traiti!
    Excalibur prezinta onorul si se baga-n teaca ca a prins-o viscolul pe afara si rugineste. (n-ai sa vezi! bea o palinca si-i trece de rugineala)
    Glumesc, desigur.

    Orice ar fi, mie imi pare rau de ceea ce se intampla cu Oreste. Sa nu uitam ca prezenta noastra si discutiile purtate pe blogul lui ne-a adus destule beneficii personale si de cunoastere. Bunaoara, grupul alcatuit ad-hoc la el, a continuat sa interactioneze frumos si dupa ce s-a spart "petrecerea".
    Dar, in fine, Dan are dreptate, fiindca nestiind exact ce se petrece, e delicat sa faci orice legat de asta.

    RăspundețiȘtergere
  28. Problema lui O. este ca... mai multe voci il trag in diferite directii.
    Ar trebui sa taca , sa taca si in “interior” ca sa descopere adevarul ...
    Prin tinerea celor din jur la respect nu face decat sa se opuna hranei sufletului .Se agita atat pentru o clipa efemera , marcata de violenta , ambitie, lupta, marire si ura .
    (Asteptam un tren in gara si ne agitam atat de mult : ne certam , ne insultam , incercam sa fim primii la rand, sa luam ceea ce nu ne apartine , sa dominam ...cat politicianism !!!Dupa care ...trenul soseste si noi plecam pentru totdeauna .
    Sa acceptam , pur-si- simplu sa acceptam !!! Fara teama , fara sperante !)
    O. a aflat ca a sosit timpul sa-si manifeste calitatile , dar , Egoul il acopera ca o masca .
    (Sa intelegem ca suntem creatia lui Dumnezeu si nu putem fi perfectionati.)
    O. traieste in functie de anumite idei , poarta caracterul cu el ca pe o armura .
    A investit intreaga viata in acest caracter...motiv pentru care reactioneaza in diferite situatii ale vietii in functie de el , nu de situatia propiu zisa .
    O. raspunde inainte de a termina intrebarea ...nu-si deschide inima la intrebarea ta ...
    Nu renunta la mintea care judeca : cutare este bun , cutare este rau , vrea , nu vrea... El nu-si permte sa se indoiasca ...
    Sa ne indoim...vom fi binecuvantati ca ne indoim!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Multumesc, Dan, pentru ca te-ai preocupat de articolul lui Oreste. O sa caut si eu despre DS-ul misterios, maestrul "prietenului" lui Oreste.

    Frate si coleg o fi si in francmasonerie?

    Oricum, am simtit o deznadezde in postarea lui Oreste, o frica de ce i-ar putea face energiile negative trimise de acest maestru cu ochi albastri, cu trandafir in piept, care se plimba pe "vaiile" Bucurestiului.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  30. Omor pe cineva (??!!) daca spun ca mi-a placut postarea, mi-au placut comentariile, presupunerile, intelegerile, retinerile, inaintarile, multumirile, nemultumirile, revenirile.... Flacari pe zapada....

    RăspundețiȘtergere
  31. Am plecat din gara, am trecut prin furcile (sabiile) caudine si am ajuns la Oreste... Profetic titlul. :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Excalibur,

    Recunosc ca si eu ii datorez foate mult lui Oreste. Din pacate este persoana publica si trebuie sa-si duca crucea. Si nu numai lui ii datorez, si voua va datorez in egala masura...

    RăspundețiȘtergere
  33. Nima,

    Nu stiu cine esti dar te simt ca pe un om aproapiat. Adica este de bine... :)
    Sa stii ca eu cred ca tu ai dreptate. Afirmatiile si rationamentul tau mi s-au parut corecte. Vezi lucrurile foarte clar.

    RăspundețiȘtergere
  34. Alina,
    Il vad pe Oreste ca pe o lama de brici. Chiar nu-mi fac probleme pentru el...

    RăspundețiȘtergere
  35. Draga Cristiana, :)

    Stii cui ii datorez ideea ? Lui Ciobulete. Ea a avut ideea vietii ca-n gara intr-un articol scris de curand si postand un comentariu la ea, ca de obicei, a aparut germenele acestui articol.
    Iti mutumesc pentru apreciere.:))

    RăspundețiȘtergere
  36. Sorine,

    Marea majoritate a prietenilor de-aici am facut mare harmalaie pe blogul lui Oreste pana mai acum vreo doua-trei luni cand a suspendat comentariile. Am trait viata acelui blog.

    RăspundețiȘtergere
  37. Mai caut prin "Blogo-sloviri ", grupuri de "adulti-indigo",constienti de gandurile si trairile intuitive, spirite razboinice ( mai visam la celebrele SABII!) care deshid o noua lume .
    Dupa Noi , nu vine Potopul , ci ...vin CEI MAI BUNI !!!

    "Spiritul meu , saluta Spiritul tau !"

    RăspundețiȘtergere
  38. Nima,

    Gata stiu cine esti! :)))
    Nici Spiritul meu nu se lasa mai prejos.

    Cu mare bucurie si gratie:
    "Spiritul meu , saluta Spiritul tau !" :)

    RăspundețiȘtergere
  39. ... da, câtă graţie!..
    Multumesc, Dan!
    Multumesc tuturor!!

    RăspundețiȘtergere
  40. Oare banuiala mea despre Nima e aceeasi cu a ta, Dane?

    Oricum, citind mai profund ceea ce a spus Nima, am descoperit cata dreptate are:

    Citez: "O. raspunde inainte de a termina intrebarea ...nu-si deschide inima la intrebarea ta ..."

    EXACT! EXACT! EXACT! Cat de bine ai spus-o! Eu cred ca nici n-o aude!

    RăspundețiȘtergere
  41. Cu riscul de a primi capace, ca la baschet, am sa spun totusi ca niciunul din noi n-ar trebui sa-l judece pe Oreste. Acest moment este O ETAPA DIN EVOLUTIA LUI. Ca face, ca drege, ca -dimpotriva! - nu face si nu drege, sunt elemente care prin confruntarea lor il vor aduce in situatia de a face alegeri. Pe baza lor i se ofera un set nou de conjuncturi cu sens evolutionist. E ca un nod temporal, ca o halta, daca vreti. Eu una, las piatra din mana si ii tin pumnii. Fie ca spiritul lui sa gaseasca calea cea mai potrivita pentru el!

    RăspundețiȘtergere
  42. IERTARE !...dar "TOATE SE LEAGA SI SE DEZLEAGA IN DUH SI IN NEVAZUT "
    :)

    RăspundețiȘtergere
  43. Nima, eu doar te intreb:
    si-a castigat vreunul din noi dreptul de a comenta despre ceea ce se leaga si dezleaga in duh si nevazut?! Caci daca da, atunci il salut cu respect pe acela si m-as bucura sa-l cunosc.
    Eu n-am indrazneala sa pretind asa ceva, prin urmare ma multumesc sa-i tin pumnii lui Oreste si sa sper ca spiritul lui va face cele mai potrivite alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  44. Oooi, ioi, ioi!!!! :)))
    Mi-i drag de voi! :)

    Mintea omului croseteaza...
    Noi suntem galeria. Desigur ca nu-l judecam pe Oreste ca la proces si nici macar barfa nu se poate numi, pentru ca nu avem fapte... Dar asa se nasc Marile Legende.

    Oreste a iesit de mult din crisalida. Si daca il urmarim de pe margine ca suporteri, inseamna ca ne pasa. Si daca Oreste se expune intr-o lupta publica de atitudine, cu un inamic nevazut care nu are posibilitatea si dreptul la replica, inseamna zic eu, ca intr-un fel ii pasa si de cititorii lui, adica de noi, carora le tine indirect o lectie despre inalta moralitate a initiatului.

    Si daca nu ne amestecam ceea ce de altfel si facem, inseamna ca procedam cum trebuie. Si daca chiar am vrea sa ne amestecam, desi ne este clar ca acest conflict nu e treaba noastra, tot nu stim in ce sa ne amestecam. Asa ca orice ne inchipuim nu are cum sa-l afecteze.

    RăspundețiȘtergere
  45. Pai, Dane, ce faci?! :))))))))))
    Strici sensul ultimului meu comentariu, care avea legatura directa cu cele trei postari identice ale tale.

    RăspundețiȘtergere
  46. Am zis cumva ca ..."Imparatul e gol ?!"
    Maestria lui O. nu i-o poate lua decat cel care i-a dat-o ...
    In rest este seamanul nostru . Unul forte destept .
    Toti avem dreptul sa comentam ce ni s-a dat sa stim ...
    "CALEA, ADEVARUL si VIATA" este doar UNUL .

    RăspundețiȘtergere
  47. Excalibur, :)
    Deh, m-am balbait !
    A iesit de trei ori!:)

    RăspundețiȘtergere
  48. :)))))))))))
    Stii, circula o poanta printre psihologi...Mai bine sa ai balbism decat sindromul Tourette.
    (Desi, gurile rele zic ca cel mai nasol e sa le ai pe amandoua.) :D

    Deh, gluma de psihologi, ce vrei?!
    Sper sa nu te superi.

    RăspundețiȘtergere
  49. Excali, salutare!
    Printre psihologi circula un virus cu mai multe tulpini: una dintre ele este ca toti psihologii vad in jurul lor o lume bolnava, o alta tulpina este aceea ca nu-si dau seama de propria lor patologie: o alta tulpina este aceea ca cei mai multi sunt scosi pe banda rulanta si zac pe listele somerilor, zbatandu-se prin inovatia workshopurilor si seminariilor fel de fel sa-si asigure supravietuirea asa virusata cum e ea!
    :)))
    Virusul porcin e nimic pe langa virusul cu n tulpini psihopatetice.
    Dar, romania este tara tuturor posibilitatilor.

    RăspundețiȘtergere
  50. Calea, adevarul, viata!
    Frumos, incitant, precum un puzzle ale carui piese se schimba odata cu trecerea timpului (d.p.d. v. biologic )
    :)))
    Toate au un punct comun: Unicitatea!
    Functie de individ.
    Sunt tot atatea carari, adevaruri, vieti, cati indivizi.

    Oreste este un proiect esuat, ca mai toate proiectele frumoase din romanica noastra.
    Un alt "guru" in miniatura, ce-si castiga painea dand din gura.

    Gata, am zis.
    Va salut din mers, pentru ca nu vreau sa deschid portile circului si aici, nu de alta, dar nu mai am atata vitalitate.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  51. AJUTOOOOOR!

    Spuneti-mi daca am inteles bine.
    Tot cutreierand blogurile preferate am dat de ceva citate pe care le-am recunoscut ca fiind parte din blogul guruluimic Oreste.
    Am citit si rascitit.
    Vad bine sau vad eronat?
    Prietenul despre care vorbeste gurumic nu este acesta?
    http://silentiumlink.blogspot.com/2009/12/eteros.html
    ?????

    E asa? Nu e asa?
    Este adversarul caruia ii tine tot felul de prelegeri gurumic Oreste?
    Voi ce ziceti?!

    RăspundețiȘtergere
  52. E superba replica ochiului albastru!
    Tre' sa recunosc.

    RăspundețiȘtergere
  53. Daneeeeeeeee!
    Unde esti? Fierb tot, dau in clocot si o sa ma revars precum drobul de sare...

    E cel despre care ne vorbeste oreste, sau nu?!

    RăspundețiȘtergere
  54. Nima, "decodifica-ti" limbajul
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  55. Scuze , uneori ma grabesc ...
    Meditatia mea nu este , in liniste ,langa Maestrul meu ...ci in plin spalat podele , spalat rufe si cateva contraziceri in bucatarie ...
    Ma bucur ca ai descoperit albastrul- ochi- drept , pe care O. il tinea destul de aproape...

    Si te imbratisez pentru OBLIO al tineretii mele .

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna ziua si inima dragi prieteni! :)
    Imi cer iertare dar azi ne-am mutat cu birourile dintr-un loc in altul asa ca iata, de-abia acum m-am reconectat.

    Excalibur, :)

    Nu-i bai!
    Nu fac diferenta intre niste balbe si sindromul Tourette pe care n-am avut timp sa-l gugalesc. :)
    Situatia poate fi similara cu injuratura de mama adresata in limba romana unui inuit care se va arata foarte bucuros ca avem comunicare si ma va invita in igluul lui, la masa. :)

    RăspundețiȘtergere
  57. Draga Andrei Radu :)

    Paai... Sa vedem!

    Ultimus Romanorum de pe silentium link abordeza fenomenele ezo intr-un mod cu totul diferit si foarte personal. Are o viziune proprie de la care nu abdica si presupun eu ca el a gasit Calea si Adevarul intr-o forma specifica... In Viata suntem cu totii... :)

    Nu cred ca este el si din motivul ca era unul din comentatorii cu afirmatii apodictice pe blogul lui Oreste, ba mai mult la un moment dat ii cauta de urgenta adresa de e-mail atunci cand Oreste zicea chestia aia cu ELI, ELA, ELO. Nu au aparut semnele vreunei divergente de pareri intre ei si nici nu dadeau semne ca s-ar cunoaste.

    Tu sigur nu erai pentru ca ai o gandire carteziana iar nu ezoterica. :)

    RăspundețiȘtergere
  58. O.il tinea ( il tine) pe blogul lui la "recomandari" ..."SCIRE TUUM NIHIL EST..."

    RăspundețiȘtergere
  59. Nima, :)

    Ei se cearta... ei se-mpaca... :)

    RăspundețiȘtergere
  60. Nici macar nu se cearta ...doar se masoara in Maiestrie!

    RăspundețiȘtergere
  61. Da, Merci!
    M-ati lamurit bustean!

    Gurumic Oreste, arunca cu avertizari, blesteme si apocalipse spre "ochiul albastru" - asta am inteles eu din "articolele" postate pe blogul lui transformat intr-un loc al monologului inutil.

    Ochiul albastru l-am descoperit ca fiind "ochiul albastru" azi, cand am citit articolul in care am regasit citate din gurumic Oreste.

    Il citeam cu mult inainte de a face descoperirea "epocala" de azi-dimineata.
    Intrebarea mea este: ochiul albastru este subiectul avertizarilor guruluimic Oreste?
    si urmatoarea intrebare:
    cine este in reallife "ochiul albastru"? de l-a deranjat atat de tare si i-a produs panica guruluimic de ii tot trimite mesaje virtuale?

    Nu vorbim de maestrie, ca nu incape comparatie.
    Ochiul albastru este mult prea departe fata de gurulmic.
    Nu se dueleaza in maestrie, ochiul albastru foloseste imediat KO.

    Cer ajutor si imi veniti cu texte pe care nu le pot intelege.

    Dane, ce Dumnezeu, vorbeste-mi romaneste: este sau nu este!

    RăspundețiȘtergere
  62. DA , intre O. si “ochi albastru “ este masurarea de Maestrie .
    Amandoi sunt Maestri in Reiki ( Energia Universala ).Celelalte initieri nu le cunosc .
    Nu de mult “ochi albastru “ a renuntat la izolare , “plangand” pe umarul lui O.
    Asta l-a obligat sa iasa in intampinarea lui O. si sa-i inteleaga punctul de vedere diferit de al lui . A incercat un compromis ...dar nu putea sa-si tradeze propiul adevar .
    Langa “ochi albastru”nu toti oamenii se simt bine ...Numai cei care rezoneaza cu pacea lui interioara .
    Masurarea in Maestrie pote fi ...inegala .
    Unul se bazeaza pe amuletele legate pana la cot , celalalt pe Energia Universala pe care a stiut s-o foloseasca in creatia de sine .
    Unul se bazeaza pe caracter, celalalt are imaginea de ansamblu.
    Unul are “ teorie”, celalalt are compasiune ( mai mult decat iubire ).
    Greu vom afla adevarata identitate a “ochiului albastru “...Numai daca O. va incalca toate regulile ...
    Si desteptii pot gresi ...
    Vom vedea !

    RăspundețiȘtergere
  63. Nima, vorbim mult si spunem nimic in acest secol zbuciumat intre materialism si ezoterism.

    Daca stii ca este maestru reiki, inseamna ca stii si cine este.
    Daca stii ca a stat pe umarul, sub umarul, langa umarul... inseamna ca stii si cine este.
    Daca nu vrei sa dezvalui identitatea de ce mai scrii?
    pentru ca nu ma ajuta nici pe mine si nici pe cei interesati care nu au avut curajul sa intrebe despre acest "prieten" pe care-l tot ameninta gurumic Oreste.

    Stii... apropo's de maestrii reiki, si aici e multa escrocherie, doi dintre prietenii mei sunt "maestrii" reiki 9au patalama in toata regula) si... restu ? APA DE PLOAIE.
    Si ce mai au in comun?
    Limbajul caracteristic.
    Dar au patalama: SUNT MAESTRII.
    Stii cat i-a costat "maestria"?
    IN euro, evident!
    Cred ca stii!

    RăspundețiȘtergere
  64. Andreiule,
    Radule, :)

    Dar te ce te framanti omul lui Dumnezeu?
    Zau daca vreau sa stiu cine este!
    Si daca il cheama Popescu sau Georgescu sau Ptruptrucea, mie mi-i totuna, oricum nu cred ca voi relationa cu el pentru ca nu stiu ce sa-i spun care sa-l intereseze... Daca Nima zice ca este el acel maestru periculos, probabil ca asa este pentru ca Nima stie intotdeauna ce vorbeste (spre deosebire de mine care dau cu bata'n balta cand vine vorba despre cele nevazute:)). Identitatea si-o tine ascunsa... treaba lui!, este protectia pe care si-a ales-o si in care se simte confortabil. Si daca si-a facut blog si explica anumite lucruri acolo pentru cei interesati, inseamna ca este evoluat, daruieste in felul lui semetz si nu le tine pe toate pentru el.

    Cat despre blogul lui, jos palaria! Este foarte interesant, dar atat de stufos si in unele articole atat de categoric, incat din lipsa de rabdare, si din pornirea pe care o am de a nu inghiti idei nemestecate, am renuntat sa-l mai citesc.

    Ca sa te parafrazez se pare ca gurualbastru nu este un VIP, n-are iesire pe sticla si deocamdata nu reprezinta un pericol public. Este doar ceva incomod pentru energiile lui Oreste.

    RăspundețiȘtergere
  65. Andreiule,
    Radule, :)

    Dar te ce te framanti omul lui Dumnezeu?
    Zau daca vreau sa stiu cine este!
    Si daca il cheama Popescu sau Georgescu sau Ptruptrucea, mie mi-i totuna, oricum nu cred ca voi relationa cu el pentru ca nu stiu ce sa-i spun care sa-l intereseze... Daca Nima zice ca este el acel maestru periculos, probabil ca asa este pentru ca Nima stie intotdeauna ce vorbeste (spre deosebire de mine care dau cu bata'n balta cand vine vorba despre cele nevazute:)). Identitatea si-o tine ascunsa... treaba lui!, este protectia pe care si-a ales-o si in care se simte confortabil. Si daca si-a facut blog si explica anumite lucruri acolo pentru cei interesati, inseamna ca este evoluat, daruieste in felul lui semetz si nu le tine pe toate pentru el.

    Cat despre blogul lui, jos palaria! Este foarte interesant, dar atat de stufos si in unele articole atat de categoric, incat din lipsa de rabdare, si din pornirea pe care o am de a nu inghiti idei nemestecate, am renuntat sa-l mai citesc.

    Ca sa te parafrazez se pare ca gurualbastru nu este un VIP, n-are iesire pe sticla si deocamdata nu reprezinta un pericol public. Este doar ceva incomod pentru energiile lui Oreste.

    RăspundețiȘtergere
  66. AI DREPTATE! (din nou)
    fi'mi'ar bostanul!
    Ma cupinsese frenezia "descoperirii", m-am lasat prada emotiilor si uite cat m-am zvarcolit de curiozitate.
    :)

    Ai dreptate si in privinta blogului, dar.. fiecare inghite functie de posibilitati, nu?
    Unii poate inca nu au dinti si-atunci...
    :))

    "gurualbastru"
    IMI PALCE!
    pthiu, fi'mi'ar bostanul...
    vezi ce-nseamna sa nu fii manat de emotii?
    sa gandesti "la rece"
    Multam' fain.
    Mai cam lasat la rotisor, dar a meritat.
    Un sfarsit de saptamana frumos, tuturor

    RăspundețiȘtergere
  67. Sincer, si eu aveam ceva râcă cu maestrii reiki, la un moment dat, e omeneste! si credeam ca nu degeaba, din experienta unor tangente familiare prin care mi se impuneau niste manifestari ce nu-mi sunt proprii. Dar in momentul in care un astfel de maestru a intrat frumos, linistit si odihnitor in viata mea, cand a inceput sa-mi explice cateva lucruri mai putin cunoscute chiar de catre unii incepatori reiki, am inteles multe lucruri si am inceput sa le urmarim impreuna. Sunt parti din Reiki ce nu mi se potrivesc de loc (e normal, nu..) si altele care m-au condus la studiu in comun cu acest prieten nou.
    Fiecare reactioneaza diferit in situatii diferite. Mi se pare un om deschis, Oreste, apreciaza omul care munceste, care se straduieste. Se vede ca nu este de acord de multe ori chiar cu invitatii lui, dar este un om care da dovada de echilibru de multe ori. Chiar daca nu intotdeauna.. ce-i putem reprosa omenescului din el?? Este un curaj sa dai dovada de omenesc si sa rezisti atacului celor care nu suporta omenescul din ei insisi...
    Daca ii citesc CVul, eu vad acolo niste lucruri foarte grele pe care si le-a asumat, si de aceea ii inteleg si greutatea de a nu mai suporta presiuni din toate partile. CVul acela spune multe celor care stiu macar putin despre "joaca" cu energiile... De aceea nu mi se pare ca-şi doreste ceva cu patimă de guru, dar parerea mea este ca trebuie putere pentru a razbate cu incredintari noi intr-o lume veche...
    Unii spun mereu despre "batalia ingerilor"...
    Greu.. Sigur ca, pana la urma, depinde mult ce facem cu cunoasterea si cu cultura pe care ne-am format-o, cu inteligenta nativa, cu memorii prodigioase... Sunt insa elemente care ne plaseaza fara doar si poate intr-o lume creata pentru toti-toti oamenii de pe Pamant. Cred eu.

    RăspundețiȘtergere
  68. Saru'mana Cristiana,:)
    Weekendul a-nceput bine! :)
    Te sustin in afirmatiile tale.

    Lucratorii in nevazut si cu nevazutul sunt ca instrumentele intr-o simfonie: unii cerceteaza si dau mai departe, altii indruma, unii tamaduiesc suflete, altii trupuri, unii netezesc cai... :)

    RăspundețiȘtergere
  69. Cristiana, eu nu am "raca" pe nimeni. Fiecare face ce crede de cuviinta.
    Eu doar constat realitatea.
    Nevoia omului de transcedent (in acest secol, pentru ca biserica a cazut cu tot cu clopotnita de pe capul preotilor imbuibati si cu tot cu ideologia depasita) duce la explozia aceasta de "maestrii" in tot felul de stiinte ezoterice (unele reale dar nu practicate la noi).
    O nevoie, o cerinta!
    Oamenii au nevoie de alte capete luminate decat ale popilor, OK.
    Se scot pe banda rulanta "maestrii"!
    Oaia si pastorul.
    :)

    Fiecare admira ceva, functie de procesul mental: tu admiri cv-ul unui om, altul admira omul; unul admira o floare, altul o masina etc.
    Nu e nimic condamnabil.
    Cum spunea CTP: "mai multe masini, mai putini oameni".

    RăspundețiȘtergere
  70. Inca odata , andreiradu ...scuze de intarziere !

    In lumea asta , cat platesti , atat primesti .
    (Probabil de cand ni s-a trantit usa Raiului ...)
    Asa este si in initierea in Reiki . Daca "comoara" ta este adunata in ceruri , atunci vi aici , deja un initiat .
    Daca nu , si iti doresti asta ,atunci platesti .
    "Patalamaua " este o hartie care arata celorlalti ca ai primit initierea , dar nu-ti da si Maestria .
    EXERCITIUL IL FACE PE MAESTRU !
    Zi de zi , ani , zeci de ani ...

    RăspundețiȘtergere
  71. Nima,
    "In lumea asta , cat platesti , atat primesti ."
    Eu o consider o alta barba de incuiat mintile oamenilor, de tinut in lanturi mentale, pentru a fi mai bine struniti si manevrati (de altfel se plateste foarte mult pentru lucrurile fara valoare, daca stai bine sa privesti societatea secolului XXI) - parerea mea.

    Dar fiecare are dreptul sa creada ce vrea.
    Nu ni s-a trantit usa raiului. Raiul este unde credem noi ca este.

    Comoara nu poate fi adunata in "ceriuri", ci in mentalul nostru, in sufletul nostru.
    (parerea mea)

    Primesti "patalama" doar pentru a te "legifera" ca apoi sa-ti scoti banii investiti.
    Un marketing aproape rudimentar, un torc specific secolului in care traim.

    RăspundețiȘtergere
  72. Te intreb ( AndreiRadu ) ce astepti tu de la un Maestru ( sa zicem ...in Reiki ) ?

    RăspundețiȘtergere
  73. NIMIC!
    Nu astept nimic de la nimeni, astept ceva de la mine, daca e sa-mi pierd timpul asteptand.

    Tu astepti ceva de la ei?!

    RăspundețiȘtergere
  74. - Sa scoata la imprimanta ...ceea ce vad si stiu ...ceea ce pot si fac .
    Pentru ca ceilalti sa vada si sa stie, sa poata si sa faca.

    SA FIE BUCURIE PENTRU TOATE FIINTELE !
    SARBATORI FERICITE !

    RăspundețiȘtergere
  75. Ce-mi place ca am gasit un blog unde se discuta despre maestrii REIKI; si eu sunt maestru Reiki; pregatiti-va pietrele si aruncati cu putere...poate se mai potoleste osardia si ura. Eu am pregatit capul, astept piatra.

    RăspundețiȘtergere
  76. Anonim, :)
    Bine ai venit!
    Nu uraste nimeni Reiki si cu atat mai putin pe maestrii Reiki... Imi pare rau ca ai inteles gresit. Era o discutie fara explozibil. A plecat de la o galceava publica si fiind publica iar noi fiind publicul... s-au emis niscai pareri. :)
    Imi pare bine ca ai poposit.
    Si inca ne-am bucura sa te avem printre noi. Parerea ta conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  77. Bun gasit, tuturor!
    Sper ca sarbatorile sa va fi fost fericite.
    Nima, raspunsul tau imi induce imaginea unui copiator. Cu siguranta ca acesta ai vrut sa fie feedbackul.
    :)
    "Pentru ca ceilalti sa vada si sa stie, sa poata si sa faca."
    Sa vada si sa stie ce?
    Ceea ce stie "maestrul"?
    Ok.
    Insa cand vezi ca saracul "maestru" nu poate pune in aplicare invatarua lui in propria-i viata?!

    RăspundețiȘtergere
  78. Anonimule "maestru reiki", de ai fi fost macar pe jumatatea celor doi prieteni ai mei "maestru", cu siguranta nu ai fi avut aceasta abrodare.
    "aruncarea cu pietre" este un sport perimat; mai nou se arunca cu energii subitle, dar si asa... poti fi linistit, te protejeaza providenta.
    :)
    Unde-i capul?
    :)

    RăspundețiȘtergere
  79. Dan
    Multumesc pentru urarile de bun venit; eu sunt cititorul tacut care,uneori,viziteaza blogurile tale si se bucura de articolele interesante publicate.
    Gabriela

    PS: capul meu este pe umeri...inca

    RăspundețiȘtergere
  80. Buna seara dragii mei,
    Acum ca a trecut Craciunul, putem sa ne tragem linistiti niscai ghionturi... :))

    Nima, Andrei Radu, Gabitza asa de tare imi place de voi si asa de mult va doresc un an pe cinste si atat de mult imi doresc sa ma bucur in continuare de prietenia voastra, incat nu ma pot abtine sa va doresc din suflet La Multi Ani!

    Si tot asa si celorlati prieteni ai nostri pe care nu-i mai scriu aici, pentru ca incepe sa semene cu un acatist. :))

    Un an bun tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  81. La Multi Ani dragii mei, va doresc un An extraordinar din toate punctele de vedere!

    @AndreiRadu
    Dialogurile mele virtuale cu Oreste au avut ca punct de pornire articolul "Intoarcerea maestrului ratacitor
    -scrisoare deschisa prietenului meu-"(Vineri 27 Noiembrie 2009) de pe blogul domniei sale...acesta fiind un raspuns la articolul meu "El nu ne-a iubit".

    Nu fac parte din cercul prietenilor sai, nici mason nu sunt, nici maestru Reiki si nici nu urmaresc sa ma duelez in "maiestrie" cu Oreste.
    Singurul lucru pe care am urmarit sa il subliniez este ca atunci cand incerci sa explici Adevarul unor persoane incapabile intelectual sa il inteleaga este echivalent cu a promova incultura, iar atunci cand cei care incearca sa explice Adevarul nu il inteleg nici macar ei insisi, apare o noua "Religie".
    Momentan, aceasta Religie pare a fi Fizica Cuantica.
    Noi toti suntem Calea, Adevarul si Viata.

    Bogdan

    RăspundețiȘtergere
  82. Salutare, tuturor!
    Un 2010 cum va doriti.

    Ma bucur sa ma regasesc printre voi.
    Bogdan (Romanorum), multumesc pentru raspuns, poate ca era mai bine daca ti-as fi adresat intrebarea direct, insa in lumea virtuala ca si in cea reala ne izbim de ziduri cladite ba de noi, ba de cei de langa noi.

    Dilema mea a ramas inca activa.
    Tu esti cel caruia ii tot trimite mesaje pe blogul lui, ba de prietenie, ba de avertizare, ba de amenintare mascata etc.?!
    Ba mai mult decat atat, esti acelasi personaj caruia i-a transmis avertismente chiar in cadrul unei emisiuni (pentru ca, din pacate pentru el, a recurs si la acest lucru)?!

    In alta ordine de idei, tu spui:
    .
    La care ADEVAR faci referire?
    Pentru ca daca tu incerci sa-mi explici ADEVARUL tau, e posibil sa nu-l inteleg dar in acest caz este valabila si reciproca (in sens invers).

    RăspundețiȘtergere
  83. @AndreiRadu

    http://trendulcodurilor.blogspot.com/2009/12/pentru-cei-ce-cunosc.html

    RăspundețiȘtergere
  84. Bogdan si Andrei Radu,
    Bine ati venit!
    Si bine ca s-au lamurit lucrurile!?
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  85. Buna de dimineata, frumosilor!
    Bogdan, acum lucrurile imi sunt mai clare, multumesc.

    Danule, bunule, toate se aseaza incet si frumos cand avem rabdare!

    O zi frumoasa, tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  86. @Dan Ioanitescu

    La Multi Ani,
    Iti doresc un an magnific din toate punctele de vedere!

    RăspundețiȘtergere
  87. Va multumesc pentru urari, prieteni! :)
    Astazi mi-am mutat interesul pe blogul Elenei si am inteles mai bine mai multe lucruri. A fost un regal ideatic.

    Bogdan,
    nu stiu cine esti in realitate, si chiar este foarte putin important cine suntem (bine ca suntem!:)) dar Dumnezeu ti-a dat o minte scaparatoare de care te folosesti magistral. Sa nu mi-o iei in nume de rau, poate am o atitudine retrograda, poate ca sunt orb, dar in ceea ce-L priveste pe Isus, si nu numai, eu consider in continuare ca IDEILE SUNT NISIPURI MISCATOARE. Nu stiu cat de bine este sa calci foarte apasat in ele. Andrei Radu are marea calitate (si pentru asta l-am considerat intotdeauna un bun si corect prieten), de a te trage de maneca. Nu-i placut, dar prinde bine. Nici lui Oreste nu i-a placut dar pana la urma nimeni nu este Dumnezeu. Si nici Satan. :)

    RăspundețiȘtergere
  88. "...Bogdan, nu stiu cine esti in realitate, si chiar este foarte putin important cine suntem (bine ca suntem!:)) ...Sa nu mi-o iei in nume de rau, poate am o atitudine retrograda, poate ca sunt orb, dar in ceea ce-L priveste pe Isus, si nu numai, eu consider in continuare ca IDEILE SUNT NISIPURI MISCATOARE. Nu stiu cat de bine este sa calci foarte apasat in ele. Andrei Radu are marea calitate (si pentru asta l-am considerat intotdeauna un bun si corect prieten), de a te trage de maneca. Nu-i placut, dar prinde bine. Nici lui Oreste nu i-a placut dar pana la urma nimeni nu este Dumnezeu. Si nici Satan. :) ..."

    Aparent trebuie sa "sacrificam" multe insa daca incerci sa vezi adevaratele "pietroaie" atarnate de gatul acestei civilizatii mentinute din Inconstienta cu siguranta vei avea la ce reflecta.
    Sa parasim Ideea de Competitie si a modului de notare a valorii individuale si sa acceptam dezvoltarea prin Constientizare a capacitatilor umane de conectare la Sursa prin Intuitie.

    "..Astazi mi-am mutat interesul pe blogul Elenei si am inteles mai bine mai multe lucruri. A fost un regal ideatic..."

    Si ca sa ai inspiratie ti-am pregatit si un regal muzical.

    http://dl.transfer.ro/Dan_Ioanitescu-Transfer_RO-04Jan-b9a31e.rar

    Auditie placuta!

    RăspundețiȘtergere
  89. Multumesc frumos Bogdan,
    Intr-adevar un regal.:)

    Am inteles mesajul tau cu conectarea prin intuitie si mi se pare corect.

    RăspundețiȘtergere
  90. Asta imi aduce aminte de un PPS celebru care circula cu ceva vreme in urma, se numeste "Trenul Vietii"...Ideea de baza e aceiasi suntem calatori in viata noastra si la fiecare peron au sansa sa urce alaturi de noi alte persoane iar la o alta statie sa coboare... fiecare in ritmul sau...
    Ideea e sa facem calatoria cat mai placuta cu putinta - alaturi de cei ce ne intovararesc :)
    O zi minunata !

    RăspundețiȘtergere
  91. Daca astazi e o zi grea pentru tine, sau treci printr-o perioada grea, si speranta aproape ca te-a parasit, daca nimeni nu e langa tine si ti-e greu, te rog, drag prieten, sa alergi la Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu. La El gasesti iertare, speranta, bucuria de a trai si fericire adevarata...
    El e singurul care ramane cand toate celelalte se duc. Si El iti va fi un prieten adevarat, cum niciun om nu iti poate fi.
    Te rog, da la o parte orice piedica si vino la Isus! http://www.caleamantuirii.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere

parerea mea