UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

joi, 13 mai 2010

MERDENEAUA


SUNTEM CEEA CE MANCAM

Toti stim lucrul acesta. Si politicienii ar trebui sa-l afle. Cu mult inainte ca "ai nostri tineri la Paris" sa-nvete si sa relatinizeze (a se citi dacizeze)  masiv limba daco-romana, atat de slavonizata, de turcita si de siluita de popoarele migratoare care am devenit acum noi insine, boierii si po-pulimea, marea gloata-talpa tarii,  se delectau pe la ospete si parastase, atat cu traditionalele dulciuri indigene, gen coliva si lapte de pasare dupa care urmau inevitabil poale-n brau sau in cap, cat si cu produse de patiserie turcesti, gen rahat si sugiuc - preferate mai ales de catre marii boieri din Divan si Sfat, apoi dupa buzunarul fiecaruia, cu baclavale, sarailii, halva, halvitza, kataif. Cat de saraca trebuie sa fi fost bucataria romaneasca ma intreb, daca in materie de prajituri a trebuit sa aducem aproape totul de la francezi, caci ati observat desigur ca numele produselor de patiserie si cofetarie sunt preponderent frantuzesti. Noi romanii am fost intotdeauna in primul rand daci si doar apoi am devenit francofoni anglofili

 Cofetaria 
Mai exista asa ceva in Romania globalizata? Avem acum Delicaterii, Chocolaterii, Gelaterii, Pasticerii, Bombonerii, dar unde Doamne iarta-ma ne sunt Cofetariile? Nu mai sunt, caci acolo unde alta data erau cofetarii acum inauntru gasim farmacii, banci si case de amanet iar in curand magazine de pompe funebre. 
Hai totusi sa vedem de unde ne provin bunatatile!
Ciocolata vine de la chocolat, pronuntata intre razboaie shocolata, care vine de la aztecul chocolatl - o bautura calda in urma careia nobilimii franceze i-a cam disparut calciul din oase, bomboane de la bon-bon (bun -bun!),  drajeuride la dragées, Joffre de la maresalul francez  (dac de-al nostru) Joseph Jacques Césaire Joffre, care printre altele s-a ocupat si de instructia si reformarea armatei romane pe la 917, mascota de la mascotte, savarina de la alt dac, Jean Anthelme Brillat-Savarin, mare politician, gastronom  si avocat francez, ecler de la éclaire (fulger), cu pluralul corect eclere iar nu ecleruri (- vezi succesuri) cum va sfatuieste dex-ul, tarta de la tarte, tort de la "ah, iar am gresit" adica de la "avoir tort" - am glumit vezi bine, caci tort provine din germana, de la torte, crema de la crème (smantana), mousse e clar ca-i spuma, caramele de la caramel - zahar ars, iar nu de la OCARA MEA, cum s-ar putea interpreta, amandina de la amandine (amande=migdala),  Choux à la Crème pocit adeseori de ignoranta cofetarilor romani si devenit Choix à la Crème, confundand varza (choux) cu alegerea (choix), fondante de la fondantes, care se topesc - in gura ca supozitoru'n ..., praline de la pralines, inventate de industriasul francez Marshal du Plessis-Praslin (sec. al XVII-lea), negrese - négresses... e clar de la postarea trecuta, desi ar trebui sa li se schimbe denumirea in prajituri de culoare, nuga de la Nougat, profiterol de la profitérolle si cate si mai cate, ca m-am plictisit eu, daramite voi! 

 Patiseria
Hai acum sa vedem cum stam si cu patiseria, caci insusi termenul de patiserie vine de la "pâtisserie"!!! Lasand deoparte linzerul si strudelul cu care au intrat ardelenii in patiseriile regatene, caci ai lor tineri la Viena au invatat, ce ar mai ramane intr-o patiserie? Pai ia sa mai vedem!
Pateu care vine de la pâté - el aducand dupa sine si cuvantul patiserie,  buseu de la bouchée - inghititura, imbucatura, saleuri de la salées zise si saratele in patisereasca vulgara, fursecuri de la foursecs (four sec -cuptor uscat), foietaj de la feuilletage ( frunzarit), biscuiti de la biscuits (bis cuits, adica de doua ori copti). 

Apropo de biscuiti (à propos de biscuits), ma opresc putin, caci mi-am adus aminte de o intamplare amuzanta (amusante) petrecuta cu ceva timp in urma, intr-un butic (boutique) de pe Bulevardul (le boulevard) Kogalniceanu. Cand mi-a venit randul, i-am cerut  politicos (poli) vanzatoarei:
-Dati-mi va rog de trei ori, de sapte ori sus! 
-Ce sa va dau !? se holba oripilata la mine.
-De trei ori, de sapte ori sus!
-Nu ti-e rusine?
-Nu! V-am cerut in romaneste trei "7 up"-uri.
De  unde se vede treaba ca zeama respectiva ar trebui sa se numeasca "7 oups!" ceea ce pentru noi romanii ar insemna un fel de "sase!", adica.. ma-ntelegeti voi foarte bine, ca doar ati fost la furat de cirese cand erati mici!

In orice caz le-am preluat francezilor prajiturile cu denumirea lor cu tot, laolalta cu aprecierile de: savuroase (savoureuses), excelente (excellentes), crocante (croquantes), parfumate (parfumees), delicioase (delicieuses) , delicatese (delicatesses), aromate (aromees), pentru ca adjectivul rromanesc "mishto", atat de sintetic si complex, nu cuprindea si inefabilul (hait! alt frantzuzism!) acestor intelesuri. Am mai preluat si denumirile legate de aspect si consistenta gen glazurat (glaçuré), glasat (glaçé), caramelizat (caramelisé), cremos (crémeux), fondant (fondant), etc... ba inca le-am luat si furculitionul.

Prajituri pocite 
Ele bietele nu sunt pocite, arata minunat si sunt excelente gust, ci doar numele lor, trecute prin mintile cofetarilor romani infierbantate de cuptoare, au iesit schimonosite. Ce ziceti de exemplu despre pandishpan, care provine de la pain d'Espagne (paine de Spania).  Dar shoa a la crem cu varianta choix a la creme, cum va suna?
"Avem lapte Buldanesti" asa cum am vazut scris cu muti ani in urma in vitrina unei cofetarii mititele, pe la Piata Sf. Gheorghe. Ia cititi-l ca pe Alba ca Zapada, vedeti, merge? Merge desigur pentru ca Boule de Neige este cu totul altceva. 
Pana si checul (cake - iata primul anglicism, din pacate denota saracia de imaginatie specifica britanicilor, care inafara de fish and chips si cake nu prea le au cu  gastronomia) a ajuns sa fie scris chiec, chek sau kek, in functie de cate unguroaice lucreaza in patiserie. 

Si-acum pentru deliciul dumneavoastra, pour la bonne bouche cum zice francezul, am sa va servesc cu motzul de la prajitura sau cu bomboana de pe coliva! 

Doamnelor, domnisoarelor si domnilor urmeaza in exclusivitate pentru dumneavoastra: 

MEEEEEEER....DE - NELE - LEEEEEEEEEEE... !!!
Desigur ca foarte rar gasesti de cumparat merdenele umplute cu altceva decat cu branza, si asta in cazul fericit cand nu se amesteca o idee de branza cu gris si cu multa sare, ca sa para mai consitente si sa te fure mai lesne la bani, dar cu putin noroc mai gasiti pe ici, pe colo si merdenele umplute cu carne, desi n-o sa stiti niciodata cata  si ce fel de carne se afla inauntrul lor si chiar si cu gem, cum mi-a fost mie dat sa vad in galantarul unei patiserii de pe langa Gara de Est.

Ceea ce dex-ul ne ascunde insa, este etimologia acestui miraculos cuvant gastronomic. Radacina cuvantului este vezi bine frantzuzescul  MERDE, care ne demonstreaza clar si fara drept de apel care este originea acestui cuvant. Ca o fi fost vorba despre patiserii sefi adusi din Franta pentru patiseriile romanesti, care de cate ori se frigeau la degete cu tavile cu pateuri exclamau "merde!", ori suparati ca lucratorii romani greseau compozitia sau ardeau placintele,si-atunci ei tranteau un invariabil "merde!" sau ca prin saloanele cosmopolitilor cand se ajungea la desert auzeai frecvent exclamatia "affreux pâtés de merde!" sau ca au MERDE IN ELE, in orice caz MERDENELE le-a ramas numele pana in ziua de azi. Facute in casa sunt intotdeauna foarte gustoase, dar cumparate de la magazin, si mai ales daca sunt si reci, consider ca sunt niste produse de c...are e bine sa nu cumparati. Iar daca totusi cumparati merdenelele, atunci imbiati-i pe politicieni cu ele, caci nu-i asa, esti intotdeauna ceea ce mananci!?

Sursa foto merdenele

39 de comentarii:

  1. :))
    mmmm
    Articol dulce, dulce, dulce.
    Nici nu ma ating de el pentru ca am luat la cunostinta cele spuse de antiignorantul! Fara zahar rafinat!
    Ptiu drace!
    :)
    Fotecaria, pardon, cofetaria a fost impuscata odata cu ceausescu. Odata cu ea si frisca aceea buna, buna, buna, de-ti lingeai degetele. Si profiterolul, si savarina si...
    :)
    Dar ce are daca mancam din gelaterii, pasticerii sau conservaterii?
    Important este ca mancam. Important este ca avem si noi ambalaje frumos colorate, design frumos al prajiturilor etc.
    Nu aceasta era atractia romanului pe vremea lui ceausescu? Atractia fata de ambalaj!
    :))
    Acum avem ambalaje fel de fel. Nu ne este suficient?

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))
    Ma gandeam la: suntem ceea ce mancam, suntem ceea ce gandim, suntem ceea ce vorbim... suntem ceea ce :))
    Gata! Greva limbutiei a pus pecetea, nu mai zic nic'

    RăspundețiȘtergere
  3. Chestia cu ambalajul era o fobie... ai dreptate. Ma gandeam eu pe vremea aceea cand jinduiam dupa cate o punga de plastic cu reclame straine pe ea, ca o sa ajung sa nu stiu cum dracu sa fac sa ma scap de orice ambalaj si sa urasc etichetele? :))
    Ma scuz pentru limbutie.
    A trebuit sa dezvolt subiectul si sa apas pe frantzuzisme pentru a da greutate argumentui cu merdeneaua. Este o bazaconie stiu bine, dar mi s-a parut haioasa.

    Vremea limbutiei a trecut. Stiu. Acum trebuie sa punem mana pe pari? Sau sa meditam?:))

    RăspundețiȘtergere
  4. suntem ceea ce alegem!
    daca unii aleg ipocrizia altii o educa prin marsavie, iar garnish-ul e doar orez cu lapte.
    sau cum cineva spunea... la ce bun impresia fara contingent, cand izul... mama lui de iz, iti da senzatia de "copt", dar miezu' i crud si novice!
    Ca sa traduc Dane,
    Ce dor ti-a mai fost de mine... cand eram desertul tau, iar in gura altora ma vindeai cu "sconpantil" de ocazie!
    Sa ai pofta.

    RăspundețiȘtergere
  5. ohooo ce surpriza surprinzatoare!
    Asta da STIRE!
    Maya reintoarsa de pe varful bocancului! Bun revenit Maya.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Bunule, limbutia-i cu folos si frumos impachetata.

    Sa punem mana sa fugim mancand pamantul....
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. mi-a adus aminte postarea ta frumoasa si interesanta de "zuppa romana"
    http://www.youtube.com/watch?v=FhAlcx6SCyM&feature=related
    enjoy!

    :)
    Prego: Acqua minerale, grappa speciale, cozze vongole.
    Prego: Torta di spinaci, vongole veraci,
    gorgonzola, Coca Cola.
    Zabbaione, minestrone, oben ohne,
    ecco la per me Zuppa Romana.
    Fettucine, scalopine,
    fritto di zucchini, ma per me Zuppa Romana.
    Bella donna, mamma mia, alimenti ciao.
    Roma Roma Napoli amore mio.
    Vino secco, amaretto, Rigoletto,
    ecco la per me Zuppa Romana.

    RăspundețiȘtergere
  8. Andreiule daca este comentariul tau in cele de mai jos...

    http://agonia.ro/index.php/poetry/1779707/Trenul_Cincinal

    apoi nu te iubi sa lingusesti cu miere si ardei iute, o sa iasa un fel "Masala" pe care o scrie "cin' se-aseamana aduna samanta discordiei"

    si daca eu nu stiu a scrie, apoi, unii se nasc critici din "nestiinta" mea :)
    Sa-ti fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mamaaaaaa, Danule, da' ce-ti veni, fratioare, sa ne faci una ca asta la miezul noptii, a? Deja m-au impresurat arome peste arome si amintiiiiiri...of!

    Auzi, io stiu sa merdenesc merdeneaua si cu sucitorul, stii? Si, la o adica, daca efectuez io niste pardalnice de "poale-n brau" cu merdeneaua n-or iesi la fel de bune ca si alea sucite cu sucitoru', ce zici?! :))

    Da' oare, daca esti ce mananci, ce esti cand te dedulcesti mai mereu cu mai la deal pomenitele poale-n brau???

    Cre' m-au luat de creierii capului aromele astea pe care le tot vanzolesti tu cu sadism prin reminiscentele noatre, of, of, mai, mai:))

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce limbă vorbeau dacii, azi nimenea nu ştie!...
    Căci pe atunci săracii n-aveau creion, hârtie....

    Hai sa recunoaştem ce avem bucataria mai saraca fata de alti,

    Te Salut!

    RăspundețiȘtergere
  11. Maya, io sunt in toata splendoarea mea!
    Parol.
    :)
    Dar era de bine, nu de rau. Mediocritatea este o stare fireasca a omului.
    :)
    Unii si-o recunosc, altii nu! (tine de puterea interioara, parca asa spun nlp-istii).

    Cu ardei, fara ardei, miere, fiere, servesc cum doresc dom'soarele! Functie de apetitul fiecareia.
    Si tie sa-ti fie de bine!
    Ma bucur ca te-ai reintors in virtual, acum lumea aceasta va fi si mai colorata (cel putin din punctul meu de vedere).

    RăspundețiȘtergere
  12. p.s. Maya, sper ca nu-mi porti ranchiuna pentru ca mi-am spus parerea de novice.
    Nu-mi stirbi bucuria de a te ragasi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bai! Ce-i harmalaia asta aici? :))
    Dupa ce ca mi-a cazut curentu' si nici macar nu m-am aplecat dupa el fo ora, acuma catarul asta de laptop nu ma lasa pe youtube.

    Aaaa... a venit Maya! Draguta, tandra, frivola, zambitoare si cu cuvintele incrucisate! :)
    Si eu ma bucur tare mult ca te-ai intors! :)
    Bine ai revenit Maya! Cum a fost la Amsterdam?

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragii mei buni prieteni Maya si Andrei,

    Nu va mai certati pentru o parlita de poezie.. "ca de cat sa ne certam mai bine un cantec vesl sa cantam" . Nu-mi merge youtube-ul ca as fi preferat melodia de la Zupa Romana... :)) Textul mi-a placut, ce sa zic...:))

    RăspundețiȘtergere
  15. Alessia surioara,
    Sincera la inimioara,
    Daca esti asa de tare
    Fa-ne o placinta mare!
    Da cu sucitoru'n ea
    Si fa-ne o merdenea.
    Si trimite-ne-o in dar
    Sa nu tanjim in zadar.
    :))
    Muah! Muah!:))

    Nota: pentru cei mai putin simandicosi se poate inlocui "tanjim" cu "balim" pentru ca nu se altereaza nici sensul si nici placinta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Edebi, :)

    Trebuie sa recunosc ca bucataria romanului este cam saraca!

    Romanii in istoria lor foarte putin vesela nu prea au stat prin bucatarie, pentru ca mai tot timpul ba erau la munca campului, ba se-ascundeau prin paduri.

    RăspundețiȘtergere
  17. Andreiule! :))

    Ce parere ai despre poezia mea?
    Ce zici, niste eseuri ca la rugby m-ar aranja mai tare?
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. :)
    Buna de dimineatza, tuturor!
    S-avem o zi plina de bucurie si poezie intr-o... placintarie!
    :)

    Bunule, poeziile tale intotdeauna au miez. Pentru mine sunt numai bune, dar acum depinde de gusturi.

    O zi frumoasa, tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna dimineata cuscra! :))

    Unde-s banii?

    Stai sa vezi de ce poporul roman face riduri verticale pe frunte iar politicienii orizontale:

    Poporul incruntandu-se(dungi verticale):
    -Unde-s banii de la buget?
    Politicienii mirandu-se(dungi orizontale):
    -Care bani?

    RăspundețiȘtergere
  21. Andreiule,

    Ma ya cu lesin de bucurie si mi se-ncruciseaza ideile:))

    RăspundețiȘtergere
  22. Mai ya o merdenea, Danule. :)
    Cat despre idei ... bine asa. Cat mai multe sa fie. :)))

    RăspundețiȘtergere
  23. Dane, frăţioru' meu,
    Aşa dete Dumnezeu:
    "La plăcinte, înainte!"
    Şi fiindcă eşti pe gustul meu,
    O sucită ţi-oi trimite,
    Merdenită şi bătută,
    Cu brânză de oi umplută.
    Şi-oi veni cu ea în dar,
    Ca să nu oftezi măcar...
    Şi cum pletele-mi curg râu,
    Vin cu...poalele în brâu,
    NA! :)))

    Imbrăţişare mareeee!
    Să ai o zi frumoasă! :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Ca tot veni vorba de frivolitate Dane, ma cunosti din "critica" seniorului tau pare-se, probabil atingi un orgasm maxim cand "te-Ya" cu lesinuri la asa "mediocritate"

    Andreiule cum as putea sa ma supar pe Tzuguiala matale, nu faci decat sa-ti afisezi spoiala "pro-fundalinica" a criticilor care s-au nascut pe funduletu' altora.
    Iz de Maiorescu care esti tu :), cum te-ai dibacit tu la asa nebuloase de slove, ai transpirat cu dibacia omului-sur care inclina sa creada ca tot ce ochiu' lui adormit nu pricepe, il poate rasfata cu nepriceperea lui!
    Te-ai oglindit bine Tzuguiatule si tu si "ma-ya-sul lesinat" care in toata orbecaiala lui, alta nuanta decat frivolitatea-mi nu l-a cucerit.

    Cat despre barfe Danule, ce mi-e India ce mi-e Amsterdamul...o aruncatura de bat.
    Dar poate te-a informat "Anonimul Ne-pamantean" cu inciudare si gelozie pe tine:)
    Nu-i bai e o sugestie ca urmatorul tau blog sa se numeasca:" tacam de barfe" - sa ma treci pe prima pagina, o sa ai trafic pe lasciv.ro
    V-am pupat pe minunea voastra creativa, ne mai verdem cand m-oi intoarce din vreun Amsterdam.
    Sayonara :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Inainte sa-mi iau zborul definitiv de pe site-ul lui matale, sa fac nitel apud;
    "Nu va mai certati pentru o parlita de poezie.. ""
    Vezi tu Danule, la parlita asta de poezie, ai aplaudat matale autorul!
    A draku ipocrizie in minunea ta de om!
    Macar de data asta n-ai de ce a mai jubila frenetic pe la urechile altora, ipocrizia ti se citeste ca pe moaca unei virgine.

    Novicele din tine si 'pretenu'' tau e mai plenara decat primele-ti cuvinte pe blog ul meu de-acu 1 an.
    Cum uita omul...
    Numai bine marite gentilom de mahala.

    Namaste.

    RăspundețiȘtergere
  26. Uiaaa, ce ma fac, imi ploua in gura....
    Dane, draghe, dar matale nu-ti trecu' prin cap sa pui o pancarta mare cat Casa Boborului, inainte sa pui poze de astea pofticioase. Pancarta suna cam asa: " Interzis femeilor insarcinate " ( cu prea multe sarcini: )))))))))

    Nush' de ce, dar imi pare ca voi ati desfundat butelcuta de palinca, inainte de marea intanleala. :))

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna seara tuturor!

    Maria,
    Bucuros de oaspeti! :)
    Cand iti faci si tu un blog? :))

    RăspundețiȘtergere
  28. Alessia,

    Am gust poezia. Urmeaza merdeneaua.. :)Imbratisarea o primesc cu drag si-acum si cand vei veni cu merdeneaua. Mi-ar placea sa se bucure de ea toti prietenii nostri!
    Ma bucur tare pentru sucita pe care intentionezi sa mi-o aduci, mai ales daca e batuta gata. Cunosc mai multe sucite nebatute... Una ar fi bunaoara soacra-mea. :))

    RăspundețiȘtergere
  29. Maya,


    Blogosloveste, blogosloveste poate vom avea si noi o blogoslovire. Vorba lui Titu Maiorescu despre care vad ca ai auzit si tu: "scrieti baieti scrieti, numai sa avem o literatura!"
    Nu e cazul tau fireste caci tu esti femeie.
    Ma bucur sincer ca ai gasit jocul de cuvinte gata facut pe rodul pamntului.

    May ia o pauza.... mai trage aer... :))

    Revin. In orice caz in privinta mea mintea ti-a jucat o festa. Nu ma consider vinovat de nicio acuza, iar asta imi da dreptul la replica.

    Ma bucur si ca intre timp ai reusit sa devii cat de cat coerenta. Sconpantilul se vede treaba ca te-ajuta. Exista totusi o problema pe care vad ca nu poti s-o depasesti: limba romana. Caci folosesti impropriu o gramada de cuvinte care in mintea ta te fac mai interesanta. Hermetismul cu care te falesti in profilul tau iti poate spune oricine ca este cu totul altceva.

    " la ce bun impresia fara contingent"
    Cand la romana eu sunt repetent,

    "in gura altora ma vindeai cu "sconpantil"
    cu sensul dezumflat, fara ventil.

    "nu te iubi sa lingusesti cu miere"
    caci eu pe toata lumea-mprosc cu fiere

    "sa fac nitel apud"

    Ia fa nitel apud! :)))

    Arata-ne si noua ce inseamna sa faci apud. Sunt convins in continuare ca nici tu nu intelegi ce-ai vrut sa zici. Dar face impresie... :))

    Voi reveni..

    RăspundețiȘtergere
  30. Maya, se pare ca timp de mai bine de un an ai purtat povara resentimentelor cu tine, ba chiar te-au cam cocosat un pic.

    Nu-ti este mila de sufletelul tau si asa plin de zbucium cauzat de lumea de jos?
    Nu-ti este mila de tine ca-ti pui poveri in spate doar de dragul de a te reaseza intr-un spatiu unde este loc pentru toaata lumea?
    ___
    Gata.
    Am gatat seriozitatea.
    Mayaaaa, de aceea m-am bucurat enorm ca ai aparut.

    Cine sa mai faca streaptes literar pe bloguri, daca nu tu?
    Cine sa ne vanda pontul ca tu ai orgasme cand lesini, daca nu tu?
    :))
    Cine sa ne spuna stirea fantastica conform careia "criticii" SE NASC pe funduletele altora???
    :))
    Asta a fost de GENiu... :)))
    Perla de perla.
    Parol.

    Nu-ti lua zborul, pasare rara. Rogu-te! Fac mea culpa, libatiuni, ofrande, tot ce vrei. Stai prin preajma.

    RăspundețiȘtergere
  31. Bunule, rimele tale cu talc o vor supara pe Ma ya.
    Va-ntelege altceva si iar se va dezghioca.

    "in gura altora ma vindeai cu "sconpantil"
    cu sensul dezumflat, fara ventil.
    :))

    Sunt de acord sa faca nitel apod.
    Ma ya fa nitel apod!
    Eu iti indic sursa. :)))

    RăspundețiȘtergere
  32. Mai Ya fo' doua versuri,

    Motto:
    Lumea de jos e plina de mistere
    E-o lume viscerala zbucnita din viscere..

    Daca dragostea este un troc asa cum pretinzi inseamna ca lumea e o troaca.

    Cu acest aspect al iubirii ca marfa nu am fost de acord cu tine, iar faptul ca te-am contrat cu umor si fara patima, de fata cu lumea, la lansarea volumului tau, mi-a atras ura si anatema din partea ta. Culmea, nici macar n-ai observat ca era vorba de principiu. :) Restul de chestiuni pe care mi le reprosezi sunt doar chestiuni inventate rod al imaginatiei tale, recunosc, fecunda.

    Nu ti-am contestat niciodata talentul literar. Dar daca insailarea vorbelor si a licentelor poetice in textele literare sunt admise, caci prin asociere nasc uneori imagini surprinzatoare, lucrul acesta devine o stridenta si o chestiune de prost gust atunci cand te lansezi furtunos sa aberezi "filozofic". Ifosele si vorbele goale si nepotrivite incearca sa ascunda lapsul ideilor si al culturii generale. Adica, pentru intelegerea ta este impostura si tupeu grosolan in toata regula.

    Daca taceai "filozoafa" ramaneai. :))

    N-am oaste! :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Edelweiss,

    Ma bucur ca ti-au pacut... pozele. :))
    Ce inseamna "Xu" dincolo de faptul ca este un cuvant admis in jocul de scrabble?

    RăspundețiȘtergere
  34. Monseniore,
    Andreiule,
    Prietene,

    ..... :))

    Un genilom de mahala blogosmintita te saluta! :))

    RăspundețiȘtergere
  35. Dan, intreaba-l pe Andrei ce inseamna Xu, curios mic ce esti, lui ii spun asa, sa deconspire el. :))))

    RăspundețiȘtergere
  36. "Cuscre",stimabile!:),azi ce mai oferi de mancare,ca eu servesc la ora asta scovergi prajite,si am sters notita mea de mai sus ce mi s-a parut putin deplasata,in armonia dialogurilor inteligente si incendiare de pe aici...a se intelege cum ca la mine scovergile sunt inexistente..repet,nu stiu sa fac si nu am mancat decat o singura data in viata mea..in rest le mananc frecvent,dat fiind permanenta mea cura de slabire ce trebuieste intretinuta,macar cu vorba daca uneori nu pot altfel:)..hai, am trecut sa-ti urez o diminica minunata,si sa o mai pupacesc virtual pe Mara cea dulce si mica,scumpa de ea!:)...

    RăspundețiȘtergere
  37. Ryana,
    Toata lumea este incantata de vizita ta... si Mara cel mai mult... :)

    RăspundețiȘtergere
  38. dragut si amabil ca intotdeauna!..multumesc mult pentru cuvintele frumoase mai ales spuse in numele febletei mele ingerasul ce iti lumineaza viata si desigur si aceste postari pline de spirit si lumina pe care le oferi tuturor celor ce-ti trec pragul sufletului:)...

    RăspundețiȘtergere

parerea mea