UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

duminică, 2 mai 2010

SHAMBLABLA

motto : Ezoteristicului i se opri gipanul la poarta Shambhalei, de pe varful Omu. S'ambala, s'ambala si... nimic nu se-ntampla.  
Dan Ioanitescu - buricul pamantului  

ALA-BALA-SHAMBHALA
Cu mult inainte ca "Secretul Doctorului Honigberger" sa chinuie mintile adultilor ramasi adolescenti in sufletele lor si sa intre patrimoniul cultural universal, Buddha Sakyamuni a invatat Kalachakra Tantra - Calea spre Iluminare, la cererea unui rege al Shambhalei dar a lasat toate documentele acolo si-apoi cativa occidentali s-au ostenit sa caute Shambhala. S-au evidentiat un portughez care  a auzit primul despre ea, un savant maghiar , un minunat pictor-om de stiinta-filozof-calator-scriitor emerit rus Nicolai Roerich , un agent sovietic si odiosul neamt Himmler. Si bineinteles foarte multi altii. Au trebuit sa creada pe cuvant pe toti lamasii si yoghinii povestitori care, fie vorba-ntre noi, au recunoscut ca ei personal nu ajunsesera pana acolo dar ca auzisera de unii mai destoinici si mai merituosi care cica au ajuns. 
 Desigur, Shambhala fiind o tara care bantuie mintea lumii budiste de la origini, era firesc ca unii dintre ai lor sa fi ajuns primii acolo. Si yoghinii bineinteles. Aveau si harti dar imposibil de descalcit. Ei o pozitioneaza undeva in nord, fie la nord de muntele Kunlu, fie mai la nord pe undeva, intr-un loc nedefinit in Himalaya sau mai in nord in spatele muntilor ei. Budistii mongoli  erau convinsi ca este chiar si mai in nord de muntii Altai. Tara secreta, de neaccesat, mister total si iata ca Shambhala devine o realitate de netagaduit pentru toti ocultistii. Pentru ca ideea era ofertanta, ei incep sa cunoasca fenomenul chiar mai bine decat cei care l-au generat. Oleaca de clarvedere, o tzara de retrocognitie, niscai channeling si poti avea propria ta viziune despre o tara pentru care au curs rauri de cerneala. Au asimilat-o foarte repede cu alte taramuri ale libertatii si fericirii vesnice si au conchis ca Shambhala este si Tula, Insula Alba, Taramul Fericirii, Lumea Inteleptilor, Tara Apelor Albe (Belovodai), Hiperboreea si Shangri La. Am pastrat aceasta ordine caci aproape toata lumea ezoterofila de pe net, indiferent in ce limba se prezinta site-ul, o prezinta astfel, e drept mai adaugand cate o locatie pe ici pe colo, gen Tara Sfanta, Pamantul Fagaduintei, Agartha locuita de atlanti si lemurieni.
UITE SHAMBHALA - NU-I SHAMBHALA !
Deoarece s-au lamurit ca Shambhala nu poate fi accesata cu pasul si ca in atare situatie este imposibil ca vreun locuitor al Shambhalei sa contrazica vreun ezoterist, ea a fost incadrata imediat la "nevazute" si-atunci fiecare si-a permis sa-si dea cu certitudinea, cum a crezut el ca da mai bine la publicul ahtiat dupa mistere si secrete. Nu importa ca au inceput s-o scrie dupa cum i-a taiat capul, Shamballa sau Shambala, cert e ca minunatul taram al ei a devenit ce cu gandul nu gandesti. Pai stiti de ce n-o vedeti ? In primul rand pentru ca desi se afla pe Pamant, locuitorii au creat un fel de zid psiho-energetic care te impiedica s-o vezi, chiar daca prin absurd te afli inauntrul ei. In al doilea rand, ea nu se afla pe Pamant, ci in mod cert sub Pamant, dar ca nu mai are protectie energetica de data aceasta. In al treilea rand ea se afla indubitabil doar in planul eteric si n-o poti accesa decat in vis. In al patrulea rand si cel mai convenabil, de-acolo din planul ei eteric in care se gaseste, locuita de fiinte omenesti eterice, ea are o proiectie in astral si una sau mai multe proiectii pe Pamant cu porti sau portaluri(?) de intrare si bineinteles ca Romania este cea mai importanta zona de proiectie in plan fizic dintre toate. Fireste ca aceasta este doar parerea ezoteristilor romani dar nu este necesar ca toti ezoteristii sa fie de acord, din moment ce fiecare a plasat-o pe unde i-a venit lui mai bine. Cu argumente bineinteles. Yoghinii romani in special cei de la "misa solemnis" care nu se ating de urina si nu isi activeaza chacra muladhara grup sunt indrumati sa creada ca ei, fata de alti yoghini au acces imediat in Shambhala si ca este simplu. Trebuie doar sa practici, eventual chiar la scoala de Shambala Yoga si sa treci din planul fizic in cel astral, cu conditia bineinteles sa te si intorci. Sa nu faci ca domnu' doctor Honigberger!
SHAMBHALAMBADA
De atfel credinta in Shambhala este una dintre pietrele de incercare ale oricarui spiritualist care se respecta. Nu este spiritualist acela care daca doreste vibratii inalte sa indrazneasca sa se delimiteze de Shambhala.
-Crezi in Shambhala?
-Da, cred in Shambhala.
-Te unesti cu Shambhala?
-Da, ma unesc cu Shambhala.
Si-acum vine intrebarea al carei raspuns iti poate aduce vibratia, mai inalta sau mai oarecare, in functie de cat de tare iti este legatura si cat de usor poti sa te minti.
-Te lepezi de Iisus?
Hait! Ups! Hopaaaa...!!! Iete-al dracului!
-Da, ba, ca car, ca mar, c-o fi, c-o-mparti, mdeh..., ca stai sa vezi ca si Iisus a fost in India, dupa unii ca in Shambhala si ca s-a intors acolo, ca e Regele Lumii, ca a fost gnostic, ca a fost iluminat, haidi breee...ca este un maestru inaltat, ca e extraterestru, ca e reincarnarea lui Krishna, ca de fapt nici n-a  existat.
(T)SAMBALAGIII ANTE PORTAS !
Calatorii pentru Shambhala sunt avizati ca vor putea ajunge la destinatie plecand din planul fizic catre cel eteric unde se afla Shambhala doar prin fenomenul translatiei, firesc intr-un univers multidimensional. Portile de imbarcare sunt:
1/ muntele Kailasa din Tibet,
2/ templul lui Apollo din Delfi,
3/ piramidele din Egipt,
4/ piramidele de la Teotihuacan din Mexic.
Deoarece calatorii romani sunt mai saraci decat calatorii straini si pentru ca Shambhala oricum se proiecteaza peste Romania care este in acelasi timp si Gradina Maicii Domnului, acestia pot intra mai lesne accesand urmatoarele porti:
1/ Sarmisegetuza - sub care, dupa descoperirile spiritualistilor se gaseste un oras antic in suprafata de 200 de kilometri patrati,
2/ Sfinxul din Bucegi - care are stratul de roca din varful capului identica cu roca din care este facut Sfinxul din Gizeh,
3/ Varful Omu - considerat de catre spiritualistii romani axa lumii sau Buricul Pamantului,
4/ Pestera Ialomitei,
5/ Insula Serpilor - unde se spune ca existat un templu al lui Apollo, 
5/ Histria. 
Stau acum si ma gandesc ca in excursiile mele am trecut in vizita pe la toate portile si n-am  indraznit. Doar la muntele Kailasa nu am fost (desi am fost in Tibet) si in Insula Serpilor, in rest le-am vazut pe toate si la toate m-am uitat ca curca-n lemne fara sa banuiesc ca sunt Portile Shambhalei. De unde trag concluzia ca am fost nepregatit si nepregatit am ramas. Si ca daca mai continui cu astfel de relatari nepotrivite, tot nepregatit am sa raman. Dar poate ma iluminez si eu, nemernicul vreodat'... mai stii cum se uita Dumnezeu la barza chioara!? Nu ma mai leg de ce a ajuns sa fie ea, Shambhala, in imaginatia ezoteristilor si cum de Shangri-La, nascuta in mintea scriitorului James Hilton a ajuns sa devina o realitate pentru shambalagiii de pretutindeni, ceea ce m-a frapat cel mai tare a fost aceasta Tula ca prima locatie in sirul de locatii sigure ale Shambhalei.
TULA SI LA GARA!
Sunt din ce in ce mai convins ca  s-a luat cu copy-paste sirul in intregime si n-a mai stat nimeni sa caute Tula, caci s-ar fi putut sa dea peste rima ei, asa cum am patit si eu in prima juma' de ora de cautare. De ce Tula? Pentru ca am in casa un samovar mare de argint (?), lasat mostenire de bunicul meu, pe care scrie cu chirilice Tula si V. S. Batashev, probabil fabricantul. Intru pe net si aflu ca primul samovar fabricat de rusi a fost la tula in 1778. Ei ca sa vezi! Bineinteles ca nu este al meu. Caut, caut si gasesc trei locatii, toate numa' bune de Shambhale.
Tula din Rusia. Aici s-au descoperit niste gauri circulare in roca si inca nu s-a ajuns la vreo concluzie referitor la adancimea si provenienta lor. Se presupune ca sunt porti de intrare in Shambhala subterana. Tot in aceasta zona langa lacul Baikal se tin conferintele mondiale ale samanilor de pretutindeni.
Tula din Mexic, oras intemeiat de tolteci la 853 D.Chr, devenit resedinta a Imperiului toltec. Exista scrieri ezoterice despre arhitectura sacra a acestui oras dar se considera ca toltecii, mult mai primitivi decat populatia cotropita, au fost nevoiti sa accepte hegemonia sacerdotala a Teotihuacanului muribund. Asa ca este putin probabil ca arhitectii orasului sa fi fost tolteci.
Tula din Romania, cunoscuta mai mult de exoteristi decat de ezoteristi din cantecul   
"Tulai Doamne bine mi-i!"

Si totusi.... in ciuda a tot ceea ce am scris aici si eu ma declar o victima a lui Mircea Eliade. Ii cred numai pe tibetani.
Sursa foto Wikipedia

38 de comentarii:

  1. Irinica tati zice:

    Esti haios, ce imi mai place! Ah, si stiam eu de ce ma atrage samovarul de la strabunicu Ioan. Nu doar pentru ca ma vad cu capul mare si picioare scurte in el... Deci, dupa o zi de cautari, ai ajuns la vreo concluzie a ta proprie, demna de impartasit cu fiica ta, mosteniroarea samovarului tau? :) ce crezi tu de fapt, ce simti?

    Sent via BlackBerry from Vodafone Romania

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Irinica,
    Cred ca exista o lume in nevazut impletita cu aceasta pe care oamenii se grabesc sa puna etichete. Una dintre ele este Shambhala.

    RăspundețiȘtergere
  3. atunci cind te straduiesti sa vezi cu tot dinadinsul nu mai vezi tocmai din cauza ca vezi prea mult,iar cea ce se vede e mai mult decit cea ce nu se vede.Insa atunci cind nu mai vrei sa vezi mare lucru,chiar inchizi ochii,incepi sa vezi si cea ce nu se vede.Acuma,cea ce nu se vede nu insemna ca nu exista si reversul,cea ce este evident,de multe ori chiar nu exista,cert este,preluat de la un prieten,imi doresc sa nu imi mai doresc nimic.
    Oricum,shambala nu ma ajutat azi sa nu ma prajesc 2 ore la soare,prea tare ,si datorita faptului ca vad ca sunt un pic prea bronzat,ma si ustura pielea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Decat doua ore la soare, mai bine trei ore la umbra.:)) ca in Riga Crypto si lapona Enigel... :))

    RăspundețiȘtergere
  5. ca bine a spus cine a spus"fericiti cei saraci cu duhul,ca a lor e imparatia cerurilor",si cum din a lor rand cu onoare fac si eu parte,ma felicit ca nu am insomnii in sensul de a cauta tari nestiute,mai ales ca mai in fiece zi sunt preocupata sa ma tot intreb in ce tara traiesc,si cum "la pasarea chioara si d-zeu ii face cuib"iata cum prin aste scrise de tine m-a "lovit" revelatia,asta-i tara mea;"Shambhala":))...
    si apropos!,am un baiat bun de insurat,si ma gandeam sa ne incuscrim...ca numai la samovarul ala ce-l amintesti, oniricul meu incepe a recrea:))…

    RăspundețiȘtergere
  6. Irinuca domniei tale are dreptate.
    De 2 postări încoace, când trec pe aici, nu mă mai pot concentra să scriu ceva cât de cât serios, fiindcă mă umfla râsul şi uită să-mi treacă.
    E de bine, adică.
    Că de atâta bună dispoziţie încep să zăresc şi eu un colţ de Shamblabla

    RăspundețiȘtergere
  7. Ryana,
    draga cuscra, :)

    Saraci lipti cu duhul sau doar saraci?

    O fata e data si una este promisa.

    Dar nu putem noi oare sa ne'ncuscrim si fara sa ne mai impiedicam de copii? :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa stii Mihaela ca si mie mi s-a parut interesant. Am mai invatat si eu cate ceva... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. blue, :)

    Daca tu te simti confortata eu voi continua criticile vesele la adresa diferitelor legendele cu eticheta de adevar. Nu atac esenta insa ci doar aparenta.

    RăspundețiȘtergere
  10. E ok, dar eu la altceva mă refeream. Spuneam că din cauza râsului nu mai pot scoate din guşă "ceva" cât-de-cât coerent, că-mi vin pe ţeavă numai "broaşte" cum spune domnia ta.
    :))))))))))
    Dar, da, chiar îmi place felul în care scrii.

    RăspundețiȘtergere
  11. :)))...Dane draga,"buna ziua mi-ai dat belea ti-ai capatat!":)sunt de acord cu incuscrirea,dar doar cu o conditie...vreau samovarul!..ca poate asa ma scot si eu din saracie,ups,din criza asta economica:))))

    RăspundețiȘtergere
  12. Dane,daca ti am gresit cu ceva,spune si ma caciules fara de sfiala in fata domniei tale.Era doar intrebarea care ne a ros sau ne roade,a fost asa,nici prea prea nici foarte foarte,spontan,si habar nu am de ce,nici macar ce ma scris,dar citeodata imi cer si chestii ciudate.acum sunt lpe o lata frecventa si ma intreb,oare am gresit cu ceva?

    RăspundețiȘtergere
  13. Minunată postare !
    Hazul tău erudit, dragul meu Dan, dă o tentă tonifiantă şi celor mai grave lucruri, făcându-le şi mai interesante...
    Mă fascinează şi pe mine ţinutul misterios despre care vorbeşti şi aştept să aflu mai multe de la tine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ryana, :)

    Potentiala cuscra draga,

    Tu vrei sa te-ncuscresti cu samovaru' lu' tata mare sau cu mine? :))

    Ma gandesc cu groaza ca o sa ma intrebe Irina unde este samovarul de la strabunicu'? Ce-o sa-i spun fetei?.... "L-am maritat!" :))

    Pai daca il "marit" cu tine te-am pierdut de cuscra dar te-am castigat de ginere... :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Blue... blue... l'amour est blue... era un cantec!.. :)

    Am inteles de la inceput dar nu m-am asteptat sa-ti provoc o asemenea reactie. :) Ceea ce am scris e si o semisatira la adresa credintelor deshucheate dar e si dureros ... pentru mine cel putin. Cred ca o mica lobotomie nu mi-ar strica, cel putin pentru partea de creier care se revolta. :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Adi draga, am glumit! :)
    Imi pare rau ca a iesit altceva

    Trebuia sa scriu pana la capat. Un prieten avea o vorba:
    "Decat cinci lei la soare mai bine trei lei la umbra."

    L-am parafrazat pe el dar probabil cu neindemanare pentru ca am inversat ideea gandidu-ma ca reversul binefacerii la statului la soare se lasa cu usturimi de piele... asa cum ziceai ca tocmai ti se intampla.

    Zau nu am vrut sa te ranesc! Am glumit neterminat... :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Serban.... :)) Articolul este un exemplu elocvent de superficialitate. Atat din partea celor care se reped sa inghita idei pe nemestecate, cat si din partea mea care ma grabesc sa acuz fara sa aprofundez. Adica o bascalie generala! Esti tu ca de obicei, prea amabil... :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Dane:),
    renunt la samovar,pastrez incuscrirea,ca nu ma simt transexual in a ofer rol de ginere:))))...adica,materialism materialism,dar cand vine vorba de copii,ca mama,iti dau mare dreptate ca aperi mostenirea familiei..pot sa ma felicit..,am intilnit iata si un tata adevarat ce isi iubeste copii mai presus de orice interese,si aici nu mai e gluma,este admiratia mea ptr.tine ce o am inca de cand "bantui"pe domeniul tau virtual si imi reprosez mai mereu ca nu am timp sa citesc absolut tot ce scrii si pe celelalte bloguri,unde numai din titluri imi dau seama cat pot sa pierd in ale cunoasterii..o saptamana de vis si bucurii sa ai in continuare!cu drag,Ryana!

    RăspundețiȘtergere
  19. Cartea lui Iov
    Cap. 28

    4. Un popor străin a săpat cărări pe sub pământ, uitate de piciorul celor de deasupra şi departe de oameni; scormonitorii se spânzură pe funii şi se clatină încoace şi în colo.


    - Si eu, si eu ...am doi baieti !!!
    >:D< :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Ryana, :)

    Esti o adevarata cuscra fara pretentii materiale! :) Si iti multumesc pentru urarea, cum ca sa am bucurii in continuare, caci iata, ai avut gura aurita, prima bucurie a si aparut. Se pare ca in momentul acesta am doua cuscre potentiale si-o fata promisa. Sunt fericit! :))))

    RăspundețiȘtergere
  21. Nima,

    Chestia aia cu Iov mi-a luminat toata ziua. Am avut imaginea! :)))

    Incuscrirea o facem in duh si-n nevazut. Bine?
    Vrei si tu samovaru'? :))

    RăspundețiȘtergere
  22. Dragele mele cuscre si prietene,

    Va recomand cu mare drag amandurora "Romanta samovarului" a lui Ilf si Petrov, in situatia ca nu ati citit-o. Sunt o multime de proze umoristice acolo care ii ajuta pe oameni sa treaca in hohote prin viata. Hohote de ras fireste! :)) Puterea sovietica de care si-au batut joc in toate scrierile lor si cu orice ocazie, drept multumire, i-a bagat pe-amandoi la puscarie.

    Dar cred ca meritat. :))))

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu astept cu nerabdare cel de-al doilea samovar...

    RăspundețiȘtergere
  24. "Cred ca o mica lobotomie nu mi-ar strica, cel putin pentru partea de creier care se revolta."

    Văleu! Nu cumva să te-mpingă necuratul să te mai legi de lobii matale, că ne supărăm. Mucles! Lasă-i aşa că nouă ne plac! Adică, mie una, îmi povoacă momente de maximă încântare prin postările pe care le produc. Nu-i segmenta, c-ar fi mare păcat.

    Şi eu am un băiat, da-i mic.
    :((
    Am pierdut şansa cu-ncuscrirea, chit că puştiul e pontos la fel ca Irinuca. Sau ca tatăl ei.
    De samovar, nu se punea problema. Auzi, Danule, dar o narghilea n-aveţi??!!
    :))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  25. Siminica tati, :)

    Nu aveti decat doua solutii, tu si cu Irina: sa-l trageti la sorti sau sa-l tineti pe rand cate o saptamana sa-l vada musafirii. :))

    RăspundețiȘtergere
  26. Blue, :)
    Esti o cuscra-n devenire.. :)
    Are Irina narghilea! Iti dau adresa ei de e-mail? Baiatul tau e numa' bun pentru Mara, fetita ei si nepotica mea. Poate o convingi sa-i dea Marei narghileaua de zestre. :))

    RăspundețiȘtergere
  27. Adăugire firească şi necesară: "pontos ca Irinuca şi Simina".
    Scuze. Neatenţia mea e de vină.

    RăspundețiȘtergere
  28. Ia desluşeşte-mi domnia ta ce-nseamnă "numa bun"?
    :))
    Fiindcă "puştiul" meu are 17 ani. Păi până creşte îngeraşul vostru de fată, ca să meargă încruscrirea, mă las de narghilea.
    S-ar putea să mă las eu de mai multe până atunci, dar să nu anticipăm.
    :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  29. Dane,te-am aranjat..iata ce am declansat ,de cand am pus eu ochii pe samovar:)..s-a dus pe apa sambetei tot misterul Shambhalei:))..te-am inconjurat de baieti mai mult decat ti-ai dorit..eu sa stii insa ca am si o fata..dar e data si la mine:)...sa fii iubit si fericit..ceea ce nu-i imposibil cu atatea cuscre...eeeeeeee!:))

    RăspundețiȘtergere
  30. Doamnelor, :)

    Sa ne traiasca copiii si nepotii care s-au nascut si se vor mai naste si sa ne bucuram de ei. Si sa-i multumim lui Dumnezeu!

    Ryana,
    N-ai declansat nimic rau. Ne-am simtit bine cu totii, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Dane,pe de o parte imi spui ca mintea este asa cum este,iar pe de alta parte pui intrebari care vin din raportari si perceptii ale mintii.Ai incercat vreodata sa te....golesti?sa iti pierzi perceptia fizica,a cea ce crezi ca esti si sa afli perceptia lui,esti cu adevarat atunci cind nu esti(mai ales minte)Oricum tot cea ce crezi ca esti nu esti,sau esti scurte oscilatii ale mintii,acele convingeri psihologice care vin si trec.Revin cu ce am afirmat mai demult,nimic din cea ce vine si pleaca nu ne apartine.In plus aud tot felul de chestii cu lobotomie,creierul meu obosit sau luminat,cea ce ma aduce la paradoxala imagine in care oamenii mai au inca impresia ca gindesc cu capul.Centrul constiintei se afla in centrul fiintei,la nivelul inimii,iar inima este mai degraba o toba decit o pompa,pompa ar fii mai degraba plaminii,dar asta este neesential,decit ca imagine,daca inima ar fii pompa,avind in vedere la cit s e intinde sistemul de vase si capilare al organismului,ar trebuie sa fie mare cit o casa(la unii iubitori chiar este).Creierul este un emiceptor,foarte complex de altfel,si foarte putin folosit pe de alta parte,cu rutine,subrutine si softuri ancestrale,dar nu este in nici un caz sediul constientei,mai degraba al perceptiei,si cum majoritatea ne confundam cu perceptia,zicem ca de acolo vin si pleaca toate alea.Dar nu este decit un vis in alt vis,alimentat de desteptii care ne au stampilat cu imaginea de biomasini al carei unic scop este reproductia,cea ce este absurd,simplul ejaculat nu are nimic de a face cu iubirea,desi sexul este instrumentul cel mai perfect de exprimare a iubirii,alaturi de empatie si starea de intelegere.
    Apoi chestia cu masura si masurile,ce am trimis pe mess a fost o impartasanie mai ceva ca la catedrala mintuirii neamului,am sperat sa iti foloseasca,raspunsul la intebarea retorica.Ce mama naibii sa masori atunci cind esti?si nu vei inceta sa fii?si oricea ai face si ai spune,vei fii mereu tu insuti?si esti parte si intreg,independent,insa una cu TOTUL?Pe masura ce gindesti la,te indepartezi de propria esenta,care ESTE,pe masura ce traiesti cu,te apropii de esenta,dar si intr un caz si in celalalt,esenta ramine aceiasi,aici,acum,perceptia merge din rai in iad si dincolo de ele,insa Eu SUnt,nu masoara,nu imparte,nu traseaza,nu cauta,nu da si nici nu ia,iar singurul cuvint care se potriveste este curgerea,unduirea.Linile drepte apartin mintii noastre bolnave,care face totusi ce poate si ea,cu toate ca cea ce construieste o contrazice(vezi diferenta intre o uzina chimica si un stejar batrin,ca diferenta intre creatia naturala,si cea mentala).Iar chestia cu raportatul,centrul,intotdeuna centrul,chiar si atunci cind gresesti.Centrul fiintei noastre este TOT cea ce ESTE,primim iubire pentru a darui,apoi pe masura ce daruim primim din ce in ce mai amplu,iar din surplusul care se naste din daruirea dintre noi si ESENTA noastra,se nasc noi universuri,noi perspective,noi potentialuri,noi posibilitati,unica forma de energie care sta la baza creatiei este iubirea,gindirea este doar instrumentul practic.De ce te bat la cap?Ca sa meditezi cu mine si sa iubesti alaturi de mine,si lasa gindurile,imaginile, proiectile,separatiile,judecatile,sa se dizolve in marea de iubire care suntem cu totii.Cea ce am spus aici,e de la mine pentru mine,si de la toti pentru mine,iar daca cei ce citesc fac parte din acelasi tot,de la toti pentru TOT.

    RăspundețiȘtergere
  32. Dan,
    băşcălia trebuie să fie temelie ! Nici vorbă de superficialitate...
    Trebuia să fiu mai nuanţat : aş vrea să aflu cât mai multe lucruri de la tine, chiar dacă sunt inventate într-o proporţie covârşitoare... :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Draga Serban,

    Uite ca amandoi gandim la fel: si eu ca si tine astept sa aflu tot felul de lucruri de la mine "chiar dacă sunt inventate într-o proporţie covârşitoare... :)"

    Si culmea e ca ma distrez de minune! :)))

    Sunt convins ca si tie ti se intampla fix acelasi lucru. Cand te-ai despartit de romanul tau, devenit un obiect, prin tiparire, avand inchis in el, intre coperti, un intreg univers viu, nu ai avut niciodata senzatia ca parca altcineva a scris in locul tau?

    RăspundețiȘtergere
  34. Adi,

    M-am dat olecuta in stamba dar la asa comentariu de frumos, sincer si adevarat, ti-am raspuns in felul meu.

    Odata, demult, in tinerete, intr-un context prozaic, pentru un timp foarte scurt, mi s-a intamplat sa mi se goleasca mintea. Cand s-a umplut la loc am avut si revelatia TOTULUI din care faceam parte. M-am unit cu el si am ajuns exact in centrul afirmatiilor tale. Nimic din ceea ce ai spus nu-mi este strain dar nici nu mai pot repeta trairea aceea. A fost spontan iar acum eu am ramas cu STIU dar nu mai SIMT la fel. Pentru ca simtirea cu stiutul se tin in momentul acela de mana si nu pot fi separate si nici descrise in cuvinte. Toate cuvintele se-aduna atunci intr-un singur inteles si nici asa nu este destul. Dispare AICI si ramane doar un ACUM foarte intens.

    Au trecut 35 de ani de-atunci.

    RăspundețiȘtergere
  35. Si eu care credeam, dane, ca ai 35 de ani cu totul!

    RăspundețiȘtergere
  36. Faustinus,
    pai cam atat ar trebui sa am... Spiritualistiii zic ca timpul s-a comprimat...:)

    Serban,
    QED :)

    RăspundețiȘtergere

parerea mea