UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

joi, 16 aprilie 2009

VII JIJI

-A moa, a moa! se auzi dintr-un colt al Salii Mari a Tronului, caci vedeti domniile voastre uitai sa va spun ca vanghelionul nu se tinea la Romexpo.
-A moa ! si toate privirile se intoarsera spre locul de unde Paul Goma lasase goma si se catarase pe un stalp, incercand sa scape de asaltul la furculita al confratilor turnatori.
-Cand va spun ,,a moa!” va chem la ordine boilor, nu strig dupa ajutor! Ce va hobana asa la mine? Baseascooo…!!! Mareane, Gigiiii….!!! Luati-i p-astia de pe mine! Luati-i ca altfel nu va mai dau meditatii la gramatica!
-Aghiasma mica-aghiasma mare.... pac-pac!...... Zdreantza! replica Jiji dar se alese fulgerator cu un dos de palma de la Mitzura Arghezi. Ochiul stang ii scapara si incepu sa-i lacrimeze de la ghiulul Mitzurei, in timp ce dreptul se desfata zambind pe ghiulul Ghiulbenghiancei.
La un semn al lui Marean, orchestra ataca vivace ,,Traiasca regele!”. Toata lumea se repezi cu dreapta la inima. A lui Marean cata la a balerinei. Goma se invineti si se prabusi intre ai lui. Doar cativa mai apucara sa lase farfuriile si paharele din maini. Din cauza miscarilor de dreapta cu vesela in mana incepu o ploaie deasa de chiftelute, sarmalute, copanele, melci , scoici.... Meniul se anunta bogat. Jerbe spumante de murfatlar in cupaj cu jidvei, tokay si purcari veneau de se prelingeau cuminti in dare neregulate pe pereti, pe hainele si pe fetele smerite ale convivilor. Goma se invineti si se prabusi a doua oara. Nelamurita, balerina reactiona automat prin culcat, tarash, spagat si salt inainte. La pirueta insa incremeni in aer atarnata de o mana de fier care i se inclesta in ceafa. Si-apoi auzi Vocea foarte aproape de ureche:
-Treci fa langa Duda unde te-am trimis, ca tre’ sa dai extemporal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

parerea mea