UITA - TE.........................! ! !


UITA - TE....  PE TINE!
UITA - TE...  PE BLOG!

PRIETENII BLOGULUI

sâmbătă, 23 mai 2009

ILUMINAREA

ILUMINAREA NU NE ADUCE NICI INDEPENDENTA SI NICI BICIUL.
Am auzit in visul din dupa-amiaza aceasta.

Cristiana Antonovici-http://cristiana-blogulunuiomcuminte.blogspot.com/ careia ii multumesc, imi spune ca:

Dupa parerea mea, asa si este, contrar celor care se vehiculeaza azi prin presa, site uri etc.
Prea putine voci se aud graind adevaruri si este destul de dureros ... dar te obisnuiesti repede..
In primul rand, iluminarea nu este o revarsare a unui ocean peste un cap cat 4 pumni unul langa altul. Daca ar fi asa, nici un iluminat nu ar trai decat o fractiune de secunda cu asa ceva in el.
Iluminarea nu este clarviziune pur si simplu. Clarviziunea fara cercetare si intelegere nu face altceva decat sa speculeze neputintele si durerile lumii. SA OFERE INDEPENDENTA PRIN INDIFERENTA SI PUTERE PRIN BICI. Cei care se numesc pe sine Iluminati au aflat niste adevaruri privind societatea: de unde vin cele lumesti, faptul ca Dumnezeu nu se amesteca direct in lume, ci ne lasa sa actionam dupa cum dorim; au aflat despre activitatea mentala, cum se poate stoarce inca un pic de cunoastere si manipulare desi vremurile nu sunt prielnice pentru asta...dar ceva-ceva se poate face totusi; au studiat adevarate valori ale miturilor legendelor si basmelor de pretutindeni, adevarurile astfel preluate si vehiculate de religii.
Ei stiu ca religia este o forma de conducere instalata de-asupra conducerilor politice, in timp ce ele sunt organizari suprastatale cu care chiar conducerile laice au invatat in timp sa-si impleteasca interesele, in timp. Speculeaza impreuna ce se poate face cu mintea pentru a conduce totul, studiaza fiecare schimbare din opiniile lumii, din incredintarile ei, din puterile si neputintele ei, pentru a se insinua pe "octavele " lumii: Ouspensky arata foarte frumos cum se intra pe semitonuri astfel incat totul sa para o intregire, o regasire - departe de adevarata reintregire a armoniilor optime vietii si evolutiei spirituale.
Iluminarea nu te scoate din dependente, dar te ajuta sa le intelegi. Si sa muncesti cu incredere pentru a depasi tot ceea ce mostenesti de la parinti si societate. Sa ti invingi depresiile, tristetile, dorintele exacerbate, lipsurile si durerile sufletesti mai vechi.
SI MAI ALES SA I POTI AJUTA SI PE ALTII.
Te face dependent de adevar, dar te ajuta sa il decelezi din oceanele din jur, de sub tine si de de-asupra ta. Si sa ajuti si pe altii sa il stie.
Nu te ajuta sa schimbi incredintari: pe ale tale - da. pe ale altora - NU! Pentru ca schimbarea incredintarilor trebuie sa si-o faca fiecare om in parte. Tu poti cel mult sa intaresti pe cei care sunt foarte aproape de acelasi moment ca si acela pe care il traiesti tu.
Si acesta este un mare bob de durere. Pana te obisnuiesti si accepti, poti trece chiar prin deceptii. Mai ales cand e vorba de cei dragi, care se pot lesne lepada de tine...
Dar te acomodezi cu toate - pentru ca exista BUNATATEA CELOR CARE SE UITA LA TINE CU INCREDERE. NU VOR FI MULTI... DAR SI NUMAI UNUL CONTEAZA... CAND SUNT 2... E UN COLT DE RAI... CAND SUNT 3... ESTE ZBOR IN NECUPRINS!!!
Dar sunt buni ... FOARTE BUNI si ceilalti, caci te tin cu picioarele pe Pamant si cu capul pe umeri!!! Stii cum spun eu... un pumn in spate si unul in faţă te tin mereu in echilibru!!!
Iluminarea este o mare neintelegere azi in lume.
Este o intelegere atunci cand ai nevoie, nu e marea cu sarea, este cana aceea din care bei atunci cand e nevoie. Ai nevoi, te duci si vezi. Intrebi Stâlpii universului, si daca vorbesti cu ei nu este nici o problema de facut valuri. Vorbesti cu entităţile cunoscatoare asa cum vorbesc eu cu tine. Nu este altceva decat conlucrare. Cine se da mare - nu face bine, nici siesi - nici altora.
Iluminarea te face sa valorizezi oamenii, sa admiri Creatia, sa crezi de unde vii si incotro te indrepti. Te face sa intelegi intreaga fire, sa iubesti totul, sa nu ti fie frica de prea multe lucruri. Frica ramane si e bine. Este imbold si este supravietuire. Cine nu intelege ca are astfel LEGEA ECHILIBRULUI IN MANA... pierde mult. Poate chiar si viata.
Iluminarea nu de salveaza de la munca, de la foame, de la sete, de la grija zilei de maine. Iti cere. Nu iti da sanatate, decat daca esti sanatos din fire, dar te ajuta sa te imprietenesti cu ceea ce ai si sa nu te mai supere prea tare. Daca omul mosteneste o boala grava, nu e... karma.. este ca trebuie sa arate ca accepta sacrificiul pentru a arata ca el poate fi dus. Iisus a fost intrebat de ce nu se salveaza - el care a salvat pe altii... Atunci cine i-ar mai fi facut lucrarea?? In nici un caz cel ce a pus intrebarea. El insa a facut lucrarea si pentru acela... Multe de spus...

Biciul... Ea nu iti da putere lumeasca, nu iti da putere sa invarti lumea dupa cum o fac altii. Cand ajungi acolo, nu mai ai nevoie de puterea lor. Nu esti BICI si nici nu-l mai suporti. Dar daca nu-l suporti, asta nu inseamna ca il si rupi. Il lasi sa treaca pe langa tine, ca si vantul. Nu i te mai opui. Si el nici nu o sa te mai vada. Poti vorbi despre el, poti sa mergi cu el... dar el nu te va vedea si nu te va mai asupri. Nu are putere asupra ta. Nu mai intra in interiorul tau.
Nu si daca este lucrarea sa te bagi chiar sub puterea biciului. Si sub bici se face lucrare. Dar daca biciul se pune in mana ta, tu il pui frumos deoparte. Ii zambesti trist si iti accepti soarta, daca esti legat. Si in acceptare este lucrare.
Nu asta e puterea, sa il rupi. Puterea este aceea de a accepta si de a lasa pe altul sa rupa. Intelegi ca lumea e facuta cu un scop asa cum este ea. Ca altii se biciuiesc, si este treaba lor.
Treaba ta este intelegerea si, pentru cei ce vor sa te asculte - vorba. Chiar si numai gandul. Sau orice mijloc de comunicare. Sau numai o munca, un zambet, o privire. O blandete si un cantec. Sa oferi un codru de paine si o cana cu apa. Sa intelegi ca poti ţipa cand e cazul, ca poti bate cu pumnul in masa, dar nu si sa duci totul mai mult decat atat. Sa ierti si sa accepti sa fii iertat. Sa ajuti si sa accepti sa fii ajutat.
Sa nu te retragi, decat daca un moş ţi-o cere. Azi numai cei care cauta calea iluminarii se retrag. Cei care au gasit-o stiu ca locul lor este in lume. Numai marii lucratori de neam se retrag cu adevarat din lume. Iar munca lor nu este cantec, chiar daca trupul lor canta arcus pe taina lumii...
Ceilalti sunt retrasi, dar sunt in mijlocul lumii... ii vezi la semafoare, la cozi, urcand un munte sau plivind o gradina.
Mereu in lume, pana la ultima lor suflare...............

12 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca eu ma consider oarecum cunoscatoare (fata de unii, dar fiecare punct de cunoastere deschide un con urias de cunoastere, asa incat cel care spune clar, fara urma de indoiala "Stiu ca nu stiu nimic!" stie foarte bine ce spune!!!), asta nu inseamna ca, dupa perceptiile mele, ma consider si iluminata. Fiecare moment de evolutie are propriile sale repere. Eu nu ma consider asa, desi altul ma poate considera, dupa propriile sale repere. Stiu bine ce ma desparte de idealul meu. Il pot descrie - dar asta nu inseamna ca il pot si atinge... e un vis, o himera... nu stiu... Stiu ca l-as putea atinge, dar nu l-am atins. Nu stiu daca il voi atinge vreodata, oricum daca ar fi asa - ar fi PENTRU CA VA CRESTE FOARTE MULT VIBRATIA PLANETARA. As atinge idealul din acest moment - dar atunci, in alt moment, VOI AVEA UN ALT IDEAL... nu?! Pe acesta de acum nu l-am atins vreodata. La nivelul acesta ar fi trebuit sa lupt mult mai mult. Sau nu stiu ce as fi putut sa fac... Ca ma straduiesc sa ating un ideal - nu inseamna ca il si ating. La mine nu merg chestiile astea, sa fiu iertata. Sunt foarte severa cu mine, chiar daca sunt in acelasi timp intelegatoare. Nu ma refer la toate schemele de constientizare, daca ma straduiesc sa ajung undeva - pierd chiar "undeva"-ul...
    Aici este vorba despre cu totul altceva...
    In fine, reluam discutia, si din alte puncte de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am sters primul comentariu pt ca facusem o greseala de exprimare, nu am nimic de ascuns fata de nimeni, dar nu era corect sa las asa.
    Stie cineva vreo setare de corectare la comentarii?? Eu nu stiu decat prin anularea comentariului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi permit sa-mi spun parerea la comentariul de mai sus, dar ma voi retrage apoi, caci nu este blogul meu. Dar o fac acum pt ca mi s-a postat parerea. Cu drag, cu intelege fata de orice alta parere.
    Fiecare are dreptul sa creada si sa accepte sau nu o anume fateta a realitatii inconjuratoare. In acest sens este de facut o precizare: poti fi conectat la un univers si sa faci rau, sau sa faci bine, sau sa fii indiferent in fara semenilor si a altora mai mici decat semenii. Poti sa simti ceea ce este univers si sa nu fii hotarat sa stii CE ESTE universul (si pluralul alaturi), care sunt structurile sale; ce sunt entitatile care il populeaza - sa crezi ca ele sunt sau nu sunt, ori ce anume le determina sa aiba diverse atitudini fata de diverse fenomene; sa vrei sa stii ce sunt evolutiile - sau nu. Si multe alte aspecte.
    Simtirea conectarii cu universul nu schimba prea multe. Este o deschidere - placuta, si interesanta apoi. Conectarea cu armoniile nu este la inceput decat un fenomen natural - nu constient, unde constienta presupune profunzimi nebanuite la inceput. Dar ele se descopera. Este primul pas in iluminare. Acest prim pas l-au facut multi, iar din mijlocul lor nu discutam de cei pe care ii numim sfinti. Sfintii au fost ajutatori puternici care au facut o lucrare de ajutor din iubirea pe care o poarta tuturor celor care fac eforturi uriase sa se mentina in evolutii. Chiar daca par sau nu a le face... Si noua ni se pare de multe ori ca nimeni nu face efort decat pentru recompense. Numai ei stiu eforturile noastre. Noi doar le banuim...
    Tocmai cei care au crezut si s-au numit pe ei insisi iluminati nu au inteles exact acest mare adevar, evidentiat de Dan - de unde a pornit si subiectul nostru. Au cunoscut si s-au considerat dezlegati, independenti fata de omenire, de fiecare segment al sau. Au luat in maini sigure independenta si biciul care li s-a oferit. Au invatat sa se mentina permanent conectati la univers, punand pe altii sa munceasca pentru ei. Au devenit stapanii lumii. Au ajuns la dispret fara sa bage chiar de seama. Apoi la agresivitate si cruzime. S-au simtit conectati cu universul si s-au simtit stapanii lumilor.
    Ramane la latitudinea noastra sa cantarim astfel de scantei de iluminare... sau de intunecare...

    Eu nu am simtit decat ca imi lipsesc foarte multe lucruri... dar mi le-am acceptat si ma straduiesc pe drumul pe care mi l-am ales. Imi lipseste adevarata intelegere, adevarata iubire despre care fluturam multe incredintari... un anume spirit de sacrificiu, o anume stare de modestie. De HAR mai pe romaneste... Adevarata iluminare este haricul suprem... Daca o vreau pe bucatele.. dar nu o vreau asa...

    Cum spuneam, si sper sa fiu crezuta (desi as accepta si reversul) fiecare are treptele sale de perceptie a realitatii concrete. Ar trebui sa ne expandam intelegerile cat mai mult - dar stiu bine ca un asemenea lucru tine de increderea fiecaruia fata de drumul pe care il avem impreuna, in fata..

    RăspundețiȘtergere
  5. Noaptea se vad foarte bine iluminatii:-)
    Eu nu imi pot permite sa am pareri pentru ca nu sunt un iluminat. Am imaginatie dar nu este cazul sa bat campii. Pot sa aduc in discutie parerile altora.. dar cel mai bine este sa va citesc pe voi. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Va salut, Dle Iaonitescu! Un pic dezamagit de prietenul care ne-a facut involuntar cunostinta si despre care sper sa fie un suflet nealterat, mi-am tras si eu blog. Va invit, asa cum ati facut-o in repetate randuri, sa imi echilibrati elucubratiile cu punctul dvs de vedere. Am vazut ca sunteti un om coerent si as dori sa putem coresponda in acest fel.

    Felicitari pentru blogul dvs. O sa il citesc integral :)

    Alexandru - www.binele-bun.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Alexandru, voi intra foarte repede in sufrageria ta!
    Am postat la domnu'O. Daca suporta pamfletu' o sa poti citi, daca nu, nu!
    Bine-ai revenit!:-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Dane, sa ma ierte cine-o vrea dar blogul tau a devenit o "politica". Zambesc copios.
    Era o vb din batrani, cica : Cine n-are ce face isi face de lucru, asa si tu. Acu' ceva luni in urma spuneam ca eu una nu mai scriu aici, nu de alta dar sperii lumea "iluminata" plina de bazaconii in lipsa de telenovele. Fara sa vreau faceam o mica reclama la noua mea carte, n-am mai intrat demult pe blogul meu si ce sa vad... Minune mare: Dl Dan si-a tras aliati slovici de iluminare a maselor rotunde, ovale si hexagonale.
    Mai ai putin si o sa te numesti Noul Templier a mintilor constipate :))) Nu serios acum, tu realizezi ce iese din om?
    Daca pana acum s-a vorbit despre levitari si alte porcarii ispirescesti, acu' ce-mi vad ochii ILUMINAREA pardon e mai degraba INTINAREA maselor cu prostie.
    Cum naiba sa vorbesti despre iluminare si alte porcarii ezoterice care vad ca te fascineaza, stau si ma intreb cum sa devin imuna la prostia umana care mai crede in asa ceva.
    Nu stiu Dane, e dureros ce vad pe blogul tau, pe cuvant...
    Mai bine ma uit la "Din dragoste" cu Mircea Radu, aia macar sunt motivati de prostia lor.
    Am si eu o intrebare daca tot am indraznit sa arunc iar cu bombe biologice pe blogul tau:
    Tu ce castigi cand vezi asa "dumarie" pe blogul asta comentat de iluminati?
    Nu stiu...nu te revolta, doare si dezamageste cat de redusa e lumea in care traiesti? Si mai dai si apa la moara!
    In loc sa scormonesti iarba pentru cei pe care ii incinezi pe blogul tau si ei vin cu slava spiritului gregar la botezul slovelor desarte, mai bine ai scrie povesti de adormit copii pana-n 12 ani, eu de cand ma luptam cu insomnia, am gasit antidotul: Harry Potter, adorm instant!
    Si daca vrei sa trezesti pleava cu ceva... vorbeste-le de zecile de milioane de copii care mor de inanitie sau in urma expozitiei de organe la preturi becalicesti.
    Serios acum... esti un om tare istet, erudit in spectrul tau...pentru ce 'ovulezi" embrioane slovice de iluminare a prostiei cand e atat de vizibila si fara- tot aduni atatia pretendenti apartenenti ei :)))
    Unde-i Ioana sa ma traga de maneca ca iar sunt acida si caustica cu bietii yoghini:))))))))))))

    In fine am trecut sa-ti spun welcome to my new book.. apare in 2010 in iulie, atunci ii dau drumul pe banda.
    Si la urmatoarea lansare poate ajung si eu la Codul lui Oreste, sa linistesc oamenii plictisiti, sper sa nu anihilez gestaltismul emisiunilor lui:)))

    Era sa uit, am vazut in librarie cea mai originala carte ever:
    "Tot ce stiu barbatii despre femei
    de Knott Mutch" - 160 pagini goale ale acestei carti... geniala ideea!
    Ma gandesc sa scot si eu o carte cu 200 de pagini goale, care sa aiba titlul: " Ce stiu ipochimenii iluminati despre ei insisi" :))))

    Te pupicesc cu drag si dor, abia astept sa te vad pe 20 la Bucuresti. Multe muze, iluminate iti doresc pana atunci...

    Aceeasi Maya!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dan, Mihaela!
    Nu as fi vrut sa fac nici un comentariu cu privire la atitudinea ne-constructiva pe care am primit-o uneori, aici.
    Dar consider ca este necesar sa stiti foarte clar ca sunt incredintata de faptul ca nu tu, Mihaela, ai declarat blogurile mele drept BLOGURI-SPAM, lucru care poate atrage procedura de stergere a blogurilor in termen de 20 de zile.
    Nu vreau sa cred acest lucru si fac si cred exact ceea ce vreau eu in acesta viata. Cautand sa fac ceva - orice! - constructiv, si nu distructiv.
    Fiecare are dreptul sa agreseze, sa ucida, chiar si visele oamenilor, chiar si inimile lor... Nu??!!
    Fiecare are dreptul sa construiasca vise, sa-şi cânte bucuriile sub soare, să-şi împartă spiralele lor cu cei care doresc să zboare chiar şi dincolo de soare!!
    Cu drag, cu respect, Cristiana

    RăspundețiȘtergere
  10. Pur ai simplu minunat articol...felicitari Dan Ioanitescu&Cristiana:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Rappa-ru,

    Iti multumim de vizita!:)
    Esti binevenit si indragit aici!

    RăspundețiȘtergere

parerea mea